To see the other types of publications on this topic, follow the link: Kitle iletişim araçları.

Journal articles on the topic 'Kitle iletişim araçları'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 journal articles for your research on the topic 'Kitle iletişim araçları.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

DİLBER, Fadime. "Kitle İletişim Araçları ve Suç Olgusu." Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi 2014, no. 3 (September 1, 2014): 60. http://dx.doi.org/10.18493/kmusekad.37789.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

ÖZDEMİR, Şebnem. "Maliyetli Sinyalizasyon Teorisi Bağlamında Pazarlama İletişimi Kampanyaları ve Kitle İletişim Araçları." Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 21, no. 1 (March 24, 2021): 233–50. http://dx.doi.org/10.18037/ausbd.902605.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Çiçek, Erkan. "Kitle iletişim araçları içerisinde dolaşıma sokulan fotoğrafik görsellerin iletişim sağlamadaki rolü ve çözümlenmesi." JOURNAL OF ARTS 6, no. 1 (February 5, 2023): 75–82. http://dx.doi.org/10.31566/arts.1949.

Full text
Abstract:
Tüm tanımlar incelediğimizde; iletişimi, iki ya da daha fazla kişi ya da grup arasında bilgi, duygu, düşünce ve davranışların aktarıldığı bir süreç olarak tanımlamak mümkündür. İletişim türlerini, “sözlü/işitsel, sözsüz/görsel ve yazılı/yazınsal” iletişim olarak üç grup altında toplayarak incelemek mümkündür. İletişim gerçekliğinin bileşenleri olarak fotoğraf ve tasarım öğeleri hedef kitle açısından anlam katmanlarının oluşturulmasında büyük önem taşımaktadır. Bir sorunun çözümü için geliştirilmiş, işleyiş ve biçim kararlarının tümüne yani her şeye tasarım diyebiliriz. Görsel iletişim tasarım bileşenleri olarak tanımlanan renk, obje, fon, metin ve tipografi aynı zamanda fotoğrafında bileşenleridir. Yani görsel gücü ön planda olan bir fotoğrafta tasarım çok önemlidir. Tasarım ve fotoğrafta beğeni çok önemli bir unsurdur. Beğeninin DNA’sını 1950 ve 1960’lı yıllarda oluşturan Filozof, Fizik Prof. Jacques Lacan, “Beğeninin; moda ve trendlerin temelini oluşturduğunu” söylemektedir. Bir sanat eserini çözümlemeye çalışırken en önemli yollardan biriside ikna kavramıdır. İkna kavramı ilk kez Aristo ile incelenmeye başlanmıştır. “İkna, bir kimsenin diğerini bilinçli bir niyetle tutarlı fikirler, etkili çekicilikler, güvenilirlik ve kanıt gibi unsurlar kullanarak istenilen yönde etkileme ve yönlendirme” olarak tanımlanmaktadır.Bu çalışmada, örnek afiş çalışmaları üzerinde çözüm ve yorumlar yapılmıştır. Ele alınan örnek film ve tanıtım afişleri incelenirken, fotoğrafın afişte kullanımı ve tasarıma olan etkisi iletişim, tasarım, etik ve hedef kitle başlıkları üzerinden çözümlenmiştir.Literatür taraması yapılarak bu alanda üretilmiş çeşitli çalışmalar incelenip afiş tasarımında görselin yani fotoğrafın içerikle uyumlu bir şekilde işe koşulması örnekler üzerinde incelenmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Sayın, Gülşen. "Din Öğretimi Süreçlerinde Kitle İletişim Araçlarının Dini Bilgi Kaynağı Olma Durumuna İlişkin Öğretmen Görüşleri." Medya ve Din Araştırmaları Dergisi 7, no. 1 (May 7, 2024): 87–102. http://dx.doi.org/10.47951/mediad.1451602.

Full text
Abstract:
Medyanın dijital ortamlardaki akışkanlığı ve yayılımı mevcut bilginin çeşitlenmesine katkı sunmakla birlikte bilgi kirliliği yaratma olasılığı bulunmaktadır. Bu olasılık dini bilgi açısından da geçerlidir. Geleneksel medya ve yeni dijital platformlar dini bilginin yapılanmasında, yayılmasında ve ideolojik söylemlerin gelişmesine taraf olma seviyesinde destek veya karşıt söylemlerin gelişmesinin önünü açabilmektedir. Bu noktada medyada yer alan dini bilgilerin örgün din öğretimindeki dini bilgi anlayışlarını nasıl etkilediği sorusu ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada din dersi öğretmenlerinin görüşlerinden yola çıkılarak kitle iletişim araçlarının dini bilgi kaynağı olma durumu, din öğretimi süreçlerine yansıması yönüyle ele alınmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi benimsenmiştir ve araştırma bir durum çalışmasıdır. Araştırma, öğretmenlerin tecrübelerine dayalı olarak tasarlandığı ve senkronik verilere ihtiyaç duyulduğu için fenomenolojik yaklaşım ile ortaya konulmuştur. Araştırmada nitel araştırmalarda sıklıkla kullanılan mülakat tekniği ile veriler toplanmıştır. Buna göre, bireylerin dini bilgilerini öğrenme ve inşa süreçlerinde formal din öğretiminin yanı sıra anlamı, alıcıların kişisel deneyimleri, değerleri, kültürel bağlamları, sosyal etkileşimleri ve kitle iletişim araçları da şekillendirmektedir. Bu çalışmada din dersi öğretmenlerinin görüşlerinden yola çıkılarak kitle iletişim araçlarından edinilen dini bilginin din öğretimi süreçlerine nasıl yansıdığı ele alınmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi benimsenmiştir. Araştırma, öğretmenlerin tecrübelerine dayalı olarak tasarlandığı ve senkronik verilere ihtiyaç duyulduğu için fenomenolojik desen benimsenerek ortaya konulmuştur. Araştırmada nitel araştırmalarda sıklıkla kullanılan mülakat tekniği ile veriler toplanmıştır. Bu amaçla yarı yapılandırılmış sorulardan oluşan mülakat hazırlanmış ve araştırmanın temel sorusu olan “Günümüz din eğitimini dini bilgi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna alınan cevaplardan yola çıkılarak çalışma dizayn edilmiştir. Buna göre, bireylerin dini bilgilerini öğrenme ve inşa süreçlerinde formal din öğretiminin yanı sıra anlam, alıcıların kişisel deneyimleri, değerleri, kültürel bağlamları, sosyal etkileşimleri ve kitle iletişim araçları da şekillendirmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

SONER, Murat, and Hakan KARABACAK. "Ideals and Realities in Strategic Management Tools." Yönetim ve Ekonomi Dergisi 30, no. 4 (December 21, 2023): 759–71. http://dx.doi.org/10.18657/yonveek.1238372.

Full text
Abstract:
Stratejik yönetim kavramı kurumsal organizasyonlardaki yönetim yapısının olgunlaşma düzeyinin bir göstergesi olarak yazılı ve sözlü ifadelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Stratejik yönetimdeki bu popülerlik başlangıç yıllarından itibaren akademik çalışmalara konu edilme oranıyla da dikkat çekmektedir. Artan bu ilgi sayesinde kendisiyle birlikte stratejik bilinç, stratejik iletişim ve stratejik yönetim araçları gibi yeni kavramlar literatüre kazandırılmıştır. Buna karşın, stratejik yönetimin kurumsal yapılara sağladığı katkının sayısal olarak ölçülememesi nedeniyle soyut bir kavram olarak değersizleşme tehlikesiyle de karşı karşıya kaldığı bir gerçektir. Bu nedenle, stratejik yönetimle ilişkili kavramların gerek akademik gerekse çalışma hayatına katkı sunabilmesi için aralarındaki uyumluluğun ortaya çıkarılması ve ampirik çalışmalarla desteklenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada, stratejik yönetimin unsurlarından olan stratejik yönetim araçlarına yönelik akademik çalışmaların günlük yaşamda karşılık bulup bulmadığı, hedef kitle tarafından benimsenip benimsenmediği, diğer bir ifadeyle idealler ile gerçeklerin uyumlu olup olmadığı sorularına cevap aranmaktadır. Anahtar Kelimeler: Stratejik Yönetim, Stratejik Yönetim Araçları, Kurumsal Yönetim JEL Sınıflandırması: G38, H11, M10
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

TÜRTEN, Burak, Semih KOPUZ, and Ebru YILMAZ. "TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE İZLEYİCİ EMTİASI PERSPEKTİFİNDEN “THEY LIVE” FİLMİ ÇÖZÜMLEMESİ." Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 11, no. 2 (September 30, 2023): 1765–82. http://dx.doi.org/10.19145/e-gifder.1352791.

Full text
Abstract:
Kitle iletişim araçları ile bireyler tüketime özendirilerek tüketim kültürünün yaygınlaştığı tüketim toplumları oluşturulmuştur. Tüketim toplumları süregelen üretim sisteminin devamı için oldukça önemlidir. Dallas Smythe tarafından ortaya konan izleyici emtiası kavramının vurguladığı, reklam veren kuruluşların kitle iletişim araçlarında zaman geçiren kitleleri satın alması durumu da mevcut kapitalist sistemin devamına hizmet etmektedir. Bu çalışmada tüketim kültürü ve izleyici emtiası kavramları “They Live” filmi örneği ile irdelenmektedir. Film ilgili ekonomik düzene ve düzenin devamını sağlayan toplumsal gruplara eleştirel perspektifle bakmaktadır. Bu yönleri ile incelenen filmin çözümlenmesinde ideolojik ve yapısal film eleştirisi yöntemleri kullanılmıştır. Sonuç olarak filmin tüketim toplumu eleştirisi getirdiği ve kapitalist düzenin egemen ideolojisine karşı tutum sergilediği belirlenmiştir. Film yalnızca egemen güçlere eleştiri getirmekle kalmayıp aynı zamanda toplumsal düzen içerisindeki değişim direncine de vurgu yaparak değişime direnen bireyleri de eleştirmektedir. Merkezine egemen ideoloji eleştirisini alan filmin kendi ideolojisini ürettiği de söylenebilir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

TÜRKÖZ, Şükrü. "The Role of Mass Media and Social Media in Political Socialization Process." Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 18, no. 1 (June 16, 2016): 97–114. http://dx.doi.org/10.5578/jss.24134.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Uz, Abdullah. "TÜRKİYE’DE MÜZİKSEL TOPLUMSALLAŞMA SÜRECİ AÇISINDAN MÜZİK YETENEK HAVUZUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ." International Journal of Innovative Research in Education 3, no. 2 (June 29, 2016): 61. http://dx.doi.org/10.18844/ijire.v3i2.953.

Full text
Abstract:
Türkiye’de müzik yetenek havuzunun değerlendirilmesi konusunda büyük sorunlar vardır ve bu sorunlar büyük ölçüde müziksel toplumsallaşma süreciyle ilgilidir.Araştırmanın amacı Türkiye’de müziksel toplumsallaşma sürecinin özelliklerini ve işleyişini ortaya koyarak, bunların müzik yetenek havuzunun değerlendirilmesiyle ilişkisini belirlemektir.Çalışma, belgesel tarama ve 1988, 1999 ve 2011’de yapılan müziksel toplumsallaşma betimsel araştırmalarının bulgularını temel almıştır. Müziksel toplumsallaşma araştırmalarının örneklemini Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı, Meslek Yüksekokulu ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi lisans birinci sınıf öğrencileri oluşturmuştur.Müziksel toplumsallaşmada çocukluk dönemi çok önemlidir; ancak Türkiye’de eğitim sistemi çok geç yaşlarda müzik eğitimi olanağı sağlamaktadır. Üstelik yetenek havuzunun çok küçük bölümüne ulaşılabilmektedir. Özel girişim bu boşluğu bir ölçüde doldurmuş. Toplumsallaşma etmeni olarak ailenin ve müzik eğitiminin/öğretmeninin etkisi azalmış; kitle iletişim araçlarının özellikle İnternet’in müziksel toplumsallaşma sürecindeki etkisi artmıştır. Yeteneklerin geliştirilme çabasının yerini pasif dinleyici olma eğilimi almaya başlamış; ayrıca yeteneklilerin, statüsü yüksek alanlara kayma eğilimi hızlanmıştır. Keywords: Müzik yetenek havuzu, toplumsallaşma süreci, müziksel toplumsallaşma, müzik eğitimi, kitle iletişim araçları.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

TEKDEMİR DÖKEROĞLU, Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU, and Armağan GÖKÇEARSLAN. "BASILI REKLAM ARAÇLARINDA MİZAH KULLANIMI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME." Journal of Arts 3, no. 4 (November 9, 2020): 313–32. http://dx.doi.org/10.31566/arts.3.021.

Full text
Abstract:
Günümüzde bireysel ve toplumsal pek çok disiplin için merak uyandıran bir araştırma konusu olan reklam, günlük yaşantıları şekillendiren en önemli kültürel faktörlerden biridir. İletişim sözlüğü reklamı, "bir ürün veya hizmeti satmak için tasarlanan, ikna etme özelliği olan mesajlar" olarak tanımlar. Daha kapsamlı bir tanımı ise ürün ve hizmetlerin ulaşılabilirliği ve özellikleri ile ilgili araçlar yoluyla insanlara duyurulması süreci şeklindedir (Mutlu, 2004, s.242). Kitle ve reklamı yapılan şey arasında köprü oluşturmak reklamın en önemli görevidir. Bu nedenle iletişim kavramına sıkı sıkıya bağlıdır. Reklamcılıkta asıl amaç toplumun veya hedeflenen kitlenin ilgisini çekerek talebi bir diğer değişle tüketimi arttırmaktır. Mizah, güldürme, gülümsetme ve bunlarla birlikte hedef kitle üzerinde olumlu bir etki yaratma işlevlerini üstlenir. Reklamın da ilgi çekme üzerine bir disiplin olduğu düşünülürse mizah olgusunun yer aldığı reklamların daha dikkat çekici olduğu sonucuna varılabilir. Elbette bunun belli riskleri de vardır. "Çünkü reklamda amacımız eğlendirilmek yani komiklik yapmak değildir. Reklamda mizahı kullanıyorsak amacımız, komik unsurlardan yararlanarak mizahi bir etkiyle, hedef kitlede bir tutum değişikliği yaratmaktır. Yoksa sıkça bu reklam komik olmuş ama marka hatırlanmıyor sözlerini etmeye devam ederiz." (Fidan, 2007, s.31). Basılı Reklam Araçlarında Mizah Kullanımı Üzerine Bir Değerlendirme başlıklı bu çalışma, Basılı Reklam Araçlarında Mizah, Tüketici Davranışları adlı yayına hazırlanan doktora tezinden türetilmiştir. Çalışmada, literatüre dayanan analiz yöntemi kullanılmıştır. Bu yöntemle makalede yer alan basılı reklam araçlarındaki mizah unsuru, mizah türleri ayrımlarına göre sınıflandırılarak yorumlanmıştır. Ayrıca reklam araçlarında kullanılan mizah ve hedef kitle davranışları üzerine yine literatür taramalarına dayalı değerlendirmelere ve çıkarımlara yer verilmiştir. Yapılan bu değerlendirmelerde, mizah içerikli basılı reklam araçlarının, hangi mizah türlerine göre sınıflandırıldığı ve mizah içerikli basılı reklam araçları ve hedef kitle ilişkileri arasındaki bağlar ile ilgili yorumlara ulaşılmıştır. Bu çalışmayla, araştırmacılar için örnek olabilecek özgün bir makale ortaya koyarak, alana ve literatüre katkı sağlamak amaçlanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

ÇAĞIRKAN, Barış. "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN AKILLI TELEFON KULLANIMI VE YENİ MEDYA DENEYİMLERİ: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ." Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi 10, no. 33 (December 24, 2022): 266–86. http://dx.doi.org/10.33692/avrasyad.1220392.

Full text
Abstract:
Bireylerim hem benlikleri hem de toplum/topluluk ile ilintili algıları biyolojik doğum ile başlayan ve sonrasında sosyalizasyon süreçleri ile devam etmektedir. Değişen ve gelişen kitle iletişim teknolojileri toplumsal aktörlerin sosyalizasyon anlayışını değiştirmiş ve bireyler bu yeni iletişim teknolojileri sayesinde daha geniş bir sosyalizasyon ağına dahil olabilmiştir. Bu bağlamda akıllı telefonlar ve yeni medya araçları toplumsal aktörlerin benlik, kimlik, geleneksellik vb. gibi anlayışlarını değiştirmiştir. Özellikle bu yeni iletişim araçlarının içine doğmuş olan ve Z Kuşağı olarak nitelendirilen genç yetişkinlerin akıllı telefon ve yeni medya araçları ile olan ilişkisi diğer kuşaklardan farklıdır. Çalışma kapsamında İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde öğrenim gören 18 katılımcı ile nitel araştırma yöntemleri kullanılarak görüşme yapılmıştır. Elde edilen veriler içerik analiz yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda oluşturulan beş tema üzerinden (sosyal medya, akıllı telefon ve ekran bağımlılığı, kimlik ve benlik algısı, geleneksellik ve yeni sosyal, Z Kuşağı) genç yetişkinlerin akıllı telefon ve yeni medya deneyimleri incelenmiştir. Sosyal medya genç yetişkinlerin karar alma süreçleri, benlik sunumu, kimlik ve gerçeklik anlayışını etkileyen en önemli unsur haline gelmiştir. Yeni medya araçlarının içine doğan genç yetişkinler için akıllı telefon diğer kuşaklara kıyasla farklı bir anlama sahiptir. Önceki kuşaklar için lüks tüketim olarak görülen akıllı telefonlar, sahip olduğu yaygın kullanım alanı ile genç yetişkinler için temel ihtiyaç haline gelmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

AYDIN, Kadir, and Yusuf GÖRGÜLÜ. "Kitle İletişim Çalışmalarında Kadın Olgusu: Doktora Tezleri Üzerine Bir İnceleme." İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi 12, no. 5 (December 31, 2023): 3058–82. http://dx.doi.org/10.15869/itobiad.1280507.

Full text
Abstract:
İnsan hakları, tüm bireylerin hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan olmalarından dolayı eşit ve özgür yaşama hakkına sahip olması, cinsiyet, ırk, dil, din ve yaş gibi farklılıklar gözetmeksizin kanun önünde eşittir anlayışını savunmaktadır. Her ne kadar insan hakları evrensel beyannamesinde herkesin eşit olduğu dile getirilse de ve ülkelerin büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edilse de geçmişte olduğu gibi günümüzde de özellikle ataerkil yapıya sahip toplumlarda kadın üzerinde erkek egemenliğinin söz konusu olduğu bilinmektedir. Bu çalışma ile iletişim bilimleri literatüründe Türkiye’de gerçekleştirilen ilk beş doktora çalışmasında Peltekoğlu (1988) ve Akgün (1993) kadın haklarının gelişiminin kadın yazar ve gazetecilerin varlığına yani basın aracılığıyla kadın haklarının gelişebileceğine vurgu yaparken, kadının toplumdaki konumunun varlığı ise eğitime bağlı olduğunu ifade etmişlerdir. Işınbark (1992) ve Kırlar’ın (1994) ise, TV programları ve TV reklamlarının kadın üzerindeki etkilerine odaklanmışlardır. Her iki yazarda TV sektörünün ve reklam piyasasının hayatlarını idame etmesinin ötesinde kadını bir meta olarak görmesi ve kadın üzerinden toplumu yönlendirmesi TV’nin toplum üzerinde önemli bir baskı ve yönlendirici aygıt olduğunu göstermektedir. Son olarak Yapar (1999) Fransa ve Türkiye’de kadın dergilerini karşılaştırdığı araştırmada, dergilerin geçmişte kadın hakları için mücadele verdikleri ancak sonraları ekonominin öncü konuma gelmesiyle temelinde toplumu tüketime sevk eden erkek egemen bir bakışın olduğu ifade edilmektedir. Bu çalışmalarda dönemin kitle iletişim araçları aracılığıyla toplumsal gelişme ve kadın çizgisinde reklam-kadın, TV proğramları-kadın ve dergi- kadın gibi ikili ilişkilerin detaylı bir şekilde ortaya konulması ve dönemin etkili kitle iletişim aracı olarak görülen TV’nin yanı sıra gazete ve dergi içeriklerini kadın profilinden aktarması ve dönemin ruhunu yansıtma çabası önemli bir ayrıntı olarak görülmelidir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

HAKVERDİ, Gulkaiyr. "Dijital Reklamların Tüketici Davranışlarına Etkisi: Kırgızistan Örneği." Sosyolojik Bağlam Dergisi 3, no. 2 (August 15, 2022): 140–56. http://dx.doi.org/10.52108/2757-5942.3.2.3.

Full text
Abstract:
Geleneksel internet pazarlamanın yerini yeni dijital iletişim kanalları ve çok çeşitli fırsatlara olanak sağlayan dijital pazarlama almaktadır. Bu nedenle dijital pazarlamanın özelliklerini ve ürün tanıtım fırsatlarını belirlemek zorunlu hale gelmektedir. Dijital pazarlama ile internet pazarlaması arasındaki farkı tanımlamak ve temel dijital pazarlama araçlarını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Araştırmanın temel amacı, tüketicinin dijital reklama yönelik davranışını, reklam etkisinin etkinliğini ve tüketicinin kitle iletişim araçları ile iletilen pazarlama mesajlarına karşı tutumunu belirleyen faktörleri incelemektir. Kırgızistan’da yaşayan bireylerin dijital reklamlara karşı tutum ve algılarını belirlemek için 450 kişi ile elektronik ortamda anket çalışması yapılmıştır. Ankete verilen yanıtların IBM SPSS 22.0 paket programıyla analizi yapılmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler frekans, yüzde, ortalama, standart sapma ile sunulmuştur. Elde edilen bulgulara göre insanlar internet ve sosyal medya üzerinden alınan mesajlara güvendikleri ve ürünle ilgili bilgi edindikleri görülmektedir. En çok ilgi ve dikkat çeken internet reklamı sosyal ağlardır görüşünde olanlar modern internet reklamlarının kalitesine daha yüksek puanlar verdikleri görülmektedir. Eğitim durumu arttıkça web sitelerinde ve makalelerdeki reklamları dikkat çekici bulma durumları da artmaktadır. Çalışmanın sonuçları, ülkedeki çeşitli sektördeki şirketlerin dijital pazarlama yoluyla tanıtım planlanması ve marka tanıtım faaliyetlerinin geliştirmesi için pratik öneme sahip olmaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

IŞIK, Hasan. "Türk Tarihindeki Mitoloji, Masal ve Hikâyelerin Cumhuriyet Döneminde Derlenmesi ve Günümüzde Yaşatılması Üzerine Bir Değerlendirme." Gazi Akademik Bakış 17, no. 33 (December 19, 2023): 229–49. http://dx.doi.org/10.19060/gav.1405871.

Full text
Abstract:
Çalışmada Türk kültürüne ait mitoloji, masal ve hikâye gibi sözlü kültür unsurlarının günlük hayatta var olma durumları, Batı kültüründeki benzer içeriklerin günümüzdeki durumları, geçirdikleri tarihsel süreç ile karşılaştırılarak değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Batı kültüründeki benzer unsurların özellikle kitle iletişim araçları ile yeniden uyarlamalarının yapılması ve bu figürlerin dünya ölçeğinde bir kültürel etki alanı olarak kullanılması üzerine de tespitler yapılmaya çalışılmıştır. Ayrıca günümüzde varlığını sürdüren Türk kültürüne ait bu unsurların günlük hayatta ne şekilde yer ettiği de Keloğlan masalı ve Dede Korkut Hikâyeleri örneğinden hareketle değerlendirilmiştir. İncelenen örnekler üzerinden hareketle ele alınan konunun sadece günümüzde yaşatılması değil, ayrıca güncellemelerinin ne şekilde olması gerektiğive bunun önemi de vurgulanmıştır. Yapılan çalışma sonucunda her ne kadar konuyla ilgili Cumhuriyetin ilk yıllarında, Batı’da 17 ve 19. yüzyıllar arasında olduğu gibi bir derleme çalışması olmuşsa da, bu sürecin kısa bir süre sonra tamama erdiği ve özellikle günümüz neslinin tam olarak dünyalarında yer almadığı sonucuna varılmıştır. Günümüze kadar bu değerlerin ulaşması açısından özellikle çocuklar için tam olarak güncellenmediği düşünülen Dede Korkut Hikâyeleri ve yeterli düzeyde güncellemelerinin yapıldığı düşünülen Keloğlan masalları üzerinden bazı sonuçlar çıkarılmaya çalışılmıştır. Konuyla ilgili kitle iletişim araçlarının hem Türkiye hem de Türk Dünyası açısından yeri ve önemi de vurgulanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

İnaç, Hüsamettin, and Yahya Elhacnasan. "Medyanın Uluslararası İlişkilere Etkisi." Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Çalışmalar Dergisi 5, no. 1 (July 5, 2024): 171–88. http://dx.doi.org/10.62001/gsijses.1485553.

Full text
Abstract:
Medyanın siyasal karar alma süreçlerini etkilemedeki rolü tartışılmazdır. Zira demokrasinin gelişmesiyle birlikte önem kazanan kamuoyunun şekillenmesinde medya, siyasal iletişimin doğru ve güvenilir bir biçimde sağlanmasında gittikçe daha etkili hale gelmektedir. Medyanın kamuoyunu şekillendirmenin yanı sıra hükümetleri denetleme ve kontrol rolü de bulunmaktadır. Bu nedenle medya günümüzde “dördüncü kuvvet” olarak da adlandırılmaktadır. Bu adlandırmanın temelinde on sekizinci yüzyıl sonunda İngiliz toplumunu otoritesi altına alan kilise, kraliyet ve parlamento kuvvetlerinden söz eden Edmund Burke yatmaktadır. Bir başka yaygın kanaate göre yasama, yürütme ve yargı erklerinden sonra medya, dördüncü erk mesabesindedir. Bunlara ilaveten medya günümüz dünyasında geniş kitlelere ulaşmakta ve gittikçe çeşitlenmektedir. Radyo alıcısından televizyona, günlük gazetelerden sosyal medya mecralarına kadar farklı iletişim unsurları tüm dünyaya bir haberi aynı anda geçebilmektedir. Bu durum insanlık adına ciddi avantajlar sağlamakla birlikte medya kaynağının haberi manipüle etme, menfaati için dönüştürme ve ajitasyon ve dezenformasyon için istismar etme tehdidini de beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda çalışmamız, medyanın günümüz uluslararası ilişkilerini nasıl inşa ettiğine ve diplomatik eylem sürecini nasıl şekillendirdiğine odaklanmaktadır. Zira günümüzde medya ve kitle iletişim araçları devletin bilgi akışını kontrol etme ve çağdaş küresel siyasette güç kavramını değiştirmede oldukça etkin bir rol oynamaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

GÜNEŞ GÜLAL, Asiye Gün, and Fulya AKGÜL DURAKÇAY. "Public Diplomacy and Communication Strategy in the Centennial of the Republic of Türkiye." Gaziantep University Journal of Social Sciences 22, Cumhuriyet'in 100. Yılı (October 28, 2023): 519–44. http://dx.doi.org/10.21547/jss.1357417.

Full text
Abstract:
Devletlerin toplumlarla doğrudan ilişki kurmasını sağlayan kitle iletişim araçları, yumuşak gücünü artırma ve çıkarlarını ilerletme amacıyla devletlerin dış politika mesajlarını yayması, diğer devletlerin halklarına kendilerini tanıtması ve toplumsal diyaloğun geliştirilmesi açılarından etkili bir unsur hâline gelmiştir. Avrupa ve Asya’nın kesişim noktasında bulunan ve kendisini önemli bir bölgesel ve uluslararası aktör olarak konumlandıran Türkiye, kültürel miras ve diplomasi aracılığıyla nüfuzunu ilerletmede köklü bir geçmişe sahiptir. Bu makale, 100. yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin yumuşak gücüyle ilişkili olan ve kültürel unsurlara vurgu yapan, Osmanlı İmparatorluğu’na uzanan ve değişen küresel dinamiklere cevaben gelişim gösteren kamu diplomasisi ve iletişim stratejisinin seyrini araştırmaktadır. Çalışmada, Türkiye’nin yabancı kamuoyları ile iletişimini geliştirmek, uluslararası imajını iyileştirmek, bölgesel ve uluslararası bir aktör olarak nüfuzunu artırmak için kültürel ögelerinden nasıl yararlandığı değerlendirilmektedir. Bu makale, yumuşak güç kullanımı ve kültürel tanıtım çerçevesinde Türkiye’nin kamu diplomasisinin çok yönlü yanlarını analiz ederek dış politika mesajlarına yön veren temel ilkelerle bütünlüğünü ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışma metodolojik açıdan tarihsel değişim ve süreklilik içerisinde Türkiye’nin kamu diplomasisi araçlarının tespitinde literatür taramasından yararlanmakta ve en etkili şekilde kullanılan araçların ve kurumların faaliyetlerinin içeriklerinin analiz edilmesine dayanmaktadır. Bu çalışmada, Cumhuriyetin 100. yılında iletişim araçlarının kamu diplomasisinde kullanılmak üzere kurumsallaştırılması ve kurumların Türkiye’nin imajını yaymadaki rolü ele alınmaktadır. Küresel çapta kamu diplomasisi faaliyetleri yürüten Türkiye’nin uluslararası arenada etkili bir aktör olmak amacıyla eğitim, sanat ve kültür alanlarında kültürel mirasını, dilini ve sanatını tanıtmaya yönelik etkinlikler ve uluslararası yayıncılık aracılığıyla uluslararası kamuoyu ile iletişimini artırdığı görülmektedir. İkili işbirlikleri, anlaşmalar, uluslararası etkinlikler ve yayıncılık çerçevesinde yürütülen kamu diplomasisi ve iletişim stratejisi Türkiye’nin dış politika hedefleri çerçevesinde yumuşak gücüne katkıda bulunmaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Ergüney, Merve. "RTÜK’ün İnternet Denetimi: İlgili Mevzuat Üzerine Bir Değerlendirme." AJIT-e: Online Academic Journal of Information Technology 11, no. 41 (August 5, 2020): 96–122. http://dx.doi.org/10.5824/ajite.2020.02.005.x.

Full text
Abstract:
Yirmibirinci yüzyılın başlarından itibaren internet, yaşamın hemen her alanında etkin ve yaygın bir biçimde kullanılmaya başlamıştır. İnternet, ifade hürriyetinin en önemli araçları olan; gazete, dergi, radyo, televizyon ve sinema gibi diğer tüm kitle iletişim araçlarını bünyesinde barındırmaktadır. İnternet yayınlarının ifade hürriyetini engellemeyecek biçimde, demokratik ve özgür bir yayıncılık anlayışı içerisinde düzenlenmesi son derece önemlidir. Bu çalışma, 21 Mart 2018 tarihinde 6112 sayılı Kanun’a eklenen “Yayın Hizmetlerinin İnternet Ortamından Sunumu” kenar başlıklı 29/A maddesi ve bu madde kapsamında, 1 Ağustos 2019 tarihinde çıkarılan “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik” üzerine hazırlanmış eleştirel bir değerlendirme niteliğindedir. Çalışma 6112 sayılı Kanun’un 29/A maddesinin genel değerlendirmesini ve ilgili Yönetmelikteki maddelerin ayrı ayrı incelenmesini içermektedir. Çalışmanın amacı söz konusu hukukî düzenlemelerdeki problemli noktaları yasal dayanaklarıyla birlikte ortaya koymaktır. Çalışmada belgesel tarama yöntemi kullanılmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde söz konusu düzenlemelerin, ifade hürriyeti, hukukî belirlilik ve hukuk güvenliği bakımından bazı sorunlar içerdiği tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Tüylüoğlu, Esra. "Siyasal Reklamların Göstergebilimsel Analizi: XIV. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Kullanılan “Aşkınan Çalışan Yorulmaz” ve “Haydi Türkiye!” Reklam Filmleri Örneği." Alternatif Politika 16, no. 2 (June 3, 2024): 327–60. http://dx.doi.org/10.53376/ap.2024.12.

Full text
Abstract:
Günümüzde kitle iletişim araçlarından faydalanılarak hazırlanıp uygulanan siyasi reklamlar, siyasi kampanyaların gerçekleştirildiği dönemin en aktif araçları arasındadır. Gerçekleştirilen siyasal reklam kampanyaları sayesinde, seçmenlerin ikna yöntemleri aracılığıyla etkilenmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede, siyasal reklamlar çerçevesinde planlanmış olan mesaj stratejileri ile siyasi adayların ve partilerin başarılarını arttırabileceği ve iktidara yükselebileceği iddiasında bulunulur. Bu noktadan hareketle araştırmanın amacı; XIV. Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan “Aşkınan Çalışan Yorulmaz” ve Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan “Haydi Türkiye!” isimli reklam filmlerinin göstergebilimsel analizlerinin yapılarak incelenmesidir. Çalışmada göstergebilimsel yöntemden faydalanılmıştır. Genel betimleme, anlatı yapısı, hedef kitle ve anlamlandırma kategorilerinde yapılan analizler ve elde edilen bulgular neticesinde, “Aşkınan Çalışan Yorulmaz” reklam filminde “var olan düzenin devam etmesinin gerekliliği üzerinde durulduğu, bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirebileceği” vurgusu ön plana çıkarken, “Haydi Türkiye!” reklam filminde “var olan düzenin değişmesinin gerekliliği ve bunun için oy kullanılmasının önemi” üzerinde durulmuştur. Her iki reklam filminde hedef kitlenin aynı olması, göstergelere de yansımış ve benzer gösteren-gösterilen şemaları elde edilmiştir. Buna karşın, “Aşkınan Çalışan Yorulmaz” reklam filminde “cami” ve “tünel”, “Haydi Türkiye!” reklam filminde ise “engelli birey” ile “sosyal medya” gösteren-gösterilen şemalarında dikkat çeken farklılıkları oluşturmuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Turğut, Selime, and Emre Nasuhoğlu. "Atatürk Dönemi İzmir’inde Okul Dergiciliğine Bir Örnek: Ege Işıldağı Dergisi’nin Fihrist Çalışması." Korkut Ata Türkiyat Araştırmaları Dergisi, no. 15 (April 28, 2024): 1716–33. http://dx.doi.org/10.51531/korkutataturkiyat.1431915.

Full text
Abstract:
Dergiler kitle iletişim araçları arasında önemli materyallerden biridir. Bunun bir türü olan okul dergiciliği ise okul kültürünün yaşatılması ve okul – öğrenci arasındaki bağın arttırılmasını sağlamaktadır. Okul dergileri ile okul kültürü hakkında bilgiye sahip olurken dergiye katkıda bulunan öğrencilerin fikir dünyaları hakkında da fikirler ediniriz. Çalışmamızda Atatürk Dönemi İzmir’inde basılmaya başlanmış bir okul dergisi incelenmiştir. Ege Işıldağı Dergisi ile dönemin ve öğrencilerin fikir dünyası hakkında bilgiler elde edilmiş ve okul dergiciliğine bir örnek olup olmadığı saptanmaya çalışılmıştır. Araştırmada nitel veri araştırma yöntemi olarak betimsel içerik analizi kullanılmıştır. Veriler Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi aracılığı ile elde edilmiştir. Araştırmamızda elde edilen bulgulara göre 1933 – 1934 yıllarında yayımlanmış olan Ege Işıldağı Dergisi’nin betimsel içerik analizi yapılmıştır. Bu şekilde edebi eserler ve yazarların katılımı ile okul kültürünün devamlılığının yanı sıra dönemin ideolojisini de taşıdığı için tarihi bir veri olarak Ege Işıldağı Dergisi kullanılmıştır. Araştırma, tarihi bir veri olmasının dışında okul dergisi aracılığıyla dönemin ideolojisini ve fikirlerini yansıtması açısından önemlidir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

Anaç, Nergizhan, and Volkan Arslan. "Cinsiyet Eşitliği ve Kadın İstihdamı: Karikatürlerde Kadın Mühendisler." fe dergi feminist ele 16, no. 1 (May 30, 2024): 176–214. http://dx.doi.org/10.46655/federgi.1289065.

Full text
Abstract:
Bir ülkenin ekonomik kalkınması için kadın ve erkek iş gücünün etkili bir şekilde kullanılması önemlidir. Bu nedenle, teknolojinin sürekli gelişmekte olduğu günümüz şartlarında, ataerkillikten gelen eskiden kalma düşüncelerle kadına verilmiş olan roller içerisinde çalışma hayatında yer aldıkları meslek kavramlarının sorgulanması ve toplum gözünde yeniden inşa edilerek düzenlenmesi elzemdir. Geçmişin bir uzantısı olarak kurgulanan ve günümüze gelen kabul edilmiş toplumsal cinsiyet rolleri yüzünden halen bazı meslekler erkek mesleği olarak görülmektedir. Özellikle mühendislik mesleğinin ve mühendis kavramının eril özelliklere sahip olduğu önyargısı bulunmaktadır. Bu nedenle, çoğu zaman mühendislik işleri erkek cinsiyeti dışında başka bir cinsiyet ile bağdaştırılamamaktadır. Toplumda erkekler dışındaki cinsiyetleri hedef alan mesleki cinsiyete dayalı ayrımcılığın azaltılması ve ortadan kaldırılması veya meslekte cinsiyet eşitliğinin kabulü erken yaşta bireylerin eğitilerek farkındalığının arttırılmasıyla sağlanabilir. Bu farkındalığın kazandırılmasında görsel veya işitsel (okul eğitim, sosyal medya, reklamlar, televizyon programları vb.) işlevi olan çeşitli eğitim araçları kullanılabilir. Karikatürler, sahip oldukları mizah öğeleri sayesinde toplumdaki bireylerin öğrenme ve öğretme sürecinde kullanılan bu tip görsel araçlardan biridir. Eğitim ve öğretimde kavramları öğretmek veya pekiştirmek amacıyla yararlanılan karikatürlerin, genel anlamda toplumsal algı oluşturmak, algıyı yönetmek ve toplumsal değişime tanıklık etmek gibi özellikleri de bulunmaktadır. Kimi zaman eğlendirici olmakla birlikte bazı durumlarda düşündürücü unsurları içerisinde barındıran karikatürler güçlü iletişim araçlarıdır. Karikatürlerin; ötekileşmenin karşısında bir duruşla toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklendiği kullanımı ile toplumdaki meslek-cinsiyet algısını kıracak etkinin sağlanacağı ve mühendislik mesleğinin erkek cinsiyeti dışında temsilinin normalleştiği bir ortam oluşturulabilir. Bu çalışmanın amacı, karikatürlerde yer alan mühendis olgusunun toplumsal cinsiyet kavramı üzerinden sorgulanmasını sağlamaktır. Bu amaçla, web ortamında arama motorlarıyla ulaşılabilen mühendis ve cinsiyet kavramını anlatan karikatürler üzerinden Genel Sözlü Mizah Teorisi kullanılarak analiz gerçekleştirilmiştir. Çalışma, karikatürlerin içerik ve anlatım özelliklerinin meslek tanımlarının cinsiyet eşitliği açısından yeniden şekillendirilmesine tesir edebileceği ve kitle iletişim araçları arasında yer bulan pozitif veya negatif karikatür dilinin bu duruma katkı sunabilecek gücü olabileceği düşüncesi üzerine geliştirilmiştir. Çalışma sonucunda, mühendis kavramının yer aldığı karikatürlerde meslek-cinsiyet algısının erkek lehine olduğu anlaşılmakta ve mesleki cinsiyet eşitliğinin olmadığı görülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Erdentuğ, Aygen. "Günümüz Türkiyesi'nde Akrabalık Terimlerinin Kullanımı." Belleten 56, no. 216 (August 1, 1992): 483–512. http://dx.doi.org/10.37879/belleten.1992.483.

Full text
Abstract:
Bir kültür ile o kültürün mensuplarının konuştukları dil arasında, iki yönlü, karmaşık türden bir ilişki olduğu görüşü benimsenmektedir. Kültürün oluştuğu fiziki ortam kadar o toplumdaki deneyimler birikiminin ortaya çıkardığı kültürel özellikler de, kullanılan dile yansıyarak, belirli terimlerin oluşmasına yol açar. Öte yandan, bizzat dilin kendisi, toplum üyelerinin kullanabilecekleri sözcüklerin sinirliliği nedeniyle, belirli bir gerçeğin de sınırlı bir biçimde idrak edilmesinde önemli bir rol oynar (D.Bates ve F.Plog, 1990: 275-277). Bir toplumda kullanılan dile, başka kültürlerle etkileşme sonucu, yeni kültür öğeleri ile birlikte yeni sözcüklerin katıldığı bilinmektedir. Bu arada, eski sözcüklerin bir kısmı da, yeni koşullara göre yeni anlamlar alarak yaşamaya devam ederler. Hatta, belirli bir zamanda tek bir görevi ya da anlamı olan terimlerin, yeni koşullar karşısında, birbirinin yerine kullanılmaya başlayan eşanlamlı sözcükler haline dönüştükleri de görülür (A.İnan, 1968:295). Bu gibi gelişmeler, yakın bir tarihe kadar, zoraki kültür değişmesine hedef olan sömürgeler dışındaki toplumlarda yavaş seyreden bir süreçti. Oysa,yüzyılımızın özellikle son çeyreğinde, kitle iletişim araçları oldukça yaygınlaşarak, insanların kendi kültürleri dışındaki kültürlere açılmalarını sağlamışlardır. İlk planda, diğer kültürlerden yapılan çeviri ve "görsel-işitsel" yayınlarla birlikte, toplumun sözcük dağarcığına, önemli ölçüde yeni terimler aktarılması söz konusudur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

SARKER, Jahidul Islam, Tariquil ISLAM, Md Nazmul ISLAM, and Abdulla Al MAHMUD. "Bangladeş Gazetelerini Kullanarak 20 Yıllık Araştırmanın Haritasını Çıkarmak: Bir Bibliyometrik Analiz." Gaziantep University Journal of Social Sciences 21, no. 4 (October 19, 2022): 2103–16. http://dx.doi.org/10.21547/jss.1087152.

Full text
Abstract:
Bangladeş, İngiliz sömürge zamanlarına kadar uzanan uzun bir gazete geçmişine sahiptir. Bangladeş gazeteleri uzun zamandır kitle iletişim araçları ve disiplinler arası araştırmalar için güvenilir bir veri kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu makale, Bangladeş gazetelerine dayalı olarak araştırmanın alanını incelemeyi amaçlamaktadır. Web of Science veritabanını kullanarak Bangladeş gazetelerine dayalı araştırma öğelerini aradıktan sonra bibliyometrik bir araştırma uygulandı. Daha sonra Bibliometric R paketlerini kullanarak seçilen verileri analiz ettik. Son 20 yılda toplam 35 belge alındı ve incelendi. Çalışma, araştırma makalelerinin geri alınan materyallerin %77,14'ünü (n = 27) oluşturduğunu buldu. Yayınların çoğunu Bangladeş'teki araştırma enstitülerinden yazarlar üretti (%45,71; n = 16), bunu Almanya (%11,4; n = 4) ve Avustralya (%8,5; n = 3) izledi. Ana araştırma alanı ağırlıklı olarak medya, sağlık ve eğitimdi. Dakka Üniversitesi bu alanda en aktif araştırma kurumuydu (%20; n=7). Bangladeşli makaleleri kullanan araştırmalar Health Communication, BMC Public Health, Child Abuse Review, Australian Journal of Politics and History'de yayınlandı. İçerik analizi, konuşma analizi ve çerçeveleme en çok kullanılan araştırma yöntemleri arasındadır. Bu makale, Bangladeş gazetelerinin bir araştırma kaynağı olarak nasıl kullanıldığına dair kanıtlar sunmaktadır. Ayrıca, diğer bulgularla birlikte gazete verilerini kaynak olarak kullanan en iyi araştırmacıların, kurumların ve alanların listesini ortaya koymaktadır. Makale, araştırmacıların gazetelerin bir araştırma kaynağı olarak nasıl kullanıldığına ilişkin mevcut araştırma durumunu anlamalarına yardımcı olacak ve gelecekteki araştırmalar için yönler sunacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

ASA, Ayşe Nur, and Mutlu DOĞAN GÜLLÜPUNAR. "Afetler ve Haberin Ötekileştiren Dili: 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Örneği." İletişim ve Toplum Araştırmaları Dergisi 3, no. 2 (October 2, 2023): 280–300. http://dx.doi.org/10.59534/jcss.1350565.

Full text
Abstract:
Son yıllarda dünya üzerinde çok sayıda afet ile karşı karşıya kalınmıştır. Bu afetler içerisinde depremler ve küresel ısınmaya dayalı iklim sorunları başta gelmektedir. Yaşanan bu afetler hem afete maruz kalanlar hem de diğer bireyler açısından önemli etkiler yaratmaktadır. Bu etki doğrudan yaşanan olaydan kaynaklanabileceği gibi kitle iletişim araçlarıyla aktarılma biçimiyle de ilişkili olabilmektedir. Geleneksel ya da yeni medyada haber olan bu afet olayları bireyler üzerinde olumlu ya da olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Özellikle kurumsal medya olarak tanımlayabileceğimiz geleneksel medya araçları afetler sonrası toplumda oluşan atmosferin yeniden inşası açısından önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Bu çalışma Kahramanmaraş Merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerle ilgili olarak medyada yayınlanan haberlerde geçen “depremzede” kavramının içerdiği temaların belirlenmesini ve haberlerde kullanılan dilin ötekileştirici olup olmadığının ortaya konmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda deprem sonrası bir aylık süreçte Hürriyet, Yeni Şafak ve Sözcü gazetelerinin haber portallarında depremle ilgili olarak yayınlanan haberleri incelenmiştir. Depremle ilgili olarak bin 291 haber tespit edilmiş ve bunların 191’inde ‘depremzede’ kavramının geçtiği görülmüştür. “Depremzede” kavramının geçtiği bu haberler mağduriyet, zayıf/güçsüz, güçlü/dayanıklı, öteki, sosyal ayrımcılık ve empati temalarıyla analiz edilmiştir. İncelenen haberlerde en çok “mağduriyet” temasına vurgu yapılırken en az işlenen tema “sosyal ayrımcılık” olmuştur. Ayrıca deprem bölgesindeki vatandaşların yayınlanan haberlerde çoğunlukla olumsuz olarak tanımlandıkları ve öteki olarak temsil edildikleri görülmüştür.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Ergun, Levent. "Media, ideological hegemony and popular music: Golden microphone song contestMedya, ideolojik hegemonya ve popüler müzik: Altın mikrofon şarkı yarışması." International Journal of Human Sciences 12, no. 2 (December 2, 2015): 1446. http://dx.doi.org/10.14687/ijhs.v12i2.3442.

Full text
Abstract:
<p>This article focuses on "Golden Microphone Award" song contest which has been organized under the sponsorship of Hürriyet Daily News between the years of 1965-68. Between the different forms of popular culture/music and mass media, there is a characteristically symbiotic relationship in which one almost can not survive in the absence of the other. Golden Microphone song contest, organized under the sponsorship of the mass media institution, Hürriyet Daily News, requires an evaluation in a scope that exceeds this symbiotic relationship. Because the role that Hürriyet plays in the circulation and the support of the dominant ideological definitions and representations is more important here. If we consider Golden Microphone contest as a moment,we can say that: there is a dynamic arena for the media, official ideology, musicians and audience in which both the elements of resistance and consent, the issues of the past and the future; hence overlapping and conflicting elements are available. In this framework, this research tries to analyse the dynamics of this specific moment of Turkish popular music history by using the theoretical status of media, sponsorship, ideology and hegemony concepts. </p><p> </p><p><strong>Özet</strong></p><p>Bu makale, Hürriyet Gazetesi’nin sponsorluğunda 1965-68 yılları arasında düzenlenen “Altın Mikrofon Armağanı” adlı şarkı yarışması üzerine odaklanır. Popüler kültürün/müziğin farklı formları ile kitle iletişim araçları arasında, diğeri olmadan birisinin hayatını neredeyse sürdüremez olduğu karakteristik bir simbiyotik ilişki vardır. Bir kitle medyası olarak Hürriyet Gazetesinin sponsorluğunda düzenlenen “Altın Mikrofon” şarkı yarışması, bu simbiyotik ilişkiyi aşan bir çerçeve içinde değerlendirmeyi de gerektirmektedir. Çünkü Hürriyet’in egemen ideolojik tanımlar ve temsillerin dolaşımı ve pekiştirilmesinde oynadığı rol, burada çok daha önemlidir. Altın Mikrofon yarışmasını bir uğrak (moment) olarak ele alırsak şunu söyleyebiliriz: bu uğrakta gerek medya, gerek resmi ideoloji, gerekse müzisyenler ve izlerkitle için; hem direniş hem kabullenme ögeleri, hem geçmişin ve geleceğin unsurları, dolayısıyla hem birbiriyle örtüşen hem de çatışan ögelerin olduğu dinamik bir mücadele alanı bulunmaktadır. Bu çerçevede çalışma; medya, sponsorluk, ideoloji ve hegemonya kavramlarının teorik statüsünden yararlanarak, Türk popüler müzik tarihinin bu özgül uğrağını biçimlendiren dinamikleri analiz etme girişimidir.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

MUTLU, Mustafa. "KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI YOLUYLA KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI." Journal of Academic Social Science Studies 5, Number: 46 (January 1, 2016): 199. http://dx.doi.org/10.9761/jasss3507.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

BEGTİMUR, Mehmet Emin. "Eleştirel Teorinin Kitle İletişim Araçlarına Yaklaşımı." Kesit Akademi 32, no. 32 (2022): 29–50. http://dx.doi.org/10.29228/kesit.63587.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

ERDOĞAN-, Hasan Ali. "KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI FONKSİYONLARI VE TELEVİZYONUN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ." Kesit Akademi 23, no. 23 (2020): 96–109. http://dx.doi.org/10.29228/kesit.43000.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

DURSUNOĞLU, İsmail. "SİYASAL TOPLUMSALLAŞMA SÜRECİNDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI: TEORİK BİR ÇALIŞMA." Journal of Academic Social Science Studies 7, Number: 71 (January 1, 2018): 405–18. http://dx.doi.org/10.9761/jasss7864.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

SADAKAOĞLU, Mustafa C. "Siyasal dil ve söylem: Siyasal aktörlerin Twitter kullanımları üzerine bir araştırma." RumeliDE Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi, December 20, 2023. http://dx.doi.org/10.29000/rumelide.1406059.

Full text
Abstract:
Dijital kitle iletişim araçları ile sosyal paylaşım ağları üzerinden yürütülen siyasal kampanya süreçlerinin geleneksel kitle iletişim araçlarına nazaran çok daha az maliyetle ve çok daha geniş seçmen kitlelerine ulaşabilme fırsatı sunması, siyasal aktörler nezdinde bu mecraların taşıdığı önemi büyütmektedir. Dahası dijital kitle iletişim araçları ve sosyal paylaşım ağları, geleneksel kitle iletişim araçlarının sahiplik ilişkilerinden kaynaklanan anti-demokratik doğasını tersine çevirme fırsatı sunmaktadır. Dolayısıyla siyasal aktörler arasındaki rekabeti dengeleme olanağı sunan ve demokratik toplumlarda çoğulcu ideallerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan önemli bir bağımsız değişken olarak öne çıkmaktadır. Bu çerçevede çalışma kapsamında siyasal aktörlerin seçmenlerle etkileşim kurmak amacıyla sosyal paylaşım ağlarını kullanma eğilimleri irdelenmektedir. Bu maksatla 2019 yılı yerel seçimleri kampanya sürecinde Giresun ili seçim çevresi araştırma örneklemi olarak belirlenmiş, cumhur ve millet ittifaklarına mensup iki belediye başkan adayının sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlar incelenmektedir. Böylece her iki adayın da seçim kampanya süreci boyunca yapmış oldukları paylaşımlardan elde edilen nicel veriler tablolar halinde sınıflandırılmakta ve içerik analizi yapılarak, yorumlanmaktadır. Bu sayede adayların kişisel Twitter hesaplarından yürüttükleri siyasal iletişim faaliyetleri çerçevesinde siyasal aktörler ile seçmenler arasındaki siyasal dil ve söyleme dayalı karşılıklı etkileşimin yönü ve yoğunluğu ortaya koyulmaya gayret edilmektedir. Çalışmanın ortaya koymuş olduğu sonuç, dijital kitle iletişim araçları ve sosyal paylaşım ağları üzerinden icra edilen siyasal söylemin etkili bir araç olarak kullanılabileceği şeklinde özetlenebilir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

BURSALIOĞLU, Ziya. "Kitle iletişim araçları ve eğitim üzerine." Ankara Universitesi Egitim Bilimleri Fakultesi Dergisi, 1987, 001–2. http://dx.doi.org/10.1501/egifak_0000001039.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

PalabıyıkoÄŸlu, Refia. "İntihar davranışı ve kitle iletişim araçları." Kriz Dergisi, 1994, 277–84. http://dx.doi.org/10.1501/0000827.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

ÖZDEMİR, Mehmet. "Yerel- Ulusal ve Uluslararası Medya Arasındaki Benzeşmeler." Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, October 21, 2022. http://dx.doi.org/10.31592/aeusbed.1125382.

Full text
Abstract:
Kitle iletişim araçlarının en önemli görevleri arasında; haber ve bilgi verme, kamuoyu oluşturma, denetim-eleştiri, eğitim ve eğlence yer almaktadır. Kitle iletişim araçları, bünyesinde bulundurduğu görsel ve işitsel araçlar sayesinde topluma haber ve bilgi vermenin yanında toplumu yönlendirme ve yönetme anlamında da önemli bir görev üstlenmiştir. Kitle iletişim araçları bu görevlerini; uluslararası medya, yaygın medya ve yerel medya aracılığı ile gerçekleştirebilmektedir. Tarihsel süreç içerisinde yerel medya, ulusal medyanın, ulusal medya da uluslararası medyanın gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. Tarihsel süreç içinde ulusal medyanın gelişimine ve içeriğine renk katan yerel medya artık daha çok kendi varlığını sürdürebilme çabası içerisinde bulunmaktadır. Bir dönem Türkiye’de ulusal basın ile yarış halinde olan yerel medya günümüzde bu özelliğini kaybetmiştir. Bu çalışmada yerel, ulusal ve uluslararası medyanın yapısal ve işlevsel anlamda benzerlikleri ve bu benzerliklerin haber üretim ve dağıtım süreçlerini nasıl etkilediği tartışılmakla birlikte medyanın sahiplik yapısı, istihdam, ücret politikası, tiraj kaygısı, çalışanların eğitim durumu ve medya siyaset ilişkisi gibi benzerlikler üzerinde durulmuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

ŞENTÜRK DIZMAN, Zeynep. "SOSYOLOJİ YAZININDA İLETİŞİM SOSYOLOJİSİ: TÜRKİYE’DE YAZILAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN İÇERİK ANALİZİ (2012-2022)." Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, November 24, 2023. http://dx.doi.org/10.17755/esosder.1302128.

Full text
Abstract:
Bu araştırmanın amacı, sosyoloji yazınında iletişim sosyolojisi alanında yapılan lisansüstü tezleri çeşitli açılardan incelemektir. Araştırma, sosyoloji yazınında iletişim sosyolojisi üzerine yapılan ilk içerik analiz olma özelliğini taşımaktadır. Bu araştırmada doküman incelemesi yoluyla toplam 81 lisansüstü tez yılı, yayın dili, üniversitesi, konu alanı, yöntemi, veri toplama araçları, veri analizi teknikleri vb. değişkenler açısından incelenmiştir. Araştırmanın verilerinin analizinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, 2012-2022 yılları arasında sosyoloji yazınında iletişim sosyolojisi alanında yapılan lisansüstü tezlerde en çok; kitle iletişim araçlarının birey ve toplum üzerindeki etkileri, kitle iletişim araçları ve tarihsel süreç etkileşimi, ideoloji ve iletişim konularının çalışıldığı tespit edilmiştir. İncelenen lisansüstü tezlerin çoğunda nitel yöntemin tercih edildiği, veri toplama araçları olarak görüşme formlarının sıklıkla kullanıldığı, veri analizlerinde ise en fazla nitel veri analizi tekniklerinden yararlanıldığı belirlenmiştir. Çalışmanın sonucunda, elde edilen bulgular ışığında ileride yapılması muhtemel çalışmalar için birtakım önerilerde bulunulmuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

AKDEMİR DİLEK, Buket. "“Uysallar” Dizisindeki Punk Alt Kültürün Temsili." SineFilozofi, April 1, 2023. http://dx.doi.org/10.31122/sinefilozofi.1199053.

Full text
Abstract:
Dünden bugüne dijitalleşmenin gelişimi ile yeni iletişim ortamları doğmuştur. Geleneksel iletişim araçları arasında gösterilen televizyon, sinema, gazete gibi araçlar teknolojik gelişmeler ile yönünü dijitale doğru kaydırmıştır. İletişim teknolojilerinde olan gelişmeler dijital platformların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Dijital platformların günden güne kitlesini arttırması orada üretilen program, dizi ve filmleri popüler hale getirmektedir. Dijital platformlar sayesinde uluslararası pazarda daha rahat geniş kitlelere ulaşma imkânını sağlanmıştır. Özellikle dijital platformlarda üretilen eserlerde farklı kültürlerin hikâyeleri, alt kültür hikâyelerine değinmede gözle görülür artış yaşanmaktadır. Kitle iletişim araçları kültür inşası için kullanılan araçların başında gelmektedir. Dijital teknolojiler ile kolaylaşan kültür inşası dijital platformlar aracılığı ile görünürlüğünü arttırmıştır. Dijital platformlarda üretilen film ve diziler ile farklı toplumların kültürler inşalarına erişim kolaylaşmıştır. Bu kolay erişim alt kültür inşalarının kendini daha rahat gösterebilme imkânını doğurmuştur. Netflix dijital platformunun Türkiye ayağının son dizi işlerinden biri olan “Uysallar (Onur Saylak, 2022)” buna uygun örneklerden biridir. Punk kültürü birçok farklı müzik anlayışında olduğu gibi alt kültür olarak geçmişten bugüne kendini inşa etmektedir. Bu çalışmada, Doğu ülkesi olarak tasvir edilen Türkiye’de punk alt kültürü ve onun yeniden inşa edilmesi “Uysallar” dizi örneğinin içerik analizi yöntemi kullanılarak analiz edilmesiyle ortaya çıkartılmaya çalışılacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

NALÇINKAYA, Öznur. "Türkiye’de Kitle İletişim Etki Araştırmaları Üzerine Yayımlanan Makaleler Bibliyografyası (2007-2017)." İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, December 28, 2022. http://dx.doi.org/10.15869/itobiad.1179553.

Full text
Abstract:
Kitle iletişim araçları 19. yüzyıldan itibaren önce siyasi erklerin dikkatini çekmiş, ardından radyo ve televizyonun gelişmesiyle birlikte bireysel ve toplumsal yaşamı kapsayarak adeta tüm insanlığı etkisi altına almıştır. Medyanın git gide artarak büyüyen bu çekim gücü araştırmacıların da dikkatini çekmiş özellikle bu araçların bireyler ve toplumlar üzerinde yaratmış olduğu etkiler bilimsel olarak incelenmeye çalışılmıştır. Ticaretten siyasete, psikolojiden sosyolojiye varana kadar birçok yöne etkisi bulunan bu araçlar üzerine yapılan bilimsel araştırmalara olan ilgi, artan bir hızda günümüz de devam etmekte, iletişim bilimleri konusunda akademik araştırmalarda bulunacak olanlara büyük bir kaynak yaratmaktadır. Ancak kitle iletişim araçlarının etkileri konusunda yapılan çalışmaları tespit etmek de bu bakımdan git gide zorlaşmaktadır. Çünkü bilimsel bir araştırmaya başlandıktan sonraki ilk aşamalardan biri literatür taramasının tamamlanmasıdır. Bu tarz araştırmalarda bulunan bilim insanlarının çalıştıkları alanla ilgili olarak daha önce yapılmış olan bilimsel çalışmaları tespit etmek ve alanlarıyla ilgili bağlantı kurmaları kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bu çalışmada iletişim araştırmalarında önemli konulardan biri olan “Kitle İletişim Etki Araştırmaları” başlığında yapılan çalışmaların yakın geçmişteki alan yazın tabanını oluşturmak maksadıyla 2007-2017 yılları arasında Türkiye’de bulunan 132 akademik dergi ve bu mecralarda yayınlanan makaleler üzerinde doküman incelemesi yapılmıştır. Çıkan sonuç doğrultusunda iletişim bilimlerinde toplam 205 adet araştırma çalışması tablo haline getirilerek makaleler bibliyografyası dizinleri oluşturulmuştur. Çalışma sadece bir bibliyografya denemesi olmakla kalmamakta aynı zamanda 2000’li yıllardan itibaren ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan eserlerin akademik yükselmelerde önem kazanmasıyla birçok derginin bu niteliği kazanmaya çalıştığını ve son yıllarda akademik ilerlemede önemi artan hakemli dergilerin dağılımın da ortaya koyması açısından önem arz etmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

Ceran, Mahmut. "BİR DOYUM OLARAK GÖZETİM: THE TRUMAN SHOW FİLMİNDE İZLEYİCİ KONUMU." İNİF E - Dergi, January 7, 2024. http://dx.doi.org/10.47107/inifedergi.1330904.

Full text
Abstract:
Öz Kullanımlar ve doyumlar yaklaşımı, insanların kitle iletişim araçları yoluyla birtakım ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ve belirli doyumlara ulaşabileceklerini öne sürmektedir. Yaklaşımın Elihu Katz tarafından sistemli bir şekilde ortaya koyulduğu tarih olan 1959 yılından itibaren kitle iletişimi yoluyla sağlanan doyumlar pek çok araştırmanın konusu olmuştur. 1972’de Denis McQuail ve meslektaşları, kitle iletişim araçları aracılığıyla elde edilen doyumları dört alt grupta (oyalanma, kişisel ilişkiler, kişisel kimlik ve gözetim) kategorize ederek televizyon izleyicilerine yeni bir perspektifle bakmayı amaçlamışlardır. Yapılan literatür taramasında, yaklaşımın kullanıldığı çeşitli çalışmalarda, alt grupların içerisinde yer alan gözetim yoluyla doyum meselesinin göz ardı edildiği gözlemlenmiştir. Bu çalışmanın en temel amacı Denis McQuail ve meslektaşlarının belirlemiş oldukları, insanların medyayı kullanımları sonucunda elde ettikleri doyumlara ilişkin dört temel kategoriden biri olan, gözetim yoluyla sağlanan doyum meselesini derinleştirmektir. Söz konusu derinliğin sağlanabilmesi adına The Truman Show isimli sinema filminde yer alan Truman Show isimli televizyon programı izleyicilerinin programdan sağladıkları doyumlar tespit edilerek gözetim meselesinin kullanımlar ve doyumlar yaklaşımı bağlamındaki önemini açıklamak çalışmanın hedefleri arasında yer almaktadır. Bu bağlamda çalışma, kitle iletişim araçları yoluyla elde edilen doyumlarda gözetimin, diğer konumlar ile mukayese edildiğinde öncül bir konumda olduğunu ileri sürmektedir. Bu çalışmada, ilgili amaçlara ulaşılabilmesi noktasında nitel araştırma yöntemlerinin önemli bir aracı olan; inceleme nesnesine yönelik ayrıntıların açıklanmasına olanak sağlayan ve özellikle film incelemelerinde, filmlerin belirli fenomenlerle olan ilişkisini ortaya koymaya uygun bir zemin sunan betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Çalışmanın özgün değeri iki temel hat üzerinde kurgulanmış durumdadır: Çalışmada, filmleri sosyal söylemin bir parçası olarak kabul etmekte ve film içerisinde yer alan izleyicilerin sinemasal söylem oluşturmak noktasında önemli bir görünüm ortaya koyduğunu varsayılmaktadır; Kullanımlar ve doyumlar yaklaşımını bağlamında sunulan doyumlardan gözetim boyutuna odaklanılmaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

ARSLANOĞLU, Ali, and Gizem ÖZARGUN. "SAĞLIK İLETİŞİMİ SORUNLARININ TEDAVİ SÜRECİNE ETKİSİ." Sağlık ve Sosyal Refah Araştırmaları Dergisi, June 9, 2023. http://dx.doi.org/10.55050/sarad.1296929.

Full text
Abstract:
Sağlık iletişimi; sağlık hizmetlerinin sunum ve tüketim süreçlerinde, kitle iletişim araçları yardımıyla sağlıkla ilgili mesajların iletilmesinde ve hasta hekim arası ilişkilerde kullanılan bir kavramdır. Hedefi ise bireysel veya halk sağlığı sonuçlarını savunma ve iyileştirmedir. Bu hedefe yönelik bakıldığında tedavi sürecinde de etkili olacağı düşünülmüştür ve sağlık iletişiminde yaşanan sorunların tedavi süreçlerine etkisinin incelenmesi çalışmanın amacı olmuştur. Çalışmamızda veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Anket içeriğinde Sağlık İletişimi Sorunları ölçeğinden de yararlanılmıştır. Çalışmaya Türkiye genelinde 394 kişi katılım sağlamıştır. Verilerin analizinde SPSS programı kullanılarak tanımlayıcı istatistikler (frekans, yüzdelik) elde edilmiştir. Çalışmanın Cronbach Alpha katsayısı 0,845 olarak bulunmuştur. Tedaviden vazgeçme değişkeni incelenmesinde; etkili İletişim (T=6,914 P
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

KÜÇÜK, Kayahan, Konur Alp KOZ, and Uğur ÜNAL. "The Reflection of the News about Türkiye in the International Press." MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, October 25, 2022, 1504–27. http://dx.doi.org/10.33206/mjss.1147180.

Full text
Abstract:
Küreselleşmenin etkisiyle dış politika-iç politika, siyasal alan, ekonomi ve askeri alan ayrımları silikleşmiş, soğuk savaşın sona ermesi ile birlikte yaşanan belirsizlik, uluslararası imajı koruma yolunda medyaya yeni sorumluluklar yüklemiştir. İmaj, gelişen ve dönüşüm günümüz şartlarında hem kişiler hem de kurumlar açısından önem taşımaktadır. Genel olarak herhangi bir kişi, kurum veya ülke hakkında zihinlerde bırakılan anlayış ve izlenimlerin toplamı olarak imajı açıklamak mümkündür. Ülke imajı, ülkelerin dışa yansıyan görüntüsü ve bu yansıma sonucunda kamuoyu tarafından nasıl algılandığı ile ilgilidir. Bir devletin kendini vatandaşlara nasıl gösterdiğinin yanı sıra uluslararası arenada nasıl görüldüğü de ülke imajı konusunda fikir edinmeyi sağlar. Bu anlamda ülke imajının belirlenmesinde kitle iletişim araçları önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda kitle iletişim araçları yoluyla ülkelerin dış basında nasıl lanse edildiği ve ülke imajının ne durumda olduğu hakkında bazı öngörüler yapmak mümkündür. Ülkeler bu gerçeği göz önünde bulundurarak, kitle iletişim araçlarında kendileri hakkında çıkan haberleri günlük olarak takip etmeli ve değerlendirmelidir. Bu yolla ülkeler kitle iletişim araçlarında nasıl temsil edildiklerini ve dolayısıyla toplumsal algıda nasıl bir imaj inşa edildiğini görebilmekte ve etki altına alabilme imkânı elde edebilmektedirler. Bu çalışmada da dış basında yer alan haberlerde Türkiye’nin nasıl temsil edildiğini ve bu bağlamda nasıl bir imaj yaratıldığını saptamak hedeflenmektedir. Aynı zamanda ortaya konacak çıktılar ile ülkenin temsil noktasında genel durumunu ortaya koyarak uluslararası kamuoyunun algı inşasına yönelik katkı sunmak da amaçlar arasında yer almaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

ZENGİN DEMİRBİLEK, Ezgi, and Derya ŞAHİN. "Sağlık İletişimi: Bir İletişim Aracı Olarak Pandemi Döneminde Kamu Spotlarının Kullanımı." Aksaray İletişim Dergisi, October 11, 2022. http://dx.doi.org/10.47771/aid.1096994.

Full text
Abstract:
Kitle iletişim araçlarında sıklıkla yer bulan ve önemi her geçen gün daha da artan sağlık haberleri, sağlık iletişimi kavramını gündeme getirmiştir. Bir halkla ilişkiler faaliyeti olan sağlık iletişimi kampanyaları, bireylere sağlıkla ilgili doğru ve güvenilir bilgiyi aktararak hastalıklara dair bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Toplumsal farkındalığın artması ve faydanın sağlanması için Sağlık Bakanlığı da kitle iletişim araçları vasıtasıyla kamu spotları yayınlamaktadır. Söz konusu kamu spotlarında kimi zaman rasyonel kimi zaman da duygu çekicilikleri kullanılarak bireylerin bilinçaltına hitap edilmektedir. Bu çalışmada, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından COVID-19 (Koronavirüs) salgınına dair farklı temalara sahip 5 kamu spotunun Roland Barthes’in göstergebilimsel analiz yöntemiyle incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda T.C. Sağlık Bakanlığı’nın kamu spotlarında, hastalığı önleyici ve hastalıktan korunmayı teşvik edici rasyonel ve duygusal kodları kullanarak bilinçlendirme faaliyetleri yaptığı görülmüştür. İncelenen kamu spotları alanında uzman veya kamuoyunda güven kazanmış dizi oyuncularıyla desteklenmiştir. Elde edilen bulgular itibariyle kamu spotlarında temel anlamsal düzeyde inanılırlık ve güvenilirlik temaları kullanılarak hedef kitleyi ikna etmeye yönelik mesajlar verildiği sonuna ulaşılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

MAVİ, İbrahim. "TÜRKİYE’DE POPÜLER KÜLTÜRÜN BOŞ ZAMAN DEĞERLENDİRME ETKİNLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ." Sosyolojik Düşün, July 25, 2023. http://dx.doi.org/10.37991/sosdus.1265326.

Full text
Abstract:
Toplumsal değerleri geleceğe taşıyan kültür, bir toplumun ekonomi, politika, inanç, dil, ortak tarih, ulus, sanat, kılık kıyafet vb. alanları kapsamaktadır. Toplumdan topluma farklılık gösteren kültürün devamlılığı aynı zamanda toplumun devamlılığı anlamına gelmektedir. Bu yönüyle kültürün toplumda beton işlevi gördüğü savunulabilir. Fakat küreselleşmenin etkisiyle beraber bu farklılığın gittikçe azaldığı görülmektedir. Bunda kitle iletişim araçlarının etkisi fazladır. Kitle iletişim araçlarının gelişmesi sonucunda üretilen kültürün sınırları aşması ortak bir dünya kültürünün yaygınlaşmasına zemin hazırlamıştır. Kitle iletişim araçları ulus kültürleri dönüştürücü etkiye sahip olmakla beraber toplumsal yapıdan gündelik hayat alışkanlıklarına kadar birçok alanın da popüler kültür bağlamında yeniden şekillenmesinin önünü açmıştır. Toplumsal değerler popüler kültür ve kültür endüstrisinin etkisiyle hızlı bir dönüşüm yaşamıştır. Bu dönüşüm gündelik hayatı etkilemiş, insanların gündelik hayatta boş zaman değerlendirme etkinlikleri de bu kapsamda yeniden şekillenmiştir. Çalışma boyunca küreselleşmenin kültürü dönüştürücü gücü üzerinde durulmuştur. Aynı şekilde popüler kültür, üretilen kültür, kültür endüstrisi yaklaşımları ve kitle iletişim araçlarıyla ilişkisi bakımından Türkiye’de boş zaman değerlendirme etkinlikleri ele alınarak, insanların boş zaman değerlendirme tercihindeki değişim popüler kültür bağlamında çözümlenmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

YILMAZ, Selin. "KÜRESEL MEDYADA ZAMANSIZ ZAMAN: ANİMASYONLARDAKİ KÜLTÜREL KODLAR VE POPÜLER KÜLTÜR." Turkish Online Journal of Design Art and Communication, June 8, 2023. http://dx.doi.org/10.7456/tojdac.1294747.

Full text
Abstract:
Küresel dünyada bireyler üretilen her şeyi hızla tüketmektedir. Özellikle yeni iletişim teknolojilerinin gelişimi kullanıcılarının katılımına imkân sağlamakta ve içeriklerin, yeniliklerin hızla üretilmesini ve tüketilmesini sağlamaktadır. Kitle iletişim araçları kullanıcıları bu anlamda yönlendirmektedir. Frankfurt okuluyla ortaya çıkan kültür endüstrisi bireylerin kitle iletişim araçları tarafından tek tipleştirildiğini ve yönlendirildiğini ifade etmektedir. Geleneksel mecralardan biri olan Televizyon bireyleri ideolojik olarak yönlendirmektedir. Sinemada da duygu-düşünceler kitlelere iletilmekte ve kültürel kodlar aktarılmaktadır. Her yapımın kendine özgü kültürel kodları bulunmaktadır. Bununla birlikte sinema filmlerinde popüler olan kültürel kodlara görsel ve dilsel olarak çağrışım yapılmaktadır. Bu bağlamda kültür endüstrisi global olarak devam etmektedir. Ritzer’e göre ise popüler olanın bilinirliliği McDonaldlaşma olarak ifade edilmektedir. Popüler olan sürekliliğini korumaktadır. Küreselleşen dünyada popüler olan varlığını korumaya devam etmektedir. Bu çalışmada popüler olanın sürekliliğini koruduğu ve animasyonlarda nasıl verildiği ortaya çıkmaktadır. Hangi görsel ve dilsel öğelerin kullanıldığı göstergebilimsel olarak analiz edilmektedir. Popüler olan toplumu hızla yeniden üretmekte ve tüketmektedir. Simülasyon evreni zamansızlığını kültürel kodlar ve popüler olan kodlarla korumaktadır. Anahtar Kelimeler: Frankfurt Okulu, Küreselleşme, McDonaldlaşma, Tüketim Toplumu, Popüler Kültür.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

TERZİOĞLU, Dilek. "DÖNÜŞEN; DEMOKRATİKLEŞEMEYEN KAMUSAL ALAN." Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, December 29, 2022. http://dx.doi.org/10.58455/cutsad.1218146.

Full text
Abstract:
Liberal demokratik teori, bireyin önceliğini vurgulasa da “halkın, halk için, halk tarafından yönetimi” tanımında da sembolleştiği gibi sivil toplumun katılımını talep etmektedir. Bu birlikte hareket etme durumu “kamusal alanda ortak aklın kullanımıyla” mümkün kılınacaktır. Kamusal alan özünde, bir topluma ait gerçeklerin ve düşüncelerin dolaştığı ve ortak bir bilgi birikiminin toplu siyasal eyleme temel oluşturduğu o topluma ait iletişim alanlarını ve kurumlarını içerir. Kamusal alanının dönüşümü sürecinde on sekizinci yüzyıl itibariyle kitle iletişim araçları toplumun ana enformasyon kaynağı ve paylaştığı deneyimin odağına dönüşmüştür. Modern “haber” kavramı, vatandaşları en önemli bilgilerle donatmanın bir aracı olarak gelişmiştir. Ancak medyanın ekonomi-politiği nedeniyle kitle iletişim araçlarının kamusal alan yaratmak yerine, siyasi ve ekonomik güç odaklarının ideolojik aracı haline geldiği iddia edilmektedir. Gelişen iletişim teknolojileri yoluyla dolayımlanan enformasyon daha kolay ve hızlı ulaşılabilir ve paylaşılabilir olsa da kamusal alanın bu dönüşümü, demokratikleşme yönünde bir ivme sağlamamaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

SATICI, Hale. "The Possibility of a Transforming, Critical and Political Cinema: Guy Ernest Debord’s Cinema." SineFilozofi, January 2, 2023. http://dx.doi.org/10.31122/sinefilozofi.1108688.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada, Guy Ernest Debord’un teorisinde ve her biri ayrı bir manifesto olan filmlerinde dile getirdiği gösteri kavramına ve eleştirisine odaklanılmıştır. Debord, tüm gerçekliğin bir yanılsama olarak imajlara indirgendiğini ve gösteriye dönüştüğünü ifade eder. Ona göre kitle iletişim araçları ve özellikle de sinema sahte gerçekliği yeniden üreterek gösteriye hizmet eden araçlardır. Bu çalışmada Guy Ernest Debord’un gösteri teorisinden hareketle, onun yaşamı, eleştirisi ve sineması odağa alınmıştır. Çalışmada Debord’un filmlerine başvurularak gösteriye dair eleştirel bir analiz ortaya konulmakta ve detournement yönteminin eleştirel, politik ve dönüştürücü bir sinema yapmayı mümkün kılıp kılamadığı sorgulanmaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

ASLANTAŞ, Miyase. "GELENEKSEL MEDYADAN SOSYAL MEDYAYA AFET İLETİŞİMİ, TOPLUM VE AFET İLİŞKİSİ." Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, September 19, 2023. http://dx.doi.org/10.35379/cusosbil.1333879.

Full text
Abstract:
İletişim alanında meydana gelen her yeni gelişme bireysel ve toplumsal yaşamı derinden etkilemekle birlikte yerkürede var olan zaman ve mekân farklılıklarını da olabildiğince minimuma indirgemektedir. Öyle ki içinde bulunduğumuz çağda kitle iletişim araçları sayesinde kilometrelerce uzakta yaşanan gelişmeleri anlık olarak takip etmek, sosyal medya uygulamaları aracılığıyla da bu gelişmelere müdahil olmak, olaylar hakkında kendi görüş ve fikirlerini belirtmek mümkün hale gelmiştir. İletişim teknolojilerinde yaşanan bu gözle görülür gelişmeler, asırlardır toplumu maddi ve manevi olarak derinden etkileyen deprem, sel, toprak kayması, salgın, nükleer patlamalar, yangın gibi afetlerin topluma iletilme ve toplumun afete dahil olma biçimlerini de farklılaştırmaktadır. Çalışmanın amacı, zamanla gelişen, değişen, kitle iletişim araçlarının toplum ve afet ilişkisine ne yönde etki ettiğini incelemektir. Çalışma kapsamında öncelikle geleneksel ve sosyal medya ile afetler konusuna değinilmiş daha sonra geleneksel ve sosyal medya aracılığıyla afetlerin topluma nasıl yansıdığı, toplum ve afet ilişkisinde medyanın nasıl bir rol oynadığı ortaya koyulmuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

GÜRAN, M. Salih, and Hüseyin ÖZARSLAN. "DISCUSSING THE MORAL AND ETHICAL FUNDAMENTS OF FRAMING." Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi, September 30, 2022, 1224–47. http://dx.doi.org/10.19145/e-gifder.1116850.

Full text
Abstract:
Günümüz medya toplumunda kültürün yeniden üretilmesinde izler kitle çerçeveleri ile medya çerçeveleri tüm taraflarca etkileşimli olarak kullanılan ana metafor kalıplarıdır. Medya çerçeveleri, her türlü iletişim metninde, ama özellikle kitle iletişim araçlarında içeriği paketlemekte kullanılan retorik ve söylem araçları olarak, gerek güçlü ikna etkileri, gerekse toplumsal iletişimde sorumluluk atfetme, sorunu açıklama, çare önerme gibi ahlaki yargılama işlevlerini yerine getirmekte olduğundan, etik uygulama tartışmalarına konu olmaktadırlar. Çerçeveleme araştırmalarında, çerçeveleme eyleminin etik sorunları bağlamlar ve olaylar örneğinde tartışılırken, çerçevelemenin ahlaki tavır ve yargı belirten işlevleri de yine ayrı örnek olaylar bağlamında incelenmektedir. Ortak kavramsal temelin ötesinde, her iki yaklaşımın sonuçları da ahlakilik tartışmalarına konu olmaktadır.Çerçeveleme ve etik ilişkilerini ele alan teorik ve kavramsal yaklaşımların, “çerçeveleme sorumluluğu” ve temel iletişim ahlakı temelli bir ortak tartışma paydasında karşılaştırılmaları çerçeveleme teorisinin kavramsal gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle çerçevelemenin ahlaki ve etik sorunlarını farklı bağlamlarda ele almış önemli araştırmaları birlikte inceleyen bir literatür analizi gerekli görülmüştür.Çalışma sonucunda, yeni medya devrimiyle birlikte, farklı yapısal ilişkilere ve farklı etkileşim dinamiklerine sahip sosyal medya formlarının gelişmesi ve bunların geleneksel medya yapılarıyla girdikleri ilişkiler temelinde hem medya etiği hem de çerçeveleme araştırmalarında farklı boyutların ve konseptlerin ortaya çıktığı görülmüştür
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

ŞİMŞEK, Ülkem Irmak. "Turkey's First Professional Political Advertising Campaign: Adalet Party, Cenajans and the 1977 General Elections." Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi, November 8, 2023. http://dx.doi.org/10.56676/kiad.1353960.

Full text
Abstract:
Propaganda, tarihin her döneminde siyasal iletişimin vazgeçilmez bir unsuru olmuştur ve teknolojinin gelişmesi ile kitle iletişim araçları da bir propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu doğrultuda propagandadan doğan ve profesyonel bir işleyiş kazanarak siyasal iletişim çalışmalarının başında gelen reklamlar, siyasi partilerin elde ettiği başarılarda ve sahip olduğu imajda aktif rol oynamaktadır. Bu nedenle siyasi partiler özellikle seçim dönemlerinde oy oranlarını arttırmak ve seçimi kazanarak iktidara sahip olabilmek adına reklam ajansları ile profesyonel iletişim kampanyaları yürütmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk profesyonel seçim kampanyası 5 Haziran 1977 Genel Seçimlerinde Adalet Partisi tarafından Cenajans ile yürütülmüştür. Araştırma kapsamında, gündem belirleme kuramı çerçevesinde Adalet Partisi’nin Cenajans ile yürüttüğü kampanya süreci boyunca (15.05.1977–4.06.1977) sağ ideolojiyi temsilen Tercüman, sol ideolojiyi temsilen Cumhuriyet ve ana akım medyayı temsilen Milliyet Gazetelerinde yayınlanan reklamlar, nitel içerik analizi yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, kampanya döneminde ülkenin içinde bulunduğu kaotik ortamın bir stratejik unsur olarak kullanıldığı, seçim kampanyasının bu durumu Adalet Partisi’nin lehine konumlandırarak ilerletildiği; seçmenin gündemine bu kaotik ortamın varlığının sokulduğu, mevcut kaosun çözümünün Adalet Partisi’nin iktidara geçmesi olarak gösterildiği mesajlar barındıran bir iletişim dilinin kullanıldığı görülmüştür.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

DORA, Serkan. "The Impact of Digital Parenting on Literacy in a World of Divided Time and Attention." TRT Akademi, September 23, 2023. http://dx.doi.org/10.37679/trta.1328245.

Full text
Abstract:
Yeni medya teknolojileri herkesin temel deneyimlerini elinden alarak hem zamanını hem de dikkatini bölmektedir. Elbette bu durumun oluşmasında televizyon gibi güçlü etkileri olan geleneksel kitle iletişim araçlarının da büyük etkisi vardır. Çalışmanın temel varsayımı kitle iletişim araçlarının ‘sözelliği’ ve ‘okuryazarlığı’ hissedilir bir şekilde azalttığı üzerinedir. Varsayımı desteklemek için geleneksel kitle iletişim araçlarının sözellik ve okuryazarlık üzerine etkileri öncelikli olarak ele alınmaktadır. İkinci olarak okuryazarlığın azalmasına etkisi geleneksel medyadan daha güçlü olan yeni medya araçları odağa alınmaktadır. Bu noktada dijital ebeveynliğin okuryazarlık üzerindeki etkisine bakılmaktadır. Çalışmada, veri toplama aracı olarak literatür taraması yöntemi kullanılmaktadır. Araştırma dijital ebeveynlik üzerine yapılan akademik çalışmalara göre dizayn edilmektedir. Çalışma kapsamında, okuryazarlığın yerini yeni ihtiyaçların alması yer değiştirme teorisi çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bu makalede dijital ebeveynliğin okuryazarlık gelişiminde olumlu bir etkisinin olmadığı iddia edilmektedir. Literatür analizi de bu iddiayı desteklemektedir. Çocukları zararlı ve/veya kirli enformasyondan korumak için dijital ebeveynlik oldukça önemlidir. Ancak dijital ebeveynlik dijital okuryazarlığı getirmektedir. Dijital okuryazarlığın yaygınlaşması da geleneksel okuryazarlık için ayrılan süreyi kısaltmaktadır. Aynı zamanda da dikkat toplamayı ve odaklanmayı zorlaştırmaktadır. Makalenin amacı sözelliğin ve geleneksel okuryazarlığın azalmasının düşünme yetisine büyük zararı olduğuna işaret etmektir. Bu minvalde dijital ebeveynliğin okuryazarlık üzerindeki etkisinin artması gerektiğine vurgu yapılmaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

CENGİZ, Can, and Fatih ÇALMAZ. "Gölge Oyunundan Kitle İletişimine Arap Bacı: Değişen Mecralarda Değişen Temsiller." Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi, March 29, 2023. http://dx.doi.org/10.38155/ksbd.1168907.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada, Gölge Oyunu ve Orta Oyununun yan karakterlerinden biri olan Arap Bacı’nın değişen mecralarda ve kitle iletişim araçları içeriğindeki değişimi konu alınmaktadır. Türk folklor yapıtlarında ve zamanla radyo ve televizyon gibi kitle iletişim araçlarında ele alınan Arap Bacı’nın analizi, Türkiye’de, genelde kültür hayatının özelde ise folklorik kaynakların gösterdiği değişim ve gelişimin analizi için verimli bir unsurdur. Medyalar ve metinler-arası bir özellik sergileyen Arap Bacı’nın temsili, bir taraftan klişelerin varlığı, diğer taraftan ise temsilin niteliğinin değişimi ile beraber var olagelmiştir. Çalışmamız, günümüze ulaşmış orta oyunu metinleri, (rastgele belirlenmiş) örneklemimizi oluşturan 13 film ve 1 TV dizisinden toplanan bulgular eşliğinde Arap Bacı’nın temsilinin nasıl yeniden üretildiği sorusunu tematik bir analizle cevaplandırmaya çalışmaktadır. Gölge ve Orta Oyunundaki yardımcı figürlerden biri olan Arap Bacı, genelde, psikolojik bir derinlik ya da eylemlerinin neden ve sonuçları bağlamında değil, kimi klişelerin baskınlığı ile tanımlanmıştır. Türkiye’nin toplumsal yapısının değişimi ve kitle iletişiminin farklı mecralarının katkısıyla Arap Bacı karakteri de dönüşüme uğramıştır. Giderek ana karakter rolüne bürünen Arap Bacı karakteri, bu değişimin sonunda, yeterince temsil imkânı bulamamış ve günümüzde işlerliğini yitirmiş gözükmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

Taşkıran, İlkay Burak. "Reklamcılığın Tarihsel Gelişimi." TRT Akademi, May 7, 2024. http://dx.doi.org/10.37679/trta.1455482.

Full text
Abstract:
Reklam yayıncılığı antik çağlardan beri insan uygarlığı ile doğru orantılı olarak değişim ve gelişim göstermiştir. Tarihsel düzlemde reklam yayıncılığı, teknolojik gelişmelerin ışığında uygarlığın gelişimiyle beraber ilerlemektedir. İlkel dönemlerde mağara resimleriyle başlayan reklam yayıncılığının tarihsel serüveni, kitle iletişim araçlarının icadıyla evrim geçirmiştir. Matbaa, radyo, televizyon ve internet gibi iletişim araçlarının icadı, kendi dönemlerinde reklam yayıncılığına yeni soluklar getirmiş ve gelişimini hızlandırmıştır. Günümüzde ortaya çıkan yeni iletişim araçları, dünya çapında reklam yayıncılığı kavramını değiştirmektedir. Tarihsel süreç içerisinde sürekli gelişen reklamcılık, artık tüm uygarlığı etkilemektedir. Çağımızda insanlık tarihindeki en dinamik değişim dalgalarından biri yaşanmaktadır. Yapay zekâ, arttırılmış gerçeklik, sosyal medya, metaverse, mobil tabanlı iletişim ve nesnelerin interneti gibi çok sayıda teknolojinin gelişmesiyle reklamcılık dijital bir dönüşümün eşiğine gelmiştir. Gelecekte reklam yayıncılığında yaşanacak dönüşümlerin anlaşılabilmesi için reklamcılığın tarihsel serüveninin bilinmesi gerekmektedir. Bu bağlamda dünyada ve Türkiye’de reklam yayıncılığının tarihsel süreç içerisindeki gelişimine odaklanan bu çalışma, kavramsal bir nitelik taşımaktadır. Çalışmada reklam yayıncılığının antik çağlardan günümüze kadar gelişimi ayrıntılı biçimde irdelenmiştir. Bu kapsamda reklam yayıncılığında belirli dönemlerde meydana gelen değişimlerin ortaya konması amaçlanmıştır. Aynı zamanda kitle iletişim araçlarının reklam yayıncılığını ve uygarlığı etkileyiş biçimlerine yönelik bir bakış açısı da sunulmuştur. Bu çalışma kapsamında reklam yayıncılığı alanında gerçekleştirilecek çalışmalara temel olunması ve alanyazına katkı sağlanması hedeflenmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

Özkan, Nihal, and Mehmet Serdar Erciş. "Reklam ve Tüketim Kültürü İlişkisi." Communicata, March 28, 2024. http://dx.doi.org/10.32952/communicata.1451852.

Full text
Abstract:
İnsanlığın varoluşundan beridir tüketim olmuştur ve geçen yüzyıllarda bu tüketim olgusu farklılaşmıştır. Yaygınlaşan kitle iletişim araçları sayesinde reklamın ortaya çıkmasıyla beraber tüketim artık ihtiyaçtan ziyade haz ve gereksiz isteklere inmiştir. Reklamlar toplumları tüketime iterek onlarda alma ve sahip olma isteğini yaratmaktadır. Bu araştırma tüketim kültürü ve reklam hakkında yapılmış detaylı bi incelemeyi içermektedir. Araştırma kültür, tüketim kültürü, reklam ve tüketim ilişkisi konuları hakkında bilgi vermektedir. Bu doğrultuda reklamın tüketime neden olup olmadığını açıklamayı amaçlamaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

SADAKAOĞLU, Mustafa C., and Özgür Emek KORKMAZ. "Geleneksel ve Dijital Kitle İletişim Araçları Bakımından 1952 ve 2008 ABD Başkanlık Seçim Kampanyaları." İnsan ve İnsan Dergisi, July 4, 2020, 29–45. http://dx.doi.org/10.29224/insanveinsan.736181.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography