Academic literature on the topic 'Konstnärer'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Konstnärer.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Konstnärer"

1

Hallin, Eva, and Annika Öhrner. "Konst, kön och kunskap - om den konstnärliga praktiken." Tidskrift för genusvetenskap 13, no. 1 (June 22, 2022): 42–53. http://dx.doi.org/10.55870/tgv.v13i1.5086.

Full text
Abstract:
I denna artikel samtalar fem kvinnliga konstnärer om vad det innebär att vara kvinna och konstnär idag. Finns det ett specifikt kvinnligt formspråk? Vilka ekonomiska villkor lever nutida kvinnliga konstnärer under ? Och vad är konstvetenskapens och konstkritikens uppgift idag?
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Bergström, Irja. "Glömda samlingar av gömda konstnärer." Konsthistorisk Tidskrift/Journal of Art History 57, no. 3-4 (January 1988): 101–5. http://dx.doi.org/10.1080/00233608808604198.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Högvall, Birgitta. "Kvinnliga konstnärer i historiskt perspektiv." Konsthistorisk tidskrift/Journal of Art History 60, no. 2 (January 1991): 140–48. http://dx.doi.org/10.1080/00233609108604291.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Eiblmayr, Silvia. "Våld på bilden - våld i bilden." Tidskrift för genusvetenskap 12, no. 4 (June 22, 2022): 36–47. http://dx.doi.org/10.55870/tgv.v12i4.5104.

Full text
Abstract:
Den kvinnliga kroppen är ett vanligt motiv i konst. 11900-talskonsten har iscensättningen av denna kropp dessutom präglats av våld, menar Silvia Eiblmayr. Med början i surrealisterna visar hon hur manliga och kvinnliga konstnärer förhållit sig till den kvinnliga kroppen — under olika villkor och med olika resultat.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Bjerstedt, Sven. "Musikalitet som förmåga till närvaro, struktur och flöde: Ett centralt begrepp i skådespelares lärande." Pedagogisk forskning i Sverige 24, no. 1 (December 19, 2018): 85–105. http://dx.doi.org/10.15626/pfs24.1.06.

Full text
Abstract:
Denna artikel undersöker vilken betydelse och potential som begreppet musikalitet kan ha för skådespelares lärprocesser. Studien riktar sig främst till lärare och forskare vid landets högre konstnärliga utbildningar. Betraktad som professionsforskning och som exempel på språkliga metaforers potential i konceptualiserings- och lärandeprocesser bör den emellertid kunna vara av intresse även för andra läsare. Det nämnda intermediala begreppslånet kan uppfattas som en metafor som är av central betydelse när konstnärer, pedagoger och andra talar om teater. En teaterhistorisk översikt pekar på rytm som en central aspekt av den innebörd som har tillskrivits begreppet musikalitet inom teatern. Analyser av två omfattande intervjustudier med konstnärer och pedagoger på teaterområdet pekar på att begreppet musikalitet framstår som central i intervjuernas perspektiv på kvalitet i skådespelarens arbete. Den bild som framtonar av musikalitetens innebörd på teaterns område är komplex. Förmågan att agera musikaliskt kan uppfattas som sammansatt av en rad förmågor som kompletterar varandra, här betecknade med nyckelorden närvaro, struktur och flöde. En lockande uppgift för framtida forskning är att undersöka vilken potential detta sätt att uppfatta innebörden av begreppet musikalitet kan ha på begreppets ursprungsområde, musiken.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Bonsdorff, Jan Von. "INNOVATION OCH INDIVIDUATION: NÅGRA BETRAKTELSER ÖVER SENMEDELTIDA KONSTNÄRER I NORDEUROPA." Kunst og Kultur 90, no. 02 (August 19, 2007): 93–102. http://dx.doi.org/10.18261/issn1504-3029-2007-02-04.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Hallin, Eva. "Det feminina konstnärslynnet." Tidskrift för genusvetenskap 13, no. 1 (June 22, 2022): 29–41. http://dx.doi.org/10.55870/tgv.v13i1.5080.

Full text
Abstract:
Denna artikel handlar om könsrelaterade värderingar i svensk konstkritik 1917-1935, där Eva Hallin visar hur kvinnliga konstnärers verk alltid ses i förhållande till en manlig norm. Att vara »konstnär» blir detsamma som att inte vara »kvinnlig», och så verkar den manliga normen än idag.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Erneborg, Therésia. "Yvonne Eriksson & Anette Göthlund, red. Från modernism till samtidskonst. Svenska kvinnliga konstnärer." Konsthistorisk Tidskrift/Journal of Art History 74, no. 3 (September 2005): 171–75. http://dx.doi.org/10.1080/00233600410008094.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Alakoski, Susanna. "Gestaltade erfarenheter i biografi, vittneslitteratur och litteratur." Socialvetenskaplig tidskrift 29, no. 3-4 (March 5, 2023): 383–97. http://dx.doi.org/10.3384/svt.2022.29.3-4.4683.

Full text
Abstract:
Som författare arbetar jag personligen helst i fiktionen. Helt enkelt för att den ger mer frihet än det dokumentära skrivandet, som i någon mening gör ett språk på såväl korrekt tidskronologi som ”sanning”. Men ett antal år efter debuten med romanen Svinalängorna (2006), som bland annat handlar om social utsatthet, barns överlevnad, alkoholism, hade jag fått så många frågor om min biografi att jag på allvar började fundera på att skriva något mer självutlämnande, det vill säga mer biografiskt, om jag förmådde. Dels var jag medveten om att få med min bakgrund, arbetarklass, invandrare, kvinna, mångfaldig social utsatthet, var predestinerade att bli författare, eller konstnärer. Dels anade jag att jag kunde skriva något som var relevant. Vidare drevs jag av tanken att bidra med kunskap. Men också av en plikt att vittna eftersom jag överlevt. Och kanske betydde tiga att svika?
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Andersson, Maj-Britt. "Caravaggios queera allegori om alkemi." lambda nordica 18, no. 2 (June 1, 2013): 79–92. http://dx.doi.org/10.34041/ln.v18.384.

Full text
Abstract:
Det kan förefalla omöjligt att tillfoga något nytt om konstnärer som Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael och Caravaggio som det skrivits så oändligt mycket om. Men än finns det förbisedda verk och verk att återupptäcka. Ett sådant är den ganska okända takmålning från omkring 1599 av Caravaggio, i ett litet sidorum, en studerkammare, i Casino Ludovisi i Rom. Målningen återupptäcktes 2010 då 400-års- minnet av Caravaggios död uppmärksammades med utställningar och visningar av hans verk i kyrkor, museer och privat ägo. Den visas nu efter tidsbokning och mot en större avgift. ”Estremamente potente”, ex- tremt kraftfull, brukar besökare utbrista om målningen med molnig himmel och en sfär med zodiaken, omgiven av tre nakna män. Männen har identifierats som ett trippelsjälvporträtt av Caravaggio som gudarna Jupiter, Neptunus och Pluto (bild 1) i ett komplext kultur- och naturve- tenskapligt program som handlar om alkemi. Med queert läckage, ska det här tilläggas. I det följande kommer jag att redogöra för hur detta program också involverar ett dåtida normsystem kring sexualitet.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Dissertations / Theses on the topic "Konstnärer"

1

Björk, Josefin, and Carolin Lindholm. "Skillnaden mellan konstnärer och konstnärer : En studie om vilken roll den icke västerändske konstnären har i det svenska kulturlivet." Thesis, Linköping University, Department for Studies of Social Change and Culture, 2008. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:liu:diva-12442.

Full text
Abstract:

I vår uppsats vill vi belysa de icke västerländska konstnärernas roll i det svenska kulturlivet. Med hjälp av en postkolonial teori vill vi titta närmare på hur de och deras konst bli bemött och vilka förutsättningar de har att verka inom kultursektorn på samma villkor som de etniskt svenska konstnärerna. Konst är gränsöverskridande, men trots det så görs det skillnad på konst och konst, vi att undersöka varför, i förhållande till vår teori.

APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Larsson, Marie. "Att vara konstnär i glesbygd : Konstnärer i Lessebo kommun från 1950 till 2007." Thesis, Växjö University, School of Education, 2008. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:vxu:diva-2343.

Full text
Abstract:

I uppsatsen behandlas begreppet konstnär i glesbygd där författaren har använt sig av en

intervjuguide och en biografisk metod.

Uppsatsens syfte är att presentera ett urval av konstnärer som en specialstudie.

Här hävdas betydelsen som kulturspridare i en landsbygd, vilket konstnärer och amatörer

besitter.


To be an artist on the countryside

Artists in Lessebo municipality from 1950 to 2007.

APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Eketoft, Kristin. "Konstnärer och ingenjörer i samarbete." Thesis, Linköping University, Department for Studies of Social Change and Culture, 2008. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:liu:diva-10537.

Full text
Abstract:

Denna uppsats vill beskriva två olika typer av konst- och vetenskapsorganisationer som sammanför konstnärer och vetenskapsmän. Olika händelser från dessa organisationer beskrivs dels för att verksamheten har varit banbrytande av olika slag. Dels innebär verksamheten någonting nytt på i alla fall i organiserad form. Det andra är att ställa E.A.T. och ASCI mot den linjära spridningsmodellen. Vad innebär tillkomsten av organisationer som E.A.T. för den linjära spridningsmodellen? Det som framkommer är att dessa två organisationer avviker från den linjära spridningsmodellen då konstnärer skapar och/eller förmedlar vetenskap istället för skapande vetenskapsmän och förmedlande journalister.

APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Linden, Berit. "Sorgen gestaltad : Om den svenska gravskulpturens konstnärer och beställare." Thesis, Uppsala universitet, Konstvetenskapliga institutionen, 2018. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-368864.

Full text
Abstract:
This study Shaped grief. On Swedish Tomb Sculpture’s Artists and Commissioners begins by contextualizing the field in question, the field of the tomb sculpture and the tomb sculptor, the burial sites and representations of death, the sculpture of that period, and especially the iconography of the sepulcher art, and the situation of the female sculptors. In the analysis chapter the bourgeois Gothenburg and Stockholm, and their relation to the arts, are contextualized. The analysis of the material is made by using the history of sepulchral art, gender theory and semiotics elaborated in art science, supplemented with critical discourse analysis, Bourdieu’s field theories, Veblen's consumption theory, intersectional and mentality-historical theories. The study addresses four questions. The first is about who the commissioners of tomb sculpture of the four chosen sculptors - Sigrid Blomberg, Charles Friberg, Carl Fagerberg and Alice Nordin - were. It is generally a wealthy, bourgeois ordering group and the commission is often made in the later part of life. With regard to a division in western and eastern Sweden, it is not surprising that the largest tomb monuments and their commissioners are located in bourgeois and liberal Gothenburg, a city with an international perspective. The court and nobility culture that existed in Stockholm and Mälardalen rested on the ancestors and their tomb monuments, including chapels. The second question is whether any of the involved clients are more prominent in the commission situation. In the few examples the study includes, wives, sometimes in widowhood, are prominent commissioners. The third question concerns whether the incentives for the commission of a tomb monument are documented. One family wishes to contribute to the "fine arts" finding a place at the Swedish cemeteries and to create an environment equal to cemeteries in southern Europe. Another family wants the tomb sculpture to be an adornment to the cemetery. The fourth question is about whether tomb sculptures are dealt within contemporary newspapers and journals, to indirectly reflect the position of the tomb sculpture in the artistic field. This sepulcher sculpture is noted in the contemporary press. But it should be seen against the background that public sculpture generally did not occur in the early 20th century and that a lively debate about cemeteries and tomb art is on the period’s agenda. It is usually in short terms that the tomb monuments are mentioned in the daily press. Especially the study's two male artists are described as not being followers of contemporary avant-garde art. All in all, the impression is that the tomb sculpture, despite the attention of the press, has a lower status. What concerns the gender perspective of the study, there are only two male commissioners who say they have an intention beyond the primary - to adorn the family tomb. In some cases, the possibility appears that when husbands pass away, widows take an active order position. With regard to preserved documentation about the commission process, there are more available information around the two female sculptors. Did the two male sculptors not correspond with their commissioners? Or have they for some reason not wanted to hand it down to posterity?
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Swedberg, Monica. "Bilden av kvinnan i samtida iransk konst : tre kvinnliga konstnärer." Thesis, Högskolan på Gotland, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap, 2012. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hgo:diva-1430.

Full text
Abstract:
Jag vill med min uppsats undersöka bilden av kvinnan i samtida iransk konst och besvara frågor om -        vilken kvinnobild som lyfts fram -        vilket kvinnoideal -        huruvida kvinnorna i bilderna är bundna till dessa ideal eller om de är fria att bestämma själva -        om kvinnorna bryter mot sin egen kulturs ideal, och i sådant fall, fastnar de då i någon annan kulturs kvinnoideal? För att kunna besvara frågorna har jag valt ut tre samtida kvinnliga iranska konstnärer och analyserar två verk var av dem. Konstnärerna är Shadi Ghadirian, Shirin Aliabadi och Sagher Daeeri, alla tre verksamma i Iran. Jag har i mina analyser använt mig av en semiotisk analysmetod och jag har en feministisk och kulturell infallsvinkel i mitt resonemang och använder mig av feministiska konstteorier.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Hörnstein, Anna. "Femininitet som maktmedel? : undersökning av hur feministiska konstnärer problematiserar begreppet kvinnlighet." Thesis, Konstfack, Institutionen för Bildpedagogik (BI), 2005. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:konstfack:diva-536.

Full text
Abstract:
Att vara kvinna och att vara kvinnlig är inte alls samma sak. För att vara kvinna behöver du egentligen bara födas med en vagina, men vad det innebär att vara kvinnlig, och vad kvinnligheten består av råder det delade uppfattningar om. Varje gång vi använder ordet kvinnlig så ger vi det ett innehåll som är större än bara det kön som en person är född med. Vad detta innehåll består av beror på hur vi förhåller oss till den kultur vi lever i, det kön vi tillhör, och till de bilder av kvinnlighet vi mött. Denna uppsats utgår från syftet att utforska hur samtida feministiska konstnärer problematiserar begreppet kvinnlighet i sina verk. Detta genomförs utifrån en polariserande analys av hur kvinnlighet manifesteras eller ifrågasätts i ett urval av deras verk och andra bilder i form av reklambilder. Diskussionen genomförs främst med utgångspunkt i feministiska konstteorier och begrepp samt egna reflektioner. Då reklambilden, som har en stor spridning i samhället, är en stark producent av ett mer eller mindre stereotypt kvinnoideal och hur kvinnlighet syns i bilder, fungerar den som en bra motpart i diskussionen, för att visa vilka motbilder och föreställningar om kvinnlighet som den feministiska konsten bl. a jobbar emot. Det som vidare analyseras är vad konstnärernas problematisering gör med begreppet kvinnlighet, och hur man utifrån en feministisk synvinkel kan se begreppet som en konstruktion skapat i ett patriarkalt samhälle. Tecken, attribut, och seendets position som betydelsebärande element för att skapa kvinnlighet i bilder analyseras, utifrån ett maktperspektiv. Slutsatser som kan dras är att det sätt på vilket de feministiska konstnärerna problematiserar kvinnlighet, får begreppet att bli svårdefinierat. Kvinnlighet blir inte en fråga om en mer eller mindre sann bild av kvinnor utan en fråga om vilka föreställningar som finns om begreppet, vad det har för betydelse för hur det manifesteras och vilka konsekvenser det kan ha för synen på kvinnor. Uppsatsen kommer också redogöra för vilken relevans denna form av analysmetod och perspektivmedvetenhet har för ett kommande yrke som bildpedagog.
Lärarutbildning åk 5, Valbar inriktning Konst
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Lindberg, Annie. "Svenska kvinnliga landskapsmålare och düsseldorfmåleriet vid 1800-talets mitt." Thesis, Halmstad University, School of Humanities (HUM), 2008. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hh:diva-2475.

Full text
Abstract:

I denna uppsats har jag undersökt Josefina Holmlund som studerade i Düsseldorf under dess storhetstid i mitten av 1800-talet och Pamela Noréus som var elev till Marcus Larsson och anammade det düsseldorfska landskapsmåleriet. Jag har undersökt vad landskapet som motiv hade för betydelse för kvinnliga konstnärer. Det tyskinfluerade landskapsmåleriet i Sverige vid denna tid brukar i allmänhet förknippas med bland annat Marcus Larsson, Edvard Bergh, Gustav Rydberg, Kilian Zoll och Alfred Wahlberg. Det är ytterst ovanligt att kvinnliga landskapsmålare nämns i svensk litteratur som behandlar Düsseldorf specifikt. Men kvinnor reste till Düsseldorf för att studera, Christine Sundberg, Sofie Ribbing, Jeanette Holmlund, Amalia von Schwerin, Josefina Holmlund och Vilhelmina Lagerholm är några exempel. Men de ägnade sig nästan uteslutande åt genremåleri. Att så få kvinnor ägnade sig åt landskapsmåleri i Düsseldorf berodde alltså inte på att det inte fanns några kvinnliga konstnärer där. För att en konstnär skulle kunna försörja sig på sitt yrke krävdes att man blev känd, bland annat genom utställningsverksamhet, positiv kritik eller genom meriterande uppdrag. Landskapsmålningar målades för en anonym publik och måste ställas ut till skillnad från till exempel porträtt som oftast var beställningsuppdrag. Det var därför svårare att försörja sig som landskapsmålare, åtminstone för kvinnliga konstnärer. Många av dem höll sig och hölls på en amatörmässig nivå. Med tanke på kritiken mot kvinnliga konstnärer är det inte heller konstigt att så få ägnade sig åt det och höll sig inom accepterade motivgenrer för kvinnor. Kvinnor förväntades gifta sig för att sedan ta hand om hem och barn, därför förblev vissa kvinnliga konstnärer ogifta och kunde därmed ägna sig helt åt måleriet. Trots düsseldorfskolans tradition att färdigställa verket i ateljén var utomhusstudier viktiga för att skapa en trovärdighet i detaljerna men det ansågs inte passande för en kvinna att ensam vistas ute i naturen för att teckna. Många kvinnliga konstnärer ägnade sig åt genremotiv, porträtt, stilleben, interiör- och blomstermotiv där man jobbade i mindre format än i landskapsmåleriet vilket gjorde det mer lätthanterligt om man som många kvinnor inte hade tillgång till ateljé. Detta var också motivgenrer som var accepterade som ”kvinnliga” där försjunkenheten i detaljer ansågs passa kvinnans natur. Till skillnad från den storslagna, vilda och otämjda naturen som landskapsmåleriet skulle skildra. De flesta av de kvinnliga landskapsmålarna blev ständigt jämförda med sina lärare och fick inte en chans att verka i egen rätt. Med stöd av jämförande bildanalyser mellan de kvinnliga landskapsmålarnas verk och deras manliga lärares vill jag hävda att kvinnorna i lika hög grad som männen lyckats förmedla det som blivit den gängse uppfattningen om vad som är typiskt för düsseldorfskolans landskapsmåleri.

APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Bellrin, Anna. "Konstens dilemma : Hur ser politikerna på konstnärernas försörjning?" Thesis, Karlstads universitet, Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap, 2014. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:kau:diva-32483.

Full text
Abstract:
Politicians attract their voters by promising more jobs and investment in education, health and social care. Against this background, I wonder how the situation of artists will be affected by the followingquestions:➢ What political views on the artist's position in society appeared in propositions of Socialdemokraterna and Moderaterna?➢ In what way did these propositions influence the conditions of artists?➢ How have the artists of Värmland been affected by different (Socialdemokraterna and Moderaterna) cultural policies? With my investigation I find out more about the artists' conditions on a national level, but I also investigate the situation in Värmland. By examining policy proposals and reports, I learn more about the issues. I also conduct a survey and three in-depth interviews to obtain opinions from various sources.The respondents are the cultural departments of Värmland and representatives from cultural organizations.What is clear from my research is that politicians differ on some issues, especially those relating to commercialism and artist salaries. The questionnaires shows that culture proponents may not always come from the political side. The interviews provided different points of views on the situation inVärmland, but to some extent there are difficulties for the artists who work here. If knowledge of art is low, how is one able to appreciate art and those who create it?
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Kuylenstierna, Ann. "Ondskans ansikte : från brodermord och barnamord i medeltida konst till det onda skildrat av dagens konstnärer." Thesis, Högskolan på Gotland, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap, 2013. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-203492.

Full text
Abstract:
The study focuses the evil within human beings and evil actions against other humans and the human kind. The evil is defined as evil actions such as murder and actions in war. The questions asked is whether the evil has a face and if it is possible in that case to paint that kind of face. The medieval mural paintings in old churches include Cain murdering his brother Abel based on the Bible. The study also includes reliefs, sculptures in stone describing Cains´s murder of Abel and sculptures with the Massacre of the Innocents in Bethlehem according to the Bible. These pieces of medieval art are compared with the paintings of evil faces by some modern artists. The method used in the analysis is Panofsky´s iconological method. The result shows that the medieval art is formally more strictly structurer and that the modern artists have a more personal style. In addition to this fact is the different purpose of the different kinds of art. The medieval mural paintings are storytelling from the Bible and modern art is based on influences from other artists in art history and the artists´own ideas and thoughts in a more persoanl way of painting. The meaning in medieval art is more clear and obvious than that in the modern art. The conclusion reached at is that evil exists but that one cannont talk about a special face of the evil.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Hytry, Lina. "Konstnärer och arbetsmarknaden – mellan konstnärligt driv och ekonomiskt tvång : En kvalitativ intervjustudie av audiovisuella kreatörers arbetssituation." Thesis, Högskolan Dalarna, Ljud- och musikproduktion, 2020. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:du-36124.

Full text
Abstract:
Syftet med denna kvalitativa studie är att få en djup förståelse för en liten grupp audiovisuella kreatörers kreativitet i relation till deras arbetsförhållanden. Resultatet är användbart för forskning inom kreativitet, inom arbete med fokus på kultur- och kreativarbete, samt användbart för aktörer inom branschen. Det genomfördes djupintervjuer på fem audiovisuella kreatörer med fokus på deras utbildnings- och arbetsbana, nuvarande arbetssituation, konstnärliga identitet och framtidsplaner. Analysprocessen består av associationer mellan respondenternas svar, tidigare forskning och alienationsteori. Resultatetet styrker tidigare forskning kring ett existerande spänningsfält eller dualism mellan kreativitet och lönearbete och att respondenterna positionerar sig i detta spänningsfält beroende på sin konstnärliga identitet och motivation. Resultatet ger även kunskap om arbetsförhållanden inom kulturella och kreativa näringar. I diskussionen sammanfattas resultatet utifrån forskningsfrågorna och det föreslås att samarbete och gemenskap, kreativ frihet, ekonomisk frihet och stabila arbetsförhållanden är faktorer som skapar utrymme för kreativt utlopp via arbetet. Studien ger upphov till forskning kring hur konstnärlig identitet formas till att bli entreprenöriell kontra symbolisk-rekreationell. Ett annat förslag till fortsatt forskning är Covid 19-pandemins kortvariga och långvariga konsekvenser på livebranschen.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Books on the topic "Konstnärer"

1

Slöör, Susanna, and Jonas Brandin. Att bli konstnär: Tjugofem yngre konstnärer skriver om vägarna till sina konstnärskap. Stockholm: Arvinius+Orfeus Förlag, 2020.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Boëthius, Lena. En ny frihet: Sjutton konstnärer. Stockholm: Carlsson Bokförlag, 2018.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Millroth, Thomas. Roger Risberg: Svenska illustratörer och konstnärer. Stockholm: Orosdi-Back, 2011.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Waldersten, Jesper. Jesper Waldenstens målarbok. Stockholm: Max Ström, 2011.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Oredsson, Lars-Göran. Gerhard Nordström. Stockholm: Carlsson, 2007.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

1885-1948, Hjertén Sigrid, ed. Sigrid Hjertén: En av Sveriges främsta konstnärer. Stockholm: Norstedts, 2008.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Wanler, Eva. Ateljébesök II: Möten med 15 norrbottniska konstnärer. Gammelstad [Sweden]: Bildstugan i Gammelstad, 2001.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Stefan, Eliasson, ed. Pionjärerna: Det första generationen konstnärer i Västerbotten. Umeå: Västerbottens-Kuriren, 1994.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Söderlind, Karin. Uppsala-Ekeby keramik: Porträt av fem konstnärer. Karlskrona: Albinsson & Sjöberg, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Ingar, Brinck, Eriksson Yvonne, and Göthlund Anette 1965-, eds. Från modernism till samtidskonst: Svenska kvinnliga konstnärer. Lund [Sweden]: Signum, 2003.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Reports on the topic "Konstnärer"

1

Metson, Genevieve, Karin Tonderski, and Elizabeth Carlsson. Flöden i stadsodlingar : ett konstnärligt och vetenskapligt utforskande av hur näringsämnen rör sig i Linköpings trädgårdar. Linköping University Electronic Press, February 2024. http://dx.doi.org/10.3384/report-200803.

Full text
Abstract:
Denna broschyr har tagits fram i anslutning till en utställning där en forskargrupp samverkar med en konstnär. Den utforskar hur stadsodling kan bidra till hållbara resursflöden och därigenom stödja produktion av livsmedel, rekreation och god vattenkvalitet.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography