To see the other types of publications on this topic, follow the link: Trafika.

Journal articles on the topic 'Trafika'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 50 journal articles for your research on the topic 'Trafika.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse journal articles on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

HAMARAT, Bahattin, and Erol DURAN. "SÜRÜCÜLERİN TRAFİKTE SALDIRGAN DAVRANIŞ SERGİLEMELERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: ÇANAKKALE İL ÖRNEĞİ." Volume 5, Issue 4 5, no. 4 (November 3, 2020): 501–14. http://dx.doi.org/10.26809/joa.5.035.

Full text
Abstract:
Trafik kazaları genellikle sürücü ve araç, hava şartları, yol ve çevre özelliklerine bağlı nedenlerle meydana gelmektedir. Trafik kazaları üzerinden yapılan analizler kazaların büyük oranının sürücülerin davranışlarından kaynaklandığı belirtilmektedir. Araştırmada sürücülerin trafikteki davranışlarının, saldırgan davranış sergilemesinde önemli bir faktör olup olmadığı incelenmiştir. Araştırmada veriler anket tekniği ile elde edilmiştir. Bu kapsamda 214 sürücüye yönelik veri elde edilmiş ve analiz edilmiştir. Anket formunda heyecan arama, risk alma, bilgilenme, zorlama ve saldırganlık boyutlarına yönelik ölçekler yer almıştır. Gizil değişkenler arasındaki ilişkiler yapısal eşitlik modeli ile araştırılmıştır. Modelde sürücülerde trafiğe yönelik bilgilenme artarken trafikte heyecan arama ve riskli davranışlarda azalma belirlenmiştir. Sürücülerde heyecan arama ve risk alma davranışları artarken diğer sürücülere ve paydaşlara saldırgan davranışların arttığı belirlenmiştir. Bir diğer bulgu ise sürücülerde trafikte heyecan arama artarken zorunlu hallerde trafik kurallarına uyum azalırken riskli davranışlarda artış olduğu belirlenmiştir. Trafikte, sürücülerin trafik noktalarına yönelik davranışlarının, saldırgan davranışa olan etkisine yönelik önemli bir kanıt elde edilememiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Aşırdizer, Mahmut, and Yavuz Hekimoğlu. "Trafikte Yol Kenarı Alkol Uyuşturucu ve Uyarıcı Tarama Testleri Tarihçesi Gelişimi ve Günümüzde Kullanımı." Bulletin of Legal Medicine 20, no. 3 (December 9, 2015): 181–87. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2015314267.

Full text
Abstract:
1769 yılında, Fransa'da Nicolas-Joseph Cugnot buhar gücüyle çalışan aracın testi sırasında bir duvara çarpmış olup; yaşanan bu kaza, tarihteki ilk otomobil kazası olarak kabul edilmektedir. 1897’de meydana gelen trafik kazasında, bir taksi şoförü olan George Smith, bir binaya çarparak aracına hasar vermiş ve bu tarihte alkol etkisinde araç kullanımı ile ilişkili ilk kaza olarak yer almıştır. O günlerden, bugüne hızla artan motorlu taşıt ve insan sayısına paralel olarak, günümüzde trafik kazaları, yüksek morbidite ve mortalite oranları ile dünyanın en önemli sorunlarından biri olarak tanımlanmaktadır. Çeşitli çalışmalarda, sürücülerin alkol ve ilaç kullanımı ile trafik kazaları ve trafik kazalarında ölüm ve yaralanma riskinin artışı arasında bir ilişki bulduğunu ortaya konulmuştur. Bu çalışmada, trafik kazalarının tarihçesi, günümüzde trafik kazalarının durumu, alkol ve ilaç kullanımının trafik kazaları üzerine etkisi hakkında genel bilgilerin sunumunu takiben trafikte yol kenarı alkol, uyuşturucu ve uyarıcı tarama testlerinin tarihçesi, gelişimi ve günümüzde kullanımı ile ilgili bilgilerin derlenerek sunulması amaçlanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Blanke, Detlev. "The Term "Planned Language"." Language Problems and Language Planning 11, no. 3 (January 1, 1987): 335–49. http://dx.doi.org/10.1075/lplp.11.3.05bla.

Full text
Abstract:
RESUMO La termino "planlingvo" En la fako lingvistiko kaj ĝia subfako interlingvistiko, regas multa nekonsekvenceco en la esprimoj utiligataj por priskribi lingvon kiel ekzemple Esperanton. Fakuloj kaj laikoj parolas pri "monda lingvo," "universala lingvo," "helpa lingvo," "artefarita lingvo" kaj "internacia lingvo," kvazaǔ temas pri plena interŝanĝeblo. Pluraj tiuj esprimoj indikas la originon au genezon de lingvo, dum aliaj indikas ĝian komunikan funkcion. Kelkaj miksas la du kategoriojn. Inter la terminoj priskribantaj originon aǔ genezon, "artefarita" ofte havas pejorativan implicon. Ĝi ankaǔ havas seson da malsamaj signifoj. La terminon "konstruita lingvo" kreis Jespersen, sed ankaǔ al ĝi mankas koloro. Wüster kreis la terminon germane Plansprache (planlingvo). Inter tiuj terminoj, kiuj priskribas komunikan funkcion, "universala" havas longan historian sed normale priskribas la unusolan lingvon por la estonta homaro. Sekve ĝi ne taǔgas kiel priskribilo de plej multaj modernaj lingvoprojektoj. "Monda lingvo" estas ofte uzata por priskribi etnajn lingvojn pli vaste uzatajn. "Helpa" supozigas nekompletecon, kvazaǔ temas nur pri faciligilo. Aliaj terminoj estas, interalie, "komuna lingvo," "lingua franca," "trafika lingvo," kaj "interlingvo." La aǔtoro preferas la terminon "planlingvo," difinitan jene: "de homo aǔ hom grupo laǔ difinitaj kriterioj konscie kreita lingvo por la celo de plifaciligo de internacia lingva komunikado." Esperanto estas planlingvo laǔ genezo kaj internacia lingvo laǔ funkcio. En sia eseo la aǔtoro donas abundajn ekzemplojn de la utiligo de la diversaj terminoj če fakuloj verkantaj en kelkaj lingvoj.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Elhanafi, Andi Marwan, Imran Lubis, Dedy Irwan, and Abdullah Muhazir. "Simulasi Implementasi Load Balancing PCC Menggunakan Simulator Gns3." Jurnal Teknologi dan Ilmu Komputer Prima (JUTIKOMP) 1, no. 2 (October 15, 2018): 12–18. http://dx.doi.org/10.34012/jutikomp.v1i2.236.

Full text
Abstract:
Kebutuhan komunikasi saat ini sangat penting seiring dengan kemajuan dan perkembangan teknologi komunikasi data yang semakin canggih. Teknologi komunikasi data yang berkembang dari waktu ke waktu sangat pesat. Oleh sebab itu, diperlukan perancangan yang tepat dan handal dalam membangun kualitas jaringan yang baik supaya dapat meningkatkan kinerja dari jaringan tersebut.Dalam hal ini menyebabkan semakin meningkatnya permintaan akan kebutuhan informasi dalam internet, sehingga trafik dalam internet semakin padat oleh permintaan-permintaan akan informasi. Salah satu cara yang dapat digunakan untuk tetap menjaga kualitas koneksi internet adalah dengan menjaga trafik agar tetap berjalan seimbang dan menghemat bandwidth dengan membagi beban ke beberapa jalur atau link dengan menggunakan teknik load balancing dengan menggunakan metode Pcc (Per Connection Classifier). Berdasarkan penelitian yang telah dilakukan maka beban trafick yang diperoleh jadi lebih lancer tanpa ada penumpukan data.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Koçak, Aytaç, Melike Topçuoğlu, and Ekin Özgür Aktaş. "Hava Yastıklarında Son Gelişmeler." Bulletin of Legal Medicine 15, no. 1 (April 1, 2010): 32–38. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2010151704.

Full text
Abstract:
Ülkemizde her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısı artmaktadır. Buna bağlı olarak trafik kazaları da artış göstermektedir. Otomobillerde iki tip güvenlik sistemi bulunmaktadır. Aktif Güvenlik Sistemleri kazayı başlamadan önlemeyi amaçlarken (ABS, aktif süspansiyon, çekiş kontrol sistemi, antipatinaj sistemi vb.), Pasif Güvenlik Sistemleri; kaza başladıktan sonra korumayı amaçlar (emniyet kemeri, çelik barlar, hava yastığı vb.). Hava yastıkları 1967 yılında Alman bir otomobil firması tarafından pasif güvenlik önlemi olarak kullanılmaya başlanmış, 1980’li yıllarda sürücüler için, 1988’de ön koltukta oturan yolcular için kullanımı yaygınlık göstermiştir. Bu gelişmelerle birlikte hava yastıklarının hayat kurtarıcı oldukları saptanmış ancak kendilerinin de yaralanmalara sebep olabildikleri ortaya çıkmıştır. Daha sonra hava yastığına bağlı yaralanmaları azaltmak amacıyla ikinci nesil gücü azaltılmış hava yastıkları piyasaya sürülmüştür. Günümüzde ise ağırlık sensörü, araç içindeki kişileri ve kaza şiddetini ölçen sensörlerle çalışan üçüncü nesil hava yastıkları geliştirilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca motosiklet sürücüleri için hava yastıklı motosiklet, hava yastıklı kask ve giyilebilir hava yastıkları geliştirilmiştir.Anahtar kelimeler: Trafik kazaları, pasif güvenlik sistemleri, hava yastıkları, hava yastığına bağlı yaralanmalar
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Perras, Chantal. "Les drogues et le continent africain dans le contexte de la mondialisation." Drogues, santé et société 15, no. 1 (October 31, 2016): 50–65. http://dx.doi.org/10.7202/1037783ar.

Full text
Abstract:
De prime abord, le continent africain semble avoir peu de liens avec les substances psychoactives illégales. Or, les efforts transnationaux pour lutter contre les divers trafics dans le monde de même que les innovations et échanges de contacts et de procédés expérimentés par différents groupes de trafiquants ont eu un impact sur la place qu’occupent désormais les pays africains, devenus point de transit. Des groupes criminels internationaux ont compris l’avantage du continent comme plaque tournante pour le trafic illégal. La mondialisation permet la circulation plus facile des biens et des personnes. La notion de déplacement de la criminalité dans un lieu moins policé et davantage corrompu est importante. Par ricochet, l’intensification du trafic a fait augmenter la consommation. Une diversification de ces phénomènes s’est également opérée à tel point qu’en Afrique de l’Ouest, les questions de polytoxicomanie et de trafic transnationaux sont devenues préoccupantes pour la communauté internationale. L’échange de cocaïne et d’héroïne en Afrique de l’Ouest et ailleurs a été réalisé par différents groupes prédominants sur la scène internationale. De plus, un déplacement des trafics de l’Afrique de l’Ouest vers l’Afrique de l’Est s’est récemment produit. Nous détaillons l’histoire et la situation de trois régions d’Afrique de façon à mieux comprendre l’ensemble de la problématique récente dans la région. Nous nous penchons sur les cas de l’Afrique du Nord, de l’Afrique orientale et de l’Afrique de l’Ouest.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Aktaş, Alev, Rukiye Döğer, and Serap Annette Akgür. "Profesyonel Araç Sürücülerinde Sürücü Davranışları ve Becerileri ile Alkol, Madde ve İlaç Kullanımının Değerlendirilmesi." Bulletin of Legal Medicine 24, no. 2 (October 13, 2019): 100–107. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2019250193.

Full text
Abstract:
Giriş: Sürücü davranışları ve sürücülük becerileri, trafikte kaza riskini oluşturan ana unsurlar arasında yer almaktadır. Alkol ve madde etkisi altında araç kullanma davranışı; ölümlere, maddi hasarlara ve yaralanmalara neden olan önemli bir trafik sorunudur. Bu çalışmada; profesyonel araç sürücülerinde alkol, madde ve ilaç kullanımı sıklığının araştırılarak, bu maddeler ile sürücü davranış ve becerileri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışma İzmir ilinin 4 farklı ilçesinde çalışan 90 profesyonel araç sürücüsü ile gerçekleştirilmiştir. Sürücülere sosyo-demografik ve madde kullanımına ilişkin soruların yer aldığı anket formu, Fagerström Nikotin Bağımlılık Testi (FNBT), CAGE Alkol Tarama Testi, Sürücü Davranışları Ölçeği (SDÖ) ve Sürücülük Becerisi Ölçeği (SBÖ) uygulanmıştır. Veriler istatiksel olarak SPSS 18.0 programı ile analiz edilmiştir (p<0,05 anlamlılık düzeyi). Bulgular: Sürücüler 20-67 yaşları arasında olup yaş ortalaması 42,9±12,7’dir. Sürücülerin %46,7’si 20 yıldan fazla süredir profesyonel araç sürücüsüdür. Sürücülerinçoğunluğunda sigara (%57,8) ve alkol (%63,3) kullanımı vardır. Sürücülerin %55,6’sı trafikte dikkatini arttırmak ve/veya uyanık kalmak amacıyla yaşam boyu en az bir kez ağrı kesici, %12,2’si sakinleştirici ilaç, %1,1’i steroid, %20’si esrar, %3,3’ü amfetamin tipi stimülanlar (ATS), %2,2’si sentetik esrar kullandığını belirtmiştir. Alkol ve esrar kullanımı ile hatalar, kural ihlalleri ve güvenli araç kullanma becerisi puan ortalamaları arasında anlamlı ilişki bulunmuştur. Tartışma ve Sonuç: Alkol, madde ve ilaç etkisi altında araç kullanma davranışının psikolojik, psikiyatrik ve adli toksikolojik bakış açısıyla çok yönlü olarak ele alınması uygulamada fayda sağlayacaktır. Çalışmamızın sonuçları ile işyeri ve trafik ortamında adli kanıt sunan madde testlerinin önemli olduğu ve aktif olarak uygulanması gerektiği görülmüştür.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Bozkurt, Hasan, and Havanur Yılmaz. "Yol Güvenliğinin Artırılmasında Kaza Kara Noktaları Tespitinin Önemi." Academic Perspective Procedia 3, no. 2 (November 1, 2020): 903–11. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.03.02.26.

Full text
Abstract:
Trafikte g&amp;uuml;venlik kavramı trafik kazalarının meydana getirdiği kayıplar sonucunda d&amp;uuml;nyada ve &amp;uuml;lkemizde &amp;ouml;nem kazanmıştır. Yol g&amp;uuml;venlik projelerinin maliyetli olması nedeniyle trafik kazaları sonucunda oluşan kayıpların azaltılması i&amp;ccedil;in daha ekonomik ve kullanışlı y&amp;ouml;ntemlere ihtiya&amp;ccedil; duyulmuştur. Bu y&amp;ouml;ntemlerin en yaygın olanı kaza kara noktalarının belirlenmesidir. Meydana gelen her kazanın yerinin harita &amp;uuml;zerinde işaretlenerek en &amp;ccedil;ok işaretleme yapılan yerin kara nokta olarak tespit edilmesi kara nokta belirleme y&amp;ouml;ntemini oluşturmaktadır. Bu y&amp;ouml;ntemle kazaların y&amp;uuml;ksek oranda meydana geldiği yol kesimleri ve kavşak noktaları incelenerek tehlikeli olarak g&amp;ouml;r&amp;uuml;len kaza kara noktaları tespit edilmektedir. Bu değerlendirme &amp;ccedil;alışmasının amacı kaza kara noktalarını meydana getiren durumları ve kara noktaların yaygın olarak g&amp;ouml;r&amp;uuml;ld&amp;uuml;ğ&amp;uuml; yerleri belirlemektir. Daha &amp;ouml;nce yapılan &amp;ccedil;alışmalar ışığında kara noktaların nasıl tespit edileceği ve bu kritik noktaların tespitinde kullanılan geleneksel metotları incelemek ama&amp;ccedil;lanmıştır. &amp;Ccedil;alışma sonucunda karayolu g&amp;uuml;venliğinin sağlanmasında kara noktaların tespit edilerek gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiği ve bu şekilde meydana gelebilecek kaza oranlarının azaltılarak trafik g&amp;uuml;venliğinin artırılabileceği belirtilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

GÖKDAĞ, Mahir, and Ahmet ATALAY. "TRAFİK EĞİTİMİNİN TRAFİK KAZALARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ." Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8, no. 2 (December 15, 2015): 272. http://dx.doi.org/10.18185/eufbed.45311.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Sundstrøm, Terje. "Trygg trafikk." Tidsskrift for Den norske legeforening 136, no. 22 (2016): 1872. http://dx.doi.org/10.4045/tidsskr.16.0890.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Hilal, Ahmet, Demet Meral, Muhammet Mustafa Arslan, Mete Gülmen, Mehmet Eryılmaz, and Ramazan Karanfil. "Adana’da Trafik Kazalarına Bağlı Ölümlerin Değerlendirilmesi." Bulletin of Legal Medicine 9, no. 3 (December 1, 2004): 74–78. http://dx.doi.org/10.17986/blm.200493554.

Full text
Abstract:
Adli tıbbın günlük uğraşıları içerisinde trafik kazaları önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizde her yıl binlerce kişi trafik kazaları sonucu ölmekte veya yaralanmaktadır. Koruyucu önlemlerin doğru olarak alınması için trafik kazalarına bağlı ölümlerin incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada 01.01.2001- 31.12.2004 tarihleri arasmda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile ATK Adana Grup Başkanlığı Adli Tıp Şube Müdürlüğünün ve Morg ihtisas dairesinin kayıtları incelendi. Olgular yaş, cinsiyet, ölüm nedeni ve ölüm yerlerine göre değerlendirildi. Bu süre içerisinde adli olgu olarak incelenen 3516 olgunun 1269 (% 36.1)’inin trafik kazası sonucu öldüğü belirlendi. Olguların 966 (% 76.1)’inin erkek, 303 (% 23.9)’unun kadın olduğu, yaşlarının 2 günlük ile 90 yaşları arasmda değiştiği ve yaş ortalamasının 37.6 olduğu saptandı. Trafik kazası sonucu ölenler içerisinde en büyük grubu 576 (% 45.4) olgu ile yayaların oluşturduğu, ölümlerin en çok 205 (% 16.2) olgu ile 0-10 yaşları arasmda olduğu dikkati çekti.Anahtar Kelimeler: Trafik kazası, ölüm, postmortem muayene.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Aydın, Berna, Ümit Biçer, Başar Çolak, and Şebnem Korur Fincancı. "Trafik Kazalarında Taşıt İçi Konum ve Travma Lokalizasyonu." Bulletin of Legal Medicine 3, no. 1 (April 1, 1998): 20–27. http://dx.doi.org/10.17986/blm.199831287.

Full text
Abstract:
Bu çalışma yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları dosyalarında travma lokalizasyonu ve araç içi konum ilişkisini ve bunun kullanım değerini irdelemek amacı ile yapıldı. Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulları ve Trafik İhtisas Dairesi’ne 1994 yılında gönderilen yaralanma veya ölümle sonuçlanan trafik kazalarına ait 150 dosya incelendi. Trafik kazalarında ölenlerin önemli bir bölümünü (%31.2) oto yolcularının oluşturduğu, bunu %21.3 ile yayaların, %18 ile oto sürücülerinin izlediği görüldü. Trafik kazasında yaralanan kapalı taşıt sürücü ve yolcularının travma lokalizasyonu ile şiddetine göre dağılımında; hafif yaralanmalarda kafa bölgesi %47.7 ile birinci sırada yer alırken, ağır yaralanmalarda bu oran %17' ye düşmektedir. Ölümle sonlanmayan, açık taşıt kazalarındaki sürücü ve yolcularda hafif yaralanmaların en sık kafa bölgesinde (%35) lokalize olduğu, ancak ağır yaralanmaların %28.1 ile alt ekstremitede en yüksek bulunduğu gözlenmektedir. Oto içindeki sürücülerin %42' sinin, yolcuların ise %62' sinin emniyet kemeri kullanmadığı saptanmıştır. Trafik kazalarında yaralanan ve ölen kişilerde travmatik lezyonların lokalizasyon ve ağırlığını belirleyecek ayrıntılı bir muayene, ileri tetkikler ve ölenlerde otopsi şarttır. Travma lokalizasyonlarımn konum belirlenmesinde kullanılabilmesi için ise. kazanın oluş şekli, aracın hasar durumu, araç içindekilerin emniyet kemeri kullanıp kullanmadıkları araştırılmalı, ayrıca araç içindeki artıkların kimliklendiımesi de yapılmalıdır.Anahtar Kelimeler: Trafik Kazası, Sürücü-Yolcu, Travma, Otopsi
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Cucu, Tatang Rohana. "Kajian Teknik Pengendalian Rute Circuit Switching Pada Jaringan Telekomunikasi Berbasis Simulasi." Techno Xplore : Jurnal Ilmu Komputer dan Teknologi Informasi 5, no. 1 (June 12, 2020): 9–15. http://dx.doi.org/10.36805/technoxplore.v5i1.906.

Full text
Abstract:
Perutean (routing) dimaksudkan untuk memperoleh konfigurasi jaringan optimum yang diperlukan dalam menangani trafik secara sistematis dan efisiean. Sasaran utamanya adalah menentukan semua rute yang merupakan bagian dari jaringan telekomunikasi berdasarkan ketentuan dan petunjuk yang disepakati untuk menjamin terlaksananya suatu koneksi secara cepat. Penelitian ini berisi tentang kajian teknik perutean yang merupakan bagian dari circuit swithing, yaitu alternate hierarchical routing (AHR) dan dynamic nonhierarchical routing (DNHR). Dalam Alternate Hierarchical Routing (AHR), berbagai alternatif perutean didefinisikan sebagai lintasan routing. Mekanisme perpindahan trafik ke rute alternatif didasarkan pada overflow dari trafik yang diprioritaskan, sedangkan dynamic nonhierarchical routing (DNHR) keputusan pemilihan rute didasarkan pada tabel dinamik yang merupakan fungsi waktu. Metode penelitian yang digunakan adalah metode kajian pustaka dan metode pengujian. Metode pengujian digunakan sebagai alat bantu terhadap perhitungan dan analisa secara pustaka. Penilaian performansi teknik perutean yang dikaji diukur dari keefektifan dan efisiensi dalam penentuan rute trafik, trafik yang ditemukan, dan efisiensi waktu pencarian rute trafik. Berdasarkan hasil pengujian yang sudah dilakukan pada penelitian ini, diperoleh hasil bahwa berdasarkan jumlah rute yang ditemukan teknik alternate hierarchical routing lebih efektif dibandingkan teknik dynamic nonhierarchical routing. Sedangkan berdasarkan efisiensi waktu pencarian trafik, teknik dynamic nonhierarchical routing lebih efisien 5.55 % dibanding teknik alternate hierarchical routing.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Widyasari, Triya Eva, Sukiswo Sukiswo, and Ajub Ajulian Zahra. "PERENCANAAN JARINGAN METRO ETHERNET KOTA BANDUNG TAHUN 2028 MENGGUNAKAN ALGORITMA DYSART AND GEORGANAS DAN ALGORITMA BRUTE FORCE SERTA PERAMALAN TRAFIK DENGAN METODE PEMBOBOTAN." TRANSIENT 7, no. 4 (May 25, 2019): 1018. http://dx.doi.org/10.14710/transient.7.4.1018-1024.

Full text
Abstract:
Perkembangan kebutuhan komunikasi data menuntut sebuah jaringan yang handal dengan performansi yang lebih baik. Jaringan metro ethernet dapat dijadikan suatu solusi yang bisa dimanfaatkan dalam menyalurkan paket data, karena metro ethernet merupakan jaringan backbone yang jarak jangkauannya luas berskala perkotaan. Pada penelitian ini dirancang sebuah jaringan metro ethernet Kota Bandung yang dapat bertahan hingga tahun 2028. Perencanaan jaringan menggunakan algoritma Dysart and Georganas untuk menentukan node konsentrator dan penyelesaian Travelling Salesman Problem (TSP) menggunakan algoritma Brute Force. Metode peramalan trafik menggunakan point to point forecast dengan pembobotan Rapp’s 1, Rapp’s 2 dan Australian Telecom untuk mengetahui pertumbuhan trafik setiap tahun dan memperkirakan volume trafik pada tahun 2028. Penentuan kapasitas link merujuk pada standar trafik load PT Telkom Indonesia dengan batas utilisasi 55%. Hasil penelitian menunjukkan bahwa trafik di setiap link selalu meningkat antara 173 Mbps hingga 6.908 Mbps tiap tahun. Dari kapasitas yang telah ditentukan utilisasi trafik dua arah terendah 30% dan tertinggi 53%, hal tersebut sudah sesuai dengan standar yang ditetapkan.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Berger, J., and M. Neuberger. "Wer schützt Österreichs Kinder und Jugendliche vor Tabakindustrie und -handel?" Pädiatrie & Pädologie 55, no. 5 (July 9, 2020): 248–51. http://dx.doi.org/10.1007/s00608-020-00813-1.

Full text
Abstract:
Zusammenfassung Zum Weltnichtrauchertag 2020 ruft die WHO dazu auf, die Jugend vor der Manipulation durch die Tabak- bzw. Nikotinindustrie zu schützen. Bei der Tabakprävention haben Mittel- und Osteuropa Nachholbedarf. In Österreich wurde das Schutzalter erst 2019 auf 18 Jahre angehoben. Danach erhoben wir bei 13- bis 16-jährigen Schülern in 5 Bundesländern (Burgenland, Kärnten, Niederösterreich, Steiermark, Wien) Konsum und Bezugsquellen von Tabak- und Nikotinprodukten. Von 95 % der Stichprobe erhielten wir auswertbare Antworten. Von 1029 Jugendliche gaben 38,4 % zu, schon mit Rauchwaren Erfahrung zu haben (41,6 % der Mädchen und 34,9 % der Jungen), wobei Tabakzigaretten am häufigsten konsumiert wurden, gefolgt von Shisha und E‑Zigaretten. Bezugsquellen sind meist Freunde, aber Mädchen benutzen häufiger auch Automaten (11,6 %), meist zum Bezug normaler Zigaretten, während Jungen verschiedene Tabak- und Nikotinprodukte und das zu 30,2 % in der Trafik kaufen. Im Vergleich zu früheren Studien ist der Anteil täglicher Raucher zwar auf 3,3 % (2,4–4,3 %) gesunken, aber der Anteil der Gelegenheitsraucher ist auf 10,1 % (8,4–12,0 %) gestiegen. Die Raucherprävalenz bei Jugendlichen liegt in Österreich noch immer über dem EU-Schnitt. Dringend nötig wären Testkäufe zur Alterskontrolle in Trafiken, die Abschaffung der Zigarettenautomaten und die Förderung des Nichtrauchens.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Hikmaturokhman, Alfin, Eka Wahyudi, and Yunita Trias Susanti. "Analisis Penerapan Metode Transmitter Receiver Unit (TRU) Upgrading Untuk Mengatasi Traffic Congestion Jaringan GSM Pada BTS Area Purwokerto Kota." JURNAL INFOTEL - Informatika Telekomunikasi Elektronika 3, no. 1 (May 10, 2011): 7. http://dx.doi.org/10.20895/infotel.v3i1.84.

Full text
Abstract:
Semakin banyaknya pengguna selular maka akan semakin banyak trafik yang akan tertampung. Trafik yang melebihi kapasitas kanal yang disediakan dapat menyebabkan kondisi Traffic Congestion. Untuk menanganinya diperlukan metode penambahan kapasitas kanal agar semua trafik dapat tertampung dengan baik. Metode ini disebut dengan TRU Upgrading. Transmitter Receiver Unit (TRU) adalah hardware yang terletak pada Radio Base Station dalam BTS yang berisi slot-slot kanal sedangkan metode TRU Upgrading adalah metode dengan menambahkan/upgrade kapasitas kanal yang tersedia dari konfigurasi TRU yang telah ada sebelumnya, misalkan pada BTS Pabuaran memiliki konfigurasi 3x2x3 karena terjadi kejenuhan pelanggan maka konfigurasi TRU diupgrade menjadi 3x4x3. Perubahan konfigurasi TRU maka merubah konfigurasi BTS-nya serta menambah kapasitas kanalnya. Key Performance Indicator (KPI) yang baik pada Indosat adalah menggunakan batas GoS 2%. Nilai GoS ini dikaitkan dengan tabel Erlang untuk mendapatkan sebuah nilai intensitas trafik. Jika nilai intensitas trafik konfigurasi TRU yang digunakan kurang dari nilai intensitas trafik pelanggan maka disebut traffic congestion. Sebagai akibat dari traffic congestion adalah kondisi blocking. TRU Upgrading ini dilakukan dengan harapan nilai blocking panggilan menjadi 0 %. Pada Purwokerto kota, diterapkan TRU Upgrading untuk cell Grendeng 3, Pabuaran 2, dan Unsoed 1 karena trafik pelanggan yang terjadi melebihi nilai intensitas trafik dari konfigurasi TRU yang digunakan. Untuk cell Unsoed 1 dan Grendeng 3 meski telah dilakukan TRU Upgrading menjadi 4 buah TRU tetap terjadi traffic congestion sebesar 8 sampai dengan 15 Erlang dikarenakan pada cell-cell ini mengcover area yang padat penduduk. Sedang untuk Pabuaran 2 penerapan TRU upgrading mencapai keefektifan sebesar 100%.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Türkoğlu, Abdurrahim, Mehmet Tokdemir, Ferhat Turgut Tunçez, and Turgay Börk. "Boyunda Boğazlama Şeklinde Atipik Yaralanmaya Neden Olan Trafik Kazası Olgu Sunumu." Bulletin of Legal Medicine 16, no. 1 (April 1, 2011): 14–17. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2011161721.

Full text
Abstract:
Trafik kazaları sonucu ölüm adli açıdan hukuk sistemimizde önemli bir yer teşkil etmekte ve ölüm nedeninin açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Trafik kazaları sonucu ölümlerde çok farklı atipik lezyonlar oluşabilmekte ve bu lezyonların değerlendirilmesi otopsi esnasında bazı güçlükler arz etmektedir. Bu lezyonların oluşumunda kaza yapan aracın türü, hızı, kaza şekli ve araç içi güvenlik tedbirleri gibi birçok faktörler rol oynamaktadır. Olgumuzda bir trafik kazası otopsisinde saptanan boyunda kesici alet ile boğazlama sonucu meydana gelebilecek bir lezyonla benzerlik gösteren bulguların ayırıcı tanısında dikkat edilmesi gereken hususların önemi tartışılmıştır. Olgumuz trafik kazası sonucu olay yerinde hayatını kaybeden 70 yaşında bir erkek olgudur. Fırat Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda yapılan otopside; boyun orta kısımda tiroid kartilaj superiorda boyun cildi, yumuşak dokuları ve kaslarında 8x3 cm ebadında yara kenarları yer yer düzenli yer yer düzensiz olan, boyun organlarından özefagus ve trakea ile boyun damarlarından sol vena jugularis interna ve sol arteria tiroidea süperioru ilgilendiren yaralanma olduğu tespit edildi. Olay yeri fotoğrafları incelenmesinde; kaza yapan aracın ön camında sağ ön koltukta oturan yolcunun kafasının dışarı doğru çıkmasına bağlı oluşan yuvarlak şekilli kırık olduğu görüldü. Trafik kazalarında çok çeşitli atipik yaralar meydana gelmektedir. Bu yaraların değerlendirilmesinde adli tıp uzmanları bazen çeşitli zorluklar yaşamaktadırlar. Bu nedenle trafik kazalarında otopsi öncesinde olay yeri inceleme bulgularının değerlendirilmesi ve adli tıp uzmanı tarafından keşif yapılması olayın açıklığa kavuşmasında önemli ölçüde katkı sağlayabilir.Anahtar kelimeler: Trafik kazası, olay yeri inceleme, adli tıp
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Kuyumcu, Zeliha Çağla, and Hakan Aslan. "Türkiye’de Sürücü Hatalarına Bağlı Trafik Kaza Nedenlerinin Birliktelik Kuralları ile Analizi." Academic Perspective Procedia 2, no. 3 (November 22, 2019): 1297–308. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.02.03.144.

Full text
Abstract:
T&amp;uuml;m d&amp;uuml;nyadaki &amp;ouml;l&amp;uuml;m nedenleri arasında trafik kazaları &amp;ouml;nemli bir yer tutmaktadır. Trafik kazası nedenli &amp;ouml;l&amp;uuml;m oranlarını azaltmak i&amp;ccedil;in d&amp;uuml;nyada ve &amp;uuml;lkemizde &amp;ouml;nemli &amp;ccedil;alışmalar yapılmaktadır. Bu &amp;ccedil;alışmada, trafik kazalarına neden olan unsurlar araştırılarak, veri madenciliği tekniklerinden olan birliktelik analizi ile bu nedenler arasında &amp;ccedil;eşitli ilişkiler kurulmuş ve kazaları azaltıcı &amp;ouml;nlemlere y&amp;ouml;nelik sonu&amp;ccedil;lar elde edilmeye &amp;ccedil;alışılmıştır. Emniyet Genel M&amp;uuml;d&amp;uuml;rl&amp;uuml;ğ&amp;uuml;nden elde edilip &amp;ccedil;alışmada kullanılan trafik kaza verilerinde trafik kazaları; insan hataları (s&amp;uuml;r&amp;uuml;c&amp;uuml;, yaya ya da yolcu) ile taşıt ve yol kusurlarından oluşmaktadır. Analiz s&amp;uuml;recinde 2000-2017 yılları arasında ger&amp;ccedil;ekleşen trafik kazaları incelenmiş olup, trafik kaza tutanaklarında farklı şekillerde anlatılan ve kaydedilen aynı t&amp;uuml;r hatalar tek başlıklara indirgenerek veriler d&amp;uuml;zenlenmiş ve sonrasında veri madenciliği ile analiz edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

Güremen, Lale. "EVALUATION OF TRAFFIC NOISE ON THE MAIN ROADS OF AMASYA CITY CENTER WITH RESPECT TO TRAFFIC CONDITIONS AND STANDARTS." e-Journal of New World Sciences Academy 9, no. 4 (October 14, 2014): 26–47. http://dx.doi.org/10.12739/nwsa.2014.9.4.1a0353.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Demirel, Birol, Taner Akar, Çağlar Özdemir, Nergis Cantürk, and Filiz Erdönmez. "Trafik Kazası Sonucu Ölümlerde Otopsi Kararını Etkileyen Nedenler." Bulletin of Legal Medicine 10, no. 3 (December 1, 2005): 77–83. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2005103591.

Full text
Abstract:
Trafik kazaları, karayolu üzerinde bulunan, hareket halinde olan veya duran bir veya birden fazla aracın veya insanın karıştığı ölüm, yaralanma ve zararla sonuçlanmış olaylardır. Ülkemizde trafik kazalarına bağlı ölüm olgularına otopsi yapılmaksızın, ölü muayenesini takiben defin ruhsatı düzenlenmesi, birçok çalışma ile gösterilmiş yaygm bir tutumdur. Bu çalışmada; ATK Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi’nde 01/01/1999 - 31/12/2003 tarihleri arasında otopsileri yapılan ve öykülerinde Ankara’nın merkez ve çevre ilçelerinde meydana gelmiş trafik kazaları bulunan 54 olgunun olay yeri inceleme, ölü muayene ve otopsi tutanakları incelendi. Olgular; yaş, cinsiyet, olayın meydana geldiği yer ve zaman, olay sırasındaki durumları (yaya, sürücü, yolcu), ölüm yerleri, ölü muayenesini yapan hekimin niteliği (uzman-pratisyen), otopsiye alınma ve ölüm nedenleri ile alkol ve uyutucu-uyuşturucu madde düzeyleri açısından değerlendirildi. Olgular, otopsiye alınma nedenlerine göre incelendiklerinde, ilk sırayı 19 (%35.2) olgu ile “kesin ölüm nedeninin tespiti” almış olup bunu 11 (%20.4) olgu ile “trafik kazası ile ölüm nedeni arasında nedensellik bağı olup olmadığının araştırılma-sT’nın izlediği görüldü. “Kesin ölüm nedeninin tespiti” amacıyla otopsi kararı verilen olguların yapılan otopsileri sonucunda %94.7’sinin kesin ölüm nedeninin saptandığı, nedensellik bağı sorulan olgulardan ise %72.7’sinde nedensellik bağının bulunduğu sonucuna varıldı. Sonuç olarak; öyküsünde trafik kazası bulunan ölüm olgularında otopsi, adli soruşturmaya ve dolayısıyla adaletin gerçekleşmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarının trafik kazası olgularında otopsiden daha fazla yararlanma eğilimi içinde olmalarmı ve bu konuda hekimlerce de teşvik edilmeleri gerektiğine inanmaktayız.Anahtar kelimeler; Trafik kazası, ölüm, otopsi.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Kaya, Ahsen, Cemil Çelik, Ekin Özgür Aktaş, Hülya Güler, and Ender Şenol. "Yargıtay Kararları Işığında Trafik Kazasına Bağlı Maluliyet Oranı Hesaplamalarında Dikkat Edilecek Unsurlar." Bulletin of Legal Medicine 25, no. 3 (December 19, 2020): 176–81. http://dx.doi.org/10.17986/blm.1369.

Full text
Abstract:
Amaç: Trafik kazaları hem ceza hukuku hem de tazminat hukuku açısından sorumluluk doğurabilmektedir. Kalıcı sekellerin ve bu sekellere bağlı maluliyet oranlarının değerlendirilmesinde, Adli Tıp uzmanlarına büyük görevler düşmektedir. Bu araştırmada; trafik kazalarına bağlı maluliyet raporları hakkında Yargıtay’ın bozma kararları incelenerek, göz önünde bulundurulması gereken hususların değerlendirilmesini amaçladık. Gereç ve Yöntem: Trafik kazası sonucu meydana gelen maluliyet oranı hesaplamalarında kullanılan yasal mevzuat ve “trafik kazası” kavramları anahtar kelime olarak kullanılarak, “https://karararama.yargitay.gov.tr/YargitayBilgiBankasiIstemciWeb/” adresinden ulaşılan kararlar tarandı. Yargıtay’ın trafik kazasına bağlı maluliyet oranı raporlarında, ilk derece mahkemelerince alınan kararları bozma nedenleri araştırıldı. Bulgular: Yargıtay 17. Hukuk Dairesi’nin 376 bozma kararına ulaşıldı. Haksız fiilin gerçekleştiği tarihte yürürlükte olmayan tüzüğe/yönetmeliğe göre rapor düzenlenmesinin en sık (n=262, %69,7) bozma nedeni olduğu görüldü. Bunu sırasıyla; alınan raporlar arasında çelişkili oranlar olması, hangi tüzüğün/yönetmeliğin esas alındığının belli olmaması/anlaşılamaması, yazım hatası olması, hükme esas alınacak maluliyet raporu alınmaması ve illiyet bağı ile ilgili sorunların izlediği saptandı. Sonuç: Maluliyet raporlarının; anlaşılır, gerekçeli ve ilgili mevzuata uygun olarak düzenlenmesi esas olmalıdır. Yürürlükteki mevzuata uygun olarak düzenlenmemiş, uygun şekilde gerekçelendirilmemiş, illiyet bağı konusuna dikkat edilmemiş, çelişki bulunan ve denetime elverişli olmayan raporlar hak kayıplarına, yargılama sürecinin uzamasına neden olabilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
22

Sekarwangi, Annisa Prita, Sukiswo Sukiswo, and Ajub Ajulian Zahra. "PERENCANAAN JARINGAN METRO ETHERNET KOTA SURABAYA TAHUN 2028 DENGAN METODE PERAMALAN TRAFIK RAPP’S DAN PENGELOMPOKAN TRAFIK DENGAN METODE TRAFFIC GROOMING." TRANSIENT 7, no. 4 (May 25, 2019): 1032. http://dx.doi.org/10.14710/transient.7.4.1032-1039.

Full text
Abstract:
Kebutuhan telekomunikasi meningkat pesat seiring dengan perkembangan teknologi dewasa ini. Tingginya permintaan akan penyediaan layanan telekomuniasi yang handal, penyedia layanan telekomunikasi dituntut untuk terus menyediakan infrastruktur layanan yang memadai bagi masyarakat. Metro Ethernet merupakan salah satu solusi yang dipilih dalam penyediaan layanan karena dapat dilakukan penambahan kapasitas dari waktu ke waktu. Disamping itu Kota Surabaya merupakan kota terbesar kedua di Indonesia setelah Kota Jakarta, sehingga diperkirakan Kota Surabaya akan memiliki trafik yang sangat besar dimasa mendatang. Tugas Akhir ini melakukan perencanaan jaringan backbone metro ethernet yang mampu mencukupi kebutuhan masyarakat Kota Surabaya pada tahun 2028 dengan metode peramalan trafik Rapp’s dan pengelompokan trafik dengan Traffic Grooming untuk menentukan topologi jaringan optimal pada masa mendatang. Selanjutnya, dilakukan pendimensian kapasitas jaringan untuk memasikan seluruh link memiliki nilai utilisasi yang baik. Hasil perencanaan menunjukan bahwa volume trafik tahun 2028 tumbuh hingga 3 kali lipat trafik awal. Hasil rancangan topologi memiliki empat ring dengan tiga node penghubung yaitu node KBL, MNR dan RKT. Hasil pendimensian jaringan menunjukan bahwa hasil rancangan jaringan memiliki nilai utilisasi yang baik yaitu antara 20% hingga 50%. Walaupun pada link LKS-->KRP dan link LKS-->KNN tidak didapatkan nilai utilisasi yang diharapkan, yaitu sebesar 1,68 % dan 3,27%.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
23

Premitasari, Marisa. "Volume Trafik IP-Based dengan Pemodelan Jam Sibuk." MIND Journal 3, no. 1 (January 10, 2019): 1–14. http://dx.doi.org/10.26760/mindjournal.v3i1.1-14.

Full text
Abstract:
Jaringan telekomunikasi saat ini men-generate trafik data yang berbasis IP. Salahsatunya adalah kampus ITENAS Bandung yang menyediakan akses untuk userberupa volume trafik. Data user yang terekam pada server dicapture setiap harinyadan didapatkan nilai volume trafik ketika user melakukan upload dan downloaddata yang terukur berdasarkan durasi waktu pemakaian user. Data dibuat tabelpengukuran dengan menggunakan pemodelan jam sibuk dimana trafikmempunyai nilai paling tinggi. Ada tiga metoda pemodelan jam sibuk yangdijadikan acuan yaitu FDMH, ADPH dan TCBH.Ketiga metoda tersebut diukurselama waktu enam puluh menit dengan akurasi setiap limabelas menit yangdidapat berdasarkan pengukuran twenty four hours selama enam hari. Pengukuranmenghasilkan nilai FDMH traffic untuk download sebesar 73.92863 erlang danupload sebesar 11.99713 erlang. ADPH download menghasilkan 130.7596 erlangdan ADPH upload sebesar 21.10694 erlang TCBH memberikan nilai 124.9155erlang untuk download dan 19.74883667 erlang untuk upload. Hasil ini sesuaidengan perhitungan trafik jam sibuk bahwa
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
24

Kurniabudi, Kurniabudi, Abdul Harris, and Abdul Rahim. "Seleksi Fitur Dengan Information Gain Untuk Meningkatkan Deteksi Serangan DDoS menggunakan Random Forest." Techno.Com 19, no. 1 (February 27, 2020): 56–66. http://dx.doi.org/10.33633/tc.v19i1.2860.

Full text
Abstract:
Tantangan deteksi serangan saat ini adalah jumlah trafik yang besar dan beragam serta hadir jenis serangan baru. Sehingga diperlukan teknik baru untuk meningkatkan performa deteksi. Dengan pesatnya perkembangan teknologi layanan komunikasi, menghasilkan trafik dengan informasi yang beragam. Pada dasarnya tidak semua informasi pada trafik jaringan digunakan untuk mendeteksi serangan seperti DDoS. Penelitian ini bertujuan meningkatkan performa Random Forest dalam mendeteksi serangan DDoS dengan seleksi fitur menggunakan teknik Information Gain. Berdasarkan hasil eksperimen diperoleh bahwa teknik yang diusulkan mampu meningkatkan akurasi deteksi DDoS hingga 99.99% dengan tingkat alarm palsu 0.001
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
25

Anwar, Fadrinsyah. "Kajian Kausalitas Permintaan Trafik Terhadap Kapasitas Bandara Berdasarkan Persepsi Pengelola Bandara (Studi Kasus: Bandara Internasional Soekarno-Hatta)." WARTA ARDHIA 41, no. 1 (August 16, 2017): 11. http://dx.doi.org/10.25104/wa.v41i1.140.11-18.

Full text
Abstract:
Traffic demand is an important factor in planning the airport capacity and facility. Forecasting future traffic demand becomes a necessity in determining the amount of capacity or dimension of airport facilities. There are factors that have to be considered in predicting the traffic demand. This study aimed to examine the relationship between the demand for air traffic and the airport capacity, and discuss the relationship between the variables that affect traffic demand and the variables that affect the increase in the capacity of the airport. This study uses probabilistic causality approach. The results of case study in Soekarno-Hatta International Airport show that, in general, the increase in the probability of the traffic demand variables can affect the increase in the probability of airport capacity variables. The probability value of the airport capacity variables which significantly increased are runway, apron and curbside. Keywords: Demand, airport capasity, causality, probabilistic network. Permintaan trafik merupakan faktor penting dalam merencanakan kebutuhan kapasitas dan fasilitas di bandara. Peramalan permintaan trafik di masa yang akan datang menjadi suatu kebutuhan dalam menentukan besaran atau dimensi fasilitas bandara. Banyak faktor yang perlu dipertimbangkan dalam memprediksi permintaan trafik. Penelitian ini bertujuan untuk mengkaji hubungan antara permintaan trafik angkutan udara dengan kapasitas bandara, dan membahas hubungan antara variabel-variabel yang mempengaruhi permintaan trafik dan variabel-variabel yang mempengaruhi peningkatan kapasitas bandara. Penelitian ini menggunakan pendekatan kausalitas probabilistik. Hasil analisis pada studi kasus Bandara Soekarno-Hatta, diperoleh bahwa secara umum peningkatan probabilitas pada variabel permintaan trafik dapat mempengaruhi peningkatan probabilitas pada variabel kapasitas bandara. Nilai probabilitas variabel kapasitas yang meningkat secara signifikan adalah landas pacu, apron dan curbside. Kata kunci: Permintaan, kapasitas bandara, kausalitas, jaringan probabilistik.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
26

Ergönen, Akça Toprak, Ersel Sönmez, Mehmet Hakan Özdemir, Zehra Demiroğlu, and Serpil Salaçin. "Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Tarafından Değerlendirilen 155 Çocuk Hasta." Bulletin of Legal Medicine 11, no. 3 (December 1, 2006): 92–98. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2006113615.

Full text
Abstract:
Çocukluk çağı yaralanmalarının hem nedenleri hem sonuçları bakımından erişkin yaş grubuna göre farklılık gösterdiği ve büyük bölümünün önlenebilir olduğu belirtilmektedir. Bu çalışma, anabilim dalımız tarafından adli tıbbi değerlendirmesi yapılarak adli raporu düzenlenen çocuk hastaların yaralanmalarının incelenerek veri tabanı oluşturulması amacıyla planlandı. Anabilim dalımız tarafından 1998-2005 yılları arasmda değerlendirilen olgulardan 0-18 yaş grubundaki tüm olgular incelendi. Toplam 155 olgunun %36’sı kız, %64’ü erkek ve yaş ortalamaları 10.88 + 5.10’du. Hastaların en sık trafik kazası nedeniyle yaralandığı ve bu kazaların en çok araç dışı trafik kazaları biçiminde olduğu gözlendi. Hastaların %51’inde çoklu bölge yaralanması vardı. Hastaların %6rinin hastanede yatarak tedavi gördüğü, %42’sinin ise cerrahi operasyon geçirdiği gözlendi. On iki yaş üzerindeki çocuklarda kasıtlı eylemlerle olan yaralanmaların, diğer yaralanmalardan daha fazla görüldüğü ve bu farkın istatistiksel olarak anlamlı olduğu gözlendi (x2 = 6.321, p = 0.012). Bu çalışma çocukluk çağındaki trafik kazalarına bağlı yaralanmaların önlenmesi için okul ve aile eğitimlerinin geliştirilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Ayrıca ülkemizde şiddete bağlı çocukluk çağı yaralanmalarının önlenmesi için daha fazla çalışmaya gereksinim olduğu inancındayız.Anahtar kelimeler: Çocukluk çağı yaralanmaları, adli tıbbi değerlendirme, trafik kazası, şiddet.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
27

Bəxtiyarov, Israfil. "MULTİMEDİA XİDMƏTLƏRİ GÖSTƏRİLƏRKƏN MƏLUMATLARIN EMALI SİSTEMİNİN ƏNGƏLƏDAVAMLILIQ GÖSTƏRİCİLƏRİNİN YAXŞILAŞDIRILMASI METODLARININ TƏDQİQİ." PAHTEI-Procedings of Azerbaijan High Technical Educational Institutions 04, no. 04 (November 10, 2020): 04–08. http://dx.doi.org/10.36962/0404202004.

Full text
Abstract:
Korporativ multiservis rabitə sistemlərinin əngələ davamlılığı göstəricilərinin yaxşılaşdırılması metodları tədqiq və təhlil olunmuş, trafik paketlərinin məlumatlarının ötürülməsi, emalı və qəbulunun ümumiləşmiş struktur-funksional sxemi təklif edilmiş və multimedia xidmətləri təqdim edilərkən əngəldən mühafizə səviyyəsi meyarının seçilməsi əsaslandırılmışdır. Açar sözlər: multiservis rabitə şəbəkələri, multiservis trafik ötürmə sistemi, imtinalara davamlılıq, korporativ rabitə şəbəkələri, rabitə keyfiyyəti, riyazi model.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
28

Subrata, Komang Kompyang Agus, I. Made Oka Widyantara, and Linawati Linawati. "KLASIFIKASI PENGGUNAAN PROTOKOL KOMUNIKASI PADA TRAFIK JARINGAN MENGGUNAKAN ALGORITMA K-NEAREST NEIGHBOR." Majalah Ilmiah Teknologi Elektro 16, no. 1 (July 26, 2016): 67. http://dx.doi.org/10.24843/mite.1601.10.

Full text
Abstract:
ABSTRACT—Network traffic internet is data communication in a network characterized by a set of statistical flow with the application of a structured pattern. Structured pattern in question is the information from the packet header data. Proper classification to an Internet traffic is very important to do, especially in terms of the design of the network architecture, network management and network security. The analysis of computer network traffic is one way to know the use of the computer network communication protocol, so it can be the basis for determining the priority of Quality of Service (QoS). QoS is the basis for giving priority to analyzing the network traffic data. In this study the classification of the data capture network traffic that though the use of K-Neaerest Neighbor algorithm (K-NN). Tools used to capture network traffic that wireshark application. From the observation of the dataset and the network traffic through the calculation process using K-NN algorithm obtained a result that the value generated by the K-NN classification has a very high level of accuracy. This is evidenced by the results of calculations which reached 99.14%, ie by calculating k = 3. Intisari—Trafik jaringan internet adalah lalu lintas ko­mu­nikasi data dalam jaringan yang ditandai dengan satu set ali­ran statistik dengan penerapan pola terstruktur. Pola ter­struktur yang dimaksud adalah informasi dari header paket data. Klasifikasi yang tepat terhadap sebuah trafik internet sa­ngat penting dilakukan terutama dalam hal disain perancangan arsitektur jaringan, manajemen jaringan dan keamanan jari­ngan. Analisa terhadap suatu trafik jaringan komputer meru­pakan salah satu cara mengetahui penggunaan protokol komu­nikasi jaringan komputer, sehingga dapat menjadi dasar pe­nen­tuan prioritas Quality of Service (QoS). Dasar pemberian prio­ritas QoS adalah dengan penganalisaan terhadap data trafik jaringan. Pada penelitian ini melakukan klasifikasi ter­hadap data capture trafik jaringan yang di olah menggunakan Algoritma K-Neaerest Neighbor (K-NN). Apli­kasi yang digu­nakan untuk capture trafik jaringan yaitu aplikasi wireshark. Hasil observasi terhadap dataset trafik jaringan dan melalui proses perhitungan menggunakan Algoritma K-NN didapatkan sebuah hasil bahwa nilai yang dihasilkan oleh klasifikasi K-NN memiliki tingkat keakuratan yang sangat tinggi. Hal ini dibuktikan dengan hasil perhi­tungan yang mencapai nilai 99,14 % yaitu dengan perhitungan k = 3. DOI: 10.24843/MITE.1601.10
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
29

Yaşar, Zehtiye Füsun, and Erhan Büken. "Başkent Üniversitesi Hastanesine Trafik Kazası Nedeniyle Başvuran Adli Olguların İncelenmesi." Bulletin of Legal Medicine 20, no. 3 (December 9, 2015): 132–37. http://dx.doi.org/10.17986/blm.2015314257.

Full text
Abstract:
Amaç: Bu çalışmada, 2013 yılında trafik kazası sonucu yaralanarak Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisine başvuran hastaların adli bildirim raporları retrospektif olarak incelenerek; yaş, cinsiyet, olayın oluş yeri, olay tipi, olay zamanı, yaralanmanın tipi ve lokalizasyonu gibi özelliklerinin yanı sıra hazırlanan bildirim raporlarının eksikliklerinin de değerlendirilmesi amaçlanmıştır.Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı nitelikteki bu araştırmanın örneklemini, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisinde 2013 yılında hazırlanan 2397 adli bildirim raporu oluşturmaktadır. Çalışma, bu raporların trafik kazalarına ait 553’ünün (%23,07) değerlendirmesini içermektedir. Bulgular: Çalışma kapsamına alınan 553 adli olgunun; %38,52’si kadın, %47,92’si erkek, %6,51’i kız çocuk ve %7,05’i erkek çocuktur. Yaş bilgisine ulaşılan 537 olgunun (%13,97)’si <18, (%51,96)’sı 18-40, (%24,58)’i 41-63, (%9,49)’u ise ≥ 64 yaş arasındaki bireylerden oluşmaktadır. Kazaların %67,81’i araç içi, %29.48’i araç dışı trafik kazasıdır. Lezyon bulgusu olan 407 olgudan 329’unda (%80.84) tek sistem yaralanması mevcuttur. Baş-boyun (n:123, %30.23) ve alt ekstremite (n: 101, %24,82) bölgelerine ait yaralanmalar ilk iki sırada yer almaktadır. Bu yaralanma lokalizasyonları nedeniyle de sıklıkla ortopedi ve beyin cerrahisi kliniklerinden konsültasyon istendiği verisi elde edilmiştir. Trafik kazası nedeniyle başvuran hastaların yaralanmalarının sadece %1,88’unda (n:10) yaşamsal tehlikenin olduğu belirlendi.Sonuç: Adli raporlardaki eksiklikler hak kayıplarına neden olabilir. Trafik kazalarında vatandaşların hakkının korunması, haksızlığın engellenmesi için adli raporların dikkatle düzenlenmesi gereklidir. Acil servis hekimleri adli olgulara yaklaşım konusunda eğitilmeli, adli tıp anabilim dallarından konsültasyon istemeli ve koordineli çalışmalıdırlar.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
30

Almaarif, Ahmad, and Setiadi Yazid. "ARP Cache Poisoning sebagai Teknik Alternatif untuk Membatasi Penggunaan Bandwidth berbasis Waktu." Jurnal Rekayasa Sistem & Industri (JRSI) 5, no. 02 (December 27, 2018): 108. http://dx.doi.org/10.25124/jrsi.v5i02.367.

Full text
Abstract:
Kepadatan trafik data pada jaringan menyebabkan timbulnya kemacetan atau congestion pada lalu lintas trafik data. Jika terjadi di jaringan internet publik, kondisi ini akan mengganggu kenyamanan pengguna. Seringkali kepadatan ini disebabkan oleh pengguna yang melakukan pengunduhan data dalam jumlah besar. Solusi yang sering digunakan untuk mengurangi kepadatan trafik ini adalah dengan memperbesar bandwidth atau menggunakan metode seperti traffic policing serta queue management. Permasalahannya, solusi ini sulit diterapkan untuk organisasi skala kecil seperti sekolah atau pemerintahan desa yang tidak memiliki sumber dana yang besar untuk teknologi ini. Penelitian ini bertujuan untuk memodifikasi perangkat lunak sumber terbuka bernama Tuxcut untuk dimanfaatkan sebagai teknik pembatasan bandwidth dengan biaya murah. Dari hasil penelitian, didapatkan bahwa penerapan modifikasi perangkat lunak ini dapat digunakan untuk membatasi penggunaan bandwidth.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
31

FINDIK, Gizem, and Bahar ÖZ. "Yaşlı Sürücülerin Trafik Deneyimleri." Mediterranean Journal of Humanities 8, no. 1 (June 28, 2018): 147–64. http://dx.doi.org/10.13114/mjh.2018.388.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
32

AKYÜZ, Emrah. "İSTANBULDA TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜMLER." Journal of Academic Social Sciences 16, no. 16 (January 1, 2015): 442. http://dx.doi.org/10.16992/asos.792.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
33

Fajri, Misbahul. "SIMULASI ANTRIAN PAKET DATA JARINGAN DENGAN MEKANISME DROP TAIL." Jurnal Ilmiah FIFO 8, no. 2 (November 1, 2016): 151. http://dx.doi.org/10.22441/fifo.v8i2.1310.

Full text
Abstract:
Perkembangan penggunaan komputer dengan akses jaringan serta layanannya cepat berkembang dari masa ke masa, ini membuat kepadatan trafik data pada jaringan internet maupun intranet. Kemacetan jaringan internet pertama kali dialami pada akhir tahun 80-an, pada saat itu belum adanya mekanisme yang menangani hal tersebut. kemudian ditemukannya teorinya yaitu Congestion Avoidance and Control. Congestion adalah pengumpulan paket melebihi kapasitas bandwidth yang tersedia pada link, congestion akan mengakibatkan penurun kinerja jaringan diantaranya; multiple packet losses, utilitas link yang rendah (low throughput), delay antrian yang tinggi, dan kemacetan yang parah (congestion collapse). Penanganan kepadata jaringan sangat penting, ini membuat banyaknya metode-metode baru yang muncul dari metode sederhana sampai yang canggih, semuanya itu mempunyai kekurangan dan kelebihan, serta karakateristik masing-masing, ini menjadikan riset yang menantang untuk dipelajari dan dikembangkan, termaksud dalam penelitian ini. Pada penelitian ini dengan menggunakan simulator OPNET dibuat topologi jaringan bottlenect yang akan diimplemetasikan metode AQM klasik FIFO (Drop Tail) dengan trafik layanan seperti, FTP. Sehingga dapat dilihat penggunaan buffer pada router dalam penanganan antrian, juga berapa banyak trafik droped dan trafik sendnya, serta delay. Hasilnya dapat dilihat bahwa Drop Tail adalah solusi yang bekerja dengan baik dalam mengatasi antrian dalam buffer management dengan ditunjukkan 3 karakteristik yang baik yaitu pada Packet Dropped, Pengiriman Ulang, dan Buffer Usage.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
34

Nirmakumala, Sekar, Sukiswo Sukiswo, and Ajub Ajulian Zahra. "PERENCANAAN JARINGAN BACKBONE METRO ETHERNET KOTA SEMARANG TAHUN 2028 MENGGUNAKAN ALGORITMA DYSART DAN GEORGANAS SERTA METODE HUNGARIAN DAN FORECASTING KRUITHOF’S DOUBLE FACTOR." TRANSIENT 7, no. 4 (May 25, 2019): 949. http://dx.doi.org/10.14710/transient.7.4.949-956.

Full text
Abstract:
Teknologi Metro Ethernet merupakan perkembangan dari teknologi ethernet berbasis IP yang dapat diimplementasikan dalam area jaringan metropolitan Kota Semarang. Sifat masyarakat yang konsumtif akan kebutuhan telekomunikasi menyebabkan meningkatnya jumlah trafik dari tahun ke tahun. Hal ini mendorong penyedia layanan telekomunikasi untuk melakukan perencanaan infrastruktur jaringan dengan kualitas yang baik. Penelitian ini berfokus pada perencanaan jaringan backbone Metro Ethernet di Kota Semarang untuk kebutuhan bandwidth 10 tahun mendatang. Perencanaan dilakukan berdasarkan node existing di Kota Semarang dan rute yang optimal diperoleh dengan metode Hungarian untuk membentuk topologi ring. Forecasting trafik dilakukan dengan metode Kruithof’s double factor untuk memperoleh prediksi trafik point-to-point sebagai dasar dimensioning jaringan terhadap parameter utilisasi link berdasarkan standar QoS PT. Telkom Area Network Semarang untuk menentukan kapasitas link. Jaringan backbone Metro Ethernet di Kota Semarang pada tahun 2028 mendatang terdapat 11 node yang membentuk topologi multi-ring. Hasil forecasting menunjukkan beban trafik total pada tahun 2028 mencapai 2.300,371 Gbps. Hasil perencanaan jaringan menunjukkan bahwa kebutuhan kapasitas link terbesar pada tahun 2028 mencapai 6 x 100 Gb pada dua link SPL<->JHR dan CDI<->BMK dan kapasitas link terkecil adalah 2 x 10 Gb pada link GNK<->MPH dan MKG<->TUG.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
35

Öztürk, Hilal, and Nimet Mısırlıoğlu. "A case of Achalasia which is diagnosed due to a traffic accident." Journal of Turkish Family Physician 7, no. 1 (March 20, 2016): 22–26. http://dx.doi.org/10.15511/tjtfp.16.01622.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
36

Hermansyah, Hermansyah, Dwi Haryono, and Yoyon Efendi. "Rancang Angun Manajemen Trafik Routing Jaringan Pada Sistem Informasi Pengelolaan Keuangan Daerah Kabupaten Bengkalis." JOISIE (Journal Of Information Systems And Informatics Engineering) 2, no. 1 (January 23, 2019): 10. http://dx.doi.org/10.35145/joisie.v2i1.241.

Full text
Abstract:
Sistem Informasi Pengelolaan Keuangan Daerah Merupakan sebuah sistem yang sangat membantu dalam proses pengelolaan keuangan, pada saat ini pada Badan Pengelolaan Keuangan dan Aset Daerah Kab. Bengkalis telah memiliki jaringan sistem tersebut, akan tetapi masih terdapat beberapa kendala, khususnya dalam hal kurang optimalnya kecepatan akses ke sebuah server sistem karena tidak terdapatnya manajemen yang mengelola trafik yang mengarahkan keserver-server yang telah disediakan.Dengan semakin berkembangnya framework-framework yang dapat membantu developer membangun aplikasi berbasis web, dari situlah muncul ide untuk membuat ” Rancang Bangun Manajemen Trafik Routing Jaringan Pada Sistem Informasi Pengelolaan Keuangan Daerah Kab. Bengkalis” Aplikasi ini merupakan sebuah manajemen trafik yang mengarahkan user ke server-server tertentu yang telah disediakan agar penggunaan atau pembagian server dapat terdistribusi dengan baik, yang pada akhirnya akan meningkatkan kecepatan akses dari user ke server sistem informasi pengelolaan keuangan daerah.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
37

Çağlar, Zeliha Çağla, and Hakan Aslan. "Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kazalarının Parametrik Veri Madenciliği Analizi : Sakarya Örneği." Academic Perspective Procedia 1, no. 1 (November 9, 2018): 1221–31. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.01.01.193.

Full text
Abstract:
T&amp;uuml;rkiye&amp;rsquo;de en &amp;ccedil;ok kullanılan ulaşım t&amp;uuml;r&amp;uuml; karayolu ulaşımıdır. Dolayısıyla her ge&amp;ccedil;en g&amp;uuml;n artan taşıt sayısı, yollarda trafiğin yoğun olmasına, trafik g&amp;uuml;venliğinin azalmasına yol a&amp;ccedil;maktadır. Trafik g&amp;uuml;venliğinin azalması kazaları &amp;ouml;nemli &amp;ouml;l&amp;ccedil;&amp;uuml;de arttırdığından, &amp;ouml;l&amp;uuml;ml&amp;uuml;, yaralanmalı, maddi hasarla sonu&amp;ccedil;lanan kazalar, yol kullanıcısı olan insanların &amp;ccedil;eşitli şekillerde etkilenmelerine neden olan &amp;ccedil;ok &amp;ouml;nemli bir sorun olarak ortaya &amp;ccedil;ıkmaktadır. Kazaların diğer sonu&amp;ccedil;ları ise &amp;uuml;lke ekonomisinde oluşturdukları doğrudan ve dolaylı kayıplar, bunun yanısıra sosyal ve toplumsal kayıplardır. Trafik kazaları ile ilgili &amp;ccedil;eşitli raporlar hazırlanmaktadır. &amp;Ouml;rneğin Karayolları Genel M&amp;uuml;d&amp;uuml;rl&amp;uuml;ğ&amp;uuml;n&amp;uuml;n 2016 yılında hazırladığı rapora g&amp;ouml;re T&amp;uuml;rkiye&amp;rsquo;de 2008&amp;rsquo;den 2016 yılına, yıllık trafik kaza sayısı 950.120&amp;rsquo;den 1.182.491&amp;rsquo;e &amp;ccedil;ıkmıştır. Bu trafik kazalarında &amp;ouml;len insan sayısı ise 4.236&amp;rsquo;dan 7.300&amp;rsquo;e &amp;ccedil;ıkmıştır. Bu sonu&amp;ccedil;lardan dolayı kazaların azaltılmasına y&amp;ouml;nelik yapılacak olan değerlendirme ve &amp;ccedil;alışmalar &amp;ouml;nemli ve zorunlu hale gelmektedir. Bu &amp;ccedil;alışmada Sakarya iline ait 2006-2010 yılları arasında ger&amp;ccedil;ekleşen trafik kazaları verileri kullanılarak, veri madenciliği teknikleri yardımıyla bu veri setinde kazalara ait değişkenlerin, &amp;ccedil;alışma i&amp;ccedil;in uygun olanları alınıp diğerlerinin &amp;ccedil;ıkarılarak durulaştırılması, birliktelik kural analizi yapılması ama&amp;ccedil;lanmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
38

Paramecwari, Komang Tania, Nyoman Putra Sastra, and Dewa Made Wiharta. "NetFlow dalam Monitoring Penggunaan Internet." Majalah Ilmiah Teknologi Elektro 16, no. 3 (December 29, 2017): 86. http://dx.doi.org/10.24843/mite.2017.v16i03p14.

Full text
Abstract:
Intisari— Network monitoring dan klasifikasi trafik merupakan hal yang penting untuk bisa mengetahui unjuk kerja suatu jaringan. Dengan adanya fungsi monitoring jaringan, kegagalan dalam jaringan akan bisa terdeteksi dengan lebih cepat sehingga dapat mengurangi dampak negatif, seperti keluhan dari para pengguna. Pada jaringan Kampus Universitas Udayana penggunaan Internet sudah cukup tinggi sehingga perlu dilakukan penelitian atau assessment terhadap kondisi jaringan eksisting. Tujuan pada penelitian ini untuk memonitoring dan memodelkan karakter dari pengguna dengan menggunakan NetFlow dan NFDUMP. Berdasarkan hasil pengamatan diperoleh bahwa protokol TCP mendominasi penggunaan jaringan, diikuti oleh protokol UDP, dan beberapa protokol lainnya. Dari sisi sumber trafik, diketahui bahwa media sosial adalah situs yang paling sering diakses oleh user. Hasil dari penelitian ini bisa digunakan sebagai bahan pertimbangan dalam re-design jaringan dan kebijakan (policy) yang diterapkan dalam kampus terkait dengan akses internet. Kata Kunci— Network Monitoring, Trafik Internet, Jaringan Kampus, NetFlow.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
39

Kuyumcu, Zeliha Çağla, Hakan Aslan, Meutia Ayuni Yose, and Suhrab Ahadi. "Türkiye’de Trafik Kazaları ve Sürücülerin Kazalardaki Payı." Academic Perspective Procedia 3, no. 1 (October 25, 2020): 694–702. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.03.01.125.

Full text
Abstract:
D&amp;uuml;nya&amp;rsquo;da her yıl trafik kazaları nedeniyle 1,35 milyon kişi hayatını kaybetmekte, 20-50 milyon kişi ise yaralanmaktadır. &amp;Ccedil;ocuk ve gen&amp;ccedil; (5-29 yaş arası) &amp;ouml;l&amp;uuml;m nedenlerinin başında trafik kazaları gelmektedir. Savunmasız yol kullanıcıları olarak tanımlanan yayalar, bisikletliler, 2-3 tekerlekli motosiklet kullanıcıları t&amp;uuml;m kazalarda hayatını kaybedenlerin y&amp;uuml;zde ellisini oluşturmakta olup, d&amp;uuml;ş&amp;uuml;k gelirli &amp;uuml;lkelerin payı y&amp;uuml;ksek gelirli &amp;uuml;lkelere g&amp;ouml;re daha fazla olmaktadır [1]. Trafik kazalarının neden olduğu bu kayıpların azaltılması i&amp;ccedil;in bilimsel &amp;ccedil;alışmalara, bulgulara ve sonucunda &amp;ouml;nlemlere gereksinim duyulmaktadır. Elimizde bulunan raporlara, verilere g&amp;ouml;re trafik kazalarında hatalı g&amp;ouml;r&amp;uuml;nen başlıca &amp;ouml;ge s&amp;uuml;r&amp;uuml;c&amp;uuml;lerdir. Bu &amp;ccedil;alışmada, T&amp;uuml;rkiye&apos;de ger&amp;ccedil;ekleşen kazaların dağılımı ve literat&amp;uuml;rde yer alan kazalarla ilgili yapılan &amp;ccedil;alışmalar irdelenmiş, veri madenciliği konseptinde yapılması planlanan &amp;ccedil;alışmanın altlığı oluşturulmuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
40

BOLAT, Yavuz, Erkan ÖZBEK, and Serdar KAYGUSUZ. "ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKININ 4. SINIF TRAFİK GÜVENLİĞİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ." Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 16, no. 63 (October 6, 2017): 1155–65. http://dx.doi.org/10.17755/esosder.284299.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
41

Suarimbawa, I. Made Rai, Linawati Linawati, and Nyoman Putra Sastra. "Analisis Pemanfaatan Internet di Pusat Pemerintahan Kabupaten Badung." Majalah Ilmiah Teknologi Elektro 17, no. 2 (November 24, 2018): 185. http://dx.doi.org/10.24843/mite.2018.v17i02.p04.

Full text
Abstract:
Intisari— Dishubkominfo sebagai instansi pelaksana TIK, saat ini melayani koneksi internet seluruh SKPD di Pusat Pemerintahan Kabupaten Badung dengan kapasitas bandwidth sebesar 200 Mbps dan keluhan akan stabilitas dan kecepatan akses internet masih banyak terjadi, baik dari internal penggunaan SKPD maupun eksternal dari masyarakat. Permasalahan ini perlu disikapi dengan melakukan analisis mengenai karakteristik trafik pemanfaatan internet dan user behavior di masing-masing SKPD sehingga kebijakan manajemen bandwidth akan tepat sasaran. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui karakteristik trafik pada pemanfaatan internet dan memodelkan karakter dari pengguna dengan menggunakan NetFlow dan NFDUMP. Hasil penelitian menunjukan bahwa protokol TCP memiliki pringkat tertinggi dalam penggunaan jaringan, diikuti oleh protokol UDP, dan beberapa protokol lainnya. Dari sisi sumber trafik, diketahui bahwa media sosial adalah situs yang paling sering diakses oleh user. Hasil dari penelitian ini bisa digunakan sebagai bahan pertimbangan dalam peningkatan kapasitas bandwidth jaringan dan kebijakan yang diterapkan di Pusat Pemerintahan Kabupaten Badung terkait dengan akses internet.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
42

Bandung, Y., and S. N. M. P. Simamora. "TINJAUAN ANALISIS PERFORMANSI TRAFIK KANAL PADA LAYANAN VOIP." CSRID (Computer Science Research and Its Development Journal) 5, no. 1 (October 21, 2015): 53. http://dx.doi.org/10.22303/csrid.5.1.2013.53-62.

Full text
Abstract:
<p>ABSTRAK <br /> <br />Jalur komunikasi data di jaringan Internet dapat dimodelkan sebagai suatu saluran antrean, yaitu apabila trafik data di dalam saluran mengalami peningkatan maka akan terbentuk antrean data yang menunggu untuk dilayani oleh sistem. Di dalam makalah ini akan dibahas analisis hubungan intensitas trafik, waktu pelayanan, dan beban layanan. Voice over Internet Protocol (VoIP) merupakan salah satu bentuk layanan pengiriman paket data di jaringan Internet yaitu sinyal suara dikodekan menjadi bit-bit data yang disalurkan melalui media transmisi. Dengan demikian sifat dan kondisi trafik berlaku untuk semua layanan data tanpa melihat jenis dan media-transmisi bahkan kanal data yang akan dan sedang diduduki. Model layanan yang digunakan dan umum bekerja pada layanan VoIP adalah first-come-first served, sehingga nilai waktu tunggu dering pertama bergantung pada waktu layanan pada node yang dituju untuk menerima panggilan. <br /> <br /><br /></p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
43

Bozkurt, Hasan, and Havanur Yılmaz. "Dönel Kavşakların Kavşak Güvenliği Üzerine Etkisinin Analizi." Academic Perspective Procedia 3, no. 2 (November 1, 2020): 893–902. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.03.02.25.

Full text
Abstract:
Ulaşım sisteminde trafik akışının g&amp;uuml;venli ve etkin &amp;ccedil;alışmasında b&amp;uuml;y&amp;uuml;k rol oynayan kavşaklar, sınıf d&amp;uuml;zeylerine, geometrik &amp;ouml;zelliklerine ve kontrol tiplerine g&amp;ouml;re sınıflandırılmaktadır. D&amp;ouml;nel kavşaklar, ada &amp;ccedil;evresindeki ara&amp;ccedil;ların ge&amp;ccedil;işlerde dairesel yol ve adanın etrafındaki trafiğe &amp;ouml;ncelik verdiği kavşak t&amp;uuml;r&amp;uuml;d&amp;uuml;r. D&amp;ouml;nel kavşakların yapısında ki geometrik elemanlar, d&amp;ouml;nel kavşağın &amp;ccedil;alışması, kapasitesi ve g&amp;uuml;venliğinde rol oynamaktadır. İyi tasarlanmış bir d&amp;ouml;nel kavşak, ara&amp;ccedil;ların hızlarının dolaşım yolu boyunca sabit kalmasını sağlayarak kavşak g&amp;uuml;venliğinin optimize edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu &amp;ccedil;alışmada, d&amp;ouml;nel kavşakların geometrik elemanlarının kavşak g&amp;uuml;venliği &amp;uuml;zerindeki etkileri incelenmiştir. Bu derleme &amp;ccedil;alışmasının amacı daha &amp;ouml;nce yapılan &amp;ccedil;alışmalar doğrultusunda kavşakların geometrik eleman tasarımlarının kavşak g&amp;uuml;venliği a&amp;ccedil;ısından &amp;ccedil;ok &amp;ouml;nemli olduğunu g&amp;ouml;stermektir. &amp;Ccedil;alışma sonucunda, d&amp;ouml;nel kavşaklarda g&amp;uuml;venliği sağlamak i&amp;ccedil;in geometrik elemanların birbirleriyle kavşaklarda ve uygun fiziksel boyutlarda tasarlanması gerektiği belirtilmiştir.&amp;nbsp;
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
44

Altun, Gürcan, Ahmet Yılmaz, and Ali Derya Azmak. "Künt Toraks Travmasına Bağlı Aort Rüptürü Bir Olgu Sunumu." Bulletin of Legal Medicine 3, no. 1 (April 1, 1998): 16–19. http://dx.doi.org/10.17986/blm.199831289.

Full text
Abstract:
Künt toraks travmalarında, aortta travmatik rüptür meydana gelebilir. İncelenen olgu, araç içi trafik kazası sonucu yaralanma nedeniyle hastanemize getirilmiş; yaklaşık sekiz saat sonra nazogastrik sonda takılması sırasında ölmüştür. Otopside, kafa travması bulgularına ek olarak, boyun ve mediasten yumuşak dokularında yaygın kanama, her iki göğüs boşluğunda toplam 1700 cc serbest kan, aortta sub- klavian arterin 2.5 cm altında, tam ayrılma tarzında rüptür, sol femur diafizinde parçalı kırık ve etrafında hematom bulunduğu belirlendi. Bu olgu ışığında, kiint toraks travmalarında aort yaralanmalarının da oluşabileceğine dikkat çekilmiştir.Anahtar Kelimeler: Trafik kazası, Göğüs travması, Aort rüptürü, Tıpta yanlış uygulama, Otopsi.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
45

ŞEHRİBANOĞLU, Sanem. "Van İlinde Yaşayanların Trafik İşaretleri Bilgisi ve Trafik Kurallarına Bakış Açıları Üzerine Bir Araştırma." Trafik ve Ulaşım Araştırmaları Dergisi 2, no. 1 (April 30, 2019): 1–15. http://dx.doi.org/10.38002/tuad.479023.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
46

Alvianto, Richard, Samuel Hutagalung, and Franciscus Ati Halim. "RANCANG BANGUN MEKANISME QUALITY OF SERVICE TERHADAP PROTOKOL RTP DAN SIP PADA ARSITEKTUR OPENFLOW." Ultima Computing : Jurnal Sistem Komputer 11, no. 1 (August 30, 2019): 9–15. http://dx.doi.org/10.31937/sk.v11i1.1093.

Full text
Abstract:
Pada beberapa tahun terakhir, angka dari pengguna Voice Over Internet Protocol (VoIP) terus meningkat, dengan teknologi VoIP yang berkomunikasi melalui satu medium dalam jaringan. Hal ini tentu menimbulkan beberapa dampak terhadap VoIP seperti penggunaan bandwidth tidak terbagi dengan rata sesuai dengan kebutuhan masing-masing paket, dengan tuntutan VoIP yang membutuhkan delay, jitter, packet loss yang seminimal mungkin, untuk menjamin kualitas suara dan memberikan kenyamanan kepada pengguna VoIP. Pada penelitian ini dengan mekanisme Quality of Service (QoS) untuk memberikan prioritas terhadap protokol Real-time Transport Protocol (RTP) dan Session Initiation Protocol (SIP) dalam jaringan dirancang supaya kualitas VoIP tetap terjaga dan menghindari terjadi kemacetan terhadap paket RTP maupun SIP dalam proses antrian dalam jaringan. Analisis dalam penelitian ini dilakukan implementasikan pada emulator mininet dan diuji dengan beberapa parameter QoS, pada skenario mengujian jaringan tersebut dialiri paket dengan kecepatan 100 Mbps untuk menciptakan kondisi trafik yang padat dalam jaringan tersebut dan secara bersamaan dialiri juga trafik RTP, SIP dan data yang merupakan paket yang akan diukur nilai dari delay, jitter, packet loss. Hasil pengukuran dalam jaringan setelah diterapkan QoS menunjukan nilai dari delay, jitter, packet loss dapat berkurang dan juga memenuhi standar ITU-T G.1010 sehingga trafik VoIP dapat terjaga stabilitas dalam jaringan dan pengguna juga merasa nyaman, sedangkan pada kondisi jaringan tidak menerapkan QoS, trafik VoIP memperoleh nilai delay, jitter, packet loss yang cukup tinggi dan juga tidak memenuhi standar dari ITU-T G.1010 menyebabkan pengguna VoIP akan terganggu dengan keterlambatan dan terbuang paket VoIP yang membuat suara yang hilang dalam sebuah percakapan.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
47

Sönmez, Semih. "Trafikte İletişim ve Empati." ÜNİVERSİTEPARK Bülten 2, no. 2 (December 30, 2013): 30–34. http://dx.doi.org/10.12973/unibulletin.22.7.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
48

Galli, Thierry. "Trafic." médecine/sciences 18, no. 10 (October 2002): 920. http://dx.doi.org/10.1051/medsci/20021810920.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
49

ŞENLİK, Ahmet. "SOSYAL MEDYA ORGANLARINDA CANLI YAYIN YAPMA ALIŞKANLIĞI: TWITTER’DA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI İÇERİKLİ İLETİLERİN İNCELENMESİ." Journal of Communication Science Researches 1, no. 1 (May 1, 2021): 1–14. http://dx.doi.org/10.7456/100101100/001.

Full text
Abstract:
21.Yüzyıl teknolojik gelişmelerin zirve yaptığı bir zaman dilimi olmuştur. İçinde bulunduğumuz bu yüzyıla teknolojik gelişmeler neticesinde dijital çağ ya da internet çağı da denmektedir. Yeni medya çatısı altında inceleyebileyeceğimiz çevrim içi iletişim, bilgi, katılım, etkileşim ve iş birliği olarak adlandırılan sosyal medya uygulamaları (Twitter, Facebook, Youtube, İnstagram vb.) Web 2,0 teknolojisinin toplum hayatına eklemlenmesiyle bireylere internet ortamında sadece tüketici olarak değil üretici olarak da varlık gösterebilme imkânı sunmuştur. Bireyler bu uygulamalarla anlık canlı yayın yapabilir hale gelmiştir. İlk bakışta göze ve kulağa hoş gelen bu gelişmeler beraberinde birtakım olumsuzluklar da getirmiştir. Bireyler sosyal medya mecralarında takipçilerine içerik üretebilmek adına, aşırı dikkat gerektiren araç kullanımı sırasında dikkatlerini bu canlı yayınlara yönlendirerek trafik kazalarına sebebiyet vermektedir. Hedef kitle konumunda olan kişiler bu tarz kaza haberlerine ilgi duymaktadır. Bu anlamda yeni medya teknolojileri nedeniyle kaza yapan bireylerin, sosyal medya kullanıcıları bağlamında etkileri araştırmanın ilgi odağındadır. Bunun nedeni sosyal medyada canlı yayın kaynaklı trafik kazalarının “Ölümle” sonuçlanmasıdır. Bu makalede 01.03.2018 - 30.11.2020 tarihleri arasında twitter’da canlı yayında trafik kazası geçirenlerle ilgili haberlere yorum yazan 50 adet tweet derlenerek içerik analizi bağlamında incelenip, hedef kitlenin bu haberleri nasıl yorumladığı ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
50

Kodak, Gizem, and Tayfun Acarer. "Evaluation of the effect of maritime traffic regulations on the accident rate in the strait of Istanbul." Aquatic Research 4, no. 2 (2021): 181–207. http://dx.doi.org/10.3153/ar21015.

Full text
Abstract:
In the Strait of Istanbul, which is one of the most perilous natural waterways of the World, many marine accidents have occurred throughout the history. Some of these accidents resulted in deaths, financial losses, and environmental disasters. The fact that a significant proportion of the ships passing the Strait are tanker carrying hazardous cargo further increases this danger. Especially the increasing size of the ships, the increase in the cost of the for transported and the transportation of dangerous cargoes, especially oil and derivatives, to a great extent by sea, made the possible consequences of the accidents even more catastrophic. For this reason, many regulatory measures have been taken regarding the Sea Traffic in Istanbul, Çanakkale Straits and Marmara Sea, which have been named as the “Turkish Straits System” in recent years, and these measures have been collected under the Turkish Straits Vessel Traffic Service, which is briefly defined as TBGTH. Within the scope of this study, maritime accidents in the Strait of Istanbul have been examined chronologically in terms of the number of ships passing and maritime traffic regulations. The effects of the applications implemented after 2003, when Istanbul VTS started its operations, on the safety of navigation have been investigated. In this way, it is aimed to demonstrate the effect of the Vessel Traffic Services and related regulations on the improvement in the rate of marine accidents. The numerical determination of the relationship between the number of passing ships and the number of accidents in the Strait can be used as a statistically significant criterion for the realization of new regulations depending on the maritime traffic volume in the coming years.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography