Academic literature on the topic 'Tekrar kullanım'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Tekrar kullanım.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Tekrar kullanım"

1

DİNÇER, Müfide, Celil DİNÇER, and Rıza GÜRBÜZ. "Tekrar Kullanım İçin Temizlenen Bonding Braketlerinin Değerlendirilmeleri." Turkish Journal of Orthodontics 2, no. 2 (November 1989): 312–16. http://dx.doi.org/10.13076/1300-3550-2-2-312.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Gümüş, Niyazi, and Ebru ONURLUBAŞ. "VESTEL MARKA CEP TELEFONU KULLANICILARININ MARKA DENEYİMLERİNİN TEKRAR SATIN ALMA KARARLARINA ETKİSİ." Business & Management Studies: An International Journal 8, no. 1 (March 25, 2020): 396–418. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v8i1.1200.

Full text
Abstract:
Günümüzde akıllı cep telefonu sektöründe ciddi bir rekabet olduğu bilinmektedir. Sektörde faaliyet gösteren yerli ya da yabancı markalar yeni özellikler ekleyerek, sürekli yeni modelleri ile tüketicilerin karşısına çıkmaktadırlar. Özelliklerin birçoğunun birbirine benzer olduğu cihazlar arasında tüketiciler kendilerine farklı deneyimler sunan markaları tercih etmektedirler. Dolayısı ile sektörde faaliyet gösteren markaların ayakta kalabilmelerinin yolu tüketicilere sunacakları tasarım, kullanım kolaylığı, dokunuş, satış sonrası hizmetler ve marka değeri konularında tüketicileri tatmin etmelerinden geçmektedir. Markaların tüketicilerin tercihleri ve beklentileri doğrultusunda yapacakları iyileştirmeler tüketicilerin tekrar satın alım kararlarını olumlu yönde etkileyecektir. Bu bağlamda araştırmanın amacı Vestel marka cep telefonu kullanıcılarının marka deneyimlerinin tekrar satın alma kararlarına etkisinin incelenmesi olarak belirlenmiştir. Araştırma sonucunda marka değeri boyutlarından duyusal, duygusal ve eylemsel boyutların tüketicilerin tekrar satın alma niyetleri üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Kaya, Ahsen, Orhan Meral, Nihal Erdoğan, and Ekin Özgür Aktaş. "Maluliyet Raporlarının Düzenlenmesi Anabilim Dalımıza Başvuran Olgu Özellikleri İle." Bulletin of Legal Medicine 20, no. 3 (December 9, 2015): 144–51. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2015314259.

Full text
Abstract:
Amaç: Maluliyet raporlarının düzenlenmesi Adli Tıbbın rutin uygulamalarından biridir. Bilirkişinin bu konudaki hukuki sorumluluğu, maluliyet raporlarının düzenlenmesi konusunun önemini arttırmıştır. Bu çalışmada, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalına maluliyet raporu almak için başvuran olguların sosyodemografik ve tıbbi özellikleri ile maluliyet raporları konusunda bilirkişilerin sorumlulukları ve rapor hazırlanırken dikkat edilmesi gereken unsurların vurgulanması amaçlandı.Gereç ve Yöntem: EÜTF Adli Tıp Anabilim Dalında 01.01.2011-31.12.2014 tarihleri arasında düzenlenen maluliyet raporları, olguların yaş, cinsiyet, meslek, rapor tarihi, istem makamı, olay türü, olay tarihi, konsültasyonlar, tanı, arıza çeşidi, maluliyet oranı, iyileşme süresi, takdir kullanımı ile daha önce düzenlenmiş raporları olup olmadığı, varsa raporlar arasındaki farklılıklar açısından değerlendirildi. Veriler istatistik programı ile analiz edildi. Bulgular: İncelemenin yapıldığı 4 yılda 319 maluliyet raporu düzenlendiği, rapor sayısının yıllara göre arttığı gözlendi. Olguların 237’si erkek ve 82’si kadındı. Yaş ortalaması 38,5±15,1 olup, %74’ünün (n=236) trafik kazası nedeniyle yaralandığı ve ortopedik arızaların ön plana çıktığı saptandı. On sekiz olguda maluliyet oranı %100’dü.Sonuç: Bilirkişiler yasal mevzuatta kişideki arızanın tam karşılığını bulamadıklarında takdiren bir arızayı seçebilmekte ya da maluliyet oranını düşürebilmektedirler. Bu durum farklı bilirkişiler tarafından farklı oranlar içeren raporların düzenlenmesine neden olmaktadır. Yine iyileşme süreci tamamlanmadan düzenlenen raporlar ile sonrasında düzenlenen raporlar arasında da sıklıkla oran farklılıkları oluşabilmektedir. Yönetmelikte ihtiyaçlar doğrultusunda değişiklik yapılması, rapor prosedürünün tekrar tanımlanması ve takdirin kullanım şekli ile ilgili bir düzenleme getirilmesi gerektiği düşünülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ÇAY, Yusuf, Abdulaziz Yıldız, and Firdevs ÖZER. "Karabük İlindeki Hava Kirliliğinin Doğal Gaz Kullanımı İle Değişimi / The Change of Air Pollution in Karabuk with the Usage of Natural Gas." Journal of History Culture and Art Research 1, no. 4 (January 28, 2013): 497. http://dx.doi.org/10.7596/taksad.v1i4.137.

Full text
Abstract:
Fosil kaynaklı yakıtların kullanımı, hava kirliliğine sebebiyet veren en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu yakıtların bilinçsizce kullanılması sonucunda çevre problemlerine özellikle de hava kirliliğine neden olmaktadır. Yapılan bu çalışmada, Karabük ilinin doğalgaz kullanmaya başlamadan önceki ve doğalgaza geçiş ile hava kirlilik parametreleri (SO2 ve PM10) incelenmiştir. Doğal gaz kullanımının hava kalitesine etkisi araştırılmıştır. İlde ısınma ihtiyacını karşılamak için kömür, fuel-oil ve mazot kullanılırken 2010 yılı itibariyle doğal gaza geçilmiştir. Doğal gazın kullanılmaya başlanmasıyla bu yakıtların kullanımı azalmıştır. Çalışmanın sonunda, Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliğinde (HKDYY) belirtilen, SO2 için 250 μg/m3 değerinin doğal gaz kullanımına geçilmeden önce bazı aylarda üzerinde olduğu görülmüş ve doğal gaz kullanılmaya başlanmasından sonraki dönemlerde ise 250 μg/m3 değerinin aşılmadığı görülmüştür. PM10 için yönetmelikte belirtilen 200 μg/m3 değerinin kış sezonunda aşıldığı tespit edilmiştir. 2010 yılında Doğal gaz kullanımına geçiş ile birlikte bu değerde tekrar bir düşüş gözlenmiştir. Doğal gaz kullanım oranı artıkça havadaki SO2 ve PM10 değerlerinde ciddi düşüşler olduğu gözlenmiştir. The Change of Air Pollution in Karabuk with the Usage of Natural Gas The Usage of fossil origin fuels is one of the most important cause of air pollution. The usage of these fuels unconsciously causes environmental problems especially air pollution. In this study air pollution parameters (SO2 ve PM10) were analyzed before and after the usage of natural gas in Karabuk. The effect of usage natural gas on air quality is researched. In this city before 2010 coal, foul-oil and diesel were used to provide heat demanded then it is started using natural gas by 2010.With starting the usage of natural gas, the usage of these kind of fuels (coal, foul-oil, and diesel) has been decreased. At the end of the study-in the Air Quality Assessment and Management Regulation (AQAMR)- it is concluded that the value of 250 μg/m3 for SO2 is over in some months before using natural gas but it hasn’t exceeded 250 μg/m3 after starting the usage of natural gas. It has been identified that the value of 200 μg/m3 which is specified in regulations for PM10 has been exceeded and reached to 267 μg/m3 in the winter season. It has been observed that with starting the usage of natural gas, this value is again decreased in 2010.It is observed that while the usage of natural gas is getting more and more the value of SO2 ve PM10 are significantly decreased.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Çakıroğlu, Orhan, and Mehmet Palancı. "Reading attitude scale: The reliability and validity studyOkuma tutum ölçeği: Geçerlik ve güvenirlik çalışması." International Journal of Human Sciences 12, no. 1 (April 9, 2015): 1143. http://dx.doi.org/10.14687/ijhs.v12i1.3248.

Full text
Abstract:
<p align="left">The purpose of this study was to examine the adaptation, reliability and validity of a “reading attitude scale” that was developed by McKenna and Kear (1990) to determine the reading attitudes of students. The study was conducted with 318 students attending to 5<sup>th</sup>,6<sup>th</sup>,7<sup>th</sup>, and 8<sup>th</sup> grades in Trabzon. The scale includes 20 items and two factors called as leisure time reading and academic reading. The analyses were conducted in SPSS 20.0 and AMOS v.22. The final Turkish version of the scale included 20 items and two factors as it was in the original scale. The internal consistency reliability of the scale was 0.84 and 0.78 according to test-retest analysis. This is the first study that examines the reliability and validity of the Turkish version of the scale by using advanced statistics to determine the psychometric characteristics of the measure. Based on the study findings, the Reading Attitude Survey is a practical, feasible, and an understandable measurement tool.</p><p align="left"><strong>Özet</strong></p><p align="left">Bu çalışmanın amacı, öğrencilerin okumaya yönelik tutumlarını belirlemek amacıyla Mckenna ve Kear (1990) tarafından geliştirilmiş olan “Okumaya Yönelik Tutum Ölçeği”nin (OTÖ) uyarlama, geçerlik ve güvenirlik çalışmasını yapmaktır. Araştırmanın çalışma grubunu Trabzon ilinde eğitim görmekte olan ve 5.6.,7., ve 8. sınıfa devam eden toplam 318 öğrenci oluşturmuştur. Veriler SPSS 20.0 ve AMOS versiyon 22 paket programlarıyla yapılmıştır. Ölçek orijinaline uygun madde sayısında ve faktör yapısında oluşmuştur. DFA uyum indeksi ve madde faktör dağılımları istatistiksel olarak beklentilere uygun açığa çıkmıştır. Ölçeğin güvenirlik katsayısı iç tutarlılık yöntemi ile 0.84 test-tekrar test yöntemiyle 0.78 olarak hesaplanmıştır. İlk kez bu kapsamda ileri veri analizleri ile incelemesi gerçekleştirilen aracın psikometrik özelliklerinin kullanılmaya elverişli geçerli ve güvenilir olduğu tespit edilmiştir. Okuma Tutum Ölçeği’nin pratik, kullanım ve anlaşılması kolay kullanışlı bir ölçme aracı olduğu değerlendirilmektedir.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Küçük, Serhat, and Elif Kaya. "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi ile İlgili Hazırlanan Tezlerde Geçen Anahtar Kelimelere Yönelik İçerik Analizi / Content Analysis of the Keywords in the Dissertations on Teaching Turkish as a Foreign Language." Journal of History Culture and Art Research 7, no. 5 (December 31, 2018): 442. http://dx.doi.org/10.7596/taksad.v7i5.1880.

Full text
Abstract:
<p><strong>Abstract </strong></p><p>The aim of this study is to determine the frequency of usage of the keywords in Master’s and PhD dissertations prepared between 2010-2017 in the field of teaching Turkish as a foreign language. The sample of the study are 223 dissertations including 178 master’s and 45 PhD in total, which are open access in YÖK national dissertation database center and were written between the years 2010-2017. In this study, document analysis method, which is one of the qualitative research methods, was used. As a result of the research, it was concluded that in a total of 39 dissertations, including 36 master’s and 3 PhD, there were no keywords. In the dissertations left, the 102 different keywords were determined. Depending on these different keywords the 13 different subjects in general were determined. These subjects adress the vocabulary, grammar, culture, idioms and proverbs, basic language skills, Common European Framework References for Languages, motivation-anxiety-adaptation, language learning strategies, textbooks, material-play-activity, assessment-evaluation, teacher competences, student autonomy, methods and techniques, Turkish in Turkey and in the world. All keywords mentioned in dissertations were re-coded according to their subjects. The keywords in the dissertations related to basic language skills were coded and provided additionally. The findings shown in the tables and graphs in the study. However, the references of 223 master’s and PhD dissertations were not given in the end of the study in order not to busy too much place in the bibliography of the study.</p><p><strong>Öz</strong></p><p>Bu araştırmanın amacı, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanıyla ilgili 2010-2017 yılları arasında hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerindeki anahtar kelimeleri kullanım sıklıklarına göre belirlemektir. Araştırmanın örneklemini, YÖK Tez Merkezinde erişime açık ve 2010-2017 yılları arasında yapılmış olan 178 yüksek lisans ile 45 doktora olmak üzere toplam 223 âdet tez oluşturmaktadır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda; 36 yüksek lisans ve 3 doktora tezi olmak üzere toplam 39 tezde anahtar kelimenin kullanılmadığı görülmüştür. Tezlerde 102 farklı anahtar kelime tespit edilmiştir. Anahtar kelimelerden hareket ederek 'Söz varlığı, dil bilgisi, kültür, deyim ve atasözleri, temel dil becerileri, Avrupa Ortak Çerçeve Programı, motivasyon-kaygı-uyum, dil öğrenme stratejileri, ders kitapları, materyal-oyun-etkinlik, ölçme-değerlendirme, öğretmen yeterlikleri, öğrenci özerkliği, yöntem-teknik, Dünya’da ve Türkiye'de Türkçe’ olmak üzere 13 farklı genel konu alanı belirlenmiştir. Tezlerde geçen tüm anahtar kelimeler, konu alanına göre tekrar kodlanarak bütün bir şekilde gösterilmeye çalışılmıştır. Temel dil becerileriyle ilgili yapılan tez çalışmalarında kullanılan anahtar kelimeler ise ayrıca gösterilmiştir. Elde edilen bulgular tablo ve grafiklerle de gösterilmiştir. Ayrıca 223 âdet yüksek lisans ve doktora tezinin açık künyesi, çalışmanın kaynakçasında fazla yer tutmaması için verilmemiştir.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

ÇORUH, Ebru. "GERİ DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA İKİNCİ EL GİYSİLERİN TEKRAR KULLANIMA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK." Social Sciences Studies Journal 4, no. 21 (January 1, 2018): 3208–13. http://dx.doi.org/10.26449/sssj.738.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

SEZEN, Bülent, and Ali Ulvi İŞLER. "ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN MEVCUT DURUMU, TERCİH EDİLME VE EDİLMEME SEBEPLERİ." TURKISH JOURNAL OF MARKETING 2, no. 2 (December 26, 2017): 82–103. http://dx.doi.org/10.30685/tujom.v2i2.21.

Full text
Abstract:
Elektrikli araçlar dünyada 1880’li yıllardan itibaren kullanılmaya başlanmıştır. İlk zamanlarda benzin yakıtlı araçlar ile rekabet eden elektrikli araçlar, benzinli araçların seri üretime geçerek çok düşük fiyatlardan satılmaları üzerine piyasadan çekilmiştir. 1990’lı yıllarda fosil yakıtların çevreye olan zararlı etkileri nedeniyle bu araçlar tekrar gündeme gelmiştir. Hem konvansiyonel fosil yakıtlı motor, hem de elektrikli motor (batarya) barındıran araçlara uluslararası literatürde “hibrit araç” denilmektedir. Ülkemizde son yıllarda kullanıma girmeye başlayan bu araçlar için bu isim yaygın olarak kullanılsa da bazı yerlerde kelimenin Türkçesi kullanılarak “melez araç” ifadesi tercih edilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Erbay, Ayhan, and Zeynep Gülüm. "Çocuklarda Suç Tekrarını Yordayan Risk Faktörleri." Bulletin of Legal Medicine 23, no. 3 (December 23, 2018): 162–68. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2018345599.

Full text
Abstract:
Amaç: Suça sürüklenen çocukların tekrar suça sürüklenmesine ilişkin risk faktörlerinin belirlenmesi, tekrarlayan suça sürüklenmelerin önlenebilmesi için önem arz etmektedir. Mevcut çalışmanın amacı suça sürüklenen çocukların tekrar suça sürüklenmesini yor- dayan değişkenlerin belirlenmesidir. Bu bağlamda, tek bir defa suça sürüklenen çocuklar ile üç ve daha fazla suça sürüklenen çocukların karşılaştırılması yoluyla çocukların birçok kere suça sürüklenmesini yordayan faktörlerin ortaya çıkarılması hedeflenmektedir. Gereç ve Yöntem: Suça sürüklenmiş çocukların tekrar suça sürüklenmelerini yordayan faktörlerin belirlenmesi amacıyla retrospektif belge taraması yapılarak İstanbul Adliyesi yargı çevresinde kurulu olan çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde 2005-2015 yılları arasında yargılamaları yapılmış suça sürüklenen çocuklar hakkında yazılan sosyal inceleme raporları incelenmiştir. Üç veya daha fazla defa suça sürüklenen çocuklarla (n=200) rastgele seçilen ilk defa suça sürüklenen çocuklar (n=200) hakkında elde edilen veriler temel risk faktörlerine göre tasnif edilmiş ve tekrar suça sürüklenmeyi yordayan değişkenlerin tespiti için lojistik regresyon analizi kullanılmıştır. Bulgular: Tekrar suça sürüklenme olgusunda, riskli davranışlarda bulunan akranların varlığı, internet kafede zaman geçirme davranışı, okulu bırakma gibi faktörlerin oldukça güçlü ölçüde etkisinin bulunduğu; bunun yanı sıra kardeş sayısı, ilk defa suça sürüklendiği yaş, aile içi paylaşım ve iletişimin zayıf olması ile madde kullanma öyküsünün bulunmasının da tekrardan suça sürüklenme ile ilişkili olduğu ortaya konulmuştur. Sonuç: İlk defa suça sürüklenen ve 12-15 yaş grubunda bulunan çocukların, riskli davranış gösteren akranlarının olması, internet kafede vakit geçirmesi ve okulu bırakması halinde tekrar suça sürüklenme olasılığının oldukça yüksek olduğu anlaşılmıştır. Aile, toplum ve yetkili makamların özellikle çocuğun sağlıklı bir sosyal çevrede yetişebilmesi için gerekli tedbirleri alması gerek çocuğun gerekse de toplumun...
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

DOĞAN, Hatice, and Murat BURUCUOĞLU. "TÜKETİCİLERİN MOBİL BANKACILIK HİZMET KALİTESİ ALGILARI VE TEKRAR KULLANMA NİYETLERİ: AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA." International Journal of Management Economics and Business 14, no. 4 (December 31, 2018): 0. http://dx.doi.org/10.17130/ijmeb.2018445677.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Books on the topic "Tekrar kullanım"

1

Recycling in Textiles (Woodhead Publishing in Textiles). CRC, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Tekrar kullanım"

1

Kavzoğlu, Taşkın, İsmail Çölkesen, and Umut Güneş Sefercik. "Marmara Denizindeki Müsilaj Olayının Uzaktan Algılama Teknolojileri ile Tespiti ve İzlenmesi." In Marmara’da Deniz Ekolojisi; Deniz Salyası Oluşumu, Etkileşimleri ve Çözüm Önerileri, 199–224. Turkish Academy of Science, 2021. http://dx.doi.org/10.53478/tuba.2021.012.

Full text
Abstract:
Küresel ısınmanın karasal alanlarda olduğu gibi denizlerde de doğal dengeyi bozan etkileri bulunmaktadır. Adriyatik ve Tiren denizlerinde 200 yılı aşkın süredir sıklıkla yaşanan müsilaj olayları, Marmara Denizinde ilk kez 2007 yılında gözlemlenmiş, 2021 yılı mayıs ayından itibaren ise tekrar yoğun şekilde ortaya çıkarak doğal bir felakete dönüşmüştür. Deniz yüzeyinde geniş alanlar kaplayan müsilaj, deniz altındaki canlı hayatını da ciddi şekilde tehdit etmektedir. Müsilajın alansal büyüklüğünün, yoğunluğunun, zamansal hareketinin ve deniz suyu ile arasındaki ısı farkının takibi ve sahada yürütülen temizlik çalışmalarının etkilerinin tespiti için uzaktan algılama teknolojileri etkin bir çözümdür. Periyodik olarak üretilen müsilaj dağılım haritaları, deniz yüzeyindeki toplam müsilaj hacminin hesaplanması, rehabilitasyon çalışmalarının yürütülmesi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi başta olmak üzere birçok faaliyet için temel altlık konumundadır. Bu çalışmada, Sentinel-2 uydu görüntüsünün dört spektral bandı arasındaki ilişkiyi kullanan ‘müsilaj indeksi’ ile müsilaj kaplı alanların tespiti hedeflenmiştir. Bu indeksten faydalanılarak 14, 19 ve 24 Mayıs 2021 tarihli uydu görüntüleri için müsilaj indeks haritaları oluşturulmuştur. Sentinel-2 için tanımlanan müsilaj indeksi ile müsilaj oluşumlarının hızlı bir şekilde tespit ve analizinde önemli bir veri seti oluşturulabileceği görülmüştür. Ayrıca 17 Mayıs 2021 tarihli Landsat-8 termal uydu görüntüsü yardımıyla temiz deniz yüzeyi ve müsilaj oluşumlarının yüzey sıcaklıkları analiz edilmiştir. Sonuç olarak, müsilaj alanlarının yüzey sıcaklığının ortalama deniz yüzey sıcaklığına göre 3°C’ye kadar daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen bulgular, uzaktan algılamanın erken uyarı ve hazırlık çalışmalarındaki etkinliğini ve afet riski yönetiminde vazgeçilmez bir araç olduğunu ortaya koymuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography