Academic literature on the topic 'Σημεία ενδιαφέροντος'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Σημεία ενδιαφέροντος.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Σημεία ενδιαφέροντος"

1

Πετρίδης, Πέτρος. "Ψηφιακά αρχεία και πρακτικές ανταλλαγής: Μια ανθρωπολογική προσέγγιση των ομότιμων δικτύων." Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών 150, no. 150 (July 17, 2018): 193. http://dx.doi.org/10.12681/grsr.17951.

Full text
Abstract:
Η προβληματική της εν λόγω διδακτορικής διατριβής εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ψηφιακής ανθρωπολογίας και εθνογραφίας. Στόχος της είναι η εθνογραφική μελέτη των ομότιμων δικτύων διαμοιρασμού αρχείων (Ρ2Ρ File Sharing Networks ή P2P). Τα σημεία εστίασης του ερευνητικού μου ενδιαφέροντος είναι, πρώτον, οι διαδικασίες συγκρότησης των ταυτοτήτων, κοινοτήτων και κοινωνικών δικτύων που αναδύονται με σημείο αναφοράς τα Ρ2Ρ. Δεύτερον, οι πρακτικές διαμοιρασμού και πολιτισμικής παραγωγής ψηφιακών έργων και, τρίτον, οι αντιλήψεις, οι λόγοι και οι πρακτικές των χρηστών αναφορικά με την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η έρευνα επικεντρώνεται στα ελληνικά Ρ2Ρ, ωστόσο, δεδομένης της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, της συμμετοχής πολλών συνομιλητών/τριών μου σε αντίστοιχα διεθνή δίκτυα και της συνακόλουθης παραγωγής υπερεθνικών τεχνοτοπίων, η διατριβή ανιχνεύει, παράλληλα, την αλληλοδιαπλοκή του τοπικού με το παγκόσμιο.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Μάνεση (Soultana Manesi), Σουλτάνα. "Η διαθεματικότητα των αναλυτικών προγραμμάτων στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο." Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού 10 (July 1, 2011): 26. http://dx.doi.org/10.12681/icw.18049.

Full text
Abstract:
Κεντρικό σημείο της παρούσας εργασίας είναι η επιτακτική ανάγκη να θεωρήσουμε τα παιδιά ως οντότητες, των οποίων τα ενδιαφέροντα, οι επιθυμίες και τα δικαιώματα οφείλουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κατά τη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Εκκινώντας από αυτήν την παραδοχή, η εφαρμογή ενός καινοτομικού, διαθεματικού αναλυτικού προγράμματος θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε εκπαιδευτικό σύστημα στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Υπό αυτό το θεωρητικό πλαίσιο, η εργασία αυτή επιχειρεί να μελετήσει συγκριτικά τη διαθεματικότητα των αναλυτικών προγραμμάτων στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία, στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εφαλτήριο του ενδιαφέροντός μου για τη συγκεκριμένη εργασία υπήρξε ο προσωπικός μουαναστοχασμός σχετικά με την ανάγκη να εμπλέξουμε τα παιδιά με ενεργό τρόπο και ολιστικά στη διαδικασία μάθησής τους.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Birbili, Maria. "Εκπαιδευτικοί και σύγχρονο παιχνίδι: Η περίπτωση των παιχνιδιών της μαζικής κουλτούρας." Διάλογοι! Θεωρία και πράξη στις επιστήμες αγωγής και εκπαίδευσης 2 (December 13, 2016): 35. http://dx.doi.org/10.12681/dial.10509.

Full text
Abstract:
<p class="Summary">Στην προσπάθειά τους να εντάξουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη περίπτωση παιχνιδιών, τα παιχνίδια της μαζικής κουλτούρας. Η σχέση των συγκεκριμένων παιχνιδιών με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης και τη μαζική κουλτούρα προβληματίζει και ανησυχεί τους εκπαιδευτικούς σε σημείο που απαγορεύουν την είσοδό τους στην τάξη, παρά τον έκδηλο ενθουσιασμό των παιδιών. Προσεγγίζοντας την περίπτωση των αγαπημένων παιχνιδιών των παιδιών από την οπτική της κοινωνιο-πολιτισμικής θεωρίας, η παρούσα εργασία εξετάζει τα βασικά χαρακτηριστικά τους και παρουσιάζει επιχειρήματα υπέρ της ένταξής τους στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου. Επισημαίνονται ιδιαίτερα οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ανάπτυξη κριτικού βλέμματος απέναντι στα ΜΜΕ και τα προϊόντα της μαζικής κουλτούρας, η θετική επίδρασή τους στην ανάπτυξη του γραμματισμού, η σημασία και ο ρόλος τους για τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών και η συναισθηματική αξία τους για το παιδί της προσχολικής ηλικίας. Η εργασία τονίζει επίσης ότι, ως αντικείμενα που αντανακλούν τις τρέχουσες κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές, τα παιχνίδια της μαζικής κουλτούρας προσφέρονται για να εξετάσουμε τις αντιλήψεις μας για το σύγχρονο παιδικό παιχνίδι και την παιδική ηλικία.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Χαριτάκη, Γαρυφαλιά, Γεώργιος Μπαραλής, Σταυρούλα Πολυχρονοπούλου, and Αλέξανδρος Σταμάτιος Αντωνίου. "Η σημασία της χρήσης εικόνας από μαθητές με σύνδρομο DOWN ως εξωτερική αναπαράσταση λεκτικών προβλημάτων πρόσθεσης και αφαίρεσης." Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης 2016, no. 2 (November 24, 2017): 1446. http://dx.doi.org/10.12681/edusc.912.

Full text
Abstract:
Η ανάπτυξη των θεωριών Επίλυσης Προβλήματος θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την χρήση της εικόνας ως αναπαράσταση. Η γενικευμένη αποτυχία των μαθητών, ακόμα, και στην επίλυση απλών αριθμητικών προβλημάτων οδηγεί εύλογα τους ερευνητές στην αναζήτηση αιτιών. Η παρούσα έρευνα αποτελεί μια προσπάθεια διερεύνησης των αιτιών που σχετίζονται με την εμφάνιση αυτής της γενικευμένης αποτυχίας σε πληθυσμούς παιδιών με σύνδρομο Down που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία και η χρονολογική τους ηλικία είναι από 7 έως 14 ετών (M=10,07, SD=2,06). Τα δεδομένα συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2013, μέσω δραστηριοτήτων που χορηγήθηκαν στα παιδιά με σύνδρομο Down του δείγματος. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι οι επιδόσεις των παιδιών συσχετίζονται σημαντικά με την ύπαρξη εξωτερικών αναπαραστάσεων ακόμα και σε απλά αριθμητικά προβλήματα. Τα ευρήματα συζητούνται προκειμένου να αναδειχθούν οι πρακτικές εφαρμογές τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Καμπεζά (Maria Kampeza), Μαρία. "Η παιδαγωγική σκέψη του Dewey και της Montessori και η σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική." Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού 8 (July 1, 2008): 39. http://dx.doi.org/10.12681/icw.18195.

Full text
Abstract:
Η φιλοσοφία της εκπαίδευσης του Dewey και η παιδαγωγική μέθοδος της Montessori έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την προσχολική εκπαίδευση. Οι απόψεις τους ανέδειξαν τη σημασία που έχουν για τη μαθησιακή διαδικασία οι εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται συνοπτικά ορισμένες από τις βασικές θέσεις του Dewey και της Montessori προκειμένου να εξετάσουμε τη σύνδεση με τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την προσχολική εκπαίδευση. Αυτή η οπτική μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν βασικές πτυχές του ρόλου τους και να δουν αναστοχαστικά την πρακτική τους.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Στελλάτου, Αλεξάνδρα, and Χρήστος Μαλλόπουλος. "Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία παιδιών με Αυτισμό." Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης 2016, no. 2 (November 24, 2017): 1208. http://dx.doi.org/10.12681/edusc.1006.

Full text
Abstract:
Ο αυτισμός ανήκει στην οικογένεια των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών (ΔΑΔ). Αποτελεί ισόβια αναπηρία και ο ρόλος της εκπαίδευσης επικεντρώνεται στη βελτίωση του ατόμου με αυτισμό μέσω της κατανόησης των αναγκών και την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων. Με βάση της έννοια της ενσωμάτωσης στην Εκπαίδευση, όλα τα άτομα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να προωθηθεί η προσωπική τους ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Το παιδί με αυτισμό μπορεί να ενταχθεί σε εκπαιδευτικό πλαίσιο από το 4ο έτος της ηλικίας του. Η δημιουργία αναλυτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης είναι σημαντική καθώς προσαρμόζει την εκπαίδευση στις γνωστικές ανάγκες του κάθε μαθητή, αξιοποιεί τα ενδιαφέρονται και τις δυνατότητές του και βοηθά στη γενίκευση. Κατά την αξιολόγηση προσδιορίζονται οι κεκτημένες και αναδυόμενες ικανότητες καθώς και τα σημεία που υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων. Υπό την αντίληψη ότι τα άτομα με αυτισμό δεν έχουν κατώτερο, αλλά διαφορετικό τρόπο αντίληψης και κατανόησης, ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει το άτομο στην κατανόηση και ανταπόκριση των απαιτήσεων του περιβάλλοντός του, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του ατόμου με αυτισμό. Τα παιδιά με αυτισμό μαθαίνουν καλύτερα όταν υπάρχει πρόγραμμα και δομημένη διδασκαλία. Στην παρούσα εργασία εξετάζονται οι εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις σύγχρονες εξελίξεις και επιχειρείται μια κριτική αξιολόγηση αυτών στα πλαίσια της ελληνικής πραγματικότητας και εκπαίδευσης.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Αναγνώστου, Μαρία. "Χαρισματικότητα και φιλοσοφείν." Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης 9 (July 28, 2020): 77. http://dx.doi.org/10.12681/edusc.3106.

Full text
Abstract:
Η συγκεκριμένη εισήγηση περιγράφει την απόπειρα διδακτικής παρέμβασης σε μαθητή ΥΨΙΜ, που φοιτά στην Πέμπτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου, κατά το διδακτικό έτος 2018-19, η οποία βασίστηκε στις αρχές της διευρυμένης μάθησης, στη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner (1993) και εμπνεύστηκε από το κίνημα “Φιλοσοφία για παιδιά” του Lippman(1988). To εξατομικευμένο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθητή,το οποίο πραγματοποιούνταν εκτός σχολικής τάξης, είχε ως στόχο τον εμπλουτισμό των μαθησιακών εμπειριών του (Cutts & Moseley, 1957), αντλώντας ως θέματα επεξεργασίας έννοιες των Μαθηματικών και της Φυσικής,οι οποίες εξακτινώνονταν διαθεματικά (Ματσαγγούρας 2003).Η κάθε δραστηριότητα είχε ως υπόβαθρο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, στηριζόταν στη θεωρία μάθησης του J.Dewey (1982) για την ενεργητική πρόσκτηση της γνώσης, αποσκοπούσε στην καλλιέργεια της κριτικής-δημιουργικής σκέψης του μαθητή και διαμορφωνόταν με βάση τα ενδιαφέροντα του, ώστε να είναι ελκυστική και να προκαλεί το ενδιαφέρον του (Keller 2008).Ως κομβικό σημείο της παρούσας αποτέλεσε η εξέταση της συμβολής της φιλοσοφικής παιδείας και σκέψης στη διαμόρφωση διαφοροποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για χαρισματικά παιδιά.Τα διαθεματικά σχέδια εργασίας που πραγματευτήκαμε, αύξησαν το ενδιαφέρον του μαθητή για έρευνα, συνέτειναν στην εύστοχη χρήση των νοητικών συλλογισμών και τη μαθησιακή του χειραφέτηση και καλλιέργησαν την παιγνιώδη θέαση του κόσμου.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Καμπεζά, Μαρία. "Διαφοροποιημένη διδασκαλία στο νηπιαγωγείο: Αναδεικνύοντας τη σημασία της προαξιολόγησης και τη σύνδεσή της με διαδικασίες ανίχνευσης των ιδεών των παιδιών." Διάλογοι! Θεωρία και πράξη στις επιστήμες αγωγής και εκπαίδευσης 6 (December 22, 2020): 97. http://dx.doi.org/10.12681/dial.25548.

Full text
Abstract:
Η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία (ΔΔ) είναι μια προσέγγιση η οποία αναγνωρίζει, σέβεται και αξιοποιεί διδακτικά την ποικιλομορφία που παρουσιάζει κάθε σχολική τάξη. Δίνει έμφαση όχι μόνο στις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών αλλά και στους διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους επικοινωνούν και μαθαίνουν τα παιδιά. Σε αυτή την προοπτική η ΔΔ μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μια θέση στην εκπαιδευτική πρακτική στο νηπιαγωγείο. Στις διαστάσεις της αξιολόγησης που συνδέονται με τη ΔΔ σημαντική θέση έχει η προαξιολόγηση (preassessment) η οποία πραγματοποιείται πριν από την έναρξη της διδασκαλίας. Ανάμεσα στα στοιχεία που συλλέγει ο εκπαιδευτικός κατά τη διαδικασία της προαξιολόγησης είναι η σχέση που έχουν τα παιδιά με το διδακτικό περιεχόμενο που πρόκειται να διδαχθεί. Μια παρόμοια στρατηγική με στενότερη επικέντρωση κυρίως στη μαθησιακή ετοιμότητα των μαθητών ακολουθείται εδώ και πολλές δεκαετίες στο πλαίσιο της διδακτικής των επιστημών στην προσχολική εκπαίδευση. Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται μια σύνδεση ανάμεσα στην προαξιολόγηση και την ανίχνευση των ιδεών των παιδιών μέσα από την αξιοποίηση κριτηρίων από τη ΔΔ σε διαδικασίες ανίχνευσης. Μέσα από την παρουσίαση ενδεικτικών παραδειγμάτων φαίνεται ότι μια τέτοια προοπτική μπορεί να διευρύνει την πρόσβαση στην παιδική σκέψη και να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό να κάνει επιλογές οι οποίες θα ανταποκρίνονται περισσότερο στα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των παιδιών.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Βιτσιλάκη, Χρυσή, and Σταύρος Πιτσικάλης. "Σύγχρονα Προγράμματα Σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης υποστηριζόμενα από τεχνολογίες Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας." Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση 9, no. 3Α (December 21, 2017): 108. http://dx.doi.org/10.12681/icodl.1131.

Full text
Abstract:
Τα τελευταία χρόνια στη διεθνή βιβλιογραφία αναδεικνύεται έντονα η ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων και ενίσχυσης των Προγραμμάτων Σπουδών, σε όλες τις βαθμίδες, με την ενσωμάτωση σύγχρονων πρακτικών εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ανάλογα το επιστημονικό πεδίο. Ειδικότερα στις θετικές επιστήμες, οι έννοιες STEM και STEAM, γίνονται όλο και πιο συχνά αντικείμενο μελέτης, ενώ αποτελούν ένα πεδίο στο οποίο σχολεία, πανεπιστήμια και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς, επενδύουν χρόνο και χρήμα, ώστε να ενσωματώσουν σύγχρονες μεθόδους στη μάθηση και τη διδασκαλία. Παράλληλα, ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο καινοτομίες, όπως η Επαυξημένη (AR) και η Μικτή Πραγματικότητα (MR), η αξιοποίηση των οποίων στην εκπαίδευση, θα μπορούσε να συμβάλει στην υποστήριξη των προαναφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών, ειδικότερα σε επίπεδο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ώστε να μελετηθούν οι επιδόσεις των εκπαιδευομένων/καταρτιζομένων, καθώς και η ελκυστικότητα τέτοιου είδους μαθημάτων στα Προγράμματα Σπουδών. Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μια επισκόπηση πεδίου όσον αφορά σε σύγχρονες προσεγγίσεις Προγραμμάτων Σπουδών, όπως το STEM και STEAM, καθώς και σε παραδείγματα αξιοποίησης Επαυξημένης ή/και Μικτής Πραγματικότητας (ΕΠ και ΜΠ) σε Προγράμματα Σπουδών, ειδικότερα σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται ένας προτεινόμενος ερευνητικός σχεδιασμός σε αρχικό στάδιο, με στόχο τη δημιουργία συζήτησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και την ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος. Τέλος, γίνεται αναφορά σε μελλοντικές κατευθύνσεις και ενδεικτικά ερευνητικά ερωτήματα που μπορούν να τεθούν, μέσα από την προτεινόμενη έρευνα.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Ανδρής, Ευστάθιος. "Διεύθυνση και Ηγεσία Ο ρόλος του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας." Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης 2015, no. 1 (May 6, 2016): 150. http://dx.doi.org/10.12681/edusc.130.

Full text
Abstract:
<p>Η αναδιάρθρωση της οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης, ως οντότητας με συγκεκριμένη δομή, που ενεργεί σε κοινωνικό χώρο, στηρίζει τη λειτουργία της σε ανθρώπινο δυναμικό και τάσσεται στην ικανοποίηση συγκεκριμένων σκοπών μέσα από τη συστηματοποίηση ενός συνόλου ενεργειών, αποτελεί εθνική στρατηγική επιλογή για τον επαναπροσδιορισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος στις σύγχρονες συνθήκες. Σκοπός της παρούσας έρευνας υπήρξε η ανάδειξη του υψηλού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η σχολική μονάδα ως κοινότητα μάθησης, χώρος κουλτούρας και πολιτισμού, αλλά και διοικητικός οργανισμός θεσμικά ιεραρχημένος και οργανωμένος. Ειδικότερα εις ό,τι αφορά στη διοίκηση της σχολικής μονάδας ως διαδικασίας συντονισμού ανθρώπων και δραστηριοτήτων για επίτευξη προτεθέντων κοινών στόχων, διερευνήθηκε ο ρόλος και η σημασία του Διευθυντή, οι αρμοδιότητες και τα ανατιθέμενα σ΄ αυτόν καθήκοντα, καθώς και τα επιστημονικά, παιδαγωγικά και διοικητικά χαρακτηριστικά που προϋποτίθενται για την επιτυχή και αποτελεσματική άσκηση της σχολικής ηγεσίας εκ μέρους του. Η μελέτη του νομικού πλαισίου και η αξιοποίηση επιλεγμένης ελληνόγλωσσης και ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας κατέτεινε στην αδρομερή διάκριση τριών κυρίως μορφών άσκησης της ηγεσίας : α) της αυταρχικής, β) της χαλαρής και γ) της δημοκρατικής ηγεσίας, διακριτών επί τῃ βάσει διαφοροποιούμενων χαρακτηριστικών και προτεραιοτήτων. Τα αποτελέσματα της έρευνας συγκλίνουν στην ανάδειξη της δημοκρατικής ηγεσίας ως αναγκαίας συνθήκης για την πραγμάτωση του στόχου της ποσοτικής και ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, κατά το πρόταγμα της σύγχρονης παιδαγωγικής συγκυρίας και την αρχή της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Dissertations / Theses on the topic "Σημεία ενδιαφέροντος"

1

Καλαβρουζιώτης, Βασίλειος. "Χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για την ταυτοποίηση κοινών σημείων ενδιαφέροντος σε ετερογενή σύνολα δεδομένων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης." Thesis, 2013. http://hdl.handle.net/10889/6948.

Full text
Abstract:
Στην εργασία αυτή ασχολούμαστε με την αξιοποίηση των δεδομένων από διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα (πιο συγκεκριμένα από Foursquare και Facebook) με σκοπό να ταυτοποιήσουμε τις ίδιες τοποθεσίες (ή αλλιώς σημεία ενδιαφέροντος) που έχουν εισαχθεί σε αυτά τα δίκτυα. Το πρόβλημα της ταυτοποίησης είναι σημαντικό να λυθεί διότι έτσι θα μπορούσε να αποκτηθεί μια καλύτερη εικόνα για τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με το φυσικό περιβάλλον με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social data). Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα και καλύτερη ανάλυση και αξιοποίηση αυτών δεδομένων, αφού θα έχουμε αναγνωρίσει μεγάλο μέρος των κοινών σημείων ενδιαφέροντος από ετερογενή σύνολα δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια λύση στο πρόβλημα είναι η χρήση των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, που θα αποφασίζουν αν ένα ζεύγος σημείων αντιπροσωπεύει το ίδιο σημείο ενδιαφέροντος.
In this paper we deal with the exploitation of data from different social networks (more specifically from Foursquare and Facebook) in order to identify the same locations (or landmarks ) introduced in these networks . The problem of identification is important to solve it so he could get a better picture of the user interactions with the natural environment through the use of social media (social data). This means simultaneously and better analysis and use of such data , since we recognize much of the common points of interest from heterogeneous datasets from social media . One solution to this problem is the use of machine learning algorithms , which will decide whether a pair of points represents the same point of interest .
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography