Academic literature on the topic 'Modern Mısır Öyküsü'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Modern Mısır Öyküsü.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Modern Mısır Öyküsü"

1

Can Emir, Badegül. "Yeni Biyografi Perspektifinden Mimar Sinan: Gleb Şulpyakov’un Sinan’ın Kitabı Romanı Üzerine Bir İnceleme." Turcology Research, no. 83 (May 15, 2025): 402–17. https://doi.org/10.62425/turcology.1639347.

Full text
Abstract:
Anlatı biçiminin en eski ve bilinen türlerinden biri olan biyografinin kökleri Antik Mısır, Yunan ve Roma’ya kadar uzanır. Özellikle 17. yüzyılda kavramsal bir kimlik kazanan biyografi, 20. yüzyılda modernist düşüncenin etkisiyle büyük ölçüde yeniden şekillenir. 20. yüzyılda yaşanan bu dönüşümle birlikte, biyografi türü geleneksel sınırlarını aşarak yeni biyografi olarak adlandırılan yeni bir yaklaşımı ortaya çıkarır. Bu yeni yaklaşım, şüpheci ve seküler bir tutum benimsemesi, çoklu bakış açılarına yer vermesi, kronolojik yapının dışına çıkması, zamanlar arasında geçişler yapması ve bireyin iç
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

ÖZİŞÇİ, Vildan, and M. Cevat ERGİN. "Nureddîn el-Hâşimî ve “Yevme Bekâ Eş-Şeytân” Adlı Kısa Öykü Kitabı." Dicle İlahiyat Dergisi, November 20, 2023. http://dx.doi.org/10.58852/dicd.1365095.

Full text
Abstract:
Modern Arap edebiyatına yeni bir tür olarak Mısır üzerinden giren kısa öykü, önce burada ardından diğer Arap ülkelerinde benimsenerek ilk örneklerini vermiştir. Kısa öyküden çok daha geç bir zamanda yine Mısır’la birlikte Arap dünyasıyla buluşan (modern anlamda) çocuk edebiyatı önce şiir ve hikâye türünden eserler vermiş, daha sonra kısa öyküde de gelişmiştir. Kimi yazarlar çocuk edebiyatına kısa öyküyle giriş yapmış ve yaptıkları çalışmalarla öne çıkmışlardır. Günümüz Arap edebiyatında bu yönüyle öne çıkan yazarlardan biri de Suriyeli yazar Nureddîn el-Hâşimî’dir.
 Bu çalışmada Arap çocu
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Ayten, VELİOĞLU. "Modern Mısır Öyküsü Tahlili: İhsan ʿAbdu'l - Ḳuddûs "El - Ḥaīr Beyne'l - Ḥelal Ve'l - Ḥaram" İsimli Kısa Öykü Örneği". 26 червня 2023. https://doi.org/10.5281/zenodo.8146524.

Full text
Abstract:
Modern Arap edebiyatında ilk hikâye olarak Muhammed Teymur’un Fi’l- Kitar adlı öyküsü öncül sayılmaktadır. Ancak bu öykü öncesinde de bu türde eserler kaleme alınmıştır. Bu eserlerin kaleme alınması, özellikle 1798 yılında Napoleon’un Mısır seferinden sonra Arap dünyasının Batıyla iletişim kurmasıyla başlamıştır. İlk olarak Modern Arap edebiyatına hikâyecilik on dokuzuncu yüzyılın son çeyreğinde Avrupa edebiyatlarından yapılan çeviriler yoluyla girmiştir. Halil Cibran ve Mihail Nuayme’
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ASLAN, Özge. "TÜRK ÖYKÜSÜNDE DENEYSEL BİR YÖNTEM: ÖYKÜYÜ SOMUTLAŞTIRMA İMKÂNI OLARAK TİPOGRAFİK TASARILAR." International Journal Of Turkish Literature Culture Education, June 3, 2023. http://dx.doi.org/10.7884/teke.1360026.

Full text
Abstract:
Grafik tasarım disiplinine ait bir tasarım terimi ya da bir sanat alanı olarak tipografi; yazının görsel, görüntüsel, göstergesel tasarıları ile sınırlı kalmayarak kurmaca ya da şiir türündeki edebi eserlerde de manaya katkı sunmak üzere içeriğin parçası hâline getirilir. Bu ilişkinin arketip niteliğindeki örnekleri Fütürist, Dadaist metinlerde ve şiir türü üzerinde görülür. Özellikle deneysel ya da avangart edebiyat ile nitelendirilen şiir dışı edebi metinlerde de yoğun olarak bu tasarımlarla karşılaşılır. Şiir türünde bu ilişkiye dair örnekler somut-görsel şiir olarak nitelendirilirken, öykü
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Furkan, Tayşan. "Muhammed Teymûr Ve Kısa Öykülerinin Tematik Bağlamda Tahlili." June 24, 2023. https://doi.org/10.5281/zenodo.8077846.

Full text
Abstract:
Fransızların 1798 yılında Mısır’ı işgal etmesiyle burada modernleşme süreci başlamıştır. Fransızlar Mısır’a geldikten sonra çeşitli araştırma merkezleri inşa etmiş ve Mısır coğrafyasının fizikî, tarihî ve kültürel yapısını incelemek için çalışmalarda bulunmuşlardır. İlerleyen süreçlerde burada Batılı tarzda okullar açılmış, ayrıca Batı’nın tecrübelerinden faydalanmak için Mısır’dan Avrupa’ya öğrenciler gönderilmiştir. Bu aşamalarla birlikte Mısır özelinde Batı ile Arap d&
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography