To see the other types of publications on this topic, follow the link: Televizyonda.

Journal articles on the topic 'Televizyonda'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 journal articles for your research on the topic 'Televizyonda.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

KARABULUT, Burak. "BİLGİSAYAR ÇAĞI VE BİLGİSAYAR TEMELLİ TELEVİZYON YAPIMLARI: TELEVİZYONDA FANTAST." Journal of Academic Social Science Studies 3, Number: 56 (January 1, 2017): 383–91. http://dx.doi.org/10.9761/jasss7042.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

KIRIK, Ali Murat, and Murat Kazım KARAKUŞ. "Sosyal Medya ve İnternet Teknolojisi İle Yöndeşen Televizyon Yayıncılğı: Sosyal TV." AJIT-e: Online Academic Journal of Information Technology 4, no. 11 (May 1, 2013): 61–73. http://dx.doi.org/10.5824/1309-1581.2013.2.003.x.

Full text
Abstract:
Son dönemin en önemli kitle iletişim araçlarının başında televizyon gelmektedir. Her ne kadar internet teknolojisi büyük ivme kazanmış olmasına rağmen televizyon hala önemli bir kitle iletişim aracı durumundadır. Televizyonun çocuklar ve yetişkinler için bir sosyalleşme aracı olarak büyük önem arz ettiği araştırmacılar tarafından bir gerçeklik olarak kabul edilmektedir. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişim göstermesi televizyon ve interneti ortak çatı altında toplamıştır. Oluşan yakınsama olgusu kitle iletişim araçlarını da derinden etkilemiştir. İnternet, sosyal medya ve televizyonu kapsar hale gelmiştir. İnternet aracılığıyla yeni medya teknolojileri oluşmuş ve eski teknolojiler giderek değişim göstermeye ve silinmeye başlamıştır. Bu çalışmada sosyal medya ve internet ilişkisi irdelenecek, televizyon yayıncılığının değişen çehresi üzerinde durulacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

KUYUCU, Mihalis. "Y Kuşağının Televizyonda Dizi İzleme Alışkanlıkları." Journal of Turkish Studies 13, no. 26 (January 1, 2018): 879–905. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.14064.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Banko, Çağla, Tülay İlhan, and Fatime Şallı. "Okul öncesi dönem çocuklarının ebeveynlerinin akıllı sembol kullanımı ve televizyondan koruma yöntemleri." Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi 1, no. 1 (April 7, 2017): 45. http://dx.doi.org/10.24130/eccd-jecs.196720171114.

Full text
Abstract:
Bu çalışmanın amacı 3-6 yaş arası çocuğu olan annelerin akıllı sembolleri bilme ve kullanma düzeyleri ile çocuklarını televizyonun zararlı etkilerinden nasıl koruduklarını tespit etmektir. Araştırmanın nicel bölümü 3-6 yaş arasında çocuğu olan 130 annenin katılımıyla oluşturulmuştur. Nitel bölümde ise 8 anneden elde edilen veriler dikkate alınmıştır. Nicel ve nitel yöntemler kullanılan bu çalışmada katılımcılara anket ve yarı yapılandırılmış görüşme formu uygulanmıştır. Nicel verilerin değerlendirilmesinde ANOVA, t-testi kullanılmıştır. Ebeveynlerin farkındalık düzeyleri ile sembol kullanım düzeyleri arasındaki ilişki korelasyon analizi ile bulunmuştur. Nitel veriler ise içerik analizi yapılarak değerlendirilmiştir. Bulgularda ise katılımcıların ‘olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar’ sembolü dışındaki sembolleri genellikle bildikleri tespit edilmiştir. Ayrıca, katılımcıların akıllı sembolleri kullanma ve çocuklarını yönlendirme düzeylerinin de genellikle yüksek olduğu saptanmıştır. Araştırma değişkenlerinden sadece eğitim durumu değişkeninin etkili olduğu bulunmuştur. Post-Hoc testi sonucunda katılımcıların eğitim düzeyleri ile yönlendirme ve farkındalık düzeyleri arasında olumlu yönde ilişki olduğu tespit edilmiştir. Nitel görüşmeler sonucunda ailelerin televizyonu daha çok eğlence ve eğitim amacıyla kullandıkları, televizyonun olumsuz örnek davranışlar oluşturduğunu düşündükleri ve çocuklarını televizyonun olumsuz etkilerinden kontrollü izleterek koruduklarını belirtmişlerdir.Anahtar Kelimeler: Akıllı işaret sembolleri, televizyon, okul öncesi
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Akıner, Nurdan, and Murat Birol. "Televizyon Reklamlarında Kadınların Güç Temsili: Süper Kahramanların Kullanımı." Kadın/Woman 2000, Journal for Womens Studies 17, no. 1 (June 28, 2019): 103–19. http://dx.doi.org/10.33831/jws.v17i1.71.

Full text
Abstract:
Türkiye’de özellikle son yıllarda güç temsilinin kitle iletişim araçlarında çeşitli biçimlerde sunulduğu gözlemlenmektedir. Medyanın gücüne bağlı olarak bu durumun en sembolik biçimde karşılaşıldığı ortamlar, televizyon reklamlarıdır. Televizyon reklamlarında güç, sıklıkla izleyiciye bir temsil kullanılarak sunulmaktadır. Toplumlara ait ekonomi-politik ve sosyo-kültürel unsurların ekranlara reklamlar aracılığıyla yansıdığı da bilinen bir gerçektir. Reklam metinleri, çoğunlukla toplumdaki bireyleri işaret ederek mesajlarını gerçek kimseler ya da yaratılan süper kahramanlar aracılığıyla aktarmaktadır. Reklam metinlerindeki kahramanlar ait olunan toplumdaki kadın ve erkek rollerini temel alarak inşa edilmektedir. Toplumsal cinsiyet bağlamında, modern demokratik toplumsal sistemlerde cinsiyete özgü tabakalaşma, eşitsizlik ve ayrımcılık kadınları ötekileştirmekte ve daha orantısız biçimde etkilemektedir. Bu noktada reklamlar, ataerkil toplum uzantısındaki modern toplum yapılarında kadının ikinci plana atılan konum ve rollerini yeniden üretmektedir. Toplumdaki konumuna işaret edilerek rolleriyle pasifize edilen kadınların, temsilleri de televizyon reklamlarına gerçek yaşantıdaki benzer şekliyle yansır. Toplumların sosyo-kültürel ve ekonomi-politik etkileşimleri sürecinde ev ortamı kadına ait görüldüğü için ev uğraşıları da sıklıkla kadının dünyasında sunulur. Bu çerçevede ev ortamına dair temsillerin sunulduğu en belirgin örnekler temizlik ürünü reklamlarında yer almaktadır. Ayrıca, bu reklamlarda genellikle ürünü kullanan ya da temsil eden gerçek ya da hayali bir kahraman kullanımı söz konusudur. Temizlik ürünü reklamlarının hedef kitlesi kadınlar olduğu için reklam metinleri de kadının dünyasına seslenerek hazırlanır. Bu çalışmada, temizlik ürünleri Cif, Mr. Muscle ve Ace’nin televizyonda yayınlanan reklamlarındaki kadının güç temsilleri ve süper kahraman kullanımı göstergebilimsel çözümleme yöntemiyle karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Çalışmanın sonucunda, farklı markalardaki temizlik ürünlerinin benzer yollarla güç temsili kullandığı görülse de görsel ve metinsel içerikler değerlendirildiğinde birtakım farklıların olduğu görülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

SERTTAŞ, Aybike. "TELEVİZYONDA CİNSİYETÇİLİK: REKLAM FİLMLERİ ÜZERİNDEN BİR ANALİZ." Journal of Academic Social Sciences, no. 5 (January 1, 2014): 369. http://dx.doi.org/10.16992/asos.233.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

ÖZGÜR, ÖZLEM. "TELEVİZYONDA YAYINLANAN KADIN PROGRAMLARINDA TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİNİN SUNUMU." INTERNATIONAL PEER-REVIEWED JOURNAL OF COMMUNICATION AND HUMANITIES RESEARCHES 15 (June 30, 2017): 15–47. http://dx.doi.org/10.17361/uhive.2017.2.13.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

İLHAN, Vahit, and Derya USTA. "Televizyonda Gündüz Kuşağı Programlarındaki Dönüşüm: “Esra Erol’da” Örneği." Erciyes İletişim Dergisi 5, no. 4 (July 30, 2018): 571–98. http://dx.doi.org/10.17680/erciyesiletisim.427774.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

KAYA, Büşra. "TELEVİZYONDA ŞİDDET GÖSTERİMİ: GEORGE GERBNER VE KÜLTİVASYON ANALİZİ ÜZERİNE." Journal of International Social Research 12, no. 62 (February 28, 2019): 1441–49. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.2019.3152.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Yasir CEVHER, Taha. "TÜRKÇE ÖĞRETMEN ADAYLARININ TELEVİZYONDA KULLANILAN DİL İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ." International Journal Of Turkish Literature Culture Education 8, no. 8/2 (January 1, 2019): 948–64. http://dx.doi.org/10.7884/teke.4372.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

AKMEŞE, Zuhal. "SOSYAL MEDYA VE TELEVİZYONDA YAYINLANAN HABERLERİN KARŞILAŞTIRMALI ÇERÇEVE ÇÖZÜM." Journal of Social Sciences 17, no. 17 (January 1, 2017): 591–604. http://dx.doi.org/10.16990/sobider.3823.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Evrim, YÖRÜK. "Televizyonda nitelik sorunu hakkında bir tartışma: Behzat Ç. örneği." Ankara Üniversitesi SBF Dergisi 67, no. 3 (2012): 219–63. http://dx.doi.org/10.1501/sbfder_0000002260.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Demir, Kübra, and Nuriye Yıldırım Şişman. "Watching television and being affected by television according to the opinions of parents of children between the ages of three and six." Journal of Human Sciences 18, no. 3 (July 3, 2021): 349–63. http://dx.doi.org/10.14687/jhs.v18i3.6048.

Full text
Abstract:
Aim: The aim of this study is to examine the opinions of parents who have three to six years old children on the status of their children watching television and the effects of television on their children. Method: This is a sectional study. 256 parents participated in the study. The participation rate was 80%.A questionnaire form created by reviewing the literature was used as a data collection. Findings: Of the participating parents, 71.9% were female. Of the families, 23.0% had two televisions, and 6.2% of the participating children had a television in their room; 45.7% started to watch television after the age of two. The television was watched most in the evening hours (55.1%) and 63.7% of the children watched for one or two hours, while 33.6% watched for three hours or more in a day. The television was kept on for five-eight hours in 49.2% of the houses. Changes due to watching television were witnessed in the behaviors of 43,4% of the children, and 77.5% of these changes were found to be negative. The children watched cartoons (36.4%), kids’ programs (23.7%), documentaries (11.5%), and advertisements (10.7%) the most. Children were found to be most affected by the behaviors of cartoon characters (39.5%). Conclusions: This study indicates that the majority of the children between the ages of three and six years watch television for too long; the child participants watched cartoons and kids’ programs, and were influenced by cartoon characters’ behaviors the most; a majority of the parents believed that their children would prefer games over television; a majority of the children occasionally slept late after they had watched television; watching television for too long reduced their social activity, and caused them to have nightmares and to be aggressive. The amusing and educational television programs and letting children watch television to kill time are significant for children’s health. ​Extended English summary is in the end of Full Text PDF (TURKISH) file. Özet Amaç: Bu çalışmanın amacı, üç – altı yaş çocuğu olan ebeveynlerin, çocuklarının televizyon izleme durumları ve televizyonun çocukları üzerine etkilerine yönelik görüşlerinin incelenmesidir. Yöntem: Kesitsel bir araştırmadır. Çalışmaya 256 ebeveyn katılmış olup katılım oranı %80 bulunmuştur. Veriler literatürden yararlanılarak oluşturulan soru formu kullanılarak toplanmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan ebeveynlerin %71.9’unu anneler oluşturmaktadır. Evlerin % 23.0’ de 2 televizyon vardır ve çocukların % 6.2’nin odasında televizyon bulunmaktadır. Çocuklar akşam saatlerinde (%55.1) daha çok televizyon izlemektedir. Çocukların %63.7’si televizyon programlarını günde 1-2 saat, %33.6’sı ise 3 saat ve üzeri izlemektedir. Evlerin %49.2’’sin de televizyon 5 – 8 saat açık kalmaktadır. Çocukların % 77.5’inde olumsuz davranış değişimi olmaktadır.Çocukların %45.7’si 2 yaşından itibaren televizyon izlemeye başlamıştır. Çocuklar en çok çizgi film (%36.4), çocuk programları (%23.7), belgesel (%11.5) ve reklamları (%10.7) izlemektedir. Çocuklar en çok çizgi film kahramanlarının davranış şeklinden etkilenmektedir. Sonuç: Çalışmada 3-6 yaş grubu çocukların çoğunluğunun evde televizyon izleme ve televizyonun evde açık kalma sürelerinin uzun olması, çocukların en çok çizgi film ve çocuk programları izlemeleri, çizgi film kahramanlarının en çok davranışlarından etkilenmeleri, uzun süre televizyon izlemenin çocukların sosyalliklerinin azalmasına, kabus görmelerine ve saldırganlığına sebep olduğu ve televizyonun eğlendirici, eğitici-öğretici olması nedeni ile televizyon izletilmesi önemli sonuçlardır. Amaç: Bu çalışmanın amacı, üç – altı yaş çocuğu olan ebeveynlerin, çocuklarının televizyon izleme durumları ve televizyonun çocukları üzerine etkilerine yönelik görüşlerinin incelenmesidir. Yöntem: Kesitsel bir araştırmadır. Çalışmaya 256 ebeveyn katılmış olup katılım oranı %80 bulunmuştur. Veriler literatürden yararlanılarak oluşturulan soru formu kullanılarak toplanmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan ebeveynlerin %71.9’unu anneler oluşturmaktadır. Evlerin % 23.0’ de 2 televizyon vardır ve çocukların % 6.2’nin odasında televizyon bulunmaktadır. Çocuklar akşam saatlerinde (%55.1) daha çok televizyon izlemektedir. Çocukların %63.7’si televizyon programlarını günde 1-2 saat, %33.6’sı ise 3 saat ve üzeri izlemektedir. Evlerin %49.2’’sin de televizyon 5 – 8 saat açık kalmaktadır. Çocukların % 77.5’inde olumsuz davranış değişimi olmaktadır.Çocukların %45.7’si 2 yaşından itibaren televizyon izlemeye başlamıştır. Çocuklar en çok çizgi film (%36.4), çocuk programları (%23.7), belgesel (%11.5) ve reklamları (%10.7) izlemektedir. Çocuklar en çok çizgi film kahramanlarının davranış şeklinden etkilenmektedir. Sonuç: Çalışmada 3-6 yaş grubu çocukların çoğunluğunun evde televizyon izleme ve televizyonun evde açık kalma sürelerinin uzun olması, çocukların en çok çizgi film ve çocuk programları izlemeleri, çizgi film kahramanlarının en çok davranışlarından etkilenmeleri, uzun süre televizyon izlemenin çocukların sosyalliklerinin azalmasına, kabus görmelerine ve saldırganlığına sebep olduğu ve televizyonun eğlendirici, eğitici-öğretici olması nedeni ile televizyon izletilmesi önemli sonuçlardır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

YILMAZ, Hakan, and Pınar ŞENEL. "TELEVİZYONDA YAYINLANAN GASTRONOMİ KONULU GEZİ PROGRAMLARININ DAVRANIŞSAL TATMA NİYETİNE ETKİSİ." Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 20, no. 38 (December 1, 2017): 521–44. http://dx.doi.org/10.31795/baunsobed.645107.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

İlaslan, Süleyman. "Popüler Tarih Dizileri Bağlamında Televizyonda Tarih İnşası ve Politik Tartışmalar." Kultur ve Iletisim - Culture &Communication, no. 37 (March 15, 2016): 12. http://dx.doi.org/10.18691/imge.20163716103.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

PAZARBAŞI, Betül. "TELEVİZYONDA YAYINLANAN VE ANA TEMASI ŞİDDET OLAN ÇİZGİ FİLMLERİN İÇERİK ANALİZİ." Intermedia International e-journal 5, no. 8 (June 27, 2018): 28–41. http://dx.doi.org/10.21645/intermedia.2018.43.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

ÇETİN, Erdal. "Çocuk ve Gençlerin Televizyonda Maç İzleme Alışkanlıklarının Spordaki Şiddet Eylemlerine Etkileri." International journal of Science Culture and Sport 3, no. 11 (January 1, 2015): 828. http://dx.doi.org/10.14486/ijscs351.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

İlhan, ÖZAY. ""Başlar Mısın Başlayalım Mı?" Televizyonda Devlet Tekelinden Özelleşmeye : İtalya ve Türkiye." Ankara Üniversitesi SBF Dergisi 49, no. 3 (1994): 1. http://dx.doi.org/10.1501/sbfder_0000001708.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

YILMAZ, Hazan, and Aslı Elif AYDIN. "TÜKETİM KÜLTÜRÜNÜN GELİŞİM SÜRECİ VE TELEVİZYON PROGRAMLARININ KİŞİLERİN TÜKETİM DAVRANIŞI ÜZERİNDEKİ ROLÜ: BİR ODAK GRUP ÇALIŞMASI." Business & Management Studies: An International Journal 5, no. 1 (April 21, 2017): 131–46. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v5i1.102.

Full text
Abstract:
Çalışmanın temel amacı bütün dünyayı etkisi altına alan kültürel bir değişim sürecinin tüketim üzerine etkilerini incelemektir. Kapitalizm ve küreselleşme gibi unsurların tetiklediği tüketim kültürü, liberalleşme sonucunda Türkiye’de de gelişme göstermiş, özellikle de televizyonlar aracılığıyla tüketim isteğini yaygınlaştırmıştır. Bu çalışmada televizyon programlarının kişilerin tüketim davranışlarına olan etkisini incelemek amacıyla odak grup yöntemi kullanılmıştır. Elde edilen bulgular katılımcıların, odak grupta tartışılmak üzere seçilen televizyon programı etkisiyle, tüketme eğilimlerinin arttığını ortaya koymuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

VARLI GÜRER, Saadet Zeynep. "TELEVİZYONDA TASARLANAN HAYATLAR EKSENİNDE "GÖSTERİŞÇİ TÜKETİMİN" SUNUMU: CESUR VE GÜZEL DİZİSİ ÖRNEĞİ." Journal of International Social Research 10, no. 51 (August 30, 2017): 1160–73. http://dx.doi.org/10.17719/jisr.2017.1847.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Ataşcı, Nigar, and Kadir Canöz. "TELEVİZYONDA YAYINLANAN KAMU SPOTLARININ HALKI BİLGİLENDİRMEDEKİ YERİ VE ÖNEMİ: KONYA ÖRNEĞİNDE AMPİRİK BİR ÇALİŞMA." Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi 7, no. 19 (September 30, 2019): 318–40. http://dx.doi.org/10.33692/avrasyad.628310.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

Demirel, Birsen. "Yazılı ve Görsel Medyada Diyabet ve Beslenme." Journal of Nutrition and Dietetics 47 (December 31, 2019): 129–33. http://dx.doi.org/10.33076/2019.bdd.1324.

Full text
Abstract:
Medya, bilgi edinme amacıyla günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Beslenme, doğru bilgiye en zor ulaşılan konulardan biri olmanın yanında en çok aranılan konulardan da biridir. Halkın sağlığını geliştirebilmek için yazılı ve görsel medya bir araç olarak kullanmaktadır. Medya, bireylerin tutumlarını, kanaatlerini, tavır alışlarını şekillendiren ve ciddi anlamda etkileyen birincil kaynaktır. Sağlık bilgisi edinme ile ilgili yapılan pek çok çalışma, kişilerin bilgi kaynağı olarak yazılı ve görsel medyayı, çoğunlukla televizyonda sunulan sağlık programlarını ve sağlık haberlerini izlemekte olduğunu göstermektedir. Diyabetin kontrolünde kullanımının faydalı olacağı ile ilgili pek çok haber yazılı ve görsel medyada yer almaktadır. Pek çok bireyin bu haberlerin etkisi altında kaldığı yapılan çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Halkın sağlığını etkileyecek düzeyde yazılı ve görsel medyada yer alan sağlık haberleri çok defa üzerinde titizlikle durulmadan, gerçekliği ve bilime uygunluğu yeterince sorgulanmadan hazırlanmaktadır. Sağlık haberlerinde en az iki kere düşünmek, insanlara sahte umut ya da umutsuzluk vermemek doğru olacaktır. Sağlık haberleri uzman kişiler tarafından paylaşılmalı ve ilgili kurumlar tarafından denetilmelidir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Büker, Nalan. "SİNEMA – TELEVİZYONDA MESLEKİ YETERLİLİK VE EKONOMİK KALKINMAYA KATKISI: SAYISAL VERİLERLE AVRUPA ÜLKELERİ VE TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI." SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK DERGİSİ 10, no. 1 (July 26, 2017): 433–53. http://dx.doi.org/10.18094/josc.309987.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Yılmaz, Muzaffer Musab. "Jale Özata Dirlikyapan, Edebiyatta, Sinemada, Televizyonda Tür Kuramı: Temel Metinler, Ankara: Doğu Batı Yayınları, 2018, 367 s." Journal of Humanity and Society (İnsan & Toplum Dergisi) 10, no. 2 (June 1, 2020): 200–202. http://dx.doi.org/10.12658/d0249.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Birlik, Savaş Keskin İsmail. "Televizyonun Azınlıklarından Azınlıkların Televizyonuna: Türk Hıristiyanların Öz-Temsil Pratiğini İzlemek." Uluslararası İletişim ve Sanat Dergisi 1, no. 1 (2020): 18–32. http://dx.doi.org/10.29228/iletisimvesanat.48340.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

ARIKLI, Güven. "KKTC'de İlk Özel Televizyon: Özel Televizyonun Yazılı Basına İlişkin İnceleme." Journal of Turkish Studies 13, Volume 13 Issue 10 (January 1, 2018): 765–71. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.13416.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

KARA, Nurat. "TELEVİZYON İŞLETMELERİNDE İŞLETMENİN DÜŞÜNSEL YAKLAŞIMLARININ TELEVİZYON YAYINLA." Journal of Academic Social Science Studies 4, Number: 34 (January 1, 2015): 247. http://dx.doi.org/10.9761/jasss2825.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

ANKARALIGİL, NAZIM. "THE COMMERCIALIZATION OF CHILDREN’S TELEVISION BROADCASTING AND CHILDREN’S TELEVISION CHANNELS IN TURKEY." E-Journal of New World Sciences Academy 9, no. 2 (April 18, 2014): 107–26. http://dx.doi.org/10.12739/nwsa.2014.9.2.4c0183.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

ERDEMİR GÖZE, Filiz. "Televizyondan Yansıyan Şiddete Sinemanın Yaklaşımı." Journal of Turkish Studies 12, Volume 12 Issue 35 (January 1, 2017): 195–211. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.12656.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

TÜZÜN ATEŞALP, Selin. "“Nitelikli Televizyon”: Medya Profesyonellerinin Perspektifinden Türk Televizyon Dizilerinde Nitelik." Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi, no. 25 (December 30, 2016): 9. http://dx.doi.org/10.16878/gsuilet.283029.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

KARADAĞ, Gökmen H., and And ALGÜL. "GENERALIST TELEVISION / THEMATIC TELEVISION VIEWING ATTITUDES IN THE CONTEXT OF USES AND GRATIFICATIONS APPROACH." TURKISH ONLINE JOURNAL OF DESIGN ART AND COMMUNICATION 8, no. 4 (October 1, 2018): 708–24. http://dx.doi.org/10.7456/10804100/010.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

Karaboğa, Tahir. "The phenomenon of consumption in television seriesTelevizyon dizilerinde tüketim olgusu." Journal of Human Sciences 13, no. 1 (April 13, 2016): 2072. http://dx.doi.org/10.14687/ijhs.v13i1.3721.

Full text
Abstract:
Capitalist economic system in its current developmental process fictionalizes and constructs many of the societal elements toward the consumption of products and services. Television series today emerge as one of the most effective sales strategies in the marketing of goods and services of companies. Television series display the products of companies by the methods that mobilize the feelings of individuals, advertise the trademarks, and consequently ensure the continuity of the industrial system by triggering the shopping tendencies of individuals.The aim of this study is to determine the relationship between the consumption phenomenon and the contents of television series. Within this perspective, how and to what extent consumption phenomenon is presented in the series has been examined.The data consists of video recordings of the 7 television series and 14 episodes broadcasted at 7 national television channels (TRT1, Kanal D, Show, Samanyolu, Star, Fox and ATV) in Turkey.This study is a descriptive one and has employed qualitative methods. The findings have revealed that the variety of consumer products and the number of commercials are remarkably high in the television series, and thousands of products and services have been presented by the characters in the series. In addition, it has been found out that there is a parallelism between the products presented in the series and the advertising categories. ÖzetKapitalist ekonomik sistem geldiği gelişim noktasında toplumsallığa ait pek çok unsuru tüketim ürün ve hizmetlerinin satın alınması yönünde kurgulamakta ve inşa etmektedir. Televizyon dizileri günümüzde, firmaların tüketim mal ve hizmetlerinin pazarlanmasında en etkili satış stratejilerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Televizyon dizileri, insanların tüketim ile ilgili duygularını harekete geçirecek yöntemlerle firmaların tüketim ürünlerini teşhir etmekte, markaların reklamlarını yapmakta ve insanların satın alma eğilimini tetikleyerek endüstriyel sistemin sürekliliğini sağlamaktadır.Bu çalışma, yerli televizyon dizi içerikleri ile tüketim olgusu arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda televizyon dizilerinde tüketim olgusunun nasıl sunulduğu, tüketim olgusunun ne derecede yer aldığı incelenmiştir.Araştırmanın verileri, Türkiye’de özel ve kamu televizyonculuk faaliyeti yapan, TRT1, Kanal D, Show, Samanyolu, Star, Fox ve ATV televizyon kanallarında yer alan 7 yerli dizinin 14 bölümüne ait görüntülerini içeren video kayıtlarından oluşmaktadır.Bu çalışma betimsel bir çalışma olup nitel yöntem kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları televizyon dizilerinde tüketim ürün çeşitliliği ve reklamların sayısının dikkat çekici ölçüde fazla olduğunu, binlerce firmanın tüketim ürün ve hizmetinin dizi karakterleri tarafından kullanılarak tanıtıldığını, dizide ön plana çıkan ürün kategorileri ile reklam kategorileri arasında bir paralellik göstermiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Kasap, Fevzi, Ali Murat Mırçık, and Ayhan Dolunay. "Medyada Şiddetin Yeniden Üretimi: Türkiye Ana Haber Bültenleri Üzerine Bir İnceleme / Reproduction of Violence in the Media: A Review on Turkey's Main News Bulletins." Journal of History Culture and Art Research 7, no. 1 (March 31, 2018): 684. http://dx.doi.org/10.7596/taksad.v7i1.1414.

Full text
Abstract:
<p><strong>Abstract</strong></p><p>In the daily life, the media is a concept that gives direction to life and affects society from every direction. Media tools has been published with anxiety of economic and political concerns. This anxiety arises from the ideology, and according to this media is in the process of reproduction. In this framework, one of the reproduced concepts emerges as violence. Violence is often seen as a concept that often appears in the main news bulletins of television channels. The channels reproduce violent incidents according to their own ideological structures and present them to their target groups; because the television appeals to a large crowd, the influence is quite high. The universe of work is the main news bulletins. As a sample, main news bulletins of Kanal D, Kanal 7, Show TV and NTV between 07.11.2017 and 11.11.2017 were followed and related news were analyzed by discoursing analysis method and it was tried to be determined how violence incidents were regenerated.</p><p> </p><p><strong>Öz</strong></p><p>Medya gündelik hayatın içinde, bu hayata yön veren, toplumu her yönden etkileyen bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Medya araçları ekonomik ve politik kaygılar çerçevesinde yayınlarını gerçekleştirmektedir. Bu kaygı ideolojiden kaynaklanır ve buna bağlı olarak medya, yeniden üretim sürecine girmektedir. Bu çerçevede, yeniden üretilen kavramlardan biri de şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır. Şiddet, özellikle televizyon kanallarının ana haber bültenlerinde sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram olarak görülmektedir. Kanallar kendi ideolojik yapılanmaları gereği şiddet olaylarını yeniden üreterek hedef kitlelerine sunmakta olup; televizyonun büyük bir kitleye hitap etmesi nedeniyle, etki gücü oldukça yüksektir. Çalışmanın evreni ana haber bültenleridir. Örneklem olarak ise Kanal D, Kanal 7, Show TV ve NTV kanallarının 07.11.2017-15.11.2017 tarihleri arasındaki ana haber bültenleri takip edilmiş ve yayınlanan ilgili haberler, söylem analizi yöntemiyle incelenerek, şiddet olaylarının nasıl yeniden üretilerek ele alındığı tespit edilmeye çalışılmıştır.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

SUİÇMEZ, Mehmet. "OYUN OLMAKTAN ÇIKARAK ENDÜSTRİLEŞEN FUTBOLUN TELEVİZYONLA İLİŞKİSİ." Journal of Academic Social Sciences 75, no. 75 (January 1, 2018): 551–229. http://dx.doi.org/10.16992/asos.14030.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

ince, fatih. "AYDINLATMANIN TELEVİZYON ÇEKİMLERİNDE KULLANIMI." SOCIAL SCIENCE DEVELOPMENT JOURNAL 5, no. 19 (January 1, 2020): 43–53. http://dx.doi.org/10.31567/ssd.235.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

KARABOĞA-, Tahir. "TELEVİZYON REKLAMLARI VE ÇOCUK." Journal of Academic Social Sciences 101, no. 101 (2020): 244–58. http://dx.doi.org/10.29228/asos.39957.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

TANRIVERMİŞ, Şenay. "TELEVİZYON, ÖZNE VE İKTİDAR." Journal of Academic Social Sciences 87, no. 87 (January 1, 2019): 97–108. http://dx.doi.org/10.16992/asos.14622.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

Sema, KANER. "Televizyon reklamları ve çocuklar." Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi 22, no. 2 (1989): 787–99. http://dx.doi.org/10.1501/egifak_0000001420.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

TANRIVERMİŞ-, Şenay. "TÜRK TELEVİZYON DİZİLERİNİN MARKALAŞMASI." Journal of Academic Social Sciences 113, no. 113 (2021): 79–92. http://dx.doi.org/10.29228/asos.48754.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

Tokdemir, Mehmet, and Hüdaverdi Küçüker. "Çocuk Suçluluğu ve Medya." Bulletin of Legal Medicine 5, no. 3 (December 1, 2000): 164–67. http://dx.doi.org/10.17986/blm.200053422.

Full text
Abstract:
Elazığ Islahevinde bulunan, suç işlediklerinde yaşları 12- 17 arasında değişen (ortalama 1 S.0± 1.2), 106 erkek hükümlü çocuk ergenin tamamı, daha önce suç işlememiş benzer sosyoekonomik düzeydeki yaşları 13-18 arasında değişen (ortalama 13.611.3) 126 erkek okul öğrencisiyle medya ve müzik izlemleri yönünden karşılaştırılarak, iki grup arasındaki farklılıklarının ortaya konması amaçlandı. Hükümlü çocuk ergenler Islahevine girmeden önce ortalama 34-39 saat/hafla televizyon seyrederken, kontrol grubu olgularının 19-26 saat/hafta televizyon seyrettikleri belirlenmiştir. Ayrıca hükümlü çocuk/ergenlerin %51.9'u şiddet içerikli macera-savaş filmi seyrederken, suç işlememiş okul öğrencilerinde bu oran %25.4 olarak tespit edilmiştir. Her iki grup arasında anlamlı farkların olması, medyanın çocuk/ergenlerin şiddet davranışlarına yönelmesinde rol oynadığını göstermekte olup, bu konuda ilgili kişi ve kurumların ciddi önlemler alması gerektiği kanaatine varılmıştır.Anahtar Kelimeler: Çocuk/ergen suçluluğu, medyada şiddet, müzik ve şiddet.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

Soydan, Ersoy. "Televizyonun arabesk müziğin soylulaşmasındaki rolü." Marmara Iletisim Dergisi, no. 23 (July 1, 2015): 61. http://dx.doi.org/10.17829/midr.20152316043.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

Oskay, H. Arda. "SEMIOTIC ANALYSIS OF CHILDREN IMAGES IN TELEVISION COMMERCIALS." AJIT-e Online Academic Journal of Information Technology 6, no. 19 (May 15, 2015): 99–126. http://dx.doi.org/10.5824/1309-1581.2015.2.005.x.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

Ergüney, Merve. "RTÜK’ün İnternet Denetimi: İlgili Mevzuat Üzerine Bir Değerlendirme." AJIT-e: Online Academic Journal of Information Technology 11, no. 41 (August 5, 2020): 96–122. http://dx.doi.org/10.5824/ajite.2020.02.005.x.

Full text
Abstract:
Yirmibirinci yüzyılın başlarından itibaren internet, yaşamın hemen her alanında etkin ve yaygın bir biçimde kullanılmaya başlamıştır. İnternet, ifade hürriyetinin en önemli araçları olan; gazete, dergi, radyo, televizyon ve sinema gibi diğer tüm kitle iletişim araçlarını bünyesinde barındırmaktadır. İnternet yayınlarının ifade hürriyetini engellemeyecek biçimde, demokratik ve özgür bir yayıncılık anlayışı içerisinde düzenlenmesi son derece önemlidir. Bu çalışma, 21 Mart 2018 tarihinde 6112 sayılı Kanun’a eklenen “Yayın Hizmetlerinin İnternet Ortamından Sunumu” kenar başlıklı 29/A maddesi ve bu madde kapsamında, 1 Ağustos 2019 tarihinde çıkarılan “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik” üzerine hazırlanmış eleştirel bir değerlendirme niteliğindedir. Çalışma 6112 sayılı Kanun’un 29/A maddesinin genel değerlendirmesini ve ilgili Yönetmelikteki maddelerin ayrı ayrı incelenmesini içermektedir. Çalışmanın amacı söz konusu hukukî düzenlemelerdeki problemli noktaları yasal dayanaklarıyla birlikte ortaya koymaktır. Çalışmada belgesel tarama yöntemi kullanılmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde söz konusu düzenlemelerin, ifade hürriyeti, hukukî belirlilik ve hukuk güvenliği bakımından bazı sorunlar içerdiği tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

ÇİFTÇİ, Hasan. "TÜRK TELEVİZYON HABERCİLİĞİNDE MAGAZİNLEŞME OLGUSU." Journal of Academic Social Science Studies 5, Number: 58 (January 1, 2017): 475–87. http://dx.doi.org/10.9761/jasss7107.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

Boztepe, Veli. "Televizyon Haberlerinde Suriyeli Mültecilerin Temsili." İlef Dergisi 4, no. 1 (May 30, 2017): 91–122. http://dx.doi.org/10.24955/ilef.312831.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

ŞENOCAK, Ebru. "TELEVİZYON REKLAMLARI VE DİL İLLÜZYONLARI." AKRA KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYAT DERGİSİ 6, no. 15 (May 8, 2018): 103–22. http://dx.doi.org/10.31126/akrajournal.389977.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

NARMANLIOĞLU, Haldun. "Televizyon İmajı ve Sosyal Gerçeklik." Journal of Turkish Studies 11, Volume 11 Issue 2 (January 1, 2016): 935. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.9402.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

Faruk SÖNMEZ, Ömer. "Ulusal Televizyon Kanallarında Engelli Hakları." Journal of Turkish Studies 8, Volume 8 Issue 8 (January 1, 2013): 2073. http://dx.doi.org/10.7827/turkishstudies.5411.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

ESER, Cansu. "Televizyon İzlemenin Aile İlişkilerine Etkisi." Social Sciences Studies Journal 5, no. 33 (January 1, 2019): 2059–70. http://dx.doi.org/10.26449/sssj.1418.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

INCE, Devrim. "Televizyon Haberlerinde Garbiyatçılık: TRT Örneği." Journal of Yaşar University 10, no. 38 (April 15, 2015): 6499. http://dx.doi.org/10.19168/jyu.64659.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography