Academic literature on the topic 'Uzaktan eğitim'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Uzaktan eğitim.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Uzaktan eğitim"

1

UYUMAZ, Fetullah, and Derya YÜCEL ÇETİN. "Türkçe Eğitimi Lisans Programının Uzaktan Eğitime Uygunluğunun Akademisyenler ve Öğretmen Adayları Tarafından Değerlendirilmesi." Journal of Higher Education and Science 12, no. 2 (August 31, 2022): 424–35. http://dx.doi.org/10.5961/higheredusci.1103080.

Full text
Abstract:
Bu çalışmanın amacı, Covid-19 salgını sürecinde Türkçe Eğitimi lisans programında kullanılan uzaktan eğitimin Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda görev yapan akademisyenler ve bu dersleri uzaktan eğitimle alan Türkçe öğretmeni adaylarının görüşleri çerçevesinde zorunlu alan eğitimi dersleri özelinde değerlendirilmesidir. Çalışmada nitel araştırma yaklaşımlarından olgu bilim tercih edilmiştir. Çalışmada veriler, araştırmacılar tarafından geliştirilen “Alan Eğitimi Dersleri Değerlendirme Formu (AEDDF)” ile toplanmıştır. Toplanan veriler içerik analizi tekniğine tabi tutularak tablolarda sunulmuş ve tablolardan hareketle yorumlanmıştır. Çalışmada elde edilen bulgular teorik derslerin uzaktan eğitime, uygulamalı derslerin yüz yüze eğitime uygun olduğunu; uzaktan eğitimin ders işleme durumu söz konusu olduğunda dezavantajlı, derse devam durumu açısından ise avantajlı olduğunu; uzaktan eğitimde çeşitli içerik hazırlama programlarından faydalanıldığını; uzaktan eğitimde kullanılan materyallerin materyal hazırlama ilkelerine uygun olarak hazırlandığını; uzaktan eğitimde öğrencilerin derse katılımını artırmak için çeşitli uygulamalara başvurulduğunu ve uzaktan eğitim yoluyla kullanılan ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin gerçek bilgi ve becerileri ölçmek için elverişli olmadığını ortaya koymuştur. Bu sonuçlardan hareketle YÖK’e, üniversitelere ve araştırmacılara öneriler sunulmuştur
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

BEKÇİ, Banu. "ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PANDEMİ SÜRECİ." Volume 6, Issue 2 6, no. 2 (May 27, 2021): 135–44. http://dx.doi.org/10.26809/joa.6.2.04.

Full text
Abstract:
Covid-19 salgını bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığı için ciddi tehditlere neden olmuş depresyon gibi birçok psikolojik sorunlara da yol açmıştır. Salgın sırasında üniversitelerin eğitime ara vermesi ve yurtdışına çıkış yasağının getirilmesiyle birlikte uluslararası öğrenciler bu süreci ailelerinden uzakta eğitim gördükleri ülkede geçirmek zorunda kalmışlardır. Üniversite öğrencilerinin duygu durumları ile akademik endişelerinin ele alındığı bu çalışmada öğrencilere sunulan sosyal destekler ve üniversitelerde verilen uzaktan eğitimlerin yaşam kalitelerine yansımaları ve etkileri üzerinde durulmuş olup çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Bu bağlamda 30 farklı ülkeden çalışmaya katılan 360 uluslararası öğrenci Covid-19 sürecinde eğitime ara verilmesini önemli bir karar olarak değerlendirirken, aktif eğitime ara verilmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini (r=0,197**), uzaktan eğitimde karşılaştıkları en önemli problemin “Eğitim aldıkları dil eğitimi” (r=0,247**; r=0,354**) olduğunu ve bu problemin gelecekteki eğitim hayatlarında sorun teşkil edebileceğini (r=-0,152**), “korku”, “endişe” ve “çaresizlik” gibi olumsuz duyguların farklı din, dil ve ırktan öğrencileri birbirlerine daha çok yakınlaştırdığını ifade etmişlerdir. Çalışmada uluslararası öğrencilere yapılan sosyal desteklerin ne denli önemli olduğu ve küresel felaketlerin çeşitli öğretilerden oluştuğu sonucuna varılmış olup uzaktan eğitim sürecinde verilen değer odaklı eğitimler öğrencilerin hem eğitim sürecine hem de yaşam biçimlerine çeşitli kazanımlar kattığı tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

AŞÇI, Taner, and İhsan TOKTAŞ. "Küresel Faktörlerin Türkiye’deki Uzaktan Eğitim Politikasına Etkisi: Fırsatlar ve Tehditler." Academic Perspective Procedia 4, no. 3 (December 26, 2021): 46–58. http://dx.doi.org/10.33793/acperpro.04.03.11.

Full text
Abstract:
Ülkemiz ve dünyadaki birçok eğitim kurumu tamamen uzaktan eğitimi esas alan ve geçerli diploma ve sertifikalar sunan eğitim imkânları sağlamaktadır. Öğrenciler sınıf arkadaşlarını, öğretim elemanları ya da öğretmenlerini yüz yüze hiç görmeden mezun olabilmektedir. Uzaktan eğitim, eğitime erişimi kolaylaştırmak gibi birçok avantajı beraberinde getirse de klasik eğitim ortamlarının sahip olduğu sosyal gelişim imkanı olumsuz etkilenebilmektedir. Yaş gruplarına bağlı olarak ortaya çıkabilen ekran bağımlılığı ve asosyal gelişim, kişisel gelişim bozukluklarına dahi sebebiyet verebilmektedir. Bu çalışmada, küresel etkilerle şekillenerek eğitimde güçlü bir seçenek haline gelen uzaktan eğitim modelinin ülkemizde toplumsal hayata getirdiği fırsatlar ve tehditler incelenmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Konca, Ahmet Sami, and Tuğba Çakır. "Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitim ile Okul Öncesi Eğitimden İlkokula Geçiş Hakkında Veli Görüşleri." Yaşadıkça Eğitim 35, no. 2 (September 9, 2021): 520–45. http://dx.doi.org/10.33308/26674874.2021352307.

Full text
Abstract:
Bu araştırmanın amacı pandemi sürecinde uzaktan eğitim ile okul öncesinden ilkokula geçiş hakkında veli görüşlerini belirlemektir. Nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseninde tasarlanan araştırmanın katılımcıları çocuğu pandemi döneminde okul öncesi eğitimi tamamlayıp ilkokul 1.sınıfa geçiş yapan 20 veliden oluşmaktadır. Veri toplamak amacıyla katılımcılarla yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre pandemi başlangıcında çocukların okul öncesi eğitime katılamadığı ve velilerin yapılan uzaktan eğitimden memnun olmadıkları, uzaktan eğitim ile yapılan okul öncesi eğitimde ise çoğunlukla öğretmenlerin telefon üzerinden WhatsApp uygulaması aracılığıyla etkinlikler gönderdiği, bunun yanında velilerin de kendi oluşturduğu etkinlikleri kullandıkları, süreçte aileye düşen görevlerin arttığı, çocukların iletişim, eğitsel ve sosyal açıdan çeşitli sıkıntılar yaşadıkları belirlenmiştir. İlkokul başlangıcında uzaktan eğitim sürecinde en çok EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve Zoom uygulamalarının kullanıldığı en az ise TRT Okul kanalının tercih edildiği bulunmuştur. Veliler senkron ve asenkron olarak katılım gösterdikleri uzaktan eğitim sürecinde yaşadıkları çeşitli olumlu durumlardan ayrıca sorun ve önerilerden bahsetmişlerdir. Araştırmanın sonuçları doğrultusunda pandemi döneminde okul öncesi eğitimin göz ardı edilmemesi ve öğretmen ile öğrenci arasında iletişimin artırılması önerilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Işıkoğlu, Nesrin, Atiye Adak Özdemir, Merve Altun, and Erinç Ergenekon. "Erken çocukluk eğitimi öğretmen ve yöneticilerinin Covid-19 pandemi deneyimleri: Yorumlayıcı fenomenolojik analiz." Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi 5, no. 2 (December 7, 2021): 567–90. http://dx.doi.org/10.24130/eccdjecs.1967202152341.

Full text
Abstract:
Bu araştırmanın amacı erken çocukluk eğitimi öğretmenlerinin ve yöneticilerinin COVID-19 pandemi dönemindeki uzaktan eğitim deneyimlerini ortaya çıkarmaktır. Araştırmanın katılımcıları 32 okulöncesi öğretmeni ve sekiz yöneticiden oluşturmaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden fenomenolojik desen kullanılmıştır. Veriler yarı yapılandırılmış çevrim içi görüşme formu ve telefon görüşmesi ile elde edilmiş ve yorumlayıcı fenomenolojik analiz ile çözümlenmiştir. Bulgular pandemi algısı, bu süreçte öğretmen ve yönetici olmak ve uzaktan eğitim vizyonu adlı temalar çerçevesinde sunulmuştur. Bu çalışmadan elde edilen bulgulara göre, katılımcılar pandemiyi “rahatlama-aşırı kaygı” şeklinde birbiriyle yer değiştiren zıt duygular şeklinde deneyimlemişlerdir. Katılımcı öğretmenlerin pandemi sürecinde uzaktan eğitimi çoğunlukla hazır planlar kullanarak yürüttükleri anlaşılmaktadır. Araştırma sonuçları bazı katılımcıların uzaktan eğitimin sürdürülebilirliği bağlamında örgün eğitime destek olarak kullanılması, uzaktan eğitim platformlarının erişim ve içerik açısından zenginleştirilmesi, öğretmenlerin teknoloji becerilerinin geliştirilmesi ve uzaktan eğitim yeterlikleri şeklinde üç farklı vizyon ortaya koyduklarını göstermektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Dereli-İman, Esra, and Hatice Deli. "Okul öncesi öğretmen adaylarının uzaktan eğitim sürecine ilişkin görüşleri." Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi 6, no. 3 (December 31, 2022): 530–57. http://dx.doi.org/10.24130/eccdjecs.1967202263450.

Full text
Abstract:
Bu araştırmanın amacı, okul öncesi öğretmen adaylarının uzaktan eğitime ilişkin değerlendirmelerini ortaya koymaktır. Araştırma, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı öğrencileri oluşturmaktadır. Çalışma grubu, amaçlı örnekleme yöntemlerinden benzeşik örnekleme yöntemi kullanılarak oluşturulmuştur ve araştırmaya 100 okul öncesi öğretmen adayı katılmıştır. Araştırmanın verileri yarı yapılandırılmış görüşme ile toplanmış ve MAXQDA 2020 programı ile analiz edilmiştir. Araştırmada uzaktan eğitim sürecinde yaşanılan problemler, uzaktan eğitimde fayda sağlanan noktalar, uzaktan eğitimin alan derslerine etkisi, uzaktan eğitime ilişkin düşüncelerin değişimi, uzaktan eğitimin akran etkileşimine etkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Okul öncesi öğretmen adaylarının uzaktan eğitim sürecinde genel olarak zorlandıkları, özellikle uygulamalı derslere katılımı olumsuz olarak değerlendirdikleri fakat bu süreçte ekonomik fayda sağladıkları sonucuna ulaşılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

TEKİN, Eda. "A Study on the Principles of Distance (Online) Foreign Language Teaching After Covid-19." Turkish Academic Research Review - Türk Akademik Araştırmalar Dergisi [TARR] 7, no. 3 (September 29, 2022): 604–17. http://dx.doi.org/10.30622/tarr.1150646.

Full text
Abstract:
Yabancı dil eğitimi öğrenciler için olduğu kadar öğretmenler için de uzun ve zorlu bir süreçtir. Dünyanın birçok yerinde yabancı dil öğretimi çeşitli yöntem ve tekniklerle gerçekleştirilmektedir. Dünyada ve ülkemizde her kurum Covid-19 salgınından önce bu öğretimi daha çok yüz yüze gerçekleştirmekteydi ancak Covid-19 salgını ile beraber eğitim, salgının yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli platformlar üzerinden uzaktan (çevrim içi) gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Yakın geçmişte var olan ancak bu kadar yoğun ve uzun süreçli olmayan uzaktan eğitime bir anda geçiş yapılması, yeni normale alışmayı ve süreçte yaşanan sorunları gidermeyi gerektirmiştir. Eğitimin her alanında olduğu gibi yabancı dil eğitiminde de uzaktan öğretime geçiş sürecinde yabancı dil öğretiminin nasıl olacağı konusu eğitimciler için soru işaretleri doğurmuştur. Bu durum, ani bir geçişle olduğu için öğretmenleri ve öğrencileri hazırlıksız yakalasa da uzaktan eğitimle dil öğretimi üzerine yapılan çalışmalar araştırılmış ve bu çalışmalardan yola çıkılarak uzaktan eğitimle dil öğretiminde dikkat edilmesi gereken hususlar derlenmiş ve yabancı dil öğretmenlerine bu konuda öneriler getirilmiştir. Bu araştırma, bir tarama çalışması olup doküman incelemesi yoluyla betimsel analiz yapılarak derlenmiştir. Uzaktan dil öğretimi yapan öğretmenlere uzaktan eğitimde nelere dikkat etmeleri konusunda yardımcı olacağı düşünülmektedir. Uzaktan eğitimin yararlılıkları ve sınırlılıkları, kavramları, modelleri araştırılmış ve uzaktan dil öğretiminde öğretmenlere uzaktan öğretimde dikkat etmeleri gereken ilkeler derlenmiştir. Uzaktan eğitimde etkili bir dil öğreticisi olabilmenin birçok faktörü vardır. Bu araştırmada bunların bir kısmı derlenmiştir. Araştırmada, literatür taramasına dayalı olarak öğreticilerin eğitimi, ders planı yapmak, dil öğretiminde bir model uygulamak, teknolojiyi etkin kullanmak, öğrencilerin motivasyonunun yüksek tutmak, öğrencilere dönüt vermek, uzaktan öğretimde sosyalleşmeyi sağlayabilmek olarak kategoriler oluşturulmuştur ve bu kategorilere yönelik araştırmalar sunulmuştur.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

ŞENEL, Ebru, and Kaan KARAKUŞ. "The Examination of Attitude Towards Distance Education and Job Anxiety among Sports Higher Education Institution Students According to Some Variables." Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 11, no. 2 (June 30, 2022): 677–87. http://dx.doi.org/10.37989/gumussagbil.1097667.

Full text
Abstract:
Bu araştırmanın amacı, spor yükseköğretim kurumu öğrencilerinde uzaktan eğitime yönelik tutum ile iş bulma kaygısının bazı değişkenlere göre incelenmesidir. Çalışmada, betimsel nitelikte ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Çalışma grubu, Gümüşhane Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenim gören 138 kadın 176 erkek olmak üzere 314 öğrenciden oluşmaktadır. Veri toplama aşamasında ‘‘Salgın Döneminde Uygulanan Uzaktan Eğitime Yönelik Tutum Ölçeği’’, ‘‘Spor Bilimleri Öğrencilerinin İş Bulma Kaygısı Ölçeği’’ ve kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Analiz aşamasında; verilerin normal dağılım gösterdiği tespit edilerek, ikili karşılaştırmalarda Bağımsız Örneklem T-Testi; üç ve daha fazla grup kıyaslamalarında ise Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) testi uygulanmıştır. Üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitime tutumları ile iş bulma kaygıları arasındaki ilişki ise Pearson’s korelasyon katsayısı ile belirlenmiştir. Analiz sonucunda, uzaktan eğitime yönelik tutum ölçeğinde katılımcıların; cinsiyet, yaş ve anne eğitim durumu değişkenine göre anlamlı fark tespit edilmemiştir. Baba eğitim durumuna göre uzaktan eğitimde öğretim üyelerine yönelik tutum alt boyut puanları arasında anlamlı farklılık saptanmıştır. Spor bilimleri öğrencilerinin iş bulma kaygısı ölçeğinde; yaş, bölüm, baba eğitim durumu ve anne eğitim durumu değişkenlerine göre anlamlı fark tespit edilmez iken, cinsiyet değişkeni göre anlamlı fark saptanmıştır. Korelasyon analizi sonucunda; iş bulma kaygısı ile uzaktan eğitime yönelik tutumları arasında anlamlı ilişki tespit edilmemiştir. Bulgular neticesinde spor bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin, kariyer geliştirme seminer ve programlarına katılmalarının faydalı olabileceği düşünülmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Güven, Sibel, and Merve Uçar. "Öğretmen adaylarının uzaktan eğitim ve öğretmenlik uygulaması dersine ilişkin görüşleri." Volume 6, Issue 3 6, no. 3 (August 7, 2021): 165–83. http://dx.doi.org/10.26809/joa.6.3.08.

Full text
Abstract:
Dünya çapında etkili olan ve her alanda olumsuz etkilerini göstermeye devam eden COVİD-19 salgınının neden olduğu pandemi, yükseköğretimde de olumsuz etkilerini göstermiş ve uzaktan eğitime acil bir geçiş yapılmıştır. Uzaktan eğitim ile, eğitim fakültelerindeki öğretmen adayları, uygulamalı dersleri teorik şekilde görmeye başlamıştır. Temeli uygulama olan öğretmenlik uygulaması dahil olmak üzere devam eden eğitim ve öğretim faaliyetleri, çevrimiçi şekilde sürdürülmekte ve bu ilerleyişin öğrenciler üzerinde bıraktığı izlenim, olumlu veya olumsuz yanları, sürecin hızlı ve hazırlıksız olmasından dolayı değerlendirilememiştir. Bu araştırma ile pandemi sürecinde uzaktan eğitim ve öğretmenlik uygulamalarına ilişkin öğretmen adaylarının görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada, nitel yöntem desenlerinden olan durum çalışmasından yararlanılmıştır. Toplanan veriler içerik analizi tekniği ile analiz edilmiş, veri analizinde MAXQDA 2020 paket programı kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan ve aynı zamanda uzaktan eğitim ile öğretmenlik uygulaması dersini alan öğretmen adayları oluşturmaktadır. Elde edilen bulgular doğrultusunda öğretmen adaylarının uzaktan eğitimi, derslerin işleniş şeklinden ve internet sorunları yüzünden yetersiz buldukları, öğretmenlik uygulamasının uzaktan eğitim ile sürdürülmesinin tecrübe açısından eksiklik yaratacağı sonuçlarına ulaşılmıştır. Araştırmada, uzaktan eğitimin iletişim yönünden ve sınıf ortamından uzaklık gibi eksiklikleri olduğu, öğretim elemanlarının ise bu süreçte yeterli görüldükleri sonuçları da yer almaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Özyürek, Arzu, Özlem Gözün Kahraman, and Hatice Keser. "Okul öncesinde uzaktan eğitimin öğretmen, veli ve çocuk açısından değerlendirilmesi." Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi 6, no. 3 (December 31, 2022): 612–41. http://dx.doi.org/10.24130/eccdjecs.1967202263414.

Full text
Abstract:
Bu çalışmada, okul öncesi eğitim öğretmenleri, veliler ve çocukların Covid-19 pandemisinde uygulanan uzaktan eğitime ilişkin görüşlerini belirlemek amaçlanmıştır. Çalışma grubu maksimum çeşitlilik örnekleme yöntemiyle belirlenen 10 okul öncesi öğretmeni, 10 okul öncesi öğrencisi ve 10 veliden oluşmuştur. Nitel araştırma modelindeki çalışmada veriler, görüşme yöntemiyle toplanmıştır. Görüşmelerin yazılı dökümü yapılmış, içerik analiziyle analiz edilmiştir. Bulgular temalar halinde düzenlenerek yorumlanmıştır. Sonuç olarak okul öncesi öğretmenleri eğitimin sürekliliği ve Covid-19 bulaşını önleme açısından uzaktan eğitimi olumlu bulurken çocuklardan fiziksel, sosyal ve duygusal olarak uzak kalmayı olumsuz olarak değerlendirmişlerdir. Uzaktan eğitimde teknolojik sorunlarla karşılaşıldığı, gelişimsel kazanımlara ulaşılmadığı, öğretmenlerin Türkçe ve okuma yazmaya hazırlık etkinliklerini daha çok kullandıkları, çocukların sanat ve müzik gibi etkinliklerden hoşlandığı belirlenmiştir. Çocukların çiz-anlat tekniği ile uzaktan eğitim imgelerini resimlerine bilgisayar, öğretmen-arkadaş olarak yansıttığı ve bu süreçteki etkileşime ilişkin memnuniyeti belirten çeşitli imgelere yer verdiği görülmüştür.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources

Books on the topic "Uzaktan eğitim"

1

Kana, Fatih. Türkçe öğretiminde uzaktan eğitim. Çanakkale: Paradigma Akademi, 2021.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Özkul, Ali Ekrem. Açıköğretimle 30 yıl. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi, 2014.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

TEKİNARSLAN, Erkan, and Melih Derya GÜRER, eds. Uzaktan Eğitim. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Usun, Salih. Uzaktan Eğitim. Nobel Akademik Yayincilik, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Aslan, Canan, and Gürbüz Çalışkan, eds. Uzaktan Eğitim Sürecinde Türkçe Eğitimi. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257228954.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Yılmaz, Adem, Halil İbrahim Öztürk, Hasan Şerif Baltacı, Bilge Öztürk, Pınar Ayyıldız, Ezgi Mor Dirlik, Dilek Karışan, et al. Uzaktan Eğitim Sürecinde Örnek Etkinliklerle STEM Uygulamaları. Edited by Adem Yılmaz, Buket Ertuğrul Akyol, and Meryem Nur Aydede. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2021. http://dx.doi.org/10.14527/9786258044218.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Kuyumcu Vardar, Aslıhan, Abdullah Adıgüzel, Ufuk Güven, Süleyman Göksoy, Engin Aslanargun, Mustafa Koç, Şehide Kelek, et al. Pedagojik Anlayışın Uzaktan Eğitime Uyarlanması: Eğitimi Geliştirme, Uygulama ve Değerlendirme. Edited by İlhan Genç, Mustafa Koç, Hasan Kağan Keskin, and Abdullah Adıgüzel. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2021. http://dx.doi.org/10.14527/9786257582766.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Koçoğlu, Erol, ed. Sosyal Bilimlere Uzaktan Eğitimde Bakış. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257880749.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Karabulut Coşkun, Burcu, Adem Yılmaz, Ferhat Öztürk, Bilge Öztürk, Arif Akçay, Ezgi Mor Dirlik, Adem Yılmaz, et al. Uzaktan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2021. http://dx.doi.org/10.14527/9786257676953.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Özer, Bayram, and Volkan Duran. Uzaktan Eğitimde Öğretim İlke ve Yöntemleri. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2021. http://dx.doi.org/10.14527/9786257582650.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Uzaktan eğitim"

1

Oral, Behçet. "Uzaktan eğitim." In Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı, 144–75. Ankara:Pegem Akademi Yayıncılık, 2017. http://dx.doi.org/10.14527/9786053640073.06.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Yurdakul, Bünyamin. "Uzaktan Eğitim." In Eğitimde Yeni Yönelimler, 269–88. Ankara Pegem Akademi Yayıncılık, 2020. http://dx.doi.org/10.14527/9786257052481.15.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

YURDAKUL, Bünyamin. "Uzaktan Eğitim." In Eğitimde Yeni Yönelimler, 271–88. Pegem Akademi Yayıncılık, 2005. http://dx.doi.org/10.14527/9789758792740.15.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

GÜRER, Melih Derya. "Açık ve Uzaktan Öğrenmenin Temelleri." In Uzaktan Eğitim, 3–30. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.01.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

TEKİNARSLAN, Erkan. "Açık ve Uzaktan Öğrenme Modelleri." In Uzaktan Eğitim, 31–44. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.02.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

TOP, Ercan. "Açık ve Uzaktan Öğrenmede İnternet Tabanlı Uygulamalar." In Uzaktan Eğitim, 45–62. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.03.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

ALTINTAŞ, Bahadır. "Öğrenme Yönetim Sistemleri Yazılımları." In Uzaktan Eğitim, 63–85. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.04.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

BAŞER, Derya. "Harmanlanmış Öğrenme Ortamları." In Uzaktan Eğitim, 86–103. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.05.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

TEKİNARSLAN, Erkan, and Nuh YAVUZALP. "Açık ve Uzaktan Öğrenme İçin Öğretim Tasarımı." In Uzaktan Eğitim, 104–26. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.06.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

BERİGEL, Muhammet, and İbrahim ÇETİN. "Açık ve Uzaktan Öğretimde Öğreten ve Öğrenen Rolleri." In Uzaktan Eğitim, 127–45. Pegem Akademi Yayıncılık, 2019. http://dx.doi.org/10.14527/9786052412411.07.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Uzaktan eğitim"

1

AYAZ, Vahdet. "PANDEMİ GÜNLERİNDE LİSE ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİMDE YAŞADIKLARI ZORLUKLARIN İNCELENMESİ." In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.038.

Full text
Abstract:
Çin’in Hubei eyaletindeki Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisinde, her ülke virüsten korunmak için çeşitli kısıtlamalar getirmiş ve bu kısıtlamalar sonucunda dijitalleşmeye yönelik hızlı ve zorunlu bir geçiş yaşanmaktadır. Pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar sonucunda örgün eğitimden uzak kalan öğrenciler, söz konusu zorunlu dijitalleşmeye maruz kalarak, online (uzaktan) eğitime başlamıştır. Dijital iletişim araçları birçok kolaylığı ve imkânı beraberinde getirse de pandemiyle birlikte eğitim alanında ortaya çıkan zorunlu dijitalleşmenin, öğrencilerin bazı zorluklar yaşamasına neden olduğu söylenebilir. Bu çalışma, Türkiye’de pandemi döneminde lisede eğitim gören öğrencilerin, örgün eğitime göre dijital eğitimde yaşadıkları zorlukları incelemeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda odak grup sormaca tekniği kullanılarak, yaşları 15 ila 20 arasında değişen, 6’sı kadın, 10’u erkek olmak üzere 16 lise öğrencisinin uzaktan eğitimde döneminde yaşadıkları sorunlar ve zorluklar incelenmiş, elde edilen veriler ise sonuç bölümünde paylaşılmıştır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

DEMİR, NUSRET, HAVVA İŞKAN IŞIK, MUSTAFA KOÇAK, NAMIK KEMAL SÖNMEZ, BÜLENT BAYRAM, ESİN KULELİ, BERK ANBAROĞLU, et al. "KÜLTÜREL MİRAS BELGELEMESİNDE ÇOK DİSİPLİNLİ EĞİTİM TASARIMI VE SİVİL BİLİM YAKLAŞIMI." In VII. UZAKTAN ALGILAMA VE CBS SEMPOZYUMU. Eskişehir: Eskişehir Teknik Üniversitesi, 2018. http://dx.doi.org/10.15659/uzalcbs2018.6459.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Töz, Ali Cemal, and Görkem Dikeç. "Yüksek Öğretimde Uzaktan Eğitim Tekniklerinin Uygulanması: Deniz Turizmi Yüksek Lisans Programının İncelenmesi." In 3. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu. Denizcilik Fakültesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, 2016. http://dx.doi.org/10.18872/deu.b.udts.2016.0002.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Duygulu, Serap, and Zeliha Hepkon. "Teknolojik Bağımlılık mı Teknolojik Yeterlilik mi? Covit-19 Pandemisine Bağlı Olarak Artan Ekran Süresi Bağlamında Aile ve Öğretmenlerin Gençlerin Teknoloji Kullanımına Dönük Yaklaşımlarının İncelenmesi." In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.081.

Full text
Abstract:
Dünya üzerindeki olumsuz etkileri her geçen gün artan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi kategorisine alınan Covid-19 hastalığı nedeniyle çeşitli kademelerdeki eğitimin uzaktan sürdürülmesi çok önemli tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Bunlardan belki en önemlisi artan ekran kullanım süreleri üzerinedir. Dijital medyanın toplumsal yaşantımızın her alanında yoğun bir şekilde kullanımı, pandemi öncesi dönemde de çocukların ve gençlerin ekran başında geçirdikleri zamanın akademi ve akademi dışı çevrelerce sıklıkla ele alınmasını getirmiştir. Ancak pandemiyle birlikte eğitim sürecinin tamamen uzaktan gerçekleştiriliyor olması; bunun yanında sosyalleşme, eğlence ve enformasyon ihtiyacının da ekranlarla giderilmesi, ekran kullanım süresinin çocuklar ve gençler üzerindeki etkisini ortaya koyan çalışmaların önemini daha da arttırmıştır. Bu çerçeveden bakarak çalışmamızda Sonia Livingstone’un ekran kullanımını sadece “riskler” üzerinden değil “sağlayacağı “fırsatlar” üzerinden ele alan yaklaşımı temel alınmıştır. Ekran kullanımı ve “ekran zamanı” konusunda ailelerin ve öğretmenlerin ekran süresini teknolojik bağımlılık çerçevesinde değerlendirdikleri; ekran kullanımının niteliğine ve kullanımın teknolojik yeterliliğe nasıl dönüştürülebileceğine odaklanmadıkları görülmüştür. Bu incelemede temel amaç ailelerin ve öğretmenlerin lise öğrencisi gençlerin ekran kullanım sürelerine ilişkin yaklaşımlarını ortaya koymaktır. Bu kapsamda öncelikle “ekran zamanı”, “teknolojik bağımlılık” ve “teknolojik yeterlilik kavramları çerçevesindeki literatür taranmıştır. Çalışmanın araştırma bölümü için İstanbul genelinde farklı lise tiplerinde öğrenim gören öğrencilerin aileleri ve öğretmenleriyle derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yaşadığımız dönemde pandemi şartları nedeniyle görüşmeler bir soru cetveli üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilmiş; öğretmenlere ve ailelere yönelik farklı soru cetvelleri hazırlanmıştır. Derinlemesine mülakatlar sonucu elde edilen bulgular altı ana başlıkla değerlendirilmiştir. Bu başlıklar şöyledir: Gençlerin ekran kullanım süreleri, gençlerin medya kullanımı sırasında karşılaşabilecekleri riskler, ailelerin teknolojik yeterlilik algısı, öğretmenlerin teknolojik yeterlilik algısı, ailelerin gençlerin ekran süresine ilişkin yaklaşımları ve öğretmenlerin ekran zamanına ilişkin yaklaşımları. Çalışmanın dijital teknolojiler ve eğitim eksenindeki literatüre bir katkı sağlaması temenni edilmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

ALTAR YAVUZ, Oya. "Covid-19 Pandemisinin Change.Org’da Başlatılan Dijital İmza Kampanyalarına Yansıması." In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.059.

Full text
Abstract:
Covid-19 virüsü ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülmüştür. Kısa zamanda tüm dünyaya yayılan virüs, ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel hayatta radikal kararlar alınmasını zorunlu kılmıştır. Alınan karantina kararları sonrasında insanlar, şimdiye kadar benzeri olmayan bir hayat deneyimi yaşamıştır. Virüsün yayılımının engellenmesi amacıyla karantina yasaklarının uygulandığı bu dönemde Türkiye’de tüm seviye eğitim kurumları için uzaktan eğitim kararı alınmıştır. Özel sektör ve kamu kuruluşları için de esnek çalışma sisteminin devreye sokulması, iletişim teknolojileri ve internete duyulan ihtiyacı en üst seviyeye çıkarmıştır. Gerek eğitim, gerekse de evden çalışmaya ek olarak en küçük market ihtiyacının bile teması azaltmak için internet üzerinden yapıldığı bu dönemde sosyal medya, dijital bankacılık ve dijital vatandaşlık benzeri uygulamaların kullanımında belirgin bir artış yaşanmıştır. Bu çalışma, reel yaşamın hemen hemen tüm uygulamalarıyla karantina altına alındığı pandemi sürecinin dijital aktivist hareketlere yansımasını irdelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmanın örneklemini, Türkiye›de en fazla dijital imza kampanyası başlatılan platform olması nedeniyle Change.org oluşturmaktadır. Nitel araştırma yöntemi ve durum çalışması desenini kullanıldığı bu araştırmada pandemi öncesi dönem 2019 ve pandemi süreci olan 2020 yılı Change.org Değişim Raporları ele alınmıştır. Araştırma sonunda, alınan kararlar nedeni ile reel sosyal hayatta karantina süreci yaşanmasına rağmen özellikle dijital imza kampanyalarının bu süreçte artarak düzenlenmeye devam edildiği ve karantina öncesi döneme göre daha fazla başarı sağlandığı tespit edilmiştir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Bulur, Neslihan. "COVID-19 SÜRECİNDE SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI VE KARŞI GÖZETİM STRATEJİLERİ: NİTEL BİR ARAŞTIRMA." In COMMUNICATION AND TECHNOLOGY CONGRESS. ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY, 2021. http://dx.doi.org/10.17932/ctc.2021/ctc21.014.

Full text
Abstract:
Dijital çağda gözetim olgusu, gündelik yaşama her zamankinden daha fazla dahil olmuştur. Gözetim olgusu, akıllı telefonlar ve sosyal medyanın varlığıyla birlikte sadece mekânsal bir olgu olmaktan çıkmış ve tüm insan ilişkilerine yayılmıştır. Gözetimin yeni formlarıyla birlikte de gözetim olgusu, kurumlar açısından hem ekonomik hem de uygulanması kolay bir teknik haline gelirken, insanlar için de ‘normal’, ‘kabul edilebilir’, ‘arzulanan’ bir konuma gelmiştir. Fakat, sosyal medya, gözetim olgusunu kurumlar açısından uygulanması kolay bir denetim aracı haline getirirken, aynı zamanda sağladığı yoğun etkileşim imkânı ve bilgi akışı sayesinde örgütlenme, bilinçlenme, farkındalık gibi bireysel ve toplumsal yönlerin gelişmesi için de bir potansiyel sağlamaktadır. Bu da insanlara karşı gözetim olanakları sağlamaktadır. Monahan, karşı gözetim terimini ‘kurumsal iktidar asimetrilerine meydan okumak için gözetim teknolojilerinin kasıtlı, taktiksel kullanımları veya kırılması’ olarak tanımlamıştır. Fakat bunun yanı sıra bu teknolojileri doğrudan reddetme, keşif, kaçınma, değiştirme, çarpıtma, karşı gözetleme, iş birliği, engelleme ve maskeleme nispeten daha basit stratejik hamleleri de içerebilmektedir. Özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte uzaktan eğitime geçilmesi, tüm gerekli veya keyfi işlerimizi internet üzerinden halletmeye mecbur kalmamız veya “Hayat Eve Sığar” uygulaması gibi işlevsel yönü olan fakat konum bilgisi gibi bilgileri zorunlu kılan uygulamaları indirme ihtiyacı hissetmemiz kolaylık/gözetim ikilemini daha net hissetmemize neden olmuştur. Bu araştırmanın amacı da covid-19 pandemisi sürecinde üniversite öğrencilerinin karşı gözetim stratejileri hakkında bilgi edinmektir. Araştırmanın amacı doğrultusunda 14 üniversite öğrencisi ile derinlemesine görüşme yapılacaktır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Uzaktan eğitim"

1

Sunar, Lütfi, Arife Gümüş, Hasan Remzi Eker, and İbrahim Hakan Karataş. Eğitim Şimdi ve Burada: Uzaktan Eğitim İle İlgili Görüş ve Öneriler. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, August 2020. http://dx.doi.org/10.26414/pn014.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Tonbuloğlu, Betül. Türkiye'de Acil Durum Uzaktan Öğretim ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İncelemesi. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, June 2021. http://dx.doi.org/10.26414/pn026.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Demir, Abdullah. Oku Okut Derneği Faaliyet Raporu-2021. Oku Okut Yayınları, February 2022. http://dx.doi.org/10.55709/okuokutyayinlari.15.

Full text
Abstract:
Öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmek ve topluma okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla projeler üretmeyi ve bu alanda ücretsiz hizmet sunmayı görev edinen Oku Okut Derneği, 07 Aralık 2020 tarihinde Ankara’da kuruldu. Kanunlar çerçevesinde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Derneğimiz, toplum yararı için eğitim alanında sahip olduğu programlarla, okuma alışkanlığının artırılması amacıyla faaliyetler yürütmektedir. Oku Okut Derneği’nin misyonu; kendini, tarihini, kültürünü ve dünyayı bilme yolunda olan öğrencilerimize, bilimsel veriler ve uluslararası başarılı uygulama örnekleri perspektifinde okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığın tüm toplumda yaygınlaşmasını sağlamaktır. Oku Okut Derneği’nin hedef kitlesi; öncelikle öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve yurt dışında yaşayan soydaşlarımızdır. Oku Okut Derneği’nin kapsama ve hizmet alanı; yapay zekâ ve çevrim içi teknolojik imkânlarla yakın planda Türkiye, gelecekte tüm dünyadır. Oku Okut Derneği’nin vizyonu; okuma alışkanlığı kazandırmada ve kitap okumayı desteklemede Türkiye’nin KIZILAY’ı olmaktır. Oku Okut Derneği’nin amacı, öğrencilere “kitap okuma alışkanlığı” kazandırmak ve bu alışkanlığı toplumda yaygınlaştırmak amacıyla kapsamlı akademik araştırmalar yaparak her durum için özel “okuma projeleri” üretmektir. Yürütülecek projelerle eğitim-öğretimin her kademesindeki öğrenciler için kitaplarla buluşma imkânları oluşturulacaktır. Okuma-anlama becerilerinin geliştirilmesi için her okuyucuya yapay zekâ ve eğitim danışmanları aracılığıyla rehberlik hizmeti verilecektir. Ayrıca alanında uzman öğretim üyelerinin danışmanlığında ilkokul, ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik çevrim içi okuma kulüpleri oluşturularak öğrencilerin yazarlarla buluşması sağlanacaktır. Proje kapsamında gayretli ve başarılı olan öğrencilerin ödüllendirilmesi; maddi imkânı kısıtlı olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz çevrim içi canlı destek kurslarının düzenlenmesi de hedeflenmektedir. Oku Okut Derneği’nin projelerine ve sunduğu hizmetlere katılım tamamen ücretsizdir ve www.okuokut.org adresinden kayıtla gerçekleşmektedir. Oku Okut Akademi, 27 Mart 2021 tarihinde Oku Okut Derneği tarafından kurulmuş online akademik eğitim platformudur. Oku Okut Akademi, uzaktan eğitimin getirdiği teknolojik imkanlarla Oku Okut Derneği tarafından yürütülen bir uzaktan eğitim projesidir. Oku Okut Akademi: Online Akademik Eğitim Platformu Projesi'nde tüm seviyelerdeki öğreciler ile çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini tamamlayamamış vatandaşlarımızın desteklenmesi, katılımcılara uzaktan eğitim teknolojisi ile öğretmen ve materyal desteği sağlanması öngörülmektedir. Projeyle; ihtiyaç duyduğu bilgiyi arayan öğrencilerin ve dezavantajlı grupların desteklenmesi ve kendini geliştirmek isteyen bireylere imkân sağlanması amaçlanmaktadır. Oku Okut Akademi'nin hedefi, bireylerde oluşan deneyim ve uzmanlık bilgilerinin diğer bireylere ücretsiz olarak aktarılabilmesine imkân sağlayacak dijital eğitim platformunun hayata geçirilmesidir. Tüm bireyler; “öğrenen” veya “öğreten” olarak projede yer alabilmektedir. Oku Okut Akademi; içerisinde uzaktan eğitim (LMS) ve canlı yayın sistemleri, video, doküman ve haber portalları gibi bilgi üretim ve aktarım teknolojilerini içeren güçlü bir altyapıyı ile tüm katılımcılara ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Tonbuloğlu, Betül, and İsmail Tonbuloğlu. Eğitimde Dijital Dönüşüm Harmanlanmış Öğrenme. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, August 2021. http://dx.doi.org/10.26414/anr09.

Full text
Abstract:
Dijitalleşmenin tüm alanlarda etkisini artırdığı ve hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği günümüzde eğitim alanında da dijitalleşme yoğun bir şekilde yer bulmakta; dijital bir dönüşüm yaşanmaktadır. Harmanlanmış öğrenme; sunum ortamlarının birleştirilmesi, öğretim yöntemlerinin birleştirilmesi, çevrimiçi ve yüz yüze eğitimin birleştirilmesi gibi çeşitli şekillerde anlamlandırılabilmektedir. Geleneksel öğrenme süreçleri ile uzaktan öğrenme süreçlerinin birlikte tasarlanması olarak ifade edilen harmanlanmış öğrenme, mevcut ihtiyaçların ve şartların göz önünde bulundurularak ve iki öğrenme ortamının en güçlü yanları alınarak öğrenme/ öğretme sürecini daha etkili ve verimli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Harmanlanmış öğrenmede dijital teknolojilerin sadece tamamlayıcı olarak değil, aynı zamanda öğrenme sürecini dönüştürücü ve iyileştirici olarak yer alması gerekliliğine dikkat edilmelidir. Teknoloji, pedagoji ve içeriğin doğru bir şekilde birleştirilmesiyle iyi yapılandırılmış harmanlanmış öğrenme süreçleri oluşturulabilir. Harmanlanmış öğrenme uygulamaları, çevrimiçi ortamdaki işbirliği sayesinde etkileşimi derinleştirmekte ve bireysel öğrenmeler ve alıştırmalar için uzaktan öğrenme ortamlarından yararlanılarak zamanın daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. Öğrencilere yer, zaman, içerik açısından öğrenme esnekliği sağlamakta; öğrencilerin bireysel çalışmalarını kendi hızında gerçekleştirmelerini ve konu tekrarı yapabilmelerini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca sunduğu pedagojik zenginlik, bilgiye erişim kolaylığı, sosyal etkileşim imkânı, maliyet etkinliği, yeniden düzenlenebilir olması, esneklik gibi farklı yararları bulunmaktadır. Bunun yanında öğrencilerin öz disiplin ve öz düzenleme becerilerini edinebilmesi, eğitmenin öğrenme teknolojisinin doğru şekilde entegre edilmesi konusunda kendini eğitmesi, eğitim kurumlarının doğru ve yeterli teknolojik alt yapıyı ve eğitim desteğini sunabilmesi ve süreç öncesinde tüm paydaşların taleplerine ve ihtiyaçlarına yer veren geniş kapsamlı bir planlamanın yapılması gereklidir. Harmanlanmış öğrenmenin, uygulama şekillerine göre Rotasyon Modeli, Esnek Model, Kişisel Olarak Harmanlanan Model ve Zenginleştirilmiş Sanal Model gibi farklı modelleri ve harmanlanmış öğrenme ortamlarının tasarımda dikkat edilmesi gereken farklı unsurlar bulunmaktadır. Bu rapor kapsamında harmanlanmış öğrenmenin kavramsal temelleri, yapılandırılmasında öne çıkan modeller, tasarım unsurları ve farklı seviyelerdeki uygulama örneklerine yer verilmektedir. Harmanlanmış öğrenme sürecinin incelenmesi ve uygulanabilirliğinin değerlendirilmesi, eğitim kalitesini artırmak ve öğrenme sürecini güçlendirmek adına önem teşkil etmektedir.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography