Academic literature on the topic 'Barnsyn'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Barnsyn.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Barnsyn"

1

Simonsson, Maria, and Mia Thorell. "Forskares tillträde till förskolan – barn som gatekeepers." Venue 5, no. 2 (September 30, 2016): 1–5. http://dx.doi.org/10.3384/venue.2001-788x.16511.

Full text
Abstract:
Forskaren som studerar barndomar utifrån barns perspektiv på förskolan kommer nära barns vardag och deras världar. Barnen bidrar själva med information om sina liv till forskningen, men gör det på sina villkor. Vår forskning visar att barnens eget medgivande i forskningssammanhangen är viktigare än föräldrarnas och personalens.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Heikkilä, Mia, Ann-Christin Furu, Anette Hellman, Anne Lillvist, and Anna Rantala. "Barns deltagande i förskole- och daghemskontext under inledningen av coronavirusets utbrott i Finland och Sverige." BARN - Forskning om barn og barndom i Norden 38, no. 2 (June 30, 2020): 13–28. http://dx.doi.org/10.5324/barn.v38i2.3703.

Full text
Abstract:
Coronapandemin är en ny samhällskris som är sparsamt beforskad varför olika perspektiv på coronaviruset behövs. Denna artikel bidrar till att fördjupa kunskapen om barns uttryck om coronaviruset bland annat genom att analysera personalens beskrivningar av barns uttryck kring coronavirusets utbrott i Finland och Sverige i daghems- och förskolekontext i mars 2020. Det empiriska materialet består av 79 enkätsvar från personal i förskola och daghem. Begreppen deltagande och resiliens har använts som teoretisk bakgrund och dessa diskuteras i artikeln. Barnen visar på fyra olika former av deltagande i daghem och förskola. Artikeln bidrar till att sätta barns deltagande i relation till en samhällskris som coronapandemin samt visar på ett mångfacetterat deltagande. Resultatet av studien kan få implikationer både på förhållningssätt och arbetsmetoder i samband med kriser.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Hammarsten, Maria. "”Det viktigaste är att växterna får leva och sånt”: en studie om att förebygga barns växtblindhet." BARN - Forskning om barn og barndom i Norden 38, no. 3 (October 28, 2020): 37–49. http://dx.doi.org/10.5324/barn.v38i3.3810.

Full text
Abstract:
Studien syftar till att bidra med en fördjupad förståelse av hur barns växtblindhet kan förebyggas genom en närstudie av hur barn uppfattar och använder en skogsträdgård. Det teoretiska ramverket utgår från barndomsforskning och dess antagande om det aktiva, sociala och kompetenta barnet. Studien omfattar 28 barn, varav majoriteten är 9 år, som medverkat via samtalspromenader med fotografering. Gibsons begrepp affordances har använts som analysverktyg. Analysen tar avstamp i de fotograferade företeelser som barnen anser är betydelsefulla, minnesvärda och speciella i skogsträdgården. Studiens resultat visar att växterna inklusive träd och buskar är framträdande företeelser genom de sinnliga, estetiska och emotionella affordances som de enligt barnens beskrivningar erbjuder. Denna studie indikerar att skogsträdgårdens miljö och skogsträdgårdspedagogernas edagogiska arbetssätt i olika miniprojekt med växter kan förebygga barns växtblindhet. Studiens slutsats är att det är dags att planera för att plantera i barns närliggande utomhusmiljö.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Tjäru, Sofie. "Upprepningar och glada utrop – pedagogers och barns agenda under tre bokstunder i språkbad." BARN - Forskning om barn og barndom i Norden 38, no. 4 (March 21, 2021): 53–68. http://dx.doi.org/10.5324/barn.v38i4.3994.

Full text
Abstract:
Denna artikel undersöker pedagogers och barns agenda under tre bokstunder med högläsning av bilderböcker i en språkbads-förskolegrupp. Samtliga barn har en finskspråkig bakgrund och lär sig svenska i förskolan. Analyser av de videofilmade bokstunderna har gjorts med en sociokulturell och diskursanalytisk infallsvinkel. Resultaten visar att pedagogerna fokuserar på barnens språkförståelse och språkutveckling, medan barnen på eget initiativ och genom estetiska förhållningssätt riktar sin uppmärksamhet mot den egna upplevelsen av bokens innehåll. Barnens handlingar visar också att det är centralt för dem att uppfylla vissa förväntningar på hur bokstunder ska gå till. De bidrar därmed till att upprätthålla bokstunden på ett bestämt sätt. Pedagogernas koncentration på språk kan ses som naturlig eftersom språkstödjande handlingar främjar barnens förståelse av boken. Däremot får barnen knapphändigt stöd för sin läslust och få utmaningar när det gäller att utgående från sina egna tankar, föreställningar eller tolkningar förhålla sig till bokens innehåll. Nyckelord: andraspråksutveckling, barnlitteratur, högläsning, språkbad
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Moe, Sigrid, and Lars Ardelius. "Barnsben." World Literature Today 62, no. 1 (1988): 142. http://dx.doi.org/10.2307/40144160.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Kasischke, Laura. "Barney." Iowa Review 27, no. 3 (December 1997): 182–83. http://dx.doi.org/10.17077/0021-065x.4857.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Williams, Pia, and Sonja Sheridan. "Förskollärarkompetens – Skärningspunkt i undervisningens kvalitet." BARN - Forskning om barn og barndom i Norden 36, no. 3-4 (January 8, 2019): 127–46. http://dx.doi.org/10.5324/barn.v36i3-4.2901.

Full text
Abstract:
Syftet är att analysera undervisning i förskolan. Analyserna utgår från kvalitetsbedömningar med Early Childhood Environment Rating Scale-3 (ECERS-3) (Harms, Clifford och Cryer 2014). Hög kvalitet i förskolan främjar barns lärande inom läroplanens målområden. Artikelns teoretiska ram utgörs av interaktionistiska och ekologiska teorier som innebär att individer och miljö konstruerar varandra i ett dynamiskt och ömsesidigt samspel (Bronfenbrenner 1979, 1986; Bruner 1996; Vygotsky 1986). Undervisning i förskolan definieras i texten som kommunikativ, interaktiv och relationell och behöver förstås i en samhällelig kontext. Kvalitetsbedömningar har genomförts i 153 svenska förskolor med ECERS-3. Resultaten visar att förskolans kvalitet varierar. Låg kvalitet bedöms på aktiviteter som kräver vuxnas engagemang, interaktion och kommunikation med barnen i form av undervisning. Det indikerar att förskollärares kompetens bildar en skärningspunkt för undervisningens kvalitet. Ytterligare forskning behövs för att utveckla förskolans undervisning och didaktik, vilket gynnar såväl barngruppen som enskilda barn och bidrar till en kompetenshöjning hos förskollärarna.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Visser, Thomas D., and John Michael Vlach. "Barns." APT Bulletin 34, no. 4 (2003): 56. http://dx.doi.org/10.2307/1504877.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Antoine, Jean-Philippe. "Bonjour monsieur Barney." Vacarme 22, no. 1 (2003): 73. http://dx.doi.org/10.3917/vaca.022.0073.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Shanson, David. "Barnett (“Barney”) Shanson." BMJ 335, no. 7631 (December 6, 2007): 1217.5–1217—d. http://dx.doi.org/10.1136/bmj.39409.679699.be.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Dissertations / Theses on the topic "Barnsyn"

1

Engqvist, Tina. "Barns möjlighet till inflytande i förskolan : En fråga om pedagogernas barnsyn?" Thesis, Linnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV), 2014. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:lnu:diva-38689.

Full text
Abstract:
Syftet med studien är att undersöka hur yngre barns möjlighet till inflytande visar sig i olika sammanhang i förskolan så som vid fri lek, samling, måltid och vila. Samt hur olika barnsyn har betydelse för barns möjlighet till inflytande. Resultatet grundar sig på observationer och intervjuer med barn och personal på en förskoleavdelning för barn i åldern 1-3.   Förskolan har genom åren influerats av olika sorters pedagogik beroende på vilka rön som för tillfället varit rådande från forskarna. I dagens förskolor har inflytande fått större utrymme och blivit till en rättighet för verksamhetens barn. I förskolans Läroplan, (Lpfö 98, rev 2010) finns ett särskilt kapitel som belyser vikten av inflytande. Där går bland annat att läsa att det är pedagogernas ansvar att se till så att barnen får ett reellt inflytande på både innehållet i verksamheten samt även på arbetssättet. Detta bidrar till att inflytande har blivit en aktuell fråga inom förskolans verksamhet.   I studien visar det sig att pedagogerna har en flexibel barnsyn och att detta är något som har betydelse för barnens möjlighet till inflytande. Pedagogernas barnsyn förändrar sig beroende på vilken situation de befinner sig i. Vid till exempel fri lek så är pedagogerna väldigt öppna för att barnen ska få vara med och erbjudas chans till att påverka och erbjuder därför barnen stor möjlighet till inflytande. Tittar man istället på samlingarna så är det mer sällan som pedagogerna ser att det finns utrymme för barnens inflytande. Tidigare forskning betonar att speciellt yngre barn har ett omvårdnadsbehov som gör att pedagogerna inte alltid kan låta barnen få inflytande i alla situationer och att detta ibland leder till en barnsyn där de utgår ifrån att vuxna vet bäst, istället för att inta barnens perspektiv och aktivt arbeta med att låta dem få inflytande i verksamheten i alla situationer.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Fager, Marie. "Pedagogernas barnsyn i förskolan : Diskussion kring barnsyn och hur den kommer till uttryck i planeringen av miljön." Thesis, Linnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV), 2014. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:lnu:diva-31715.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Andersson, Sara. "Måste vi räkna? : En (enkel) matematisk början för barn och pedagoger." Thesis, Högskolan i Gävle, Avdelningen för elektronik, matematik och naturvetenskap, 2013. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hig:diva-15917.

Full text
Abstract:
Syftet med detta examensarbete var att skapa ett matematiskt arbetsmaterial för pedagoger. Materialet ska underlätta för pedagoger som känner sig obekväma eller illa till mods vid tanken på att arbeta med matematik. Materialet, som består av handledning, arbetsmaterial och ett formulär togs fram efter att ha studerat litteratur och efter att förtester med fyra barn gjorts. Materialet är tänkt att hjälpa pedagoger att få syn på de fem grundläggande principerna hos barn som behövs för att bli bra på aritmetik. De fem principerna är ramsräkning, sifferkunskap, antalsräkning, ordinaltalsräkning och spontan antalsuppfattning. Materialet testades av tre pedagoger. Deras svar analyserades och bedömdes efter i förväg utvalda kriterier. Några kriterier uppfylldes medan andra kräver en omarbetning av materialet för att uppfyllas. Till sist togs nya kriterier fram för att kunna förbättra produkten i ett nästa skede. Examensarbetet visar att det inte behöver vara krångligt och svårt att arbeta med matematik i förskolan även om matematik kan upplevas som krångliga ekvationer, väcka obehags känslor eller upplevs kräva mycket förberdelser.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Lindqvist, Saga. "Att kommunicera med toddlare : Fem pedagogers förhållningssätt till barn i åldern 1-2 år och dess språkliga och kommunikativa förmåga." Thesis, Umeå universitet, Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, 2014. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-97995.

Full text
Abstract:
Studiens syfte var att öka förståelsen för verksamma pedagogers förhållningssätt till de minsta barnen med fokus på dess språkliga och kommunikativa förmåga. Syftet var även att ta reda på hur pedagoger arbetar för att stimulera och utmana de små barnens språkutveckling. Studien tar sin utgångspunkt från fem pedagogers egna uppfattningar, vilket har undersökts genom kvalitativa intervjuer som metod. Undersökningens resultat visar att arbetet med barnens språkutveckling utifrån förskolans uppdrag är en tolkningsfråga, där de centrala begreppen språk och kommunikation har en komplex innebörd. Vidare framkommer att kroppsspråket är de minsta barnens främsta kommunikationsredskap, något som bör tas i beaktning i dess utvecklande mot ett talat språk. Pedagogernas generella uppfattning pekar på att det skett stora förändringar i synen på de minsta barnen över tid. Den rådande barnsynen präglas av en respekt och tilltro till barnet och dess förmågor. Ramfaktorer såsom stora barngrupper utgör dock hinder i pedagogernas arbete med de minsta barnens språkutveckling, med anledning av detta får det eftersträvansvärda förhållningssättet många gånger stå tillbaka i förskolans verksamhet.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Nilsson, Sofia, and Sofia Nilsson. "”DET KAN JU KROCKA IBLAND, VAD BARNEN VILL OCH VÅRT PEDAGOGISKA ANSVAR” : En kvalitativ intervjustudie om förskollärares arbete med barns inflytande i förskolan." Thesis, Umeå universitet, Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, 2021. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-185469.

Full text
Abstract:
Studiens syfte var att bidra med fördjupad kunskap om hur barns inflytande tillvaratas av förskollärare i förskolan. Undersökningen hade för avsikt att ta reda på hur förskollärare tolkar begreppet barns inflytande, hur förskollärare möjliggör för det, vad som påverkar barnens inflytande i förskolan och vilka effekter barngruppen får utifrån deras inflytande. Kvalitativa intervjuer har genomförts med nio verksamma förskollärare och dessa intervjuer har legat till grund för studiens resultat. Empirin har bearbetats med hjälp av the constant comparative method och dess tre led; kodning, tematisering och summering. Resultatet visade att förskollärarna i studien inte likställer begreppet barns inflytande med barnets rätt att bestämma över verksamheten. Begreppet framhålls av studiens informanter vara synonymt med att utgå från barnets intresse vid utformandet av verksamheten. Vidare visade resultatet att möjligheterna för att barnet ska få inflytande grundar sig i en barnsyn där förskollärarna ser barnet som the being and becoming child. Resultatet synliggjorde att förskollärares möjliggörande av barns inflytande försvåras av ramfaktorer eftersom för stora barngrupper och för få personal bidrar till för lite tid. Det visade sig att förskollärarnas arbete med barns inflytande påverkas av deras ansvar för utbildningen. I kombination med ramfaktorn av för lite tid och förskollärares uppdrag att se till läroplanens strävansmål upplever förskollärarna att barns inflytande begränsas. Slutligen visade resultatet att de yrkesverksamma förskollärarna både ser en valtrötthet, större engagemang och tilltro till sig själv hos både individuella barn och barngruppen som helhet i arbetet med barns inflytande.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Linell, Matilda, and Linn Midelf. "Familjekonstellationer och barnsyn i barnlitteraturen : - en historisk överblick." Thesis, Uppsala universitet, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, 2015. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-269337.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Zhong, Jecci. "Barnsyn och kvalitet i förskolor ur föräldrarnas perspektiv." Thesis, Malmö högskola, Fakulteten för lärande och samhälle (LS), 2017. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:mau:diva-29034.

Full text
Abstract:
Denna uppsats är ett examensarbete baserat på enkätundersökning om hur föräldrar till barn i förskoleåldern uppfattar kvaliteten i den förskolan deras egen/egna barn befinner sig i. Genom att uppmärksamma hur konstruktioner av kvalitet framträder i föräldrars beskrivning kan även deras barnsyn utläsas. Vad är viktigt för föräldrarna? Att ta reda på detta kan en slutsats dras kring hur föräldrarna ser på sina barn.Studien har en socialkonstruktivismanalytisk ansats som utgör både teori och metod. Studien bygger på Wennerberg & Nilsson (2001) socialkonstruktivism teorin som påpekar att språket som vi använder oss av är socialt konstruerade. Uppsatsen är både kvantitativ och kvalitativ i den meningen att frågor i enkäten består både av slutna och öppna frågor. Det empiriska materialet i uppsatsen bygger på 42 enkäter från föräldrarna i pappersform och online form. Vid sammanställningen av svaren går det att se hur föräldrarna uttrycker olika åsikter kring vad som utgör och påverka förskolans kvalitet. Fyra faktorer framträder mest bland de tillfrågade kring vad de upplever som viktigast. •Barngruppsstorlek•Barns välmående•Lärande•Lämpliga egenskaper hos personalen såsom utbildning, engagemang och närvarande. Jämförelsevis visade det sig i analysdelen att betoningen för lärande är mer framträdande än för omsorg. Olika barnsyn kan urskiljas ur föräldrarnas svar. Barn som varande, barn som projekt, barn som en medmänniska och barn som både är skört eller stark.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Eklund, Magdalena, and Sara Olofsson. "Barns inflytande i förskolan : Pedagogers syn på inflytande hos femåriga barn." Thesis, Umeå universitet, Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, 2013. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-64266.

Full text
Abstract:
Syftet med denna studie är att få en bild av vilken syn pedagoger har på begreppet barns inflytande. Vi vill även få en inblick i vilka hinder och möjligheter pedagoger upplever när det gäller att ge femåringar inflytande i förskolan. Vi har utfört kvalitativa intervjuer med tio stycken pedagoger på fyra förskolor. Inflytande är ett begrepp som utgör en central del i vår studie. Resultatet av studien visar att pedagogerna har en likvärdig uppfattning om vad begreppet inflytande innebär. Därefter framkommer det att de har olika uppfattningar om hur och varför inflytande bör införlivas i förskolan.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Andersson, Sandra, and Julia Lindström. "Utvecklingssamtal i förskolan - Hur gör man egentligen? : En kvalitativ studie av utvecklingssamtal och konstruktionen av barnet." Thesis, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, 2016. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:mdh:diva-34676.

Full text
Abstract:
Syftet med denna studie är att undersöka hur förskollärare arbetar med utvecklingssamtal i förskolan, samt hur barnet konstrueras i denna process. Undersökningen utgår från åtta semistrukturerade intervjuer med sex förskollärare och två förskolechefer där frågorna fokuserar på att ta reda på vilka tillvägagångssätt som förskollärare har vid planering och genomförande av utvecklingssamtal. Resultatet från intervjuer och litteratur genomsyras av en mängd olika metoder för ändamålet. Resultatet är vidare analyserat ur ett konstruktionistiskt perspektiv. Slutsatserna vi drar från denna studie är att det i förskolan förekommer en mängd olika tillvägagångssätt vid planering och genomförande av utvecklingssamtal samt att barnet konstrueras utifrån förskollärarnas barnsyn.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Malm, Julie. ""Man får vara påhittig också" : En studie om hur förskollärare samtalar om barn och barnsyn." Thesis, Högskolan för lärande och kommunikation, Högskolan i Jönköping, Förskolepedagogisk didaktisk forskning, 2017. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hj:diva-35117.

Full text
Abstract:
Syftet med studien var att undersöka hur förskollärare samtalar om barn och barnsyn. Frågeställningarna var: Hur beskriver förskollärarna begreppet barnsyn? På vilket sätt beskriver förskollärarna sin betydelse för hur barnen utvecklas på förskolan? I författarens c-uppsats framkom beteenden från förskollärare som väckte frågor kring om förskollärare är medvetna om sin barnsyn och barnsynens påverkan på arbetet i förskolan. Studien utgår från ett sociokulturellt perspektiv. Undersökningen genomfördes med metoden fokusgrupp. Fokus i studien var förskollärare som arbetar med de allra yngsta barnen, barn mellan ett till tre år. Det var totalt fyra fokusgrupper med fyra deltagare i varje, alltså deltog sexton förskollärare i studien. Analysen genomfördes med inspiration från diskursanalysen, och utgick från förskollärarnas uppfattningar av begreppet barnsyn och sedan undersöktes sambandet mellan förskollärarnas uppfattningar och deras sätt att samtala om barn med hjälp av dilemman. Slutsatsen av studien är att det finns behov av samtal bland förskollärare om varför de gör som de gör. Genom samtal blir förskolläraren medveten om sin syn på barn och kan därmed utveckla och förbättra sitt förhållningssätt gentemot barnen. Därmed får barnen en ännu bättre förskolevardag.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Books on the topic "Barnsyn"

1

Barnsben. Stockholm: Norstedt, 1986.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Nolan, Tina. Barney. London: Stripes, 2008.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Davis, Guy. Barney. [Allen, TX]: Lyrick Pub., 2001.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ill, Johnson Jay B., ed. Barney. Lincolnwood, Ill: Publications International, 1997.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Jonsson, Agneta. Att skapa läroplan för de yngsta barnen i förskolan: Barns perspektiv och nuets didaktik. Göteborg: Göteborgs Universitet, Acta Universitatis Gothoburgensis, 2013.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Matthew Barney. Milan, Italy: Electa, 2007.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Leaving Barney. Thorndike, Me: Thorndike Press, 1988.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Century, Douglas. Barney Ross. New York: Schocken Books, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Brower, Howard. Barney songs. Lincolnwood, Ill: Publications International, 2001.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Barney, Matthew. Matthew Barney. Edited by Löckemann Karsten, Urbaschek Stephan, and Sammlung Goetz. München: Kunstverlag Ingvild Goetz, 2007.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Book chapters on the topic "Barnsyn"

1

Neiderbach, Shelley. "Barney." In Invisible Wounds:, 225–39. New York: Routledge, 2021. http://dx.doi.org/10.4324/9781315784625-11.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Kruger, Loren. "Barney Simon’s Johannesburg." In The Palgrave Encyclopedia of Urban Literary Studies, 1–6. Cham: Springer International Publishing, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-62592-8_277-1.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Plewig, Gerd. "Barney David Usher." In Pantheon of Dermatology, 1150–52. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2013. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-33224-1_194.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Bracher, Katherine. "Barney, Ida M." In Biographical Encyclopedia of Astronomers, 166. New York, NY: Springer New York, 2014. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-9917-7_9242.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Arikan, Asli. "Barney, Jay Bryan (Born 1954)." In The Palgrave Encyclopedia of Strategic Management, 1–3. London: Palgrave Macmillan UK, 2016. http://dx.doi.org/10.1057/978-1-349-94848-2_620-1.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Arikan, Asli M. "Barney, Jay Bryan (Born 1954)." In The Palgrave Encyclopedia of Strategic Management, 93–95. London: Palgrave Macmillan UK, 2018. http://dx.doi.org/10.1057/978-1-137-00772-8_620.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Plewig, Gerd. "Barney David Usher (1899–1978)." In Pantheon der Dermatologie, 1059–62. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2008. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-540-34093-5_187.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Theriot, Edward C., Arthur E. Bogan, and Earle E. Spamer. "Zur taxonomischen Zuordnung von Barney." In Der Einfluß von Erdnußbutter auf die Erdrotation — Forschungen, die die Welt nicht braucht, 103–9. Basel: Birkhäuser Basel, 1999. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-6244-8_29.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Busch, Alexandra. "Natalie Clifford Barney (1876–1972)." In Frauenliebe Männerliebe, 51–55. Stuttgart: J.B. Metzler, 1997. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-476-03666-7_11.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Strauhs, Doreen. "Mtwa, Percy / Ngema, Mbongeni / Simon, Barney." In Kindlers Literatur Lexikon (KLL), 1. Stuttgart: J.B. Metzler, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-476-05728-0_23054-1.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Barnsyn"

1

Fogg, BJ, Allen Cypher, Allison Druin, Batya Friedman, and Erik Strommen. "Is ActiMates Barney ethical?" In CHI '99 extended abstracts. New York, New York, USA: ACM Press, 1999. http://dx.doi.org/10.1145/632716.632772.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Næss, Geir, Knut Egil Bøe, and Lars Erik Ruud. "Floor cleanliness in dairy freestall barns." In 10th International Livestock Environment Symposium (ILES X). St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2018. http://dx.doi.org/10.13031/iles.18-103.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Zulovich, Joseph M., Ryan K. Milhollin, Joe L. Horner, Joseph P. Harner, and Teng Teeh Lim. "Air conditioning for naturally ventilated dairy barns." In 10th International Livestock Environment Symposium (ILES X). St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2018. http://dx.doi.org/10.13031/iles.18-109.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Larry D Jacobson, David R Schmidt, William F Lazarus, and R Koehler. "Reducing the Environmental Footprint of Pig Finishing Barns." In 2011 Louisville, Kentucky, August 7 - August 10, 2011. St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2011. http://dx.doi.org/10.13031/2013.41331.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

M Hellstedt, J Maata, P Jauhiainen, R Kuisma, H.-R Kymäläinen, R Mahlberg, L Salparanta, and A.-M Sjöberg. "Evaluation of Different Floor Materials in Cattle Barns." In Livestock Environment VIII, 31 August - 4 September 2008, Iguassu Falls, Brazil. St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2008. http://dx.doi.org/10.13031/2013.25526.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Zulovich, Joseph M., Ryan K. Milhollin, Joe L. Horner, Joseph P. Harner, and Teng Teeh Lim. "Air conditioning for mechanically ventilated LPCV dairy barns." In 10th International Livestock Environment Symposium (ILES X). St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2018. http://dx.doi.org/10.13031/iles.18-110.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Mashkov, Petko Hristov, Berkant Seydali Gyoch, Rostislav Yuriev Kandilarov, Hristo Ivanov Beloev, and Tamara Grigorievna Pencheva. "LED lamp for dairy barns - design and thermal management." In 2016 XXV International Scientific Conference Electronics (ET). IEEE, 2016. http://dx.doi.org/10.1109/et.2016.7753497.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Neslihan Akdeniz, Larry D Jacobson, Brian P Hetchler, Rodney T Venterea, and Kurt A Spokas. "Measurement of nitrous oxide concentrations from Wisconsin dairy barns." In 2009 Reno, Nevada, June 21 - June 24, 2009. St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2009. http://dx.doi.org/10.13031/2013.27170.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

José R. Bicudo, David R. Schmidt, Carrie L. Tengman, and Larry D. Jacobson. "Ambient H2S Concentrations near Swine Barns and Manure Storages." In 2002 Chicago, IL July 28-31, 2002. St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2002. http://dx.doi.org/10.13031/2013.10574.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

K. A. Janni, M. I. Endres, J. K. Reneau, and W. W. Schoper. "Compost barns: an alternative dairy housing system in Minnesota." In 2006 Portland, Oregon, July 9-12, 2006. St. Joseph, MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2006. http://dx.doi.org/10.13031/2013.20909.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Barnsyn"

1

Sullivan, Zeb, and Mark S. Honeyman. Triticale Fed to Finishing Pigsin Hoop Barns. Ames: Iowa State University, Digital Repository, 2007. http://dx.doi.org/10.31274/farmprogressreports-180814-317.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Samson, I. M., and A. E. Williams-Jones. Illite Crystallinity Studies in the Gaspe-Connecticut Valley Synclinorium Around Barnston, Quebec. Natural Resources Canada/ESS/Scientific and Technical Publishing Services, 1986. http://dx.doi.org/10.4095/120387.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Sullivan, Zeb, and Mark S. Honeyman. Triticale Fed to Finishing Pigs in Hoop Barns. Ames (Iowa): Iowa State University, January 2007. http://dx.doi.org/10.31274/ans_air-180814-818.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Honeyman, Mark S., David R. Stender, Wayne B. Roush, and Don Hummel. Maximizing DDGS for Finishing Pigs in Bedded Hoop Barns. Ames (Iowa): Iowa State University, January 2010. http://dx.doi.org/10.31274/ans_air-180814-729.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Honeyman, Mark S., David R. Stender, Wayne B. Roush, and Don Hummel. Feeding DDGS to Finishing Pigsin Deep-Bedded Hoop Barns. Ames: Iowa State University, Digital Repository, 2008. http://dx.doi.org/10.31274/farmprogressreports-180814-1193.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Honeyman, Mark S., Dave Stender, Wayne Roush, and Don Hummel. Feeding DDGS to Finishing Pigs in Deep-bedded Hoop Barns. Ames (Iowa): Iowa State University, January 2008. http://dx.doi.org/10.31274/ans_air-180814-694.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Stender, David, Wayne Roush, Chris Beedle, and Mark Honeyman. Documenting Efficiencies of Heavyweight Market Pigs in Bedded Hoop Barns. Ames: Iowa State University, Digital Repository, 2016. http://dx.doi.org/10.31274/farmprogressreports-180814-1418.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Möllerström, V., H. Sandberg, and K. C. Ringsberg. Medier och barns hälsa. Från peppning och glamour till trygg vägledning. Edited by K. C. Ringsberg. Nordic Council of Ministers, February 2013. http://dx.doi.org/10.6027/tn2013-501.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Honeyman, Mark S., Zebblin M. Sullivan, and Wayne B. Roush. Oat-Based Diets for Market Pigs in Deep-Bedded Hoop Barns. Ames: Iowa State University, Digital Repository, 2003. http://dx.doi.org/10.31274/farmprogressreports-180814-673.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Honeyman, Mark S., David R. Stender, Wayne B. Roush, and Don Hummel. Maximizing DDGS for Finishing Pigs in Bedded Hoop Barns: Trial One. Ames: Iowa State University, Digital Repository, 2009. http://dx.doi.org/10.31274/farmprogressreports-180814-329.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography