Academic literature on the topic 'Ters-yüz edilmiş öğrenme modeli'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Ters-yüz edilmiş öğrenme modeli.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Ters-yüz edilmiş öğrenme modeli"

1

Toytok, Esef Hakan, and Ayşe Hümeyra Fırat. "TERS-YÜZ EDİLMİŞ MODELLE EĞİTİM GÖREN OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN ÖZ DÜZENLEME BECERİLERİNİN SINIF YÖNETİMİ AÇISINDAN İNCELENMESİ." EKEV Akademi Dergisi, no. 100 (December 18, 2024): 354–73. https://doi.org/10.17753/sosekev.1526523.

Full text
Abstract:
Bu araştırma ters yüz edilmiş öğrenme ortamlarında öğrenim gören okul öncesi öğrencilerinin öz düzenleme becerilerini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nicel ve nitel analizlerin birlikte kullanıldığı karma yöntemlerden açıklayıcı sıralı desen kullanılmıştır. Araştırmanın nicel boyutunda ön test- son test kontrol gruplu deneysel desen kullanılırken nitel boyutunda nicel verileri anlaşılır kılmak amacıyla olgubilim desen kullanılmıştır. Araştırmada veri toplamak amacıyla öğrencilerin demografik özelliklerine ait bilgileri elde etmeye yönelik “Kişisel Bilgi Formu” ve öğrencilerin öz düzenleme beceri düzeylerini belirlemeye Yönelik “4-6 Yaş Çocuklarına Yönelik Öz Düzenleme Becerileri Ölçeği (Öğretmen Formu)” uygulanmıştır. Araştırmanın nitel boyutunda ise yarı yapılandırılmış görüşmelerle öğretmenlerin modele ilişkin görüşleri alınmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2023-2024 eğitim öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bağımsız anaokuluna devam eden 44 kontrol grubu, 41 deney grubu olmak üzere toplam 85 çocuk oluşturmaktadır. Deney (n=44) grubunda yer alan öğrenciler önceden planlanan etkinlikleri içine alan 6 hafta boyunca ters yüz edilmiş öğrenme ortamında eğitim görmüşlerdir. 6 hafta süren uygulamanın ardından ölçme araçları öğretmenler tarafından son test olarak deney ve kontrol grubuna tekrar uygulanmıştır. Araştırmanın nitel boyutunda deney grubu öğretmenleri ile yapılan yarı yapılandırılmış görüşme ile öğretmenlerin görüşleri alınmıştır. Ters yüz edilmiş öğrenme ortamlarının okul öncesi öğrencilerinin öz düzenleme becerilerine etkisini incelemek amacıyla parametrik testlerden Bağımsız Örneklem t -Testi kullanılmıştır. Deney ve kontrol gruplarının ön test ve son test puanları arasındaki farklılığı incelemek amacıyla İlişkili Gruplar t- Testi kullanılmıştır. İncelenen son test sonuçlarında ise deney grubunun öz düzenleme becerileri tüm alt boyutlarında anlamlı farklılık görülürken kontrol grubunun son test sonuçlarında anlamlı bir farklılığa rastlanmamıştır. Araştırma sonucunda; deney grubuna uygulanan ‘Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Modeli’nin öğrencilerin öz düzenleme becerilerine katkı sağladığı belirlenmiştir. Araştırma sonucunda öğretmenlerin model hakkında bilgilendirilmesinin, modelin okul öncesi eğitim kurumlarında kullanımının yaygınlaştırılması ve diğer eğitim kademelerinde de bu araştırmanın yapılması önerilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

TÜRK, Özge, and Ev ÇİMEN. "Matematik Öğretmen Adaylarının Beceri Temelli Etkinlik Geliştirmede Kullanılan Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Modeline Yönelik Görüşleri." Dijital Teknolojiler ve Eğitim Dergisi 1, no. 2 (2022): 92–109. https://doi.org/10.5281/zenodo.7487540.

Full text
Abstract:
Bu araştırmada matematik öğretmeni adaylarıyla “ters-yüz edilmiş öğrenme modelinin” kullanıldığı bir ortamda etkinlik geliştirme çalışmaları gerçekleştirilerek adayların hem mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hem de gelecekte mesleklerinde kullanabilecekleri farklı bir öğretim modeli deneyiminin kazandırılması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, öğretmen adaylarınn aldıkları “Matematik Öğretiminde Etkinlik Geliştirme” adlı seçmeli ders bünyesinde problem kurma, tahmin ve matematiksel modelleme becerilerine yönelik etkinlik geliştirme uygulaması yapılmış ve uygulama sonrası ters-yüz edilmiş öğrenme modeline ilişkin görüşleri alınmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans programında öğrenim gören 3. sınıf öğrencilerinden 20 öğretmen adayı oluşturmuştur. Araştırmanın deseni durum çalışmasıdır. Araştırmada nitel veri toplama araçlarından yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Elde edilen verilerin kodlanarak tümevarımsal yöntemle temalar oluşturulması planlandığından içerik analizi tekniği tercih edilmiştir. Sonuç olarak, öğretmen adaylarının tamamının ters-yüz edilmiş öğrenme modelinin yapısına, öğrenme-öğretme sürecine, öğrenci ve öğretmen rollerine ilişkin çoğunlukla olumlu görüş belirttikleri ve bu modele ilişkin bilgi sahibi oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca öğretmen adaylarının çoğunluğunun ters-yüz edilmiş öğrenme modelinin güçlü yönlerine vurgu yaptıkları, matematik öğretiminde uygulanabilir ve etkili olduğu şeklinde görüş bildirdiği; yarıdan fazlasının ise bu modelin öğrenme-öğretme sürecine katkısından dolayı mesleki hayatlarında kullanmayı düşündükleri tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Gamze Işçi, Tuğçe. "SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARININ GÖZÜNDEN TERS YÜZ EDİLMİŞ ÖĞRENME MODELİ: B." International Journal Of Eurasia Social Sciences 12, no. 46 (2021): 1159–73. http://dx.doi.org/10.35826/ijoess.3050.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

ALPARSLAN, Güler, and Mahir DURSUN. "Konvolüsyonel Sinir Ağları Tabanlı Türkçe Metin Sınıflandırma." Bilişim Teknolojileri Dergisi 16, no. 1 (2023): 21–31. http://dx.doi.org/10.17671/gazibtd.1165291.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada makine öğrenmesi teknikleri ve konvolüsyonel sinir ağları (KSA) tabanlı bir derin öğrenme modeli kullanılarak iki farklı Türkçe metin veri kümesi sınıflandırılmıştır. Metin sınıflandırma çalışmasında Rastgele Orman (RO), Naive Bayes (NB), Destek Vektör Makineleri (DVM), K-En Yakın Komşu (KNN) Algoritmaları ve geliştirilen KSA tabanlı derin öğrenme modeli seçilen veri kümelerine uygulanmıştır. Türkçe dilinde seçilen veri kümeleri, metin ve sınıf adedi olarak birbirinden farklı yapıda tercih edilmiş böylece kelime vektör boyutunun aynı deney ortamında sınıflandırma başarısına etkisi araştırılmıştır. Kelime temsil yöntemi olarak Terim Frekansı-Ters Doküman Frekansı (TF-IDF) belirlenmiş olup, sınıflandırma işlemi öncesi veri kümelerine uygulanan durdurma kelimeleri filtreleme ve kök bulma önişlemlerinin de sınıflandırma sonuçlarına katkısı değerlendirilmiştir. Ayrıca kelime temsil vektörlerine öznitelik seçimi uygulanarak boyutları düşürülmüş, böylece nihai vektör boyutunun da sonuçlara etkisi araştırılmıştır. Bahsedilen tüm ön işlemlerin farklı birleşimleri uygulanarak ortaya çıkan kelime vektörlerinin sınıflandırması sonucunda doğruluk ve F1-skor değerleri karşılaştırılmıştır. Karşılaştırmalar her bir sınıflandırma algoritması özelinde ayrı tablolar halinde sunulmuştur. Ayrıca tüm algoritmaların birbiri ile karşılaştırmasını içeren tablolar oluşturularak sonuçlar analiz edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

KURNAZ, Ersin, and Seda AĞGÜL. "TERS YÜZ EDİLMİŞ SINIF MODELİNE MUHASEBE EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN BAKIŞ AÇILARI: BAYBURT ÜNİVERSİTESİ VE KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ." Business & Management Studies: An International Journal 6, no. 2 (2018): 332–44. http://dx.doi.org/10.15295/bmij.v6i2.237.

Full text
Abstract:
Bu çalışma, ters yüz edilmiş sınıf modelinin muhasebe eğitiminde kullanılıp kullanılmayacağına yönelik, öğrencilerin bakış açılarının belirlenmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla, Bayburt Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi İşletme ve İktisat Bölümü lisans programlarında öğrenim gören ve muhasebe derslerinden en az birini almış olan öğrencilere anket uygulaması yapılmıştır. Anket verileri SPSS programı yardımıyla analiz edilmiştir. Sonuç olarak, her iki üniversite öğrencilerinin ters yüz edilmiş sınıf modelinin uygulanması açısından önemli olan bilgisayar, akıllı telefon ve internet gibi araçlara sahip olduğu görülmüştür. Ayrıca muhasebe eğitiminde bu modelin uygulanmasına yönelik bakış açılarının oldukça olumlu olduğu ve öğrencilerin derslerdeki başarılarını genel olarak artıracağını düşündükleri tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Devrim, Ayşe, and Arzu Önel. "TERS YÜZ ÖĞRENME MODELİNİN ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN FEN BİLİMLERİ DERSİ AKADEMİK BAŞARILARI, ÖĞRENME SORUMLULUKLARI VE GÖRÜŞLERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ." EKEV Akademi Dergisi, no. 102 (June 17, 2025): 363–79. https://doi.org/10.17753/sosekev.1571226.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada ters yüz öğrenme modelinin ortaokul öğrencilerinin fen bilimleri dersindeki akademik başarı, öğrenme sorumlulukları ve görüşlerine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada yarı deneysel desen yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın verileri Kuvvet ve Enerji ünitesine yönelik akademik başarı testi, öğrenme sorumluluğu ölçeği ve görüşme formu ile toplanmıştır. Çalışma grubu olarak Kars İli sınırları içerisinde bulunan bir ortaokul seçkisiz olmayan örnekleme yöntemlerinden uygun (kazara) örnekleme yöntemi ile seçilmiştir. Çalışmaya 7.sınıfta öğrenim görmekte olan iki ayrı şubeden toplam 44 öğrenci katılmıştır. Elde edilen bulgular ters yüz öğrenme modelinin uygulandığı grupta fen bilimleri dersi kuvvet ve enerji ünitesindeki akademik başarının arttığı ve bu modelin öğrenme sorumluluklarını geliştirdiği tespit edilmiştir. Öğrenciler büyük çoğunlukla ters yüz öğrenme modeli hakkında olumlu görüşler bildirmişlerdir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

EROĞLU, Özgür. "Eğitimde Ters-Yüz Edilmiş Sınıf Modeli." SOCIAL MENTALITY AND RESEARCHER THINKERS JOURNAL 6, no. 32 (2020): 887–91. http://dx.doi.org/10.31576/smryj.530.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Bolat, Yavuz. "The flipped classes and educatıon ınformatıon network (EIN)Ters yüz edilmiş sınıflar ve eğitim bilişim ağı (EBA)." Journal of Human Sciences 13, no. 2 (2016): 3373. http://dx.doi.org/10.14687/jhs.v13i2.3952.

Full text
Abstract:
Learner centered activities take an important place in modern learning approaches. These activities are both setting the student to work and increasing the teacher’s guiding properties in learning environment. Moreover the classes which have classically learning environment turn into training workshops. Reflection of technological improvements to education have an important place for being this approach is successful. In the reversed classes which have learner centered, there are accessorily used computer, printer, internet and internet based networks for providing students self-access. In Turkey, Education Information Network (EIN) which is developed by MEB contributes high for this issue to educators and students. But, there is a lack of knowledge in educators about filipped classrooms. And therefore, this research is that flipped classrooms and flipped learning on information while Education Information Network (EBA) provides location-based usage. This study is a qualitative research in education based on literature review. In this study was conducted literature review with the help of keywords. Sources achieved by this method was used to support the research and concluded. ÖzetModern öğrenme yaklaşımlarında öğrenen merkezli eğitim faaliyetleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu faaliyetler öğrenciyi aktif olarak işe koştuğu gibi öğretmenin öğrenme ortamındaki rehberlik etme özelliklerini artırmaktadır. Ayrıca klasik anlamda öğrenme ortamı olan sınıflar, eğitim atölyesine dönüşmektedir. Bu yaklaşımın başarılı olabilmesinde ise teknolojik gelişmelerin eğitim alanına yansımaları önemli bir yer tutmaktadır. Öğrenen merkezli anlayışa sahip ters yüz edilmiş sınıflarda öğrencinin bireysel öğrenmesini sağlamak için; bilgisayar, yazıcı, internet ve internet tabanlı ağlar yardımcı olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de MEB tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) bu konuda eğitimcilere ve öğrencilere önemli katkılar sağlamaktadır. Ancak ters yüz edilmiş sınıflar ve ters yüz öğrenme hakkında eğitimcilerde bir bilgi eksikliği bulunmaktadır. Bu nedenle bu araştırma ters yüz öğrenme ve ters yüz sınıflar hakkında bilgi vermeyi amaçlarken ters yüz edilmiş sınıfların Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tabanlı kullanımına yer vermektedir. Literatür taramasına dayanan nitel bir eğitim araştırması olan bu çalışmada anahtar kelime yardımıyla literatür taraması yapılmıştır. Bu yöntemle ulaşılan kaynaklar, araştırmanın desteklenmesi ve sonuca ulaşmasında kullanılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

TAŞKIN ERDEM, Derya, and Arzu BAHAR. "Ters Yüz Sınıf Modelinin Hemşirelik Öğrencilerinin Yaşamsal Belirti Becerileri Üzerindeki Öğrenme Etkileri: Yarı Deneysel Bir Çalışma." İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, no. 17 (August 29, 2022): 470–84. http://dx.doi.org/10.38079/igusabder.1066201.

Full text
Abstract:
Amaç: Bu çalışmanın amacı, ters yüz sınıf sınıf öğrenme modeli ile verilen eğitimin hemşirelik psikomotor, bilişsel ve becerilerine etkisini değerlendirmektir.Yöntem: Çalışmada yarı deneysel deney (n=40) ve kontrol gruplu (n=40), ön son test ölçümleri olan bir bir tasarım kullanıldı. Deney grubu yaşamsal bulgular modülünde teorik ve pratik öğretimde ters yüz eğitim modeli ile eğitim alırken, kontrol grubunda sadece geleneksel öğretim modeli ile eğitim aldılar. Öğrenci performanslarını değerlendirmek için bir bilgi testi ve beceri kontrol listesi kullanıldı.Bulgular: Post-test bilgi sınavı ve beceri sınavlarında en yüksek puanları ters yüz sınıf eğitimi alan öğrenciler aldı (sırasıyla X̄ =62.15±16.55; X̄ =45.25±14.77). Ayrıca gruplar arası psikomotor beceri sınavı post-test toplam puanları incelendiğinde, deney grubunun kontrol grubuna göre daha yüksek puanlar aldığı bulundu (sırasıyla X̄=38.92±0.85, X̄=30.79±1.41).Sonuç: Ters yüz sınıf modelinin hemşirelik eğitiminde kullanılmasının hem teorik bilgileri hem de psikomotor beceri kazanımını olumlu yönde etkilediği bulundu.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

ŞANAL, Fahritdin. "YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE TERS YÜZ EDİLMİŞ ÖĞRENME." Journal of International Educational Sciences 4, no. 11 (2017): 362–68. http://dx.doi.org/10.16991/inesjournal.1438.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Books on the topic "Ters-yüz edilmiş öğrenme modeli"

1

Toytok, Esef Hakan, Mehmet Ramazanoğlu, Mustafa Serkan Günbatar, et al. Ters Yüz Edilmiş Sınıf ve Öğrenme. Edited by Esef Hakan Toytok, Mehmet Ramazanoğlu, and Özgür Bolat. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2021. http://dx.doi.org/10.14527/9786257582537.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Ters-yüz edilmiş öğrenme modeli"

1

Aslan, Mecit. "Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Modeli." In Eğitimde Güncel Yaklaşımlar. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257880626.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Çolak Yazıcı, Senem. "Kimya Eğitimine Teknolojinin Entegrasyonu." In Matematik ve Fen Bilimleri Üzerine Araştırmalar. Özgür Yayınları, 2023. http://dx.doi.org/10.58830/ozgur.pub81.c471.

Full text
Abstract:
Kimya bilimi soyut ve somut kavramları bir arada bulunduran, yaparak yaşayarak öğrenme ilkesine dayanarak öğrencilerin laboratuvar ortamında deney yaparak kalıcı öğrenmenin sağlandığı bir bilim dalıdır. Günümüzde birçok okulda laboratuvar olmaması, öğretmenlerin müfredatı yetiştirme endişesi ile deneylere yer verememesi veya kimyasalların pahalı olması gibi birçok nedenden dolayı öğrenciler deney yapamamakta, uygulamalı anlatım gereken bazı konular öğretmen merkezli düz anlatım yöntemi ile işlenmektedir. Teknolojinin eğitim dünyasında yerini alması ile birlikte eğitim amaçlı hazırlanan web 2.0 araçları, animasyonlar, etkileşimli sanal laboratuvarlar ve yapay zekâ uygulamaları soyut kimya kavramlarının somutlaştırılması konusunda kullandığımız ders materyallerinde biri haline gelmiştir. Farklı kullanım amacına yönelik hazırlanan web 2.0 araçları ile bir kimya konusunun teorisi görsel materyallerle zenginleştirilerek öğrenci ile paylaşılabileceği gibi aynı web 2.0 aracı ile konu içeriğine uygun bir oyun hazırlanarak kalıcı öğrenmenin sağlanması amaçlanabilir, yapay zeka kullanan araçlar vasıtası ile laboratuvar ortamına taşınamayan deneyler sanal ortamda etkileşimli olarak öğrenciye sunulabilir ve bu sayede dikkat çekme, keşfetme, açıklama, derinleştirme ve değerlendirme olmak üzere bir konunun anlatılmasında yer verdiğimiz tüm aşamalarda teknolojiden yararlanabiliriz. Bu doğrultuda web 2.0 araçlarını tanımak, ihtiyaca göre konu anlatımına entegre edebilecek yöntemleri bilmek ancak eğitime teknolojinin entegrasyonu ile mümkün olmaktadır. Bu bölümde web 2.0 araçlarının kimya eğitiminde kullanılmasının yanı sıra eğitime teknoloji entegrasyon yöntemlerinden kimya konularının öğretiminde kullanılabilecek oyun tabanlı öğrenme ve harmanlanmış öğrenme türlerinden ters yüz sınıf modeli anlatılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography