To see the other types of publications on this topic, follow the link: Kitle iletişim araçlarında.

Journal articles on the topic 'Kitle iletişim araçlarında'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 24 journal articles for your research on the topic 'Kitle iletişim araçlarında.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

TEKDEMİR DÖKEROĞLU, Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU, and Armağan GÖKÇEARSLAN. "BASILI REKLAM ARAÇLARINDA MİZAH KULLANIMI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME." Journal of Arts 3, no. 4 (November 9, 2020): 313–32. http://dx.doi.org/10.31566/arts.3.021.

Full text
Abstract:
Günümüzde bireysel ve toplumsal pek çok disiplin için merak uyandıran bir araştırma konusu olan reklam, günlük yaşantıları şekillendiren en önemli kültürel faktörlerden biridir. İletişim sözlüğü reklamı, "bir ürün veya hizmeti satmak için tasarlanan, ikna etme özelliği olan mesajlar" olarak tanımlar. Daha kapsamlı bir tanımı ise ürün ve hizmetlerin ulaşılabilirliği ve özellikleri ile ilgili araçlar yoluyla insanlara duyurulması süreci şeklindedir (Mutlu, 2004, s.242). Kitle ve reklamı yapılan şey arasında köprü oluşturmak reklamın en önemli görevidir. Bu nedenle iletişim kavramına sıkı sıkıya bağlıdır. Reklamcılıkta asıl amaç toplumun veya hedeflenen kitlenin ilgisini çekerek talebi bir diğer değişle tüketimi arttırmaktır. Mizah, güldürme, gülümsetme ve bunlarla birlikte hedef kitle üzerinde olumlu bir etki yaratma işlevlerini üstlenir. Reklamın da ilgi çekme üzerine bir disiplin olduğu düşünülürse mizah olgusunun yer aldığı reklamların daha dikkat çekici olduğu sonucuna varılabilir. Elbette bunun belli riskleri de vardır. "Çünkü reklamda amacımız eğlendirilmek yani komiklik yapmak değildir. Reklamda mizahı kullanıyorsak amacımız, komik unsurlardan yararlanarak mizahi bir etkiyle, hedef kitlede bir tutum değişikliği yaratmaktır. Yoksa sıkça bu reklam komik olmuş ama marka hatırlanmıyor sözlerini etmeye devam ederiz." (Fidan, 2007, s.31). Basılı Reklam Araçlarında Mizah Kullanımı Üzerine Bir Değerlendirme başlıklı bu çalışma, Basılı Reklam Araçlarında Mizah, Tüketici Davranışları adlı yayına hazırlanan doktora tezinden türetilmiştir. Çalışmada, literatüre dayanan analiz yöntemi kullanılmıştır. Bu yöntemle makalede yer alan basılı reklam araçlarındaki mizah unsuru, mizah türleri ayrımlarına göre sınıflandırılarak yorumlanmıştır. Ayrıca reklam araçlarında kullanılan mizah ve hedef kitle davranışları üzerine yine literatür taramalarına dayalı değerlendirmelere ve çıkarımlara yer verilmiştir. Yapılan bu değerlendirmelerde, mizah içerikli basılı reklam araçlarının, hangi mizah türlerine göre sınıflandırıldığı ve mizah içerikli basılı reklam araçları ve hedef kitle ilişkileri arasındaki bağlar ile ilgili yorumlara ulaşılmıştır. Bu çalışmayla, araştırmacılar için örnek olabilecek özgün bir makale ortaya koyarak, alana ve literatüre katkı sağlamak amaçlanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

İnce, Mustafa. "Sigarayı Bırakmada Kitle iletişim Araçlarında Yer Alan Kamu Spotlarının Etkisi." Karabuk University Journal of Institute of Social Sciences 8, no. 8-1 (January 1, 2018): 1–11. http://dx.doi.org/10.14230/joiss494.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

OTYZBAYEVA, Zhazira. "Günümüzde Kitle İletişim Araçlarında Devlet Dili Olarak Kazak Türkçesinin Durumu." Modern Türklük Araştırmaları Dergisi /Journal of Modern Turkish Studies 8, no. 3 (November 30, 2011): 61–70. http://dx.doi.org/10.1501/mtad.8.2011.3.36.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

KIRIK, Ali Murat, and Murat Kazım KARAKUŞ. "Sosyal Medya ve İnternet Teknolojisi İle Yöndeşen Televizyon Yayıncılğı: Sosyal TV." AJIT-e: Online Academic Journal of Information Technology 4, no. 11 (May 1, 2013): 61–73. http://dx.doi.org/10.5824/1309-1581.2013.2.003.x.

Full text
Abstract:
Son dönemin en önemli kitle iletişim araçlarının başında televizyon gelmektedir. Her ne kadar internet teknolojisi büyük ivme kazanmış olmasına rağmen televizyon hala önemli bir kitle iletişim aracı durumundadır. Televizyonun çocuklar ve yetişkinler için bir sosyalleşme aracı olarak büyük önem arz ettiği araştırmacılar tarafından bir gerçeklik olarak kabul edilmektedir. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişim göstermesi televizyon ve interneti ortak çatı altında toplamıştır. Oluşan yakınsama olgusu kitle iletişim araçlarını da derinden etkilemiştir. İnternet, sosyal medya ve televizyonu kapsar hale gelmiştir. İnternet aracılığıyla yeni medya teknolojileri oluşmuş ve eski teknolojiler giderek değişim göstermeye ve silinmeye başlamıştır. Bu çalışmada sosyal medya ve internet ilişkisi irdelenecek, televizyon yayıncılığının değişen çehresi üzerinde durulacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Akıner, Nurdan, and Murat Birol. "Televizyon Reklamlarında Kadınların Güç Temsili: Süper Kahramanların Kullanımı." Kadın/Woman 2000, Journal for Womens Studies 17, no. 1 (June 28, 2019): 103–19. http://dx.doi.org/10.33831/jws.v17i1.71.

Full text
Abstract:
Türkiye’de özellikle son yıllarda güç temsilinin kitle iletişim araçlarında çeşitli biçimlerde sunulduğu gözlemlenmektedir. Medyanın gücüne bağlı olarak bu durumun en sembolik biçimde karşılaşıldığı ortamlar, televizyon reklamlarıdır. Televizyon reklamlarında güç, sıklıkla izleyiciye bir temsil kullanılarak sunulmaktadır. Toplumlara ait ekonomi-politik ve sosyo-kültürel unsurların ekranlara reklamlar aracılığıyla yansıdığı da bilinen bir gerçektir. Reklam metinleri, çoğunlukla toplumdaki bireyleri işaret ederek mesajlarını gerçek kimseler ya da yaratılan süper kahramanlar aracılığıyla aktarmaktadır. Reklam metinlerindeki kahramanlar ait olunan toplumdaki kadın ve erkek rollerini temel alarak inşa edilmektedir. Toplumsal cinsiyet bağlamında, modern demokratik toplumsal sistemlerde cinsiyete özgü tabakalaşma, eşitsizlik ve ayrımcılık kadınları ötekileştirmekte ve daha orantısız biçimde etkilemektedir. Bu noktada reklamlar, ataerkil toplum uzantısındaki modern toplum yapılarında kadının ikinci plana atılan konum ve rollerini yeniden üretmektedir. Toplumdaki konumuna işaret edilerek rolleriyle pasifize edilen kadınların, temsilleri de televizyon reklamlarına gerçek yaşantıdaki benzer şekliyle yansır. Toplumların sosyo-kültürel ve ekonomi-politik etkileşimleri sürecinde ev ortamı kadına ait görüldüğü için ev uğraşıları da sıklıkla kadının dünyasında sunulur. Bu çerçevede ev ortamına dair temsillerin sunulduğu en belirgin örnekler temizlik ürünü reklamlarında yer almaktadır. Ayrıca, bu reklamlarda genellikle ürünü kullanan ya da temsil eden gerçek ya da hayali bir kahraman kullanımı söz konusudur. Temizlik ürünü reklamlarının hedef kitlesi kadınlar olduğu için reklam metinleri de kadının dünyasına seslenerek hazırlanır. Bu çalışmada, temizlik ürünleri Cif, Mr. Muscle ve Ace’nin televizyonda yayınlanan reklamlarındaki kadının güç temsilleri ve süper kahraman kullanımı göstergebilimsel çözümleme yöntemiyle karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Çalışmanın sonucunda, farklı markalardaki temizlik ürünlerinin benzer yollarla güç temsili kullandığı görülse de görsel ve metinsel içerikler değerlendirildiğinde birtakım farklıların olduğu görülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

ÖMEROĞLU, Engin. "Kitle İletişim Araçlarındaki Dil Yanlışları." International Journal of Languages' Education 1, Volume 7 Issue 1 (January 1, 2019): 178–98. http://dx.doi.org/10.18298/ijlet.3244.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

BİRGÜL, Kenan, Selma GÜLEÇ, and Ömer Faruk TAVŞANLI. "İlkokul Öğrencilerinin Sınıftaki Davranışlarına Kitle İletişim Araçlarının Etkisi." Mediterranean Journal of Humanities 6, no. 2 (December 29, 2016): 89. http://dx.doi.org/10.13114/mjh.2016.289.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

İNCE, Mustafa. "Kitle İletişim Araçlarından Televizyonun ABD Başkanlık Seçimlerinde Propaganda A." Journal of Turkish Studies 13, Volume 13 Issue 13 (January 1, 2018): 37–51. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.13667.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

SUCU, Merve. "Kitle İletişim Araçlarından Televizyona Türkçe Eğitimi Açısından Bir Bakış." International Journal of Languages' Education 1, Volume 6 Issue 4 (January 1, 2018): 399–418. http://dx.doi.org/10.18298/ijlet.3217.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

FİLİZ, Hacer. "Kitle İletişim Araçlarının Hedonizm Ekseninde Günlük Yaşam İçerisindeki Kullanım Alanları." Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 8, no. 5 (October 9, 2020): 1465–76. http://dx.doi.org/10.18506/anemon.669628.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Uz, Abdullah. "TÜRKİYE’DE MÜZİKSEL TOPLUMSALLAŞMA SÜRECİ AÇISINDAN MÜZİK YETENEK HAVUZUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ." International Journal of Innovative Research in Education 3, no. 2 (June 29, 2016): 61. http://dx.doi.org/10.18844/ijire.v3i2.953.

Full text
Abstract:
Türkiye’de müzik yetenek havuzunun değerlendirilmesi konusunda büyük sorunlar vardır ve bu sorunlar büyük ölçüde müziksel toplumsallaşma süreciyle ilgilidir.Araştırmanın amacı Türkiye’de müziksel toplumsallaşma sürecinin özelliklerini ve işleyişini ortaya koyarak, bunların müzik yetenek havuzunun değerlendirilmesiyle ilişkisini belirlemektir.Çalışma, belgesel tarama ve 1988, 1999 ve 2011’de yapılan müziksel toplumsallaşma betimsel araştırmalarının bulgularını temel almıştır. Müziksel toplumsallaşma araştırmalarının örneklemini Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı, Meslek Yüksekokulu ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi lisans birinci sınıf öğrencileri oluşturmuştur.Müziksel toplumsallaşmada çocukluk dönemi çok önemlidir; ancak Türkiye’de eğitim sistemi çok geç yaşlarda müzik eğitimi olanağı sağlamaktadır. Üstelik yetenek havuzunun çok küçük bölümüne ulaşılabilmektedir. Özel girişim bu boşluğu bir ölçüde doldurmuş. Toplumsallaşma etmeni olarak ailenin ve müzik eğitiminin/öğretmeninin etkisi azalmış; kitle iletişim araçlarının özellikle İnternet’in müziksel toplumsallaşma sürecindeki etkisi artmıştır. Yeteneklerin geliştirilme çabasının yerini pasif dinleyici olma eğilimi almaya başlamış; ayrıca yeteneklilerin, statüsü yüksek alanlara kayma eğilimi hızlanmıştır. Keywords: Müzik yetenek havuzu, toplumsallaşma süreci, müziksel toplumsallaşma, müzik eğitimi, kitle iletişim araçları.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

ÇİMEN, Ülhak. "Kültür Endüstrisinin Yeniden Üretiminde Kitle İletişim Araçlarının Görevleri: Theodor W. Adorno Değerlendirmesi." OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi 16, no. 29 (September 30, 2020): 1. http://dx.doi.org/10.26466/opus.706877.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

KARACA, Birsen. "Ermeni Sorunuyla ilgili Olarak Toplumsal Bellek Oluşturmak Yönünde Ermeni Kitle İletişim Araçlarının Oynadığı Rol." Abant Izzet Baysal University Graduate School of Social Sciences 7, no. 7 (January 1, 2003): 57. http://dx.doi.org/10.11616/abantsbe.92.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Ergüney, Merve. "RTÜK’ün İnternet Denetimi: İlgili Mevzuat Üzerine Bir Değerlendirme." AJIT-e: Online Academic Journal of Information Technology 11, no. 41 (August 5, 2020): 96–122. http://dx.doi.org/10.5824/ajite.2020.02.005.x.

Full text
Abstract:
Yirmibirinci yüzyılın başlarından itibaren internet, yaşamın hemen her alanında etkin ve yaygın bir biçimde kullanılmaya başlamıştır. İnternet, ifade hürriyetinin en önemli araçları olan; gazete, dergi, radyo, televizyon ve sinema gibi diğer tüm kitle iletişim araçlarını bünyesinde barındırmaktadır. İnternet yayınlarının ifade hürriyetini engellemeyecek biçimde, demokratik ve özgür bir yayıncılık anlayışı içerisinde düzenlenmesi son derece önemlidir. Bu çalışma, 21 Mart 2018 tarihinde 6112 sayılı Kanun’a eklenen “Yayın Hizmetlerinin İnternet Ortamından Sunumu” kenar başlıklı 29/A maddesi ve bu madde kapsamında, 1 Ağustos 2019 tarihinde çıkarılan “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik” üzerine hazırlanmış eleştirel bir değerlendirme niteliğindedir. Çalışma 6112 sayılı Kanun’un 29/A maddesinin genel değerlendirmesini ve ilgili Yönetmelikteki maddelerin ayrı ayrı incelenmesini içermektedir. Çalışmanın amacı söz konusu hukukî düzenlemelerdeki problemli noktaları yasal dayanaklarıyla birlikte ortaya koymaktır. Çalışmada belgesel tarama yöntemi kullanılmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde söz konusu düzenlemelerin, ifade hürriyeti, hukukî belirlilik ve hukuk güvenliği bakımından bazı sorunlar içerdiği tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Uluğ Yurttaş, Özge, and Başak Şişman. "Sivil Toplum Örgütleri ve Kitle İletişim Araçlarının Çevre Okuryazarlığı Bilinci Oluşturmadaki Rolü / The Role of Nongovernmental Organizations and Mass Media on Creating Environmental Literacy Awareness." Journal of History Culture and Art Research 1, no. 4 (January 22, 2013): 445. http://dx.doi.org/10.7596/taksad.v1i4.86.

Full text
Abstract:
Tüketim toplumunun yükselişi ile birlikte tüketimin sınırları giderek genişlemekte, mal, ürün ve hatta hizmetin ötesinde; ormanların, doğal yaşamın, suyun, havanın tüketimine kadar uzanmaktadır. Böylece, tüketim ve tüketime yönelik üretim yaklaşımı, doğal kaynaklara büyük ölçüde zarar vermektedir. Bilinçsiz tüketim bir taraftan hammadde kaynaklarını olumsuz etkilerken öte yandan da çevreye zarar vermektedir. Bu geri döndürülmesi çoğu zaman imkânsız veya çok güç olan zararlı süreç, ancak bilinçli tüketimin yaygınlaşması ile önlenebilir. Bu çalışma, sivil toplum örgütlerinin toplumsal bilinç oluşturma ve toplumu bilinçsiz tüketime karşı harekete geçirme noktalarında neler yapabileceklerini ele almaktadır. The Role of Nongovernmental Organizations and Mass Media on Creating Environmental Literacy Awareness With the rise of consumer society, the limits of consumption has been expanding and it goes up further than goods, products and services to forests, wildlife habitat, water and air consumption. Consumption and production damage to a large extent on natural resources. Unconscious consumption damages the source of raw materials and environment. This generally not to be reversed and damaging process, could be prevented only with conscious consumption is widespread. This study, points at how the non-governmental organizations could play an important role to create social awareness and to prompt society against unconscious consumption.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Ersoy Cak, Seyma. "In the light of postmodern indicators Zeki Müren’s musical careerPostmodern göstergelerin ışığıda Zeki Müren’in müzikal yaşamı." International Journal of Human Sciences 12, no. 2 (October 21, 2015): 950. http://dx.doi.org/10.14687/ijhs.v12i2.3214.

Full text
Abstract:
<p>There has been important differences in gender structure, musical and socio-cultural structure in shifting from Ottoman period towards republican years with the effect of modernization. While heterosexual gender structure is strengthened with Turkish modernization, existence of both female and made soloist caused people of third gender to be forgotten both in the sense of voice and as appearance. People of third gender, forgotten due to modern life were recalled by the ‘nostalgic’ connotations of postmodernism. Zeki Müren was considered through postmodern case due to his sociological characteristic and analyzed as a postmodern subject. The study is based on the life of Zeki Müren during 1931-1996 and findings which evaluate his art and stage life as the actor of Post-republican modernization movements in Turkey and process of social and musical change and indicator intersexual postmodern compounds. Zeki Müren is an important example in tradition to become popular with his pioneering behaviors in performance stage and show elements through mass media in 1950-80 during transformation of Turkish maqam music. Zeki Müren who combines tradition with contemporary succeeded in being a phenomenon with his eclectic performance set up in his repertory, costume and stage exercises. Gender readings in which Zeki Müren is related with köçek and tavşan which are the figures of Ottoman period entertainment life characterize the postmodern case.</p><p> When the artistic life of Zeki Müren – as the subject of postmodern case- is analyzed, the element of difference comes into prominence generally. His movies, gender discourses, media relations can be regarded over the concept of irony. His appearance/image being androgenous, his gender being ambiguous, his pluralist representation with soloist, composer, film actor, poet, designer sides and homosexual identity, his eclectic structure with his repertory and costumes were related with postmodern status. Historical period evaluated in the study in which qualitative methods are applied were regarded in two main sections in artistic life of Müren, being periods of 1950-60 and 1970-80. In this sense, postmodern concepts and gender theories were referred within Zeki Müren biography prepared by using historical methodology, his stage life, costumes, repertory and movies and recounted on musical and socio-cultural basis of Turkey. Apart from written (literature study, periodical and newspaper surveys), visual (photographs which have media coverage and found in Zeki Müren Museum) and audio (published records and CD) resource inspections; interviews and repertory detections were also made in the study.</p><p> </p><p><strong>Özet</strong></p><p>Osmanlı döneminden cumhuriyet yıllarına geçişte, modernleşmenin etkileri ile toplumsal cinsiyet kurgularında, müzikal ve sosyo-kültürel yapıda oldukça önemli farklılıklar söz konusu olmuştur. Heteroseksüel cinsiyet yapısının Türkiye modernleşmesi ile kuvvetlendirildiği yıllarda, müzikal anlamda erkek ve kadın solistlerin mevcudiyeti ara-cinslerin gerek ses, gerekse görünüm anlamında unutulmasını sağlamıştır. Modern dünya ile unutulan ara-cinsler postmodernizmin ‘nostaljik’ çağrışımları ile geri gelmiştir. Zeki Müren, sosyolojik niteliği sebebi ile postmodern durum üzerinden ele alınmış ve postmodern bir özne olarak incelenmiştir. Araştırmanın içeriği, Türkiye’de Cumhuriyet sonrası modernleşme hareketleri ile toplumsal ve müzikal değişim sürecinin aktörü ve cinsiyetler arası postmodern bileşimlerin bir göstergesi olarak Müren’in sanat ve sahne yaşamını değerlendiren bulgulara dayanmaktadır. Zeki Müren, Türk makam müziğinin dönüştüğü 1950-80 yılları arasında kitle iletişim araçlarının vasıtasıyla icra, sahne ve şov unsurlarına getirdiği öncü tavır ile geleneğin popülerleşmesinde önemli bir örnek teşkil etmektedir. Gelenek ile günceli birleştiren Zeki Müren, repertuar, kostüm ve sahne çalışmalarında kurguladığı eklektik gösteri tavrı ile fenomen olmayı başarmıştır. Zeki Müren’in, Osmanlı dönemi eğlence yaşamının figürleri köçek ve tavşan ile ilişkilendirildiği cinsiyet okumaları da postmodern durumu nitelemektedir.</p><p>Postmodern durumun öznesi olarak Zeki Müren’in sanat yaşamı incelendiğinde genel anlamda farklılık unsuru ön plana çıkmaktadır. Sinema filmleri, cinsiyet söylemleri, medya ilişkileri ironi kavramı üzerinden ele alınabilmektedir. Görünüm/imajının androjen olması, cinsiyetinin belirsizliği, solist, besteci, film aktörü, şair, desinatör gibi yönleri ve homoseksüel kimliği ile çoğulluk temsiliyeti, repertuar ve kostümleri ile eklektik yapısı postmodern durum ile ilişkilendirilmiştir. Tarihsel metodolojilerden yararlanılarak hazırlanan Zeki Müren biyografisi, sahne yaşamı, kostümleri, repertuarı ve filmleri dahilinde postmodern kavramlara ve toplumsal cinsiyet teorilerine atıfta bulunularak, Türkiye’nin müzikal ve sosyo-kültürel yapısı tabanında anlatılmıştır. Çalışmada yazılı (literatür çalışması, dönemsel süreli yayın ve gazete taraması), görsel (basında yer alan ve Zeki Müren Müzesi fotoğrafları) ve işitsel (yayınlanmış plak ve CD) kaynak incelemelerinin yanı sıra derinlemesine görüşmeler ve repertuar tespitleri yapılmıştır.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

İRALI, Ali Efe. "Uyumlu Tasarıma Geçişte Kitle İletişim Araçlarının Gelişimi." SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK DERGİSİ, March 29, 2021. http://dx.doi.org/10.18094/josc.869908.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

ŞİMŞEK, Nurettin. "İletişim teknolojilerinde yeni gelişmeler ve çağdaş toplumda kitle iletişim araçlarının etkililiği." Ankara Universitesi Egitim Bilimleri Fakultesi Dergisi, 1993, 001–12. http://dx.doi.org/10.1501/egifak_0000000512.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

ALP, Mustafa, and M. emin AKKILIÇ. "Kitle İletişim Araçlarının Genç Seçmenlerin Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi." Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, June 24, 2020, 21–35. http://dx.doi.org/10.18026/cbayarsos.473507.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Sine, Rengim, and GÜLŞAH SARI. "Kitle İletişim Araçlarının Çocukların Algısına Etkisi: 15 Temmuz Örneği." Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi, May 31, 2019. http://dx.doi.org/10.17829/turcom.459361.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

BİLGİNER ERDOĞAN, Şeyma. "Görsel Kültürün Küresel Kültüre Dönüşmesinde Kitle İletişim Araçlarının Rolü." Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, September 23, 2021. http://dx.doi.org/10.53487/ataunisosbil.928525.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

SEZGİN, Ayşe. "Impact Analysis of the Mass Media Tools on the Adoption of the Innovations in Animal Production: The Case of Erzurum Province." Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 2009. http://dx.doi.org/10.9775/kvfd.2009.310.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

KAYACAN, Arif, Süleyman ALKAN, Ersin YILMAZ, Yunus BAYİR, and Uğur ALKAN. "Ormancılık çalışmalarını kamuoyuna duyuracak etkili kitle iletişim araçlarına yönelik mevcut durum analizi (Isparta OBM örneği)." Ormancılık Araştırma Dergisi, December 1, 2020. http://dx.doi.org/10.17568/ogmoad.692363.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Dülger, Murat Volkan. "Teknolojideki ve Kitle İletişim Araçlarındaki Gelişmelerin Uluslararası Terörizme Etkileri (The Effects of Advances in Technology and Mass Media on International Terrorism)." SSRN Electronic Journal, 2021. http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.3790523.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography