Academic literature on the topic 'Metsätyö'
Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles
Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Metsätyö.'
Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.
You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.
Journal articles on the topic "Metsätyö"
Laine, Jaana. "Puolipuhtaasta tynkäkarsintaan ja urakasta aikapalkkaan – puutavaranhakkuun palkkauksesta 1950–2008." Väki Voimakas, no. 22 (December 18, 2023): 161–84. http://dx.doi.org/10.55286/vv.142153.
Full textPuolakka, Hanna-Leena. "Maanselältä merelle." Tekniikan Waiheita 39, no. 3 (September 21, 2021): 186–97. http://dx.doi.org/10.33355/tw.110024.
Full textSirviö, Heikki, Eija Meriläinen, Ari Lehtinen, Ville Kellokumpu, and Juho Luukkonen. "Metsät metsinä, kiistakapulana ja talouden materiaalisena perustana." Alue ja Ympäristö 51, no. 2 (January 12, 2023): 1–3. http://dx.doi.org/10.30663/ay.125505.
Full textHyttinen, Elsi, and Karoliina Lummaa. "Avaimen teemanumero: Metsä." AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti 17, no. 1 (April 27, 2020): 71. http://dx.doi.org/10.30665/av.91525.
Full textTuomisto, Jussi, and Hanna Huitu. "Muuntogeenisen ja tavanomaisesti jalostetun perunan rinnakkaisviljelyn kustannukset - analyysi GIS-paikkatietojärjestelmää käyttäen." Suomen Maataloustieteellisen Seuran Tiedote, no. 23 (January 31, 2008): 1–7. http://dx.doi.org/10.33354/smst.75836.
Full textHelén, Ilpo. "Kadonneen rahvaan metsästys." Tiede & edistys 14, no. 1 (January 1, 1989). http://dx.doi.org/10.51809/te.104097.
Full textKoivusalo, Harri, and Ari Laurén. "Metsät osana veden kiertoa." Metsätieteen aikakauskirja 2011, no. 4 (2011). http://dx.doi.org/10.14214/ma.6814.
Full textLintunen, Jussi, Jussi Uusivuori, Jani Laturi, Johanna Pohjola, and Aapo Rautiainen. "Metsät ja hiilivirtoja ohjaava ilmastopolitiikka." Metsätieteen aikakauskirja 2016, no. 3-4 (2016). http://dx.doi.org/10.14214/ma.5706.
Full textOllikainen, Markku. "Metsät, vesi ja kestävä metsätalous." Metsätieteen aikakauskirja 2011, no. 4 (2011). http://dx.doi.org/10.14214/ma.6813.
Full textKotiaho, Janne S., Lassi Ahlvik, Jaana Bäck, Jani Hohti, Jukka Jokimäki, Kirsi Pauliina Kallio, Tarmo Ketola, et al. "Metsäluonnon turvaava suojelun kohdentaminen Suomessa." Suomen Luontopaneelin julkaisuja, December 1, 2021. http://dx.doi.org/10.17011/10.17011/jyx/slj/2021/4.
Full textDissertations / Theses on the topic "Metsätyö"
Remes, H. (Heini). "Valikoiva metsästys ja riistaeläinpopulaatioiden tila." Bachelor's thesis, University of Oulu, 2017. http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201708302771.
Full textKeränen, J. (Joonas). "Metsäpalojen laajuus ja frekvenssi:esimerkkikohteina boraaaliset havumetsät ja trooppiset metsät." Bachelor's thesis, University of Oulu, 2016. http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201612153286.
Full textLampila, P. (Petri). "Populations and communities in human modified forest landscapes." Doctoral thesis, Oulun yliopisto, 2011. http://urn.fi/urn:isbn:9789514297151.
Full textTiivistelmä Eliön habitaatin muokkaamisella on yleensä kahdentyyppisiä seurauksia. Habitaatin hävittämisen seuraukset ovat suoraviivaisia, koska yksikään laji ei pysty säilymään elossa tai lisääntymään ilman lajityypillistä habitaattiaan. Pirstoutumisvaikutukset puolestaan voivat voimistaa habitaatin hävittämisen vaikutusta ja olla joissakin tapauksissa jopa niitä voimakkaampia. Lisäksi metsästys on muokannut eläinpopulaatioita luultavasti ensimmäisenä ihmistoiminnan muotona. Erilaiset ihmistoiminnan vaikutukset ovat usein yhtäaikaisia, eikä niiden vaikutuksia ole aina helppoa erottaa toisistaan. Tutkin väitöskirjatyössäni metsien pirstoutumisen vaikutuksia lintupopulaatioihin ja – yhteisöihin sekä metsästyksen vaikutuksia kanalintupopulaatioihin. Tulosteni mukaan luonnonoloissa on aina useita tekijöitä vaikuttamassa populaation kokoon ja levinneisyyteen. Tämä tekee ihmistoiminnan vaikutuksista hyvin vaikeasti ennustettavia. Niin ikään tulosteni mukaan suojelualueiden lajiston levinneisyyttä ja runsautta ei voi ymmärtää, mikäli ympäröivien alueiden ominaisuuksia ei oteta huomioon. Osoitin myös, että vasteissa pirstoutumiseen on huomattavia eroja maantieteellisten alueiden ja ekologisesti erilaisten linturyhmien välillä, mitkä osaltaan johtuvat eri alueiden erilaisesta evolutiivisesta historiasta. Tästä syystä vasteita pirstoutumiseen ei voida välttämättä yleistää alueelta toiselle. Tulosteni mukaan pirstoutumisvaikutusten erottelu vaatii huolellista tutkimuksen suunnittelua, jotta lajeihin vaikuttavat demografiset tekijät voidaan tunnistaa, koska näissä voi olla huomattavaa alueellista vaihtelua
Karsikas, L. (Leevi). "Metsästyksen ongelmapuhe." Doctoral thesis, University of Oulu, 2007. http://urn.fi/urn:isbn:9789514285257.
Full textTiivistelmä Tässä tutkimuksessa kuvaillaan ja analysoidaan metsästyksen ongelmapuheita. Niitä on alkanut lisääntyvästi esiintyä toisen maailmansodan jälkeen. Näissä puheissa kritisoidaan metsästystä aina sen lopettamisen vaatimiseen saakka. Metsästystä arvostellaan ja vastustetaan sekä ekologisilla että muilla perusteilla. Näitä muita perusteita ovat uskonnolliset, filosofiset ja eettiset näkökohdat. Tutkimusaineistona on käytetty sosiologista, antropologista, filosofista ja muuta tieteellistä kirjallisuutta, yleistä kirjallisuutta, sanomalehti- ja muita lehtikirjoituksia, videonauhoja, satuja: kaikkea sitä, joka tiedonsosiologian mukaan käy tiedosta yhteiskunnassa. Menetelminä on käytetty diskurssianalyysiä, taulukointia ja matemaattisia malleja (Boolen algebra). Toisessa luvussa selostetaan ja analysoidaan kirjallisuutta ja pyritään osoittamaan, miten metsästyksen oikeutusta mielletään erityisesti viime aikoina. Seuraavissa kolmessa luvussa analysoidaan Helsingin Sanomissa vuosina 1992–1996 julkaistuja kirjoituksia. Kuudennessa luvussa kuvataan arvostelijoiden ryhmää. Johtopäätöksissä pohditaan sitä, miten noihin kriittisiin kannanottoihin on tultu. Metsästys pyritään mitoittamaan ekologisilla perusteilla, niin että kysymyksessä olevan riistaeläimen kanta kestäisi kulloisenkin metsästyksen. Ekotuhlaus taas on kysymyksessä, kun spontaanisti uusiutuvaa luonnonvaraa, riistaa, jätetään käyttämättä, kun ihmisille on kuitenkin tuotettava ruokaa, joka on ekologisesti selvästi kalliimpaa kuin luonnosta vapaasti esimerkiksi metsästämällä saatava ruoka. Ihmisen oma velvollisuusetiikka vaatii, ettei eläimiä niitä metsästettäessä kiduteta eikä kiusata. Alussa vallitsi ruoan hankinnassa suora luonnon käyttö, ekologinen primariteettiperiaate, jossa kaikki ruoka tuli suoraan luonnosta. Mitään ei saatu ihmisen oman tuotannon tuloksena. Se oli ekototalismia, kun ei vielä viljelty kasveja eikä kasvatetettu karjaa. Nykyäänkin osa ruoasta saadaan yhä suoraan luonnosta. Se voi olla kuinka vähäinen osa tahansa. Tämä suora, osittainen luonnon käyttö, ekoprimarismi, ei voi loppua, koska aina on olemassa luonnon spontaania tuottoa, jota ihminen voi käyttää ruokanaan. Jollei sitä käytetä, aiheutetaan siltä osin turhaa viljelyä ja eläinten kasvatusta. Sellainen on ekotuhlausta
Maliniemi, T. (Tuija). "Decadal time-scale vegetation changes at high latitudes:responses to climatic and non-climatic drivers." Doctoral thesis, Oulun yliopisto, 2018. http://urn.fi/urn:isbn:9789526220123.
Full textTiivistelmä Poikkeuksellisen nopea ilmastonmuutos on johtanut viime vuosikymmenten aikana muutoksiin boreaalisissa ja arktisissa kasviyhteisöissä. Muutoksiin lukeutuvat tuottavuuden lisääntyminen, levinneisyysrajojen siirtyminen sekä muutokset biodiversiteetissä, mitkä kaikki muuttavat ekosysteemien toimintaa. Kasvillisuuden dynamiikkaa säätelevät kuitenkin useat paikallistason tekijät, minkä seurauksena ei ole täysin selvää, miten kasvillisuus on eri alueilla ja habitaateissa muuttunut. Koska kasvillisuuden jatkuva monitorointi on harvinaista pohjoisilla alueilla, vanhojen kasvillisuusaineistojen uudelleenkartoituksista on tullut tärkeä menetelmä muutosten havaitsemiseksi. Tutkin väitöskirjassani vuosikymmenten kuluessa tapahtuneita (23–60 vuotta) kasvillisuusmuutoksia Pohjois-Fennoskandian metsissä, puuttomilla kankailla ja tundralla uudelleenkartoitusten ja kokeellisen tutkimuksen avulla, ja kytkin ne ilmastonmuutokseen sekä tärkeimpiin paikallisiin tekijöihin. Yleisiä trendejä uudelleenkartoitetuilla puuttomilla kankailla olivat variksenmarjan (Empetrum nigrum ssp. hermaphroditum) voimakas lisääntyminen lumensuojaisissa habitaateissa sekä jäkälien väheneminen kaikkialla. Yhteisöjen kokonaismuutos oli voimakkainta eteläisillä puuttomilla kankailla, jossa se korreloi yhtä aikaa lisääntyneiden lämpötilojen ja laidunpaineen kanssa. Kokeellinen tutkimus tundralla osoitti, että kasviyhteisöt kehittyvät hyvin erilaisiksi paikallisten tekijöiden voimakkuussuhteista riippuen, jotka voivat joko hidastaa tai nopeuttaa ympäristömuutoksista johtuvia kasvillisuusmuutoksia. Metsien uudelleenkartoitus osoitti yhteisöjen kokonaismuutoksen olevan pitkällä aikavälillä suurempaa tuottavilla maaperillä lehtometsissä verrattuna karumpiin kangasmetsiin. Tutkimuksen mukaan maaperän tuottavuus on avaintekijä, joka ennustaa kasvillisuusmuutosten voimakkuutta ilmastonmuutoksen aikana. Tästä tärkeästä löydöstä oli aiemmin pääasiassa vain kokeellista tutkimustietoa. Yleisistä trendeistä huolimatta, muutokset diversiteetissä, kasviryhmissä ja yksittäisissä lajeissa olivat kuitenkin vaihtelevia ja usein habitaatti- tai aluesidonnaisia. Väitöskirjani tulokset, jotka muodostavat myös aikasarjan tuleville tutkimuksille, osoittavat kasvillisuuden monitoroinnin ja uudelleenkartoitusten olevan ensisijaisen tärkeitä, jotta kasvillisuuden dynamiikkaa voidaan ymmärtää paremmin nopeasti muuttuvissa olosuhteissa
Books on the topic "Metsätyö"
Pakkanen, Esko. Metsää, puuta ja kovaa työtä: Suomen metsien käytön historiaa. Helsinki: Metsäkustannus, 2010.
Find full textFinland), Designmuseo (Helsinki, and Gosudarstvennye muzei Moskovskogo Kremli︠a︡, eds. Tsaarien metsästys: Aarteita Kremlin kätköistä. Helsinki: Designmuseo, 2010.
Find full textMäensyrjä, Pentti. Korpiemme kontio: Eilen, tänään, huomenna. 2nd ed. Hämeenlinna: Karisto, 2010.
Find full textLinnilä, Kai. Punainen tupa ja erämaa: Rikkaan arjen allakka. Helsinki: Tammi, 2000.
Find full textOjanen, Paavo. Lehtikuusen alla: Matka itäisen Karjalan luontoon ja kulttuuriin. Helsinki: Helsingin yliopiston metsätieteiden laitos, 2010.
Find full textHeikki, Lindroos, and Manninen Teuvo, eds. Metsäkuva elää: Kuvakertomus Järvi-Suomen metsistä. [Helsinki]: Maahenki, 2010.
Find full textReports on the topic "Metsätyö"
Seppälä, Jyri, Tero Heinonen, Antti Kilpeläinen, Heli Peltola, Timo Pukkala, Matti Sihvonen, Sampo Soimakallio, Sally Weaver, Timo Vesala, and Markku Ollikainen. Metsät ja ilmasto: Hakkuut, hiilinielut ja puun käytön korvaushyödyt. Suomen ilmastopaneeli, 2022. http://dx.doi.org/10.31885/9789527457122.
Full text