Academic literature on the topic 'Araç, gereç ve donanımlar'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Araç, gereç ve donanımlar.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Araç, gereç ve donanımlar"

1

Yurtsever, Selçuk. "HASTANELERİN HİZMET KALİTESİNİN HASTA TATMİN ÖLÇEĞİ İLE ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK DEVLET HASTANESİNDE YATAN HASTALAR ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA." Business & Management Studies: An International Journal 1, no. 1 (December 26, 2013): 100–126. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v1.i1.20.

Full text
Abstract:
Son yıllarda dünyada ve Türkiye’de sağlık hizmetleri sunumunda sürekli bir değişimin yaşandığı bilinmektedir. Bu anlamda gerek kamu, gerekse özel sektöre ait hastanelerin müşteri (hasta) odaklı tedavi anlayışını benimseyerek; doğru, hızlı, güvenilir, konforlu bir hizmet sunma çabası içine girdikleri görülmektedir Bu araştırmanın amacı, Karabük Devlet Hastanesi’ndeki servislerde yatan hastaların memnuniyet derecelerini beklenti ve algılamalarını karşılaştırarak ölçmeye çalışmaktır. Bu kapsamda literatür taraması sonucu geliştirilen hasta tatmin ölçeği kullanılmış ve bu ölçek ile hastaların memnuniyet düzeyleri, sunulan hizmetin iki ana unsuru olan araç-gereç ve insan faktörleri açısından ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırmada Servqual ve 0-100 Puan Ölçekleriyle birlikte analiz kısmında MANOVA kullanılmıştır. Hastaların ilk önce genel olarak daha sonra çeşitli kriterlere göre gruplara ayrılarak beklentileriyle algılamaları karşılaştırılmış ve bu şekilde tatmin düzeyleri ölçülmeye çalışılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; Karabük Devlet Hastanesi’nden hizmet alan yatan hastaların, doktorlar ve hemşireler açısından memnuniyet düzeylerinin yüksek olmasına karşın; hizmet sunumunda kullanılan araç-gereç ve yönetim açısından tatmin düzeylerinin düşük olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Çalışkan, Hüseyin, Zafer Tangülü, and Saliha Sever. "Sosyal Bilgiler Dersine İlişkin Araç-Gereç Yeterlikleri Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Ortaokul Öğrencilerinin Durumlarının İncelenmesi." Kalem Uluslararasi Egitim ve Insan Bilimleri Dergisi 5, no. 1 (June 1, 2015): 99–132. http://dx.doi.org/10.23863/kalem.2017.46.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

DELEN, Berathan BAYTEMİR Hasan. "SES EĞİTİMİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ MÜZİK TEKNOLOJİLERİ ARAÇ-GEREÇ ve YAZILIMLARI KULLANIM DURUMLARINI İNCELEYEN BİR ARAŞTIRMA." Kesit Akademi 22, no. 22 (2020): 251–60. http://dx.doi.org/10.29228/kesit.40465.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Yeşil, Aslı, Yusuf Tunç Demircan, and Ahmet Tamer Aker. "Travmatik Yaşantının Trafik Cezalarına Etkisi: Alkollüyken Araç Kullanan Sürücüler Bağlamında Değerlendirilmesi." Bulletin of Legal Medicine 25, no. 3 (December 19, 2020): 198–205. http://dx.doi.org/10.17986/blm.1328.

Full text
Abstract:
Amaç: Bu çalışmada alkollüyken araç kullanımı olan sürücülerin yaşam boyu travmatik yaşantı sıklıklarını tespit etmek, trafik ceza bilgilerini incelemek, travmatik öykü ve ceza bilgileri arasındaki ilişkiyi incelemek amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Araştırma Kasım 2015- Haziran 2016 tarihleri arasında Bursa Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimine katılan 295 katılımcıyla gerçekleştirilmiştir. Sürücülere araştırmacılar tarafından hazırlanan travmatik yaşantıların ve demografik bilgilerin yer aldığı Sürücü Bilgi Formu uygulanmıştır. Ayrıca sürücülerin sürücü belgesi ceza bilgileri İl Emniyet Müdürlüğü’ne resmi yazı ile başvurularak talep edilmiş, gerekli izinler alındıktan sonra trafik ihlal bilgilerinin yer aldığı Sürücü Belgesi Ceza bilgileri ve yaşam boyu travmatik yaşam öyküsü arasındaki ilişki incelenmiştir. Bulgular: Sürücülerin yaş ortalaması 40,47±9,48’tir. Sürücülerin 33’ü (%11,2) hayatını tehdit eden bir hastalık ya da yaralanma geçirdiğini, 32’si (%10,8) ciddi bir kaza geçirme ya da ciddi bir şekilde yaralandığını, 28’i (%9,5) kendisine fiziksel şiddet ya da silah kullanıldığını belirtmiştir. Sürücülerden 63’ü (%21,4) ailesinden birini (sevgili, eş, ya da çok yakın arkadaş) bir kaza, cinayet ya da intihar sonucu kaybettiğini, 18’i (%6,1) ölümle ya da ciddi yaralanmayla tehdit gördüğünü belirtmiştir. Sürücülerin en sık %46,9 ile 34.maddeyi ihlal ettiği daha sonra %45,8 ile 51/2-A, %38,2 ile 78/1-A, %30,2 ile 118/7. Maddeyi ihlal ettikleri tespit edilmiştir. Herhangi birinden tekmelenme, dövülme, tokat atılma ya da başka yolla fiziksel zarar görenler ile 78/1-A ihlal maddesi arasında ilişki bulunmuştur [χ²(2) =7.19, p<.00]. Sonuç: Alkollüyken araç kullanma öyküsü olan sürücülerle yapılan bu çalışmada, yaşam boyu travmatik öykü ve trafik ihlalleri arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Adli Bilimler; Travmatik Yaşam Olayı; Suç
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Keskinoğlu, Değer Angın. "OKUL YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞÜNE GÖRE ÖĞRETMENLERİN SINIFTA DERS ZAMANI YÖNETİM BECERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ." International Journal of Innovative Research in Education 3, no. 2 (June 29, 2016): 69. http://dx.doi.org/10.18844/ijire.v3i2.1014.

Full text
Abstract:
Zamanın değerinin giderek daha da arttığı günümüzde diğer meslek grublarında olduğu gibi öğretmenler de gerek Üniversite yıllarında gerekse hizmet içi eğitim yoluyla zaman yönetimi konusunda bilgi ve becerilerini artırmaya çalışmaktadırlar. Sınıfı etkili yönetmek için gerekli olan unsurlardan birisi de sahip olduğumuz öğretim süresini israf etmemek ve zamanı iyi yönetmektir. Bu bağlamda, Ortaöğretim Okulları’nda görevli yöneticilerin; “öğretmenlerin sınıfta ders zamanının yönetimi” konusunda izlenim ve görüşlerini öğrenmenin faydalı olacağı düşünülmüştür. Araştırmanın evreni, K.K.T.C Ortaöğretim Okulları’nda görev yapan yöneticilerden (22 Müdür,64 Müdür Muavini) oluşmaktadır. Araştırmada veri toplama arcı olarak anket kullanılmıştır. Araştırma sonuçları yöneticilerin, öğretmenleri ders zamanının yönetimi konusunda genelde yeterli bulmadıklarını göstermiştir. Sınıfın yerleşim ve fiziksel düzeninin öğretim yaşantısının niteliğine uygun olmaması, araç-gereç ve görsel işitsel materyallerle desteklenmemesi, öğrenciler için anlamlı ve çekici hale getirilmemesi sınıfta dersin akışını engelleyici arzu edilmeyen durumlar ortaya çıkarmaktadır.Öğrenim güçlüğü içinde olan öğrencilere yeteri kadar zaman ayrılmaması ve hızlı öğrenen öğrencilere ek fırsat verilmemesinin nedenleri genellikle öğretmenin mesleki yeterliliği ve duyarlılığıyla ilgilidir.Araştırmadan elde edilen bu bulgulara dayanarak, öğretmenlerin hizmet içi eğitim programlarında ders zamanının yönetimi konusunda kendilerini geliştirmeleri önerilmektedir. Anahtar Kelimeler:Okul yöneticisi,ders yönetimi,zaman yönetimi
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Bayat, Seher, Melike Nur Kaymak, and Oğuz Balcı. "Primary teachers’ opinions about the difficulties encountered in the Play and Physical Activities courseSınıf öğretmenlerinin Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinde karşılaştıkları güçlüklere ilişkin görüşleri." Journal of Human Sciences 13, no. 3 (November 23, 2016): 4917. http://dx.doi.org/10.14687/jhs.v13i3.3906.

Full text
Abstract:
The purpose of this study is to determine the challenges that class teachers face while teaching play and physical activities course. The study is based on the instrumental case study which is one of the qualitative research methods. The work group consists of 12 class teachers who teach at Ordu City center, suburb, and centralized villages. In order to determine the challenges that class teachers face while teaching play and physical activities course, in the study, interview forms, which had been created by researchers, have been employed. During the analysis of the data acquired from the interviews, descriptive analysis method has been used. As a result of the research, it has been determined, according to teachers’ opinions, that pre-service training regarding to Play and Physical activities course that they have taken was inadequate, that they felt need for in-service training regarding to teaching the course, that school equipment and instruments were insufficient, that there were lack of field information and that they have been living challenges caused by curriculum. Additionally, in the study, it has been seen that although teachers think that play and physical activities course is important for physical, social and cognitive development of children, they do not deploy the class hours effectively. ÖzetBu çalışmanın amacı sınıf öğretmenlerinin Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinin öğretiminde karşılaştıkları güçlüklerin belirlenmesidir. Çalışma nitel araştırma yöntemlerinden araçsal durum çalışmasına dayanmaktadır. Çalışma grubunu Ordu İli kent merkezi, kenar mahalle (varoş) ve merkeze bağlı köylerde çalışan 12 sınıf öğretmeni oluşmaktadır. Çalışmada sınıf öğretmenlerinin Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinde yaşadıkları güçlüklerin belirlenmesi için araştırmacılar tarafından geliştirilen öğretmen görüşme formundan yararlanılmıştır. Görüşmeden elde edilen verilerin analizinde betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğretmen görüşlerine göre; Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersine ilişkin aldıkları hizmet öncesi eğitimin yetersiz olduğu, dersin öğretimine ilişkin hizmet içi eğitim ihtiyacı hissettikleri, dersin işlenmesinde okul donanımı, araç-gereç yetersizliği, alan bilgisi eksikliği ve öğretim programından kaynaklanan güçlükler yaşadıkları tespit edilmiştir. Ayrıca araştırmada, öğretmenlerin Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinin çocukların fiziki, sosyal ve bilişsel gelişimi için önemli olduğunu düşünmelerine rağmen ders saatlerini etkin bir şekilde işlemedikleri sonucuna ulaşılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Erdoğan, Hamit, and İsmail Yücedağ. "Belgeler Işığında Osmanlı Eğitiminde Yeni Sistem Arayışları Sürecinde Araç-Gereç Kullanımı / The Use of Equipments in the Pursuit of New System in Ottoman Education in the Lights of Documents." Journal of History Culture and Art Research 6, no. 6 (December 30, 2017): 461. http://dx.doi.org/10.7596/taksad.v6i6.1197.

Full text
Abstract:
<p><strong>Abstract</strong></p><p>The concept of formation in the field of education seems to have a system of earlier and later approaches. In this context, the history of present Turkish Education System has also found meaningful. In order to explain how education system has developed from the past to present, it is useful to see the education system as the most important function in transferring the existing culture for the growth of future generations. All educational systems run by various groups, except for Enderun School, were connected to a system and a contemporary education system was evolved to provide government supervision. In addition, on realization of importance of education in development activities, Ottoman Empire started to focus on innovations in education systems. At the end of 1800s and beginning of 1900s, efforts were made to develop Ottoman Educaton System on permanent basis by using material equipments for learning which had associated to permanent change in educational behavior. It is observed that the state continued efforts to enhance efficiency of educational institutions till the state was powerless and weak during its last periods. Moreover, the evaluation of historical documents revealed that there was a check on study material by the state in the educational institutions. In other words, it was not allowed to teach a book until it is recommended by the state, hence some books were taken out from school. Another important point revealed during anlysis was related to women’ education. Women’s education gained importance parallel to view that every citizen must have educational opportunity. </p><p><strong>Öz</strong></p><p>Oluşum adını verdiğimiz kavrama eğitim boyutundan bakıldığında bir sistemin öncesi ve sonrası olduğu görülür. Günümüz Türk eğitim sisteminin de geçmişi bu bakımdan anlam kazanmaktadır. Gelecek kuşakların yetişmesinde mevcut kültürün aktarılmasının önemli bir işlevi bulunan eğitimin geçmişte nasıl yapıldığı konusunu aydınlatma amaçlı bu çalışmada belgeler ışığında günümüz eğitim sistemine ulaşmanın adım adım nasıl gerçekleştiğini görmek amaçlanmaktadır. 19. yüzyıla kadar Enderun mektebi dışında çeşitli grupların kendi görüş ve düşünceleri doğrultusunda verilen eğitim çabalarının artık bir sisteme bağlandığı, devletin gözetiminin ve denetiminin çağdaş eğitim sisteminin kurulmasıyla sağlanmaya çalışıldığı da bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna ilave olarak, gelişmenin yolunun eğime verilen önemden geçtiğinin düşüncesi de Osmanlı’yı eğitim arayışlarına itmiştir. 1800’lü yılların sonları ile 1900’lü yılların başında kalıcı izli davranış değişikliği olarak nitelendirilen öğrenmenin Osmanlı eğitim sisteminde, eğitimin olmazsa olmazı sayılabilecek araç, gereç kısaca materyal kullanımını belgeler ışığında ele alarak kalıcılığının sağlanmaya çalışıldığını görmek mümkündür. Devletin güçsüz kaldığı, zayıfladığı son dönemlerinde bile eğitim açısından birtakım çabaların gösterildiği, devletin en uzak yerlerdeki eğitim kurumlarına dahi ulaşmaya çalıştığı gözlemlenmektedir. Yine inceleme konusu yapılan belgelerden çıkarılacak bir sonuç da devletin okullarda okutulacak kitaplarla ilgili titiz bir inceleme yürüttüğü, müfredata uymayan kitaplara izin verilmediği yani her kitabın okullara önerilmediğidir.İnceleme sırasında vurgulanması gereken bir diğer nokta da 19. yüzyılın son dönemlerinde her vatandaşın eğitim alması gerektiği görüşünün ön plana çıkarak kadın eğitimine de gereken önemin verilmeye başlandığıdır.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Sözer, Mehmet Akif, Eyüp Bozkurt, and Hilal Bozkurt. "A STUDY ON TOOLS AND MATERIALS USED BY TEACHERS ON TEACHING VALUES IN THE CURRICULUM OF 4TH GRADE SOCIALS SCIENCES." e-Journal of New World Sciences Academy 11, no. 4 (October 24, 2016): 78–89. http://dx.doi.org/10.12739/nwsa.2016.11.4.e0030.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Yücedağ, İsmail, and Nurgün Koç. "Arnavutlar Arasında Anadilde Eğitim Talepleri İle Alfabe Tartışmaları ve Osmanlı Devleti’nin Tutumu / Mainstream Education Requests with Alphabet Discussions between the Albanian and Attitudes of the Ottoman State." Journal of History Culture and Art Research 7, no. 1 (March 31, 2018): 506. http://dx.doi.org/10.7596/taksad.v7i1.1412.

Full text
Abstract:
<p><strong>Abstract</strong></p><p>Education passed through a wide range of reform movements like other institutions in Ottoman Emire during XIX century. The era of Abdülhamit II is especially prominent regarding educational reforms. A number of important steps were taken during his reign to improve education such as building new schools, effort to increase the number of students, more participation of girls in education and teaching, use of modern tools and techniques etc. This period was also characterized by the development of nation-states that were started to be established under the influence of the nationalist movement. Some cultural privileges were given to the Balkan peoples, such as Greeks, Bulgarians, Serbs, and Vlachs, who had revolted against the Ottoman Empire to keep them binding with the state. The right to education was one of those important privileges. Indeed, non-Muslims who had already educated in their own tongues and schools had begun to use their studies of language and education more in shaping their cultural identities in this period. At this point, it can be said that the Albanians were more backward than the other Balkan peoples, because unlike the other Balkan nations, though they were in an ethnic union but having more religious pluralism (Muslim, Orthodox Christian, and Catholic Christian) in their society. Therefore, the demand of Albanians from the Ottoman State for their education with their own tongues has only emerged from the beginning of the 1900s. The Ottoman central government looked favorably on these requests and considered the right to education in mother tongue as a constitutional right for them. However, the Albanians could not have a consensus that should their education in the mother tongue be in Turkish (Arabic) letters or Latin alphabet. This was also a reflection of the cultural differences in Albanians.</p><p> </p><p><strong>Öz</strong></p><p>XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde diğer bütün alanlarda olduğu gibi eğitimde de geniş reform hareketleri içine girilmiştir. Yüzyılın son çeyreğinde, özellikle II. Abdülhamit döneminde eğitimle ilgili reformlar öne çıkmaktadır. Okul yapımı, öğrenci sayısının arttırılması çabası, kız öğrencilerin eğitim ve öğretime daha fazla katılması, modern araç- gereç ve tekniklerin kullanılması vb. çalışmalar dikkat çekmektedir. Bu dönem aynı zamanda milliyetçilik akımının güç kazandığı ve belli ölçüde başarıya ulaştığı bir dönemdir. Osmanlı Devleti’ne karşı ayaklanan başta Rumlar, Bulgarlar, Sırplar, Ulahlar gibi Balkan halklarının devletten kopmasını engellemek için onlara birtakım kültürel ayrıcalıklar verilmiştir. Ana dilde eğitim hakkı da bunlardan biridir. Esasen daha öncesinde de kendi dillerinde ve okullarında eğitim gören gayrimüslim halklar, bu dönemde dil ve eğitim ile ilgili çalışmalarını daha çok kültürel kimliklerin şekillendirilmesi için kullanmaya başlamışlardır. Bu noktada Arnavutların diğer Balkan halklarına göre daha geri planda kaldığı söylenebilir. Çünkü diğerlerinden farklı olarak etnik yönden bir olsalar da dini yönden ayrışım içindeydiler (Müslüman, Ortodoks Hristiyan ve Katolik Hristiyan). Bu yüzden Arnavutların Osmanlı Devleti’nden kendi dilleri ile eğitim talebi ancak 1900’lü yılların başlarından itibaren karşımıza çıkmaktadır. Bu taleplere Osmanlı merkezi olumlu bakmış ve ana dilde eğitim talebini anayasadan kaynaklanan bir hak olarak görmüştür. Fakat Arnavutlar kendi içlerinde anadilde eğitimin Arapça harflerle mi yoksa Latin alfabesiyle mi olması konusunda bir uzlaşıya varamamışlardır. Bu durum da Arnavutlardaki kültürel farklılığın bir yansımasıdır.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Yılmaz, Eray, Gözde Tomris, and Adile Aşkım Kurt. "Okul Öncesi Öğretmenlerinin Özyeterlik İnançları ve Teknolojik Araç-Gereç Kullanımına Yönelik Tutumları: Balıkesir İli Örneği." Anadolu Journal Of Educational Sciences International 6, no. 1 (February 11, 2016). http://dx.doi.org/10.18039/ajesi.18656.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Araç, gereç ve donanımlar"

1

1999 Ashrae Handbook: Heating, Ventilating, and Air-Conditioning Applications : Inch-Pound Edition (Ashrae Applications Handbook Inch/Pound). Amer Society of Heating, 1999.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Araç, gereç ve donanımlar"

1

Kandaz, Ufuk. "Araç gereç geliştirme." In Okul öncesi eğitimi için öğretim teknikleri ve materyal geliştirme, 23–40. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2016. http://dx.doi.org/10.14527/9786053184539.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

ÖZDEMİR, Muhammet. "Türkçe Öğretiminde Kullanılabilecek Araç, Gereç ve Materyaller." In Türkçe Öğretimi Öğretmen Adayları ve Öğretmenler İçin, 313–34. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052419908.12.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

AKSİN, Alpay. "İlkokuma Yazma Öğretiminde Araç-Gereç ve Materyal Kullanımı." In İlkokuma ve yazma öğretimi, 234–60. Pegem Akademi Yayıncılık, 2015. http://dx.doi.org/10.14527/9786053182580.13.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

EGÜZ, Şule. "Medya Okuryazarlığı ve Eğitiminde Kullanılan Teknolojik Araç-Gereç ve Materyaller." In Medya Okuryazarlığı ve Eğitimi, 81–112. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052416303.05.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Çelikkaya, Tekin. "Sosyal bilgiler öğretiminde araç-gereç ve materyal kullanımının önemi." In Sosyal bilgiler öğretiminde eğitim teknolojileri ve materyal tasarımı, 37–62. Ankara:Pegem Akademi Yayıncılık, 2017. http://dx.doi.org/10.14527/9786053646051.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Doğru, Mustafa, and Abdulkadir Kurt. "Güncel (2018) Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programlarının Kullanılan Yöntem, Teknik, Araç-Gereç ve Materyallerin Planlama Örnekleri." In Fen Öğretim Programları, 184–223. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257052917.07.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography