Academic literature on the topic 'Kavsam'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Kavsam.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Kavsam"

1

GÜRKAN, Nurdan. "STRATEJİK (GİRİŞİMCİ) BİR DURUŞ OLARAK GİRİŞİMSEL ORYANTASYON KAVRAMI." Business & Management Studies: An International Journal 5, no. 2 (September 16, 2017): 405–22. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v5i2.114.

Full text
Abstract:
Girişimcilik kavramı, işletmeler arasındaki rekabetin artması ile birlikte gittikçe daha önemli ve dikkat çeken bir kavram haline gelişmiştir. Literatürde ilk olarak girişimciliğin bireysel yönüne değinilmiş, daha sonraları ise işletme seviyesinde girişimcilik ile ilgili çalışmalara yer verilmiştir. Aynı zamanda, geleneksel girişimcilik modellerinden davranışsal girişimcilik modellerine geçiş ile birlikte girişimcilerin kişilik özelliklerden ziyade davranışların ön plana çıktığı görülmektedir. İşletme seviyesinde girişimcilik diğer bir ifade ile işletme girişimciliği kavramı işletmelerin girişimciliğe yönelimlerini içermektedir. İşletmelerin girişimciliğe yönelmesi de literatürde girişimsel oryantasyon olarak adlandırılmıştır. İşletmelerin varlıklarını sürdürebilme ve rakiplerinden farklılaşmayı sağlayabilme noktasında girişimsel oryantasyon kavramı çok önemli bir yere sahiptir. Bu çalışma ile, işletmelerin rekabet üstünlüğü açısından öne çıkan girişimsel oryantasyon kavramına yer verilecek ve söz konusu kavramla ilgili farkındalığın artması sağlanmaya çalışılacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

ÖZPEYNİRCİ, Rabia, and Canan KIRMIZI. "ÖZ ŞEFKAT KAVRAMI VE ÖRGÜTSEL YANSIMALARI." Business & Management Studies: An International Journal 8, no. 3 (September 25, 2020): 2924–52. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v8i3.1559.

Full text
Abstract:
Öz şefkat Doğu felsefesinde nicedir ele alınan bir kavram olmasına rağmen Batı psikolojisinde etkileri yeni değerlendirilmeye başlanmış ve son yıllar içerisinde geniş bir çerçevede araştırmalarda kendine yer bularak önemli pozitif psikoloji kavramlarından biri haline gelmiştir. Öz şefkat ile yapılan çalışmalarda kavramın umut, mutluluk ve yaşam doyumu gibi pek çok olumlu değişken ile ilişkili olduğu gözlemlenmiştir. Örgütsel davranış literatüründe ise öz şefkate ilişkin çalışmaların sınırlı kaldığı görülmekte olup kavramın sağladığı olumlu etkilerin alana taşınması ile örgütlerin daha mutlu ve verimli çalışanlara sahip olabileceği düşünülmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı; öz şefkat kavramı, boyutları ve ilişkili olduğu değişkenlerle ilgili kavramsal çerçeveyi ortaya koyarak, örgütsel davranış literatüründe kullanılabilirliğine dikkat çekmektir. Bu doğrultuda yurt dışı ve yurt içi literatür taraması yapılarak öz şefkatin genel bir kavram haritası çıkartılıp örgütsel alan içerisindeki yansımalarının kavramsal bir değerlendirilmesi yapılmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda ele alınan araştırmalar, öz şefkatin örgütsel anlamda gerek yönetici gerekse çalışanlara katkı sağlama potansiyelini ortaya koymuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Yılmaz, Zehra. "Postkolonyal Teori Bağlamında Sığınmacı Kadınlar: Suriyeli Kadın Sığınmacıların Türkiye’deki ‘Geçici’ Durumu." Kadın/Woman 2000, Journal for Womens Studies 20, no. 2 (August 22, 2019): 65–90. http://dx.doi.org/10.33831/jws.v20i2.83.

Full text
Abstract:
Bu makale postkolonyal feminist tartışmalar içinde ele alınan madun kavramı üzerinden Türkiye’deki sığınmacı kadın statüsünü tartışmaktadır. Tartışmamın amacı, sığınmacı olmanın yarattığı olumsuz koşulları kadınların erkeklerden daha katmanlı yaşadığını açığa çıkarmaktır. Bu bağlamda ‘madun’ kavramı hiçbir yerde sesi çık(a)mayan ya da duyul(a)mayan sığınmacı kadınları ifade etmek, açıklamak için kullanılan bir kavram olması vesilesiyle analizimin temel çerçevesini oluşturacaktır. Tartışmamın odağında, çoğunlukla çatışma bölgelerinden kaçan ve Türkiye’de üçüncü bir ülkeye yerleşmek üzere “geçici” olarak bulunan Suriyeli kadın sığınmacılar vardır. Bu bağlamda makale öncelikle Suriyeli kadın sığınmacıların bu ‘geçici’ olma durumundan nasıl etkilendiklerini ele almaktadır. Zira Türkiye’de, sınırlarının doğusundan bir ülkeden gelen kimseye kalıcı mültecilik statüsü verilmemektedir. Daha sonra da makalede Doğulu olmanın, geçici olarak yabancı bir devletin himayesinde bulunmanın ve kadın olmanın yarattığı birbirine geçişli dışlanma pratikleri postkolonyal feminist tartışmalarının yarattığı zeminden faydalanarak birbiriyle etkileşimi içinde değerlendirilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ÇİÇEK MIZRAK, Zeynep Merve. "AİDİYET VE AİDİYETSİZLİK KAVRAMLARININ MEKÂNA ÖZGÜ SANATTA İNCELENMESİ." Volume 4, Issue 2 4, no. 2 (May 20, 2021): 119–28. http://dx.doi.org/10.31566/arts.4.2.06.

Full text
Abstract:
Bireyin yaşadığı mekânla ve içinde bulunduğu toplumla ilişki kurması anlamına gelen ait olma duygusu, temel bir ihtiyaçtır. Ait olma ihtiyacını gideremeyen birey, aidiyetsizlik duygusunu; dışlanma, yabancılaşma gibi etkilerle deneyimleyerek toplumdan soyutlanmaktadır. Ait olamama duygusu, aidiyet konusunun problem olarak algılanmasının temelini oluşturur. Bu sebeple bu iki kavram birbirleri ile ilişkili olarak ele alınmıştır. Aidiyet kavramı; sosyoloji, psikoloji ve felsefe gibi disiplinlerin temel meseleleri arasındadır, sanat alanına da çeşitli dönemlerde konu olmuştur. Ait olma veya ait olamama durumlarının mekânlar ile ilişkili olmaları sebebiyle sanat alanına dair yapılan araştırmalar, mekân olgusunu ön planda tutan eserler ile sınırlandırılarak, seçilen eserler mekâna özgü sanat kapsamında incelenmişlerdir. Mekâna özgü sanat kapsamında incelenen eserler, yer için ve yer hakkında olma özelliğini taşırlar. Bu özellik, eserlerin galeri mekânları dışında; ev, sokak gibi gündelik yaşam alanı olarak nitelendirilen mekânlarda üretilmelerine sebep olmuştur. Eserlerin yaşam alanlarında üretilmeleri veya kamusal alan olarak nitelendirilen bölgelere yerleştirilmeleri, eserlerin kendilerine ait yer edindiklerini göstermektedir. Bu durum bireyin yer edinme çabası ile özdeşleşmektedir. Belirlenen eserleri üreten sanatçılar farklı ülkelerden, farklı uyruklara sahip sanatçılardır. Farklı ülkelerden çeşitli sanatçıların konuyu ele alması, meselenin her bireyi ilgilendiren, temel bir ihtiyaç olduğunu gösterir niteliktedir. Seçilen tüm eserler ev kavramı ile ilgilidir. Bazı sanatçılar kendi yaşadığı ev üzerinden aidiyet ilişkisini sorgularken, bazı sanatçılar konuyu göçmenlik meselesi doğrultusunda işleyerek ortaya koymuşlardır. Aidiyet meselesi genellikle göçmenlik meselesi olarak görülmektedir. Çalışmada söz konusu kavram, bireyin varoluşsal bir ihtiyacı olarak açıklanarak, konu hakkında üretilen eserlerin iç mekân ve dış mekân formlarında nasıl şekillendiği tartışılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

METE, Barış. "John Fowles' Nature Writing and English Romanticism." Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dergisi 59, no. 1 (June 26, 2019): 511. http://dx.doi.org/10.33171/dtcfjournal.2019.59.1.26.

Full text
Abstract:
Bu çalışma, İngiliz Romantizmi ile yirminci yüzyıl İngiliz roman yazarı John Robert Fowles'un doğa yazımının kuramsal tartışmalarında yer alan doğa yorumlamaları arasındaki ilişkinin yapısını incelemektedir. Romantik akımın İngiliz Edebiyatı'nda on sekizinci yüzyıl sonunda ortaya çıkışının, dönemin edebiyat kuramında doğa kavramının tanımlamaları açısından büyük bir gelişmeye işaret ettiği bu doğrultuda belirtilmektedir. Romantizm esas anlamda, o dönemde İngiltere'de sürdürülmekte olan edebiyat çalışmalarına doğa kavramının yeni bir algısını tanıtmıştır. Doğa kavramı Rönesans İngilteresi'nde Sir Philip Sidney'in klasik Aristocu edebiyat tanımının yorumları ile başlayarak, yazar ve eser arasındaki bağı tümüyle nitelendirmiştir. Bu bağ çerçevesinde doğa çağdaş gerçekliği, daha belirgin bir ifade ile gerçeği belirtmiştir. Bu türde klasik bir doğa kavramı, takip eden iki yüzyıl boyunca özellikle de John Dryden, Alexander Pope ve Samuel Johnson'ın tartışmaları ile İngiltere'de edebiyat çalışmalarını tekelinde tutmuştur. İlk olarak Romantizm akımıyla doğa kavramı gezegenin bütün belirleyici özellikleri ile yeryüzünü ifade etmeye başlayan bir kavram haline gelmiştir. Romantik kuram ayrıca, şairin öznelliğinin geleneksel eleştiri öğretisi karşısındaki önceliğini de vurgulamıştır. Bu çalışma bu nedenle, Fowles'un doğa yazımının aynı zamanda insanın doğayı suistimaline dikkat çekmeyi de amaçlayan Romantik bir yaklaşım olduğunu ileri sürmektedir. Fowles'un doğa yazımı aynı zamanda bu soruna olan genel kayıtsızlığa karşı bir itiraz olarak da okunmalıdır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Harmancı, Başak İlhan. "Şed Makam mı Şed İcra mı?" Rast Müzikoloji Dergisi 1, no. 1 (April 15, 2013): 22–77. http://dx.doi.org/10.12975/rastmd.2013.01.01.0003.

Full text
Abstract:
Arel-Ezgi-Uzdilek nazari sisteminin makam tasnifinde yer alan şed makam terimi, günümüzde halen tartışmalı bir kavram olmayı sürdürmektedir. Şed kavramı Safiyüddin tarafından makam manasında kullanılmış ise de, kendisinden sonra tabakat kavramının yerini alarak aktarım (transposition) anlamında kullanılmıştır. Edvârlar incelendiğinde şed makam adı altında bir sınıflandırma mevcut olmadığı görülmektedir. Gerek Şed olduğu iddia edilen makamlarda bestelenmiş eserler üzerinde Türk Mûsikîsi repertuarında yapılan incelemeler, gerekse edvarlarda yapılan makam incelemeleri Türk mûsikîsinde “şed (aktarılmış) makam” diye bir kavramın olmadığını, şed icrânın söz konusu olduğunu ortaya koymaktadır. Makalemizin amacı da halen sürmekte olan şed makam tartışmasına açıklık getirerek, şed olduğu iddia edilen makamların –makam akrabalıklarını da ortaya koyarak- başlı başına farklı seyir özellikleri olan makamlar olduğunu gözler önüne sermektir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Admân, Prof Dr Azîz Muhammed. "Bedüzzaman Said Nursî de Belagat Kavramı -Kavram Okuması ve Kur ânî Boyutları-." Katre, Uluslararasi Insan Arastirmalari Dergisi 1, no. 2 (May 1, 2016): 65–93. http://dx.doi.org/10.31120/0.2018.13.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

ÇAĞLIYAN, Çağdaş Emrah. "Bilince Duyulan Güven ve Ahlâksal Önyargılar Arasındaki Etkileşimlere Yönelik Bir Sorgulama: Herkes Kendi İçin Yaşar ve Tanrı Herkese Karşıdır." Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dergisi 58, no. 2 (December 28, 2018): 1473. http://dx.doi.org/10.33171/dtcfjournal.2018.58.2.15.

Full text
Abstract:
İnsanların soyutlama ve kavram yaratma yetisi, onların günden güne yalnızca kendi yaratımları olan bu kavramlarla kuşatılmasını getirmiş, kendi bilinçlerinin sarsılmazlığına yönelik inancını pekiştirmiştir. Böylece, olasıdır ki, insanın doğayla arasındaki uzaklık daha da aşılmaz olmuştur. Peki, bilinç doğayı açıklama gücüne sahip midir ve daha da önemlisi, bilinçli bir varlık tasarımına sahip olmak, nasıl bir ahlâk anlayışı doğurur? Günlük yaşantımızda, dağarcığımızdaki kavramların dışsal dünyayı açıkladığına yönelik inancımız tamdır. Bu dünyayı kavrama ayrıcalığına sahip olduğumuz için, onun içerdiği zorunluluklardan bağışık olduğumuzu, eylemlerimizi özgür istencimiz uyarınca belirlediğimizi düşünürüz. Ancak Friedrich Nietzsche'ye göre, bu yöndeki sanılarımız yanılgıdan ibarettir; insanların bilinç sahibi varlıklar olmalarının ve kendi kavram dağarcıklarını oluşturmalarının ardında aslında, bedensel güçsüzlükten kaynaklanan bir zorunluluk bulunur. İnsanlar, güçsüz varlıklar olarak hayatta kalabilmek için, dünyayı kendi kavramlarıyla anlamlandırmaya mecburdur; ancak bu kavramlar, doğadaki zenginliği, “aynı olmayanı aynılaştırma” yoluyla budayan ortak eğretilemelerden ibarettir. İnsan, içselleştirdiği bu gönüllü yanılgıyı ahlâksal yaşantısına da yansıtır ve ortak kabuller uyarınca başkalarını sınıflandırabileceğine, onları yargılayabileceğine inanır. Çünkü bilinç, istenç özgürlüğünü, özgür istence ilişkin düşünce ise, kişileri eylemlerinden soyutlayabileceğimize yönelik bir önkabulü içerir. Ancak Nietzsche'ye göre bu varsayım tümüyle dayanaksızdır. Çünkü kişileri eylemlerinden sorumlu tutmak, güçlü olanın gücünü dışavurmasını engelleme amacı taşır ve hınç duygusundan kaynaklanır. İnsanlar ise, gerçekleştirdikleri eylemleri ortaya koymama özgürlüğüne sahip değildir, en bilinçli görünen eylemlerin ardında dahi içgüdüsel belirlenimler vardır ve dolayısıyla doğal zorunluluğa tabidir. Çalışmamızda, Nietzsche'nin gündelik bilinç kavrayışımız ve bu çerçevede gelişen ahlâksal varsayımlarımız arasında kurduğu bağlantıyı ve bu konudaki kabullerimize yönelttiği eleştirileri irdeleyeceğiz. Bu bağlamda, incelememizde yararlanacağımız film, Herkes Kendi İçin Yaşar ve Tanrı Herkese Karşıdır (Jeder für Sich und Gott gegen Alle, Werner Herzog, 1974) olacaktır. İlk gençlik yıllarına kadar bir mahzende tutularak toplumdan yalıtılmış, böylece ortak kavram evreni ve ahlâksal kabullerden bağışık kalmış bir başkarakterin yer aldığı bu film, incelememiz için uygun bir örnek oluşturmaktadır. Bu bakımdan, söz konusu film, ilerlediğimiz izlekteki sorgulamalarımızı derinleştirdiği yönleriyle irdelenmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

SOYUÇOK, Mehmet. "Dede Korkut Hikâyelerinde İnanç Kavramı ve Bu Kavrama Yüklenen Anlamlar." Journal of Turkish Studies 12, Volume 12 Issue 18 (January 1, 2017): 545–60. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.12184.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

BAŞ, Melike. "Gazete Köşe Yazılarında 'Demokrasi' Kavramına İlişkin Metaforlar: Derlem Temelli Bir Eleştirel Metafor Çözümlemesi." Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dergisi 58, no. 2 (December 28, 2018): 1390. http://dx.doi.org/10.33171/dtcfjournal.2018.58.2.11.

Full text
Abstract:
Bu çalışma, bilişsel dilbilim çerçevesi içerisinde 'demokrasi' kavramına ilişkin metaforik kavramsallaşmaları tespit etmeyi ve bu kavrama ait kültürel-bilişsel bir model önerisinde bulunmayı amaçlamaktadır. Çalışmanın veri tabanını oluşturmak için gazete köşe yazılarından oluşan TS Columns Corpus kullanılmıştır. Derlem içerisinde {demokrasi} kök sözcük olarak taranmış ve çıkan sonuçlardan 1500 örnek rastgele seçilerek çalışmaya dahil edilmiştir. Demokrasi kavramı ile ilişkili metaforların tespiti, yorumlaması ve açıklanmasında Charteris-Black tarafından ileri sürülen Eleştirel Metafor Çözümlemesi temel alınmıştır. Yapılan inceleme sonucu demokrasi kavramı ile ilişkili FİZİKSEL BİR NESNE, MÜCADELE, HEDEF, CANLI BİR VARLIK, KAP, YAPI, MAKİNE ve ARAÇ temel kaynak alanları tespit edilmiş ve bu alanların sayısal dağılımları hesaplanmıştır. En fazla dilsel ögeye sahip ilk dört kaynak alan ve alt alanlarına ait metaforik eşleşmeler çalışmada detaylı bir şekilde incelenmiştir. Çalışmada tespit edilen metaforlar, sosyal ve politik bir olgu olarak demokrasi kavramının Türkçede nasıl kavramsallaştığına ve bu kavramın içeriğinin farklı yönlerine dair bilgi vermektedir. Çalışmanın bulguları, insanların ne tür bir demokrasi ile yönetildiklerine dair algılarının yönlendirilmesinde metaforun işlevlerini ortaya koymaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Dissertations / Theses on the topic "Kavsam"

1

Almqvist, Madeleine. "Vägen till en givande medborgardialog : En studie av framgångsfaktorer för muntlig kommunikation vid samrådsmöten." Thesis, Stockholms universitet, Kulturgeografiska institutionen, 2017. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:su:diva-145541.

Full text
Abstract:
Studien är en explorativ undersökning som syftar till att studera den muntliga kommunikationen vid samrådsmöten i detaljplaneprocessen idag och vilka framgångsfaktorer som finns och kan stärkas i framtiden. Syftet är också att tvärvetenskapligt undersöka länken mellan samrådsmötenas svårigheter och framgångsfaktorer med hälsoteorin känsla av sammanhang (kasam) om hur meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet kan användas som ledord för att överkomma svårigheter. Studien har sin utgångspunkt i två icke-deltagande observationer av samrådsmöten genomförda av Stockholm Stad och sex efterföljande djupintervjuer med de tjänstemän eller konsulter som varit med och utformat eller genomfört den muntliga kommunikationen. Resultatet visar på otillfredsställande meningsfullhet gällande formen för samrådsmötet och medborgarnas upplevelse i och med oklart syfte och mål samt olika förväntningar, vilket ledde till sammanställning av syftes- och målmodeller att användas som underlag till utformning av samrådsmöten. Studien genererade också en modell över framgångsfaktorer för muntlig kommunikation vid samrådsmöten med kasam som utgångspunkt, där också aspekter kring till viss del otillfredsställande begriplighet och hanterbarhet omfattas. Kasam-komponenterna anses av forskaren ha tydliggjort på vilka områden och på vilket sätt frustration och svårigheter uppkommer vid samrådsmöten och vilka aspekter som skulle kunna stärkas för att förebygga detta.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Can, Özlem Aydoğan Tuncay. "Veri yapıları eğitimi alan öğrencilerin listeler konusundaki kavram yanılgılarının belirlenmesi /." Isparta : SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009. http://tez.sdu.edu.tr/Tezler/TF01279.pdf.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Dorr, Priscilla Diaz. "Anna Kavan: a critical introduction /." Access abstract and link to full text, 1988. http://0-wwwlib.umi.com.library.utulsa.edu/dissertations/fullcit/8811006.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Füllner, Gert, Matthias Pfeifer, Georg Stähler, and René Pistor. "Einfluss der Fütterung auf die Qualität von Kaviar." Saechsische Landesbibliothek- Staats- und Universitaetsbibliothek Dresden, 2015. http://nbn-resolving.de/urn:nbn:de:bsz:14-qucosa-154537.

Full text
Abstract:
In Sachsen gewinnt die Aufzucht von Stören in Teichen zunehmend an Bedeutung, insbesondere um die Wirtschaftlichkeit der Warmwasserteichwirtschaft zu verbessern. Mit der Störerzeugung wurden Kapazitäten für die Herstellung von Farmkaviar geschaffen. Dieser ist jedoch starken Qualitätsunterschieden unterworfen. Störe neigen zu einer starken Verfettung des Eingeweidekomplexes, des Filets und der Gonaden, was geschmackliche Probleme zur Folge hat. Es wurde untersucht, ob spezielle Futtermittel, die für die finale Aufzuchtphase von Stören angeboten werden, geeignet sind, die Kaviarqualität zu verbessern und der Verfettung entgegenzuwirken. Mit allen vier geprüften Futtermitteln konnten gute Zuwachsleistungen und eine Verbesserung der Produktqualität erreicht werden. Alle Futtermittel erwiesen sich als geeignet für die Störaufzucht in der finalen Aufzuchtsaison vor der Kaviargewinnung. Die eingesetzten Futtermittel hatten jedoch weder Einfluss auf die zu gewinnende Menge, noch auf die Qualität des Kaviars.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Becker-Kavan, Ingo [Verfasser]. "Rechtliche Fragen der Dienstaufsichtsbeschwerde / Ingo Becker-Kavan." Frankfurt a.M. : Peter Lang GmbH, Internationaler Verlag der Wissenschaften, 2016. http://d-nb.info/1122004230/34.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Walker, Victoria Carborne. "The fiction of Anna Kavan (1901-1968)." Thesis, Queen Mary, University of London, 2012. http://qmro.qmul.ac.uk/xmlui/handle/123456789/8627.

Full text
Abstract:
This thesis is a study of the British writer Anna Kavan (1901-1968). It begins by tracing Kavan’s life and examining the mythologies around her radical selfreinvention (in adopting the name of her own fictional character), madness and drug addiction. It attempts to map a place for her previously neglected work in twentieth-century women’s writing and criticism. Close reading of Kavan’s fiction attends to her uses of narrative voice in representing a divided self. Given Kavan’s treatment by the Swiss existential psychiatrist Ludwig Binswanger, the thesis explores connections between her writing and the British anti-psychiatry movement, especially R D Laing. Focussing primarily on the Modernist and Postmodern aspects of Kavan’s work, it also notes Gothic and Romantic inflections in her writing, establishing thematic continuity with her early Helen Ferguson novels. The first chapter looks at Kavan’s first collection of stories, Asylum Piece (1940) and her experimental novel, Sleep Has His House (1947). It reads her portrait of institutionalization as a nascent critique of asylum treatment, and considers Anaïs Nin’s longstanding interest in her work. Chapter Two draws on research into Kavan’s experiences during the Second World War, particularly her time working with soldiers in a military psychiatric hospital. Reading her second collection of stories I Am Lazarus (1945) as Blitz writing, it connects her fiction with her Horizon article ‘The Case of Bill Williams’ (1944) and explores the pacifist and anarchistic views in her writing. The third chapter, a reading of the novel Who Are You? (1963), argues that Kavan engages with existential philosophy in this text and explores parallels with Jean Rhys’ Wide Sargasso Sea. The final chapter looks at Kavan’s last and best known work, Ice (1967). Following Doris Lessing, this chapter reads the novel’s sadism as a political response to the Second World War. Contesting critical interpretations which have pathologized Kavan’s fiction as solipsistic representations of her own experiences, this thesis aims to resituate her as a politically-engaged writer of her time.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Bruner, Natalie R. "Discriminative-stimulus and time-course effects of kava-kava (Piper methysticum) in rats." Morgantown, W. Va. : [West Virginia University Libraries], 2008. https://eidr.wvu.edu/etd/documentdata.eTD?documentid=5602.

Full text
Abstract:
Thesis (M.S.)--West Virginia University, 2008.
Title from document title page. Document formatted into pages; contains vi, 37 p. : ill. Vita. Includes abstract. Includes bibliographical references (p. 33-34).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Chanteraud, Annabel R. "La saga du kava : du Vanuatu à la Nouvelle-Calédonie /." Bordeaux : Centre de recherche sur les espaces tropicaux, 2001. http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb38801567r.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Aktürk, Ahmet Acar Durmuş. "Muhasebe ihtiyatlılık kavramı ve İMKB ulusal sınai endeksinde işlem gören işletmeler üzerine bir araştırma /." Isparta : SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008. http://tez.sdu.edu.tr/Tezler/TS00604.pdf.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Kavsur, Refik [Verfasser], and Sabine [Akademischer Betreuer] Riethdorf. "Charakterisierung von zirkulierenden Tumorzellen aus Patienten mit testikulären Keimzelltumoren / Refik Kavsur. Betreuer: Sabine Riethdorf." Hamburg : Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg, 2016. http://d-nb.info/1084213095/34.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Books on the topic "Kavsam"

1

Phūlē, Nāgamma. Kulagīta: Vacana kavyam. Karnūlu: Mahātmā Jyōtirāvu Phūlē Memōriyal Ṭrasṭu, 2005.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Davaz, Ayşe. Renk kavram sözlüğü: Renk kavram alanları üzerine bir deneme. Mecidiyeköy, İstanbul: Ofset Yapımevi, 1991.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

L, James E. Kavkaz. Tbilisi: Merani, 1988.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Sergīĭ, Sheremetev. Kavkaz. S.-Peterburg: Ė. Goppe, 1987.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Alexandre, Dumas. Kavkaz. Tbilisi: Merani, 1988.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Krasnit︠s︡kīĭ, A. I. Kavkaz: Kraĭ gordoĭ krasoty : pokorennyĭ Kavkaz. Nalʹchik: Izdatelʹstvo M. i V. Kotli︠a︡rovykh, 2011.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Urtaty, Alanka. Kavkaz, moĭ Kavkaz!: Proza, publit͡s︡istika, poėzii͡a︡. Vladikavkaz: Izd-vo Olimp, 2001.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Śrīrāmulu, Kandukūri. Kavvaṃ: Kavita. Haidarābād: Jharī Poiṭri Sarkil, 2002.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Kotli︠a︡rov, V. N. Kavkaz: Cherkesii︠a︡. Nalʹchik: Izdatelʹstvo M. i V. Kotli︠a︡rovykh, 2014.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Puvāra, Indu. Lavarī kavacam. Ahmedabad: Kala Foundation and Lajja Communications, 2001.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Book chapters on the topic "Kavsam"

1

Prentner, Angelika. "Kava-Kava." In Bewusstseinsverändernde Pflanzen von A–Z, 139–43. Vienna: Springer Vienna, 2010. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-211-99229-6_20.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Schreiner, Peter. "Kaviar am Hochzeitsbankett." In Crusading and Trading between West and East, 205–15. Abingdon, Oxon ; New York, NY : Routledge, 2019. | Series: Crusades - Subsidia: Routledge, 2018. http://dx.doi.org/10.4324/9781315142753-13.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Reus, Gunter, and Ruth Müller-Lindenberg. "Markus Kavka." In Die Notengeber, 83–91. Wiesbaden: Springer Fachmedien Wiesbaden, 2016. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-658-15935-1_7.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Kratochvil, Alexander. "Ševčenko, Taras Hryhorovyč: Kavkaz." In Kindlers Literatur Lexikon (KLL), 1–2. Stuttgart: J.B. Metzler, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-476-05728-0_19814-1.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

LAÇİN ŞİMŞEK, Canan. "Kavram, Kavram Yanılgıları, Tespiti ve Giderilmesi." In Fen Öğretiminde Kavram Yanılgıları Tespiti ve Giderilmesi, 23–58. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786050370164.01.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

ÇELİKKAYA, Tekin. "Kavram Öğretimi." In Özel Öğretim Yöntemleri Cilt-1, 27–70. Pegem Akademi Yayıncılık, 2018. http://dx.doi.org/10.14527/9786052411803.02.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

AYAS, Alipaşa. "Kavram Öğrenimi." In Fen ve Teknoloji Öğretimi (Kuramdan Uygulamaya), 192–221. Pegem Akademi Yayıncılık, 2004. http://dx.doi.org/10.14527/9786053186496.05.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Yüce, Zeynep. "Biyolojide kavram öğretimi." In Fen bilimleri öğretmen ve öğretmen adayları için biyoloji öğretimi, 303–25. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2016. http://dx.doi.org/10.14527/9786053184805.09.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Kaygın, Hüseyin. "Kavram ve Bağlam." In Hayat Boyu Öğrenme ∞ Teoriler, Araştırmalar ve Eğilimler, 1–18. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257228718.01.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Orbay, Metin. "Fizik öğretiminde kavram yanılgıları." In Fizik Öğretimi kuramsal bilgiler ve örnek etkinlik uygulamaları, 111–40. Ankara:Pegem Akademi Yayıncılık, 2017. http://dx.doi.org/10.14527/9786052410646.05.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Kavsam"

1

İli, Burak, and Begüm Negiz. "Pandemiye Karşı Plandemi: Twitter’da Plandemi Kavramına Yönelik İletilerin İncelenmesi." In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.015.

Full text
Abstract:
Dr. Judy Mikovits adlı eski bir araştırmacının Covid-19’un planlanan bir komplo teorisi olduğuna dair hazırladığı video ile plandemi kavramı ortaya çıkmıştır. Plandemi, Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye’deki koronavirüs bilim kurulu kararlarına karşı çıkan insanların konuştuğu bir kavram olarak yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı ise Covid-19 ile ilgili muhalif görüşlere sahip olan ve pandeminin bir komplo teorisi olduğuna inanan insanların Twitter’daki paylaşımlarının incelenerek durum tespitinin yapılması ve bu girişimlerinin sonuçlarının tartışmaya açılmasıdır. Bu durum Twitter’da pandemi karşıtlığıyla ilgili açılan etiketler (hashtag) bağlamında atılan tweetler üzerinde yapılan söylem analizi ile ortaya konmuştur. Örneklem, en çok etkileşim alan (beğeni, retweet vb.) tweetler gözetilerek rastgele örnekleme yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. Böylece altı etiket belirlenmiş ve her etiket için ise ikişer tweet analiz edilmiştir.Bu çalışma kapsamında, aşı ve maske karşıtlığı başta olmak üzere Covid-19 tedbir ve uygulamalarına karşı olan bireylerin seslerini Twitter üzerinden duyururken örgütlü bir yapı oluşturamadıkları ve bilimsel kanıtlara dayalı tespitler sunamadıkları gözlemlenmiştir. Gerçek anlamda Twitter’ın ve Türkiye’nin gündeminde kalıcı ve çarpıcı bir etki yaratmadıkları da ortadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Akgün, İbrahim. "Fazilet Kavramı." In International Workshop on Religious Sciences. Uygulama Oteli Toplantı Salonu: Iğdır Üniversitesi, 2017. http://dx.doi.org/10.29355/iuif.2018.16.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

ÖNDER, Begüm Aylin. "“Sosyal Mesafe” Kavramının Reklam Tasarımlarında Kullanılması: Karşılaştırmalı Bir Analiz." In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.028.

Full text
Abstract:
Kurumsal sosyal sorumluluk, işletmelerin topluma karşı sorumlukları doğrultusunda gönüllülük esasına dayalı, hayırseverliğin ötesinde yer alan faaliyetlerdendir. İşletmelere marka imajlarını toplum nezdinde gözetebilme, geliştirebilme imkânı sunan bu kavram, özellikle günümüz dünyasında markalar açısından bir seçim değil zorunluluk haline gelmiştir. Toplumsal beklentiyi karşılayabilmek için, çevre, sağlık, eğitim gibi insanî gelişime yönelik yapılan toplumsal fayda temelli tüm çalışmalarda hayata geçirilen durağan ve devingen reklam iletilerinin etkinliği ise hedef kitle iletişiminin sağlanması açısından oldukça önem taşımaktadır. 2019’un ikinci yarısında Çin’in Hubei eyaleti Wohan kentinden başlayarak küresel ölçekte hızlı yayılım gösteren SARS-CoV-2 koronavirüs ailesinden olan “Yeni Tip Korona Virüs” (COVID-19) tedbirleri kapsamında Pandeminin etkisini azaltmak ve engellemek maksadıyla insanlar evlere kapanmış, hayat tüm dünyada adeta durma noktasına gelmiştir. Korona virüse karşı insanlık temel korunma modülü olarak, zorunlu haller dışında toplu alanlarda bulunmamayı, evde kalmayı, hijyeni arttırmak teması ise azaltmak maksadıyla sosyal mesafe kavramını hayatlarına dahil etmiştir. Bu olağan dışı dönemde küresel ölçekte pek çok marka kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ile reklam iletilerinde “sosyal mesafe” kavramına yer vermiş ve yaşanan sürecin önemini vurgulayarak toplumu bu konuda bilgilendirme ve eğitme yoluna girmiştir. Söz konusu araştırma kapsamında kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden markaların Pandemi döneminde sosyal mesafe kavramı üzerinden hazırladıkları reklam tasarımları ele alınmış olup, iletilerin arkasında yer alan anlam yapılarının nasıl oluşturulduğu ve nasıl iletildiği incelenmiştir. Araştırma, ‘yargısal örneklem’ yöntemiyle (seçmece yöntem) belirlenen 3 (üç) adet reklam tasarımıyla sınırlandırılmıştır. Araştırmanın örneklemi içinde farklı sektörlerde yer alan markaların reklam anlatıları genel çerçevede açıklanmış olup, anlatılardan elde edilen bulgular doğrultusunda iletiler arası karşılaştırmalı analiz yapılarak iletilerin benzer ve farklı yönleri ortaya çıkarılmıştır. Bu bağlamda reklam metinlerinde “karamsarlık ve iyimserlik, umut ve umutsuzluk, mutluluk ve mutsuzluk, ölüm ve yaşam, güçlü ve güçsüz, gençlik ve yaşlılık, birlik/beraberlik ve ayrılık, mücadele ve yenilgi, doğa ve kültür” karşıtlıklarının temel söylem olarak kurgulandığı saptanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ATEŞOĞLU, AYHAN, and AHMET ŞENYAZ. "ARAZİ TAHRİBATININ DENGELENMESİ BİLİMSEL KAVRAM ÇERÇEVESİ KAPSAMINDA COLLECT EARTH METODOLOJİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ." In VII. UZAKTAN ALGILAMA VE CBS SEMPOZYUMU. Eskişehir: Eskişehir Teknik Üniversitesi, 2018. http://dx.doi.org/10.15659/uzalcbs2018.6209.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Fouad Amirouche, Nacim, Marie-Christine Lafond, Josianne Lavigne, and Marc-André Monette. "KAVA." In CHI '13 Extended Abstracts on Human Factors in Computing Systems. New York, New York, USA: ACM Press, 2013. http://dx.doi.org/10.1145/2468356.2468835.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Bacon, David F. "Kava." In the 2001 joint ACM-ISCOPE conference. New York, New York, USA: ACM Press, 2001. http://dx.doi.org/10.1145/376656.376812.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Demirkol, Nihat, and Mehmet Emin Yurt. "Veli Kavramı Üzerine Semantik Açıdan Bazı Değerlendirmeler." In International Workshop on Religious Sciences. Uygulama Oteli Toplantı Salonu: Iğdır Üniversitesi, 2017. http://dx.doi.org/10.29355/iuif.2018.17.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Kuru, Azem, and Mete Korhan Özkök. "“Şâkile” Kavramı Bağlamında Kişilik ve Karakter Oluşumu." In Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi. İlmi Etüdler Derneği, 2016. http://dx.doi.org/10.12658/tlck.5.2.b019.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Uğuz, Ayşegül. "Liberalizmde Güvenlik Kavramı ve Uluslararası Güvenliğe Getirilen Çözümler." In Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi. İlmi Etüdler Derneği, 2016. http://dx.doi.org/10.12658/tlck.5.2.b006.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Uluçay Temel, Merve, and Derya Elmalı Şen. "Belediye Hizmet Binalarının Saydamlık Kavramı Bağlamında İncelenmesi: Yarışma Projeleri." In 4th International Symposium on Innovative Approaches in Architecture, Planning and Design. SETSCI, 2019. http://dx.doi.org/10.36287/setsci.4.7.045.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Kavsam"

1

Cevherli, Feyza. HAVAYI KİRLETME HAKKININ MÜLKİYETİ VE SATIN ALIMI: İSLAM HUKUKU’NDA ÇEVRENİN KORUNMASI PERSPEKTİFİNDEN KYOTO PROTOKOLÜ. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, January 2021. http://dx.doi.org/10.26414/ikm005.

Full text
Abstract:
19 ve 20 yüzyılın dünyasında birçok düşünce akımı ortaya çıkmıştır. Bu akımlardan biri sosyalizmdir. Sosyalizm, İslâm dünyasında dergi gibi yayın organları vasıtası ile tanınmıştır. Daha sonraları Müslümanların yaşadığı coğrafyada sosyalizm kavramına karşılık olarak “iştirâkiyye” kelimesi kullanılmaya başlanmıştır. Bu coğrafyada “İştirâkiyyetü’l-İslâm” kavramı İslâm Sosyalizmi olarak karşılık bulmuştur. Sosyalizm akımı ile alakalı olan önemli bir kavram mülkiyettir. Mülkiyet, sahibine eşya üzerinde en kapsamlı yetkileri sağlayan haktır. Klasik fıkıh kitaplarında mülkiyet ile alakalı birçok mesele bulunmaktadır. Geçtiğimiz yüzyılın değişen dünyasında mülkiyet kavramına bakış açısı da değişmiştir. Sosyalizm akımı bu dönemde mülkiyete bakış açısını etkileyen faktörlerden biridir. 20 yüzyılda Suriye bölgesinde yaşamış ve aynı zamanda bir dönem Şam Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Mustafa es-Sibai, Batı’da ortaya çıkan sosyalizm kavramından faydalanarak Batılı yaklaşımdan farklı şekilde İslam sosyalizmi teorisini oluşturmuş ve bu konuda “İştirâkiyyetü’l- İslâm” adında bir eser kaleme almıştır. Adı geçen eserde İslam sosyalizminin temellerinin İslam’da zaten var olduğunu belirten Mustafa es-Sibai kitabında eşitlik, adalet, işçi hakları ve mülkiyet gibi konular üzerinde değerlendirmelerde bulunmuştur. İslam sosyalizmi teorisini oluşturma iddiası ve mülkiyet kavramına yaklaşımı Mustafa es-Sibai’yi ayırıcı kılan unsurlardandır. Bu çalışmada önce sosyalizm ve İslam sosyalizminin gelişim süreci hakkında bilgiler verilecektir. Daha sonra da klasik fıkıh kitaplarında mülkiyet kavramının konumu ve tasnifine yer verilecek ve Mustafa es-Sibai’nin bu kavrama yaklaşımı incelenmeye çalışılacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Красинский, Владислав Вячеславович. Extremist sites of «Imarate Kavkaz» and counteraction to «information jihad» North Caucasian bandit underground. LJournal, 2017. http://dx.doi.org/10.18411/a-2018-002.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Yıldız, Furkan. Türkiye ve Yeşil Ekonomi: Mevcut Durum ve Öneriler. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, April 2021. http://dx.doi.org/10.26414/pn023.

Full text
Abstract:
Sanayi Devrimi ile birlikte hız kazanan kitlesel üretim “her şeye rağmen üretim” anlayışının hâkim olduğu bir ekonomik yarışı beraberinde getirmiştir. Böylelikle ülkeler bu yarışta geri kalmamak adına üretimlerini en üst seviyeye çıkarmışlardır. Ancak bu durum beraberinde savaş, küresel ısınma, iklim değişikliği gibi birçok toplumsal ya da çevresel problemleri beraberinde getirmiştir. Yaşanan bu gelişmeler günün sonunda neoliberal politikaların ciddi bir biçimde sorgulanmasına ve bu hâkim paradigmaya alternatif bakış açıları geliştirilmesine neden olmuştur. Mevcut iktisadi sisteme alternatif olarak öne sürülen yaklaşımlardan biri de yeşil ekonomidir. Özünde ekonomi, çevre ve toplumun sürdürülebilirliği ilkesini taşıyan yeşil ekonomi özellikle 1980’ler itibariyle çevresel kirliliğin artması ile giderek önem kazanan bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu cihette ülkeler hem kendi inisiyatifleriyle politikalarına yeşil ekonomik anlayışı adapte etmeye hem de uluslararası toplumca atılan adımlara taraf olmaya başlamışlardır. Bu politika notunda Türkiye’nin yeşil ekonomi bağlamında mevcut durumu incelenmiş ve birtakım politika önerilerinde bulunulmuştur. Türkiye’nin mevcut performansı değerlendirildiğinde elde ettiği bazı kazanımlar olmasına rağmen yeşil ekonomik sistemi toplumsal ya da kamusal alanda zihinlere henüz yeterince yerleştiremediği anlaşılmaktadır
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography