To see the other types of publications on this topic, follow the link: İletişim.

Journal articles on the topic 'İletişim'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 journal articles for your research on the topic 'İletişim.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

NART, Sima, Eda KUTLU, and İbrahim TOPAL. "Y KUŞAĞININ ELEKTRONİK AĞIZDAN AĞIZA İLETİŞİME KATILIMININ BELİRLEYİCİLERİ: INSTAGRAM ÖRNEĞİ." Business & Management Studies: An International Journal 7, no. 5 (December 25, 2019): 1989–2010. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v7i5.1298.

Full text
Abstract:
Sosyal medya, iletişim teknolojisindeki gelişmelerle birlikte tüketiciler ve markalar arasında belirgin şekilde ön plana çıkan iletişim ve etkileşim aracı olmuştur. Pazarlama karar vericileri, tüketicilerle iletişim kurmada sosyal medya platformlarına giderek daha fazla önem vermektedir. Sosyal medya platformları markalar hakkında tüketicilerin kendi aralarındaki iletişimde de elektronik ağızdan ağıza iletişim aracılığıyla yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu durum sosyal medyada markaların başarılı bir şekilde yönetilmesi açısından elektronik ağızdan ağıza iletişime tüketici katılımının incelenmesini kritik hale getirmektedir. Bu çalışmanın amacı, Y kuşağı tüketicilerin popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da elektronik ağızdan ağıza iletişime katılımının belirleyicilerini incelemek ve bu faktörlerin elektronik ağızdan ağıza iletişim davranışı üzerindeki etkisini analiz etmektir. Çalışma, tanımlayıcı araştırma tasarımı kapsamında yürütülmüştür. Gerekli veriler Marmara Bölgesinde yer alan üç farklı devlet üniversitesinin öğrencileri arasından kolayda örnekleme yöntemi ile belirlenmiş, 274 katılımcıdan anket kullanılarak toplanmıştır. Hipotezler faktör ve regresyon analizi kullanılarak test edilmiştir. Sonuçlar, analiz edilen yapılar arasında anlamlı etki bulunan on iki hipotezden yedisini desteklemektedir. Ödül arama, bilgi arama, eğlence arama ve sosyal etkileşim arama motivasyonlarının, Instagram'da e-WOM’a katılımı farklı boyutlarda etkilediği görülmüştür.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Çolaklar, Huriye, and Fatma Bozkurt Demirdağ. "Üniversite Hastaneleri Çalışanlarının Kalite Anlayışı ve Kalite Çalışmalarında İletişimin Önemi: Bir Uygulama Örneği." Bilgi Dünyası 14, no. 2 (October 31, 2013): 373–87. http://dx.doi.org/10.15612/bd.2013.127.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada, bir kamu kurumunda kalite çalışmalarının anlaşılması ve etkin olabilmesi için kurum çalışanlarının, ortaya çıkabilecek sorunların iletişimle çözülebileceği bilincine sahip olmaları gerektiği vurgulanmıştır. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak anket yöntemi kullanılmış ve kurumun yöneticileri ile akademik personeline uygulanmıştır. Toplam 205 kişiye anket gönderilmiş olup, 173 geri bildirim alınmıştır. Anketlerden 4 tanesi eksik ve hatalı doldurulduğu için değerlendirmeye alınmamıştır. Anketleri yanıtlayan 173 kişiden 29’u yöneticidir. Elde edilen verilere göre; yöneticiler “iletişim ve karar mekanizmasını” %23 ile en az önemli; akademik personel ise “örgüt ikliminin motivasyon artırıcı bir nitelikte olmasını” %33 oranla önemli görmektedir. Kurumun kalite yönetimini uygularken karşılaşılan güçlükler arasında yöneticilere göre %39’nun “üst yönetimin yönetim anlayışı” ve %38’nin “kurum içi iletişim eksikleri” en az önemlide, akademik personelde ise %23’nün “iletişim eksikleri” az önemlide yer almıştır. Bu çalışma sonucunda, kalite yönetim sistemi uygulanırken çalışanların, kaliteli hizmet anlayışını ve müşteri memnuniyetini en çok önemli ve iletişimin katkısını da en az önemli seviyesinde değerlendirdikleri saptanmıştır. Ancak kurum içi iletişim eksiklikleri ve birimler arası sürtüşmelerin olması, kalite yönetim sisteminin, etkin olmasını ve kalite bilincinin gelişmesini olumsuz etkilemektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Hazar, Çetin Murat, and Samara Batabekova. "КОММУНИКАЦИЯНЫН АНЫКТАМАСЫ ЖАНА ТАРЫХЫ." Vestnik Bishkek Humanities University, Issue 54 (December 21, 2020): 76–80. http://dx.doi.org/10.35254/bhu.2021.54.3.

Full text
Abstract:
Адамдар өздүк жашоосун өнүктүрүү жана улантуу үчүн байланышка муктаж. Жекеликтер байланыштын жардамы аркылуу бири-бири менен, ошондой эле табият менен жакын мамиледе боло алат. Адам жана бүткүл жандуулар үчүн эң зарыл каражат болгон байланыштын тарыхы туңгуч адам менен кошо башталган. Коммуникация - бул байланыш - жеткирүүнү каалаган маалымат, ой жана сезимдерди сим- волдор менен элдештирип, ар түрдүү каражаттарды колдонуу аркылуу каршы тарапка жөнөтүү дегенди түшүндүрөт. Айрыкча, оозеки байланыш жазуунун пайда болушундан мурун негизги байланыш методу (ыкмасы) катары колдонулган. Оозеки байланыш жазуунун пайда болушундан кийин дагы аны менен бирге кеңири колдонулган. Алгач байланыш каражаты катары сүйлөшүү жана сүрөт колдонулса, алфавиттин табылышы менен бирге, байланыш азыркы учурдагы формасын алган. İnsanların kendi varlıklarını geliştirmek ve sürdürmek için iletişime ihtiyaçları bulunmaktadır. Bireyler iletişim sayesinde birbirlerine ve doğaya uyum sağlayabilmektedir. İnsanlar ve bütün canlılılar için vazgeçilmez olan iletişimin tarihi ise ilk insanla birlikte başlamaktadır. İletişim, iletilmek istenen bilgi, düşünce ve duyguların karşı tarafa üzerinde uzlaşmaya varılmış simgelerle çeşitli araçlar kullanılarak gönderilmesi şeklinde tanımlanabilir. Sözlü iletişim özellikle yazının icadından önce temel iletişim yöntemi olarak kullanılmıştır. Yazının icadından sonra da sözlü iletişim, onunla birlikte yine yoğun bir şekilde kullanılmıştır. Önce konuşma ve resim, iletişim aracı olarak kullanılmış, alfabenin bulunması ile birlikte iletişim günümüzdeki şeklini almıştır. People need communication to develop and maintain their own existence. People can adapt to each other and to nature through communication. The history of communication, which is indispensable for humans and all creatures, starts with the first human being. Communication can be defined as sending the information, thoughts and emotions that are wanted to be conveyed by using various means with the symbols that have been agreed on the opposite side. Oral communication has been used as the basic communication method especially before the invention of the writing. First, speech and picture were used as communication tools., and with the discovery of the alphabet, communication has taken the form of today.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Ermiş, Kemal. "Sayısal İmza ve Elektronik Belge Yönetimi." Bilgi Dünyası 7, no. 1 (April 30, 2006): 121–46. http://dx.doi.org/10.15612/bd.2006.407.

Full text
Abstract:
Günümüzde bilgi teknolojileri çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu gelişmeye paralel olarak iletişim teknolojileri de daha etkin, hızlı ve yaygın bir hale gelmektedir. Bugüne kadar iş hayatında, iletişimde, günlük hayatta vb. bir çok alanda kullanılan klasik iletişim yöntemleri elektronik ortamda da kullanılmaya başlamıştır. Çalışmada, elektronik ortamda kurulan iletişimde, güvenliği sağlamada kullanılan sayısal (dijital) imza incelenmiş ve bu tür teknolojik gelişmelerin belge yönetimine etkisi ele alınmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Polat, Nejla. "Hıfzı Topuz’la UNESCO Yılları Üzerine." Etkileşim 2, no. 4 (October 2019): 304–12. http://dx.doi.org/10.32739/etkilesim.2019.4.76.

Full text
Abstract:
Çok yönlü bir aydın olan Hıfzı Topuz gazeteci, yazar, iletişimci ve öğretim üyesidir. 1923 yılında doğdu. 1947 yılında Akşam gazetesinde gazeteciliğe başladı, istihbarat şefliğine ve yazı işleri müdürlüğüne kadar yükseldi. Vatan, Öncü, Millet, Cumhuriyet, Milliyet Sanat gazete ve dergilerinde gazeteciliğe devam etti. TRT’de, ANKA Ajansı’nda, UNESCO’da görev yapan, birçok üniversitenin İletişim Fakültelerinde dersler veren Topuz, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ile İstanbul Gazeteciler Sendikası’nın kuruculuk ve başkanlıklarını, PEN Yazarlar Derneği’nin kuruculuğunu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Ayrıca basın ve iletişim alanında birçok ödülün sahibi olan Topuz, iletişim alanında ve Afrika konusunda birçok kitap ve makale yazdı. Özellikle 75 yaşından sonra yazdığı çok sayıda yarı belgesel nitelikte tarihsel romanlarıyla, yakın tarihimizin bilinmeyen yanlarına ve özgürlük mücadelesi verirken öldürülen gazetecilerin ve aydınların yaşamlarına ışık tuttu. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaparken öğrencisi olduğum ve her yanına gittiğimde yeni bilgiler öğrendiğim, yaşam boyu hocam olan Hıfzı Topuz ile Esentepe’deki evinde UNESCO’lu yılları konuştuk.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Korkut Owen, Fidan, and Nur Demirbaş Çelik. "Investigating communication skills in adults according to gender, age and personalityYetişkinlerin cinsiyetlerine, yaşlarına ve kişilik özelliklerine göre iletişim becerilerinin incelenmesi." Journal of Human Sciences 15, no. 4 (December 10, 2018): 2305. http://dx.doi.org/10.14687/jhs.v15i4.5394.

Full text
Abstract:
The purpose of this study was to determine whether communication skills of adults are different in terms of gender and age and to reveal that personality traits predict communication skills. For this purpose data were collected from 187 adults whose ages were ranging between 22 and 46 by Communication Skills Scale-Adult Form (and Five Factor Inventory. The data were analyzed by using SPSS 20 via t test, one way ANOVA and stepwise regression. In the result of analysis, it was determined that the total score of female’s communication skills get higher scores than males in the subscale of active listening and non-verbal communication and complying with the communication principles. There were differences only caring communication dimension by age. According to this, it was found that pay attention to communication increases as age increases. It was determined that about 17.8% of total score in communication skills were explained by extraversion and conscientiousness personality traits.Extended English summary is in the end of Full Text PDF (TURKISH) file. ÖzetBu araştırmanın amacı yetişkinlerin cinsiyet ve yaşlarına göre iletişim becerilerinin farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemek ve kişilik özelliklerinin iletişim becerilerini yordayıcılığını ortaya koymaktır. Bu amaçla yaşları 22 ile 46 arasında değişen 187 yetişkinden İletişim Becerileri Ölçeği-Yetişkin Formu Beş Faktör Kişilik Ölçeği aracılığıyla veri toplanmıştır. Verilerin analizi SPSS 20 programı kullanılarak t testi, tek yönlü varyans analizi, aşamalı regresyon yapılarak gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizler sonucunda kadınların toplam iletişim becerileri puanının, etkin dinleme ve sözel olmayan iletişim ile iletişim ilkelerine uyma alt boyutundan elde edilen puanların erkeklerin puanlarından istatistiksel olarak düzeyde yüksek olduğu belirlenmiştir. Yaşa göre yalnızca iletişime özen gösterme boyutunda, daha ileri yaştakiler lehine farklılıklar vardır. Toplam iletişim becerileri puanının %17.8’inin, dışadönüklük ve özdenetim kişilik faktörleri ile açıklandığı belirlenmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

DEĞİRMEN, Gül Coşkun, and Gizem KÜÇÜKCAN. "HASTANELERDE KURUM KÜLTÜRÜ, KİMLİĞİ VE ETKİLEŞİM ALANLARI AÇISINDAN WEB SİTESİ KULLANIMI VE ÖNEMİ: TÜRKİYE’DEKİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA." Business & Management Studies: An International Journal 7, no. 4 (September 24, 2019): 1690–708. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v7i4.1163.

Full text
Abstract:
Hastaneler oldukça geniş bir hedef kitleye hitap eden kurumlardır. Değişen hedef kitle beklentileri hastanelerinde internet teknolojilerine uyum sağlaması gerekliliğini beraberinde getirmiştir. Bugün ve gelecekte birçok kurum gibi hastanelerinde en önemli temsil aracı web üzerindeki siteleri ve uygulamaları olacaktır. Hedef kitleler kurumu ya da doktoru tercih etmeden önce ön araştırmalarının bir bölümünü internetten gerçekleştirmekte, hastane süreçlerinde randevu, test sonucu hizmetlerini internetten alabilmekte, gerektiğinde iletişim olanaklarından da faydalanmak istemektedirler. Hastane ve hasta arasındaki ilişkinin yüz yüze iletişimi gerekli kıldığı bilinmekte ancak muayene, ameliyat vb. dışında yüz yüze iletişimi gerektirmeyen alanlarda da internetin aktif kullanımı söz konusudur. Çalışma kapsamında ise hastanelerin web siteleri ele alınmış, hastanelerde kurum kültürü, kimliği ve etkileşim alanları açısından web sitesi kullanımı ve önemi üzerinde durulmuştur. Araştırma ile Türkiye’de bulunan devlet üniversitelerinin hastanelerine ait web siteleri hakkında ilgili konularda genel bir değerlendirme yapmak amaçlanmaktadır. Araştırma Türkiye’deki 55 adet üniversite hastanesi web sitesi üzerinden gerçekleştirilmiştir. İçerik analizi yönteminin kullanıldığı bu araştırmada kurum kültürü, kimliği, genel bilgiler, iletişim bilgileri ve etkileşim alanları ana kategorilerini içeren ve toplam 56 maddeden oluşan kodlama formları kullanılmıştır. İncelenen web sitelerinin çoğunda eksikler olduğu görüşmüştür. Özellikle kurum kültürü, kimliği, etkileşim alanları konusunda daha fazla çalışma yapılması önerilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Yılmaz, Mustafa, Aynur Köse, and Yusuf Bahadır Doğru. "Akıllı Telefondan Yoksun Kalmak: Nomofobi Üzerine Bir Araştırma." AJIT-e Online Academic Journal of Information Technology 9, no. 35 (April 1, 2018): 31–47. http://dx.doi.org/10.5824/1309-1581.2018.5.003.x.

Full text
Abstract:
Yeni iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte akıllı telefon kullanım oranlarında kayda değer bir artış olmuş, bu araçlar McLuhan’ın yıllar önce öngördüğü gibi bireyin bir uzantısı haline gelmiştir. Akıllı telefon kullanımının günlük hayatta sağladığı pek çok yarardan söz edilebileceği gibi olumsuz olarak nitelendirilebilecek tarafları da bulunmaktadır. Son yıllarda akademik tartışmalarda ve medyada karşılaşılan “nomofobi” kavramı bu bağlamda incelenmeye değerdir. Nomofobi, kısaca “akıllı telefondan yoksun kalma korkusu” olarak tanımlanabilir. Bu çalışmada akıllı telefon kullanımının daha çok genç bireylerde yoğunlaştığı göz önünde bulundurularak Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 353 öğrencisiyle anket tekniği kullanılarak bir “nomofobi” araştırması gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin nomofobi düzeylerini belirlemeyi amaçlayan bu araştırmada geçerliliği ve güvenilirliği test edilmiş olan Nomofobi ölçeğinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin yüzde 40,50’sinin nomofobik olduğunu, Nomofobi Ölçeği’nden aldıkları ortalama puan da nomofobi düzeylerinin ortalamanın üzerinde olduğunu ortaya koymaktadır. Ölçeğin iki alt boyutunu oluşturan “İletişimi Kaybetme ve Bilgiye Ulaşamama” boyutlarında nomofobinin öğrenciler arasında yaygınlaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca kadınların nomofobi düzeylerinin erkeklerden anlamlı şekilde farklılaştığı tespit edilmiştir. Kadınların “iletişimi kaybetme ve cihazdan yoksunluk” boyutlarındaki nomofobi düzeylerinin anlamlı şekilde erkeklerden yüksek olduğu görülmüştür. Katılımcıların özellikle aileleri ve arkadaşlarıyla bağlantılarının kesilmesinden ve kendilerine ulaşılamamasından endişe ettikleri saptanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

BAKAN, İsmail, İnci Fatma DOĞAN, and Akif PURLU. "ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TARZININ ÇALIŞANLARIN MUHALİF DAVRANIŞLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ." Business & Management Studies: An International Journal 7, no. 5 (December 25, 2019): 2225–47. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v7i5.1254.

Full text
Abstract:
Bir örgütün devamlılığı ve bütünlüğü açısından çok önemli bir unsur olan iletişimde sağlanan etkinlik ve verimlilik düzeyinin yüksek olması iş tatmini, motivasyon, örgütsel bağlılık, muhalefet gibi olumlu işgören davranışlarının oluşmasına yol açtığı gibi düşük olması da tükenmişlik, işten ayrılma niyeti, sinisizm gibi olumsuz işgören davranışlarının ortaya çıkması üzerinde etkili olmaktadır. Bu çalışma kapsamında da örgütlerdeki iletişim tarzının, bireyleri örgütsel uygulamalar veya politikalar hakkındaki görüşlerini ve düşüncelerini paylaşmaya itmek anlamına gelen örgütsel muhalefet üzerindeki etkisi araştırılıp açığa çıkartılmak istenmiştir. Ayrıca çalışanların demografik özellikleri ile muhalif davranış sergilemeleri arasında anlamlı bir farklılaşmanın olup olmadığı da çalışma kapsamında incelenmek istenmiştir. Bu amaçla Kahramanmaraş’ta başta tekstil sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda bir anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Anketten elde edilen veriler frekans, t-testi, ANOVA, korelasyon ve regresyon analizlerine tabi tutulmuştur. Sonuçta iletişim ve alt boyutlarının (pozitif ilişki, yukarı açıklık, negatif ilişki ve işle ilgili) katılımcıların muhalif davranışları üzerinde etkisinin olduğu tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

AVADOS, Yazgül. "YÖNETİCİNİN İLETİŞİM KORKUSUNUN ÖRGÜTSEL İLETİŞİM SÜRECİNE ETKİSİ." Journal of International Social Research 10, no. 53 (December 20, 2017): 658–71. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.20175334155.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

KILIÇ, Nilüfer Pınar. "KUŞAKLARARASI İLETİŞİM: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YAŞLILARLA İLETİŞİM BİÇİMLERİ." Journal of International Social Research 11, no. 55 (February 28, 2018): 849–60. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.20185537256.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Tunca, Elif asude. "İletişim Perspektifinden Siyasal İletişim ve Seçim Kampanyaları." İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi 8, no. 4 (December 31, 2019): 2785–809. http://dx.doi.org/10.15869/itobiad.591096.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

GEÇER, Türkan. "SAĞLIKTA İLETİŞİM." Journal of Academic Social Sciences 21, no. 21 (January 1, 2015): 515. http://dx.doi.org/10.16992/asos.888.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Hayrani, ALTINTAŞ. "SİYASİ İLETİŞİM." Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 32, no. 1 (1991): 1. http://dx.doi.org/10.1501/ilhfak_0000000778.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

GÜVEN, Sibel. "SINIF YÖNETİMİNDE İLETİŞİM, İLETİŞİM ENGELLERİ VE SURİYELİ ÖĞRENCİLER." International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR) 5, no. 23 (January 1, 2018): 1293–308. http://dx.doi.org/10.26450/jshsr.485.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Kayapinar, Kutay. "Nurçay Türkoğlu, Iletişim bilimlerinden ‘Kültürel Çalışmalar’a, toplumsal iletişim." Questions de communication, no. 19 (June 30, 2011): 344–46. http://dx.doi.org/10.4000/questionsdecommunication.2806.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Gökhan, BULUT. "İletişim çalışmalarına sınıf merkezli yaklaşım: “deneyim” olarak iletişim." İletişim: Araştırmaları Dergisi 13, no. 2 (2015): 67–80. http://dx.doi.org/10.1501/iltaras_0000000164.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Ersal, Mehmet, and Didem Gülçin Erdem. "Teolojik Bir İletişim Olayının Malzemeleri: Alevi-Bektaşi Tercümanları." ALEVİLİK–BEKTAŞİLİK ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, no. 21 (June 25, 2020): 61–98. http://dx.doi.org/10.24082/2020.abked.280.

Full text
Abstract:
Tercüman, Alevi-Bektaşi inanç sistemi içerisinde anlamlı olan ritüelik bir terimdir. Cem ritüeli içerisinde hizmet sahipleri tarafından söylenen nazım yahut nesir biçimde tertip edilmiş dualar, “tercüman” şeklinde adlandırılır. Söylenen tercümanların muhtevası, görülen hizmetin içeriğine göre değişir. Tercümanlar cem bağlamı içerisinde, görülen hizmetin ve hizmeti gören kişinin kutsanması talebini iletmeye yönelik bir işlev üstlenir. Böylelikle, hizmet sahibi, mikro düzeyde cemi yöneten inanç önderi dedeye; makro düzeyde Tanrı’ya seslenerek ahvalini bildirmiş, niyetini iletmiş olur. Tercümana dede tarafından gülbank söyleyerek yanıt verilir. Tercümana karşılık verilmesiyle hizmet sahibi ile dede arasında, kodları teolojik ve mitik karakter taşıyan bir iletişim olayı gerçekleşmiş olur. Cemlerde ritüelik olma özelliği gösteren iletişime ait kodlar, göndericiler ve alıcılar arasındaki inanç ve kültür ortaklığı tarafından biçimlendirilir. İki taraf arasında, üzerinde konuşulmadan uzlaşılan değerler ve inanmalar mevcuttur ve bunların oluşmasında belirleyici olan, doğrudan geleneksel yapının kendisidir. Ritüel bağlamı içerisinde, ortak inanç ve kültür kodlarına sahip olmanın doğurduğu her türlü pratik, zamanı ve mekânı gündelik olanın dışına çıkarmak amacıyladır. Cemlerin icracı kadrosunu oluşturan inanç önderleri ve hizmet sahipleri, cem süresince, birbirini tekrar eden birtakım sözler söylerler. Bu ifadeler, ritüellerin içeriğini tayin eder niteliktedir ve kuruluşlarında gündelik dil yerine sanatsal bir dil tercih edilmiştir. Cem ritüeli süresince, icracı-icracı, icracı-katılımcı arasında kurulan iletişim, inanca ait kodların şifrelendiği, diyalojik bir iletişimdir ve kimin hangi aşamada hangi ifadeleri kullanacağı, geleneksel yapı tarafından önceden tayin edilmiş durumdadır. Bu çalışmada, Alevi-Bektaşi tercümanları hakkında bilgi verildikten sonra, hizmet sahipleri tarafından söylenen tercümanların ritüel bağlamı içerisindeki anlamlarına odaklanılacak ve hizmet sahibi ile cemi yöneten dede arasında gelişen teolojik karakterli iletişim modeli, anlaşılır hale getirilmeye çalışılacaktır.Makalede kullanılan veri havuzu Alevi-Bektaşi tercümanları üzerine bütüncül bir yorum yapmaya imkân verecek şekilde, bağlam merkezli bir bakış açısı ile derlenip tasnif edilmiştir. Farklı ocak, sürek ve yörelerden ritüel kayıtları ve mülakatlarla toplanan veriler, makale sınırlılıkları kapsamında değerlendirilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

ÖZDEMİR, Şebnem. "Maliyetli Sinyalizasyon Teorisi Bağlamında Pazarlama İletişimi Kampanyaları ve Kitle İletişim Araçları." Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 21, no. 1 (March 24, 2021): 233–50. http://dx.doi.org/10.18037/ausbd.902605.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

UTMA, Seçil. "İletişimde Dil ve Anlamlandırma: İletişim Felsefesi Bağlamında Kuramsal Bir Değe." Researcher Social Science Studies 7, Cilt 7 Sayı 1 (January 1, 2019): 225–37. http://dx.doi.org/10.18301/rss.821.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

AKARSU, Yağmur, Serdar KURT, and Nur DİLBAZ ALACAHAN. "OECD ÜLKELERİNDE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ." Volume 7, Issue 4 7, no. 4 (October 31, 2020): 309–22. http://dx.doi.org/10.15637/jlecon.7.023.

Full text
Abstract:
1980’den sonra bilgisayar kullanımının artmasıyla ve internetin hızla yayılmasıyla birlikte bilgi ve iletişim teknolojileri önem kazanmıştır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte ekonomideki verimlilik de gözle görülür şekilde artmıştır. Ekonomiler, pazar paylarını geliştirip genişletmek, daha az maliyetle üretim yapmak ve verimliliği artırmak amacı ile bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmaya yönelmişlerdir. Bu çalışmada, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ile işgücü verimliliği arasındaki nedensellik ilişkilerinin Bootstrap Panel nedensellik testi olan Konya (2006) nedensellik analizi ile 1985-2010 dönemi ve verisi olan OECD ülkeleri için araştırılması amaçlanmıştır. Elde edilen sonuçlar ülkeden ülkeye farklılık göstermiştir. Bazı ülkelerde anlamlı nedensellik ilişkileri tespit edilmişken, bazı ülkelerde herhangi bir nedensellik ilişkisi tespit edilememiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

GÖNCÜ SERHATLIOĞLU, Seda. "YAŞLILARLA ETKİLİ İLETİŞİM." ATLAS JOURNAL 4, no. 12 (January 1, 2018): 938–43. http://dx.doi.org/10.31568/atlas.165.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

YAVUZYILMAZ, OĞUZ. "AĞIZDAN AĞIZA İLETİŞİM." Journal of International Social Research 9, no. 47 (December 25, 2016): 967. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.2016.1444.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

KAVUT, Sevgi. "BİR İLETİŞİM EDİMİ VE KİŞİLERARASI İLETİŞİM BİLEŞENİ OLARAK DİNLEME BECERİLERİ." International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR) 5, no. 17 (January 1, 2018): 218–29. http://dx.doi.org/10.26450/jshsr.339.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Danayiyen, Aysun, Mithat Kıyak, and Erdinç Ünal. "HASTANELERDE YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMININ KURUM İÇİ İLETİŞİM DOYUMUNA ETKİSİ." SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK DERGİSİ 10, no. 1 (July 26, 2017): 32–63. http://dx.doi.org/10.18094/josc.311912.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

GÜVEN, Süleyman. "Kamusal Alan Bağlamında İletişim Teknolojileri ve Siyasal İletişim Arasındaki İl." Researcher Social Science Studies 6, Cilt 6 Sayı 1 (January 1, 2018): 423–33. http://dx.doi.org/10.18301/rss.506.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

Odabaş, Hüseyin. "Belge Yönetimi ve Türkiye'de Belge Yönetimi Gereksinimi." Bilgi Dünyası 6, no. 1 (April 30, 2005): 36–57. http://dx.doi.org/10.15612/bd.2005.446.

Full text
Abstract:
Kurum ve kuruluşlar, yaptıkları işlemler ve hizmetlerin sonucu olarak birçok türde belge üretirler. Etkin bir yazılı iletişim anlayışı ve yöntemi, kurum ve kuruluşlarda belgelerin denetim altına alınması ile sağlanabilir. Söz konusu denetim, yazılı iletişimin en önemli araçlarından biri olan belgelerin üretilmesi ve çoğaltılması işlemlerini düzenlemesinin yanısıra, bu belgelerin zamanında üretilmesi, kullanılması ve iletilmesini de sağlayacaktır. Bu nedenle belgelerin gerek güncel gerekse güncel olmadıkları dönemlerde kontrol altına alınabilmesi için bir belge yönetimi programına gereksinim vardır. Bu gereksinim, henüz ulusal bir belge yönetimi programı bulunmayan Türkiye için de geçerlidir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

Uysal, Canan, and Emel Özer. "Diyabetli Bireylerle Etkili İletişim için Nasıl Bir Dil Kullanılmalı?" Journal of Nutrition and Dietetics 47 (December 31, 2019): 118–28. http://dx.doi.org/10.33076/2019.bdd.1323.

Full text
Abstract:
Diyabetli bireyler diyabetli olmayanlara kıyasla duygusal stresi daha fazla deneyimler. Bu stresi oluşturan kaynaklardan birisi de diyabetli ve diyabetli yakınlarına yönelik olarak sözlü veya yazılı iletişimde kullanılan dildir. İletişimin temel aracı olan dilin sözlü ve/veya yazılı iletişimde iyi kullanılması güven oluşturabilir, önerilen tedaviyi uygulama isteğini arttırabilir, öz yönetimi destekleyebilir ve yaşam kalitesini artırabilir. İyi dil kullanımı kaygının azalmasını, güven oluşmasını, kendi kendine diyabet yönetiminin geliştirilmesine yardımcı olur. Damgalayıcı, incitici sözcükler, tanımlamalar klinik sonuçlar ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etkiye neden olabilir. Bu derleme, diyabet tedavisinde kullanılan sözcüklerin ve yüklediği anlamların tedavi sürecinde diyabetli bireyler üzerindeki etkileri konusunda farkındalık yaratmak, diyabetin konuşulan veya yazılı kelimelerle kullanılan dili için sunulan önerileri paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

Akar, Hüsamettin. "INTERPERSONAL COMMUNICATION MOTIVATIONS: A RESEARCH ON THE CAUSES OF THE COMMUNICATION OF THE HUMAN BEINGS WITH THE PEOPLE AROUND THEM." e-Journal of New World Sciences Academy 12, no. 2 (April 28, 2017): 76–89. http://dx.doi.org/10.12739/nwsa.2017.12.2.4c0218.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

BEKİROĞLU, Onur, and Şükrü BALCI. "Kültürlerarası İletişim Duyarlılığının İzlerini Aramak: “İletişim Fakültesi Öğrencileri Örneğinde Bir Araştırma”." Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi 1, no. 17843 (June 10, 2014): 429–59. http://dx.doi.org/10.21563/sutad.187110.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

PINARBAŞI, Tuğçe Esin, and Şükrü BALCI. "Yerel Medya Çalışanlarının Bireylerarası İletişim Motivasyonları İle İletişim Doyumları Arasındaki İlişki." Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Araştırmaları Dergisi 11, no. 1 (June 30, 2021): 174–207. http://dx.doi.org/10.53495/e-kiad.895322.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

Sönmez, Semih. "Trafikte İletişim ve Empati." ÜNİVERSİTEPARK Bülten 2, no. 2 (December 30, 2013): 30–34. http://dx.doi.org/10.12973/unibulletin.22.7.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Kıra, Tugba, and Neriman Akansel. "Determination of the factors influencing communication with patients among nurses working in third level ICUÜçüncü basamak yoğun bakımda çalışan hemşirelerin hastalarla iletişimlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi." Journal of Human Sciences 16, no. 2 (May 20, 2019): 635–47. http://dx.doi.org/10.14687/jhs.v16i2.5353.

Full text
Abstract:
Research problem/aim: There are many factors in ICU that prevent nurse-patient communication. These can be classified as environmental, personal and the obstacles related to nurses and work environment. In this study, it is aimed to determine the factors that affecting third level ICU nurses’communication with their patients.Method: The study was conducted with 47 ICU nurses who were working in state hospital and volunteered to participate in to this study. SPSS 22.0 package program was used for statistical analysis.Findings: 97.9% of the nurses reported that establishing communication with the patient contributes to the process of treatment and recovery and 93.6% of the nurses stated using non-verbal communication technques in their communication with their patients. The nurses reported having difficulty with the unconscious patients.Conclusions: It was determined that factors related to patients and their relatives, ICU and factors related to nurses influence the communication of nurses with their patients. ÖzetAraştırma problem/amaç: Yoğun Bakım Ünitelerinde (YBÜ) hasta-hemşire iletişiminin sağlıklı bir biçimde yürütülmesini engelleyen pek çok faktör vardır. Bunlar; çevresel, bireysel, çalışan hemşireler veya çalışma ortamı ile ilişkili olabilir. Bu çalışmanın amacı; bir üçüncü basamak yoğun bakım ünitesinde görev yapan hemşirelerin hastalar ile iletişimini etkileyen faktörlerin belirlenmesidir.Method: Araştırma bir devlet hastanesinin üçüncü basamak yoğun bakım ünitesinde çalışan 47 hemşire ile gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde SPSS 22.0 paket program kullanılmış, tanımlayıcı veriler sayı ve yüzde olarak verilmiş, istatistiksel analizlerde Kruskall Walli, Mann Whitney U testi, Sperman korelasyonu kullanılmıştır.Bulgular: Hemşirelerin %97.9’u hasta ile iletişim tedavi ve iyileşme sürecine katkıda bulunduğuna inandığını belirtmiş, %93.6’sı iletişim kurarken sözel olmayan iletişim yöntemlerini kullandıklarını ifade etmişlerdir. Yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşirelerin iletişimde en fazla güçlük yaşadıkları hasta grubu bilinci kapalı olan hastalardır.Sonuçlar: Çalışmada hemşirelerin hasta iletişiminde hasta ve hasta yakınları, YBÜ’ne ve hemşirlerle ilişkin bazı özelliklerden etkilendiği belirlenmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

UYGUN, Mutlu, and Ayşe Kübra SARIKAYA. "SOSYAL MEDYANIN SİYASİ İLETİŞİMDEKİ ROLÜ." Business & Management Studies: An International Journal 6, no. 3 (November 29, 2018): 108–37. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v6i3.346.

Full text
Abstract:
Bu araştırmanın temel amacı; özel bir seçim kampanyasından bağımsız olarak her kesimden bireyi kapsayan katılımcıların sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri siyasi iletişim davranışlarını demografik ve internet ile ilgili kullanım özelliklerini de dikkate alarak incelemektir. Bu amaçla, nicel araştırma yöntemi esas alınarak; uygun ölçek ve sorulardan oluşturulan bir veri toplama aracıyla, kolayda örnekleme yöntemine göre, Aksaray ilindeki 531 katılımcıdan veri toplanmıştır. Veriler, betimsel istatistikler, Pearson Korelasyon Analizi, Faktör Analizi, Tek (ANOVA) ve Çok Yönlü (Faktöriyel ANOVA) Varyans Analizi gibi çeşitli istatistik tekniklerle analiz edilmiştir. Sonuçlar, sosyal medyadaki siyasi iletişim davranışının aktif ve pasif katılım davranışlarını içeren iki alt boyuttan oluştuğunu ortaya koymuştur. Ayrıca, sosyal medyadaki bu siyasi iletişim davranışlarının demografik özelliklere göre farklılaşmadığı, buna karşın bazı kişisel internet ve sosyal medya kullanım özelliklerine göre farklılaştığı belirlenmiştir. Bu sonuçların, kavramsal alanyazına katkılarının yanında, siyasi partilerin iletişim çabalarında ve pazarlama çalışmalarında sosyal medyayı bir araç olarak nasıl etkin bir biçimde kullanabileceklerine ilişkin katkı sağlayıcı özellikte ipuçları içerdiği düşünülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

Keba Ekinci, Deniz. "An empirical research about the effect of intercultural communication on education processKültürlerarası iletişimin eğitim sürecine etkisine yönelik ampirik bir araştırma." International Journal of Human Sciences 13, no. 1 (February 28, 2016): 1177. http://dx.doi.org/10.14687/ijhs.v13i1.3641.

Full text
Abstract:
Intercultural communication is an interdisciplinary science that studies issues such as the interaction between people of different cultures, the emergence and preservation of cultural diversity, and the perception of foreigners. With globalization; the denaturation of the borders between the countries, the emergence of cultural diversity, an increase in intercultural communication and interaction are observed. Insuch an environment; multiculturalism, intercultural communication process, and intercultural communication competence is gaining importance. Multiculturalism refers to the existence of different cultures in a pluralistic society. Intercultural communication illustrates the communication and interaction between different cultures. Intercultural competence is with the acceptance of differences and the desireto livetogether. In this context, as a result of partnerships and cultural agreements between countries, various international student programs like Erasmus program take place between higher education institutions within the lifelonglearning. The implementations in higher education institutions where such education programs are carried out are the basis of this research. Cultural problems that the students who come to study here at Kocaeli University Faculty of Communication through different programs face in the educational process are discussed in the context of intercultural communication. In the study, qualitative research method was used. For students open-ended questions was applied in the form of an interview consisting of. The population of the study is comprised of foreign students studying at Kocaeli University Faculty of Communication by way of different programs. The data obtained by choosing sampling criteria, one of the purposive sampling methods, are assessed by classifying them according to certain characteristics. As a result, even though they lived some problems of international students in the education process, multicultural education in higher education institutions by enabling the formation of cultural environment they are to create awareness have been observed. In addition, this educational environments, with the acquisitions of intercultural communication and competence, bias by getting rid of the molds, are expected to develop awareness of the coexistence of different cultures. ÖzetKültürlerarası iletişim, farklı kültürlere mensup insanlar arasında iletişim, kültürel farklılıkların ortaya çıkması ve korunması, yabancının algılanması gibi konuları inceleyen disiplinler arası bir bilim dalıdır. Küreselleşme ile birlikte; ülkeler arasındaki sınırların yapaylaştığı, kültürel farklılıkların ortaya çıktığı, kültürlerarası iletişim ve etkileşimin arttığı görülmektedir. Böyle bir ortamda; çokkültürlülük, kültürlerarası iletişim süreci ve kültürlerarası iletişim yeterliliği olguları önem kazanmaktadır. Çokkültürlülük, çoğulcu toplumlarda farklı kültürlerin varlığını ifade etmektedir. Kültürlerarası iletişim, farklı kültürler arasındaki iletişim ve etkileşimi göstermektedir. Kültürlerarası yeterlilik ise, farklılıkların kabulü ve birlikte yaşama isteği ile gerçekleşmektedir. Bu bağlamda; ülkeler arasındaki birliktelikler ve kültürel anlaşmalar sonucunda, Yüksek Öğretim Kurumlar’ı arasında, çeşitli uluslararası öğrenci programları gerçekleşmektedir. Bu eğitim programlarının görüldüğü, Yüksek Öğretim Kurumları’ndaki uygulamaları çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Farklı programlarla Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim görmek amacıyla gelen yabancı öğrencilerin eğitim sürecinde karşılaştıkları kültürel problemler, kültürlerarası iletişim çerçevesinde ele alınmıştır. Çalışmada, nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Öğrencilere yönelik açık uçlu sorulardan oluşan bir görüşme formu uygulanmıştır. Araştırmanın evrenini, farklı programlarla gelen Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler oluşturmaktadır. Amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme seçilerek elde edilen veriler, belirli özelliklere göre sınıflandırılarak değerlendirilmiştir. Sonuç olarak uluslararası öğrencilerin eğitim sürecinde bazı sorunlar yaşamalarına rağmen, gittikleri Yüksek Öğretim Kurumları’nda çokkültürlü eğitim ortamlarının oluşumuna olanak sağlayarak, kültürel farkındalık oluşturdukları görülmektedir. Ayrıca bu eğitim ortamları sayesinde kültürlerarası iletişim ve yeterlilik kazanımlarıyla, önyargı kalıplarından kurtularak, farklı kültürlerle birlikte yaşama bilincinin gelişeceği düşünülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

KIRIK, Ali Murat, and Murat Kazım KARAKUŞ. "Sosyal Medya ve İnternet Teknolojisi İle Yöndeşen Televizyon Yayıncılğı: Sosyal TV." AJIT-e: Online Academic Journal of Information Technology 4, no. 11 (May 1, 2013): 61–73. http://dx.doi.org/10.5824/1309-1581.2013.2.003.x.

Full text
Abstract:
Son dönemin en önemli kitle iletişim araçlarının başında televizyon gelmektedir. Her ne kadar internet teknolojisi büyük ivme kazanmış olmasına rağmen televizyon hala önemli bir kitle iletişim aracı durumundadır. Televizyonun çocuklar ve yetişkinler için bir sosyalleşme aracı olarak büyük önem arz ettiği araştırmacılar tarafından bir gerçeklik olarak kabul edilmektedir. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişim göstermesi televizyon ve interneti ortak çatı altında toplamıştır. Oluşan yakınsama olgusu kitle iletişim araçlarını da derinden etkilemiştir. İnternet, sosyal medya ve televizyonu kapsar hale gelmiştir. İnternet aracılığıyla yeni medya teknolojileri oluşmuş ve eski teknolojiler giderek değişim göstermeye ve silinmeye başlamıştır. Bu çalışmada sosyal medya ve internet ilişkisi irdelenecek, televizyon yayıncılığının değişen çehresi üzerinde durulacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

Etike, Şafak. "Eleştirel İletişim Çalışmalarında ‘Eleştirel’ Bilgi Üzerine Bir Tartışma." Etkileşim 3, no. 5 (April 2020): 100–114. http://dx.doi.org/10.32739/etkilesim.2020.5.86.

Full text
Abstract:
Bu çalışmanın konusu, eleştirel iletişim çalışmalarında ‘eleştirel’ olan ve eleştirellik üzerine kuramsal bir tartışma yürütmektir. Bu çalışmada eleştirellik sosyal bilimin doğasının bir parçası olarak kabul edilmekte ve eleştirellik nosyonunun opsiyonel olmadığı savunulmaktadır. Eleştirellik konusunda homojen tutumların bulunmadığı iletişim alanında, ana akım çalışmalara ya da pozitivist paradigmaya her karşı çıkışın ‘eleştirel kamp’ içerisinde değerlendirilmesi eleştirilmekte ve eleştirinin tarihsel ve toplumsal bütüncül bir açıklamanın parçası olarak ortaya çıkma zorunluluğu vurgulanmaktadır. Bu nedenle öncelikle bilimsel çalışma ve bilimsel bilginin ne olduğu üzerinde durulmaktadır. Çalışmanın amacı, “eleştirel çalışmalar” adı verilen tarafında eleştirel olarak nitelenen çalışmaların kavramsal ve metodolojik ortaklıklarını ve farklılıklarını sorgulamak, eleştirel iletişim araştırmalarında metodolojik bir farkındalık yaratılmasına yönelik tartışmalara katkı sağlamaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

Yaman, Fatih. "Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Penceresinden Afet ve Acil Durum Yönetiminde İletişim." Academic Perspective Procedia 3, no. 2 (November 1, 2020): 920–27. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.03.02.29.

Full text
Abstract:
Afet ve acil durum yönetimi temelde, etkin kaynak yönetimi tabanlı bir süreç yönetimidir. Yönetilecek kaynaklar, insan, takım ve malzeme olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır. Bu üç bileşenini en önemli halkası hiç şüphesiz insan kaynağıdır. İnsan kaynağının etkili ve verimli olarak yönetimi, karşılaşılabilecek kötü durumları en aza indirebilmek için kullanılabilecek en güçlü unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. İletişimin, insan kaynağı yönetiminde kilit rol oynayan bir konu olduğu açık ve net olarak bilinen bir husustur. Stratejik insan kaynakları yönetiminde önemi vurgulanan iletişim yönetiminin aynı zamanda afet ve acil durum yönetiminde de temel bir alt başlık olarak karşımız çıktığı görülmektedir. Bu çalışma kapsamında iletişim yönetiminin bu iki konu bağlamında nasıl entegre edilebileceğine dair birtakım önerilerde bulunulacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

SEVGİLİ KOÇAK, Seda. "Aile İçi İletişimi Geliştirmeye Yönelik Grupla Psikolojik Danışmanın Bireylerin İletişim Beceri Düzeylerine Etkisi." Journal of International Social Research 13, Education (71) (January 1, 2020): 807–16. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.10564.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

SAZ, Serpil SOYDAN Muzaffer. "LİSÂNÜ’T TAYR’DA İLETİŞİM FİİLLERİ." Turkish Studies - Language and Literature Volume 14 Issue 2, Volume 14 Issue 2 (2019): 855–78. http://dx.doi.org/10.29228/turkishstudies.22503.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

Öztürk Çelebi, Gülcennet. "Tarih Öncesi Dönemlerde İletişim." Etkileşim, no. 2 (2018): 142–57. http://dx.doi.org/10.32739/etkilesim.2018.2.33.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

AYTAŞ, Gıyasettin. "İletişim Gerekliliği Açısından Tiyatro." Journal of Turkish Studies 9, Volume 9 Issue 3 (January 1, 2014): 239. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.6485.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

Mert ASLAN, Mahmut. "HALKLA İLİŞKİLERDE İLETİŞİM POLİTİKALARI." Social Sciences Studies Journal 4, no. 22 (January 1, 2018): 3757–62. http://dx.doi.org/10.26449/sssj.804.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

İLHAMİ-, Tolga. "İLETİŞİM, KÜRESELLEŞME VE EĞİTİM." Internatıonal Journal of Educatıon and Hıstory Research 1, no. 1 (2019): 68–78. http://dx.doi.org/10.29228/eta.40609.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

ŞENGÜN, Haluk. "SAĞLIK HİZMETLERİNDE İLETİŞİM YÖNETİMİ." İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi 79, no. 1 (April 19, 2016): 38. http://dx.doi.org/10.18017/iuitfd.40259.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

SEZGİN, MURAT. "STRATEJİK İLETİŞİM VE REKLAM." Journal of International Social Research 9, no. 43 (April 20, 2016): 2151. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.20164317780.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

USLU DİVANOĞLU, Sevilay. "SİYASAL İLETİŞİM SÜRECİNİN BELİRLEYİCİLERİ." Journal of Academic Social Science Studies 9, Number: 62 (January 1, 2017): 399–415. http://dx.doi.org/10.9761/jasss7454.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

SAGIR, Mahmut. "OKUL YÖNETİCİLERİNİN İLETİŞİM BECERİLERİ." Ekev Akademi Dergisi, no. 76 (January 1, 2018): 165–85. http://dx.doi.org/10.17753/ekev977.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

AYKURT, Aylin YILDIRIM. "Sosyal Çalışmacıların İletişim Becerileri." Turkish Studies-Social Sciences Volume 16 Issue 3, Volume 16 Issue 3 (2021): 953–70. http://dx.doi.org/10.47356/turkishstudies.45180.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

SEZGİN-, Murat. "İLETİŞİM ORTAMI OLARAK SOSYAL MEDYA: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA." Turkish Studies-Social Sciences Volume 14 Issue 6, Volume 14 Issue 6 (2019): 3433–57. http://dx.doi.org/10.29228/turkishstudies.30220.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography