Academic literature on the topic 'Xarxes de comunicació multimèdia'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Xarxes de comunicació multimèdia.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Xarxes de comunicació multimèdia"

1

Ambrós, M. Lourdes, and Biel Pubill. "La setmana cultural a l'escola: Una manera de treballar els eixos transversals." Comunicació educativa, no. 11 (February 24, 2014): 37. http://dx.doi.org/10.17345/comeduc199837-41.

Full text
Abstract:
Conscients que el futur passa per conèixer en què consisteixen i quines són les possibilitats que ofereixen i com funciona tot l’immens ventall de les noves tecnologies, vam abocar els esforços per organitzar una setmana que inclogués continguts diversos relacionats amb els mitjans de comunicació. Les propostes de tallers van ser molt variades –confecció de diaris, tires de còmics, xerrades, manualitats, tallers de vídeo, ràdio i premsa...– i fins podem destacar un taller de Multimèdia, resultat del qual fou la confecció d’un CD ROM.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Masgrau Juanola, Mariona. "El repte de la intermedialitat a l’aula (en un entorn multimèdia)." Comunicació educativa, no. 24 (April 30, 2011): 42. http://dx.doi.org/10.17345/comeduc201142-49.

Full text
Abstract:
<p>L’article advoca per la necessitat d’apostar per una didàctica integrada dels llenguatges —verbal, visual, musical— a l’hora de potenciar la competència comunicativa, i sobretot en l’ensenyament i aprenentatge de les arts. Aquesta és, sens dubte, una exigència de les formes de comunicació actuals, que ens faciliten les noves tecnologies i que són cada cop més intermèdies: ens possibiliten hibridar llenguatges i afegir més potencial i complexitat als missatges. Abordar la intermedialitat a les aules, això no obstant, no és un repte senzill, ja que demana trencar amb unes estratègies i uns procediments molt arrelats, tant per part dels alumnes com dels professors. La nostra investigació planteja algunes d’aquestes dificultats, mitjançant l’anàlisi de dues seqü.ncies didàctiques entorn d’una forma poètica d’essència intermèdia: la poesia visual.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Campos-Rius, Josep, and Enric M. Sebastiani. "El repte de les TIC i les TAC a l’Educació Física." Aloma: Revista de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport 34, no. 2 (November 14, 2016): 25–36. http://dx.doi.org/10.51698/aloma.2016.34.2.25-36.

Full text
Abstract:
L’arribada d’Internet, de les xarxes socials digitals, de les aplicacions mòbils i la constant evolució de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i les TAC (Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement) demanen d’una adaptació als nous contextos a l’àmbit de l’educació.La incorporació de dispositius mòbils, l’ús d’aplicacions educatives i la participació en diferents tipus de xarxes, ja siguin socials digitals o no, afavoreixen el treball col·laboratiu, la recerca d’informació en diferents àmbits i formats, i la incorporació de noves maneres d’aprendre i de relacionar-se.L’àrea d’educació física ha de poder aprofitar aquest nou paradigma educatiu per millorar els processos d’ensenyament i d’aprenentatge del professorat i de l’alumnat amb criteris de varietat, innovació per poder-ne promocionar la pròpia activitat física i esportiva i fer-ne un hàbit per a tota la vida, a la vegada que es desenvolupa la competència digital de tots els protagonistes del procés educatiu.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Tchubykalo, Evgeni, Juan Luis Manfredi-Sánchez, and Juan Antonio Sánchez-Giménez. "Think Tanks and Political Influence. How Influencer Networks and the Specialization of Power Are Represented on Twitter." Tripodos, no. 45 (February 5, 2021): 111–31. http://dx.doi.org/10.51698/tripodos.2019.45p111-131.

Full text
Abstract:
Think tanks are institutions that posi­tion themselves ideologically close to the powers that be, connecting them with science and defending the interests of lobbyists, while still striking a balance in the common interest of society. In the new context of political communication, think tanks take advantage of emerging trends in communication strategies by embracing the dissemination capaci­ty of social media. On the assumption that these social networking sites expe­dite the task of think tanks, we will illus­trate how thinks tanks leverage their influence and impact all over the world for agenda-setting and discourse fra­ming purposes. This empirical research, which relies on data collected on Twit­ter, analyses the global influence map by searching for practice patterns that could help us to gain further insights into the relationship processes of these agents in international relations and the political context. Els ‘think tanks’ i la influència política. Com es representen les xarxes d’influenciadors i l’especialització del poder a TwitterEls think tanks són institucions que ideo­lògicament es posicionen prop del po­der, connectant-lo amb el món científic i sempre buscant l’equilibri entre els inte­ressos dels lobbyist i l’interès general de la societat. En el context de la nova co­municació política, els think tanks apro­fiten les tendències més actuals en matè­ria de comunicació i adopten estratègies de difusió en els mitjans de comunicació social. Tenint en compte que una bona estratègia a les xarxes socials facilita la seva tasca, volem exemplificar com els thinks tanks utilitzen la seva capacitat d’influència i impacte en tot el món per redissenyar les agendes polítiques con­textualitzant els seus discursos. Aquesta investigació empírica, que es basa en dades recopilades a Twitter, analitza el mapa d’influència global mitjançant la recerca de patrons de comportament que podrien ajudar-nos a obtenir més infor­mació sobre les relacions entre aquests actors de les relacions internacionals i el context polític en el qual desenvolupen la seva activitat. Key words: Twitter, political influence, think tank, power, social network analysisParaules clau: Twitter, influència políti­ca, think tank, poder, anàlisi de xarxes socials, lobby.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Montcher, Fabien. "Bonds of sweetness: A political and intellectual history of citrus circulations across the Western Mediterranean during the Late Renaissance." Pedralbes 40 (April 13, 2021): 143–65. http://dx.doi.org/10.1344/pedralbes.40.6.

Full text
Abstract:
El present article analitza com les converses polítiques i intel·lectuals sobre els intercanvis de fruita van afectar les relacions entre poder i coneixement a la Mediterrània occidental durant el Renaixement tardà. S’hi argumenta que les xarxes d’erudits van promoure el desenvolupament de la diplomàcia informal a través de l’ús del significat paradoxal dels cítrics nouvinguts per via de les monarquies ibèriques, i que aquesta comunicació política va estar articulada al voltant de conceptes com la tolerància i la dolçor. Així mateix, es demostra que a Espanya, Portugal i Roma les pràctiques polítiques i els discursos sobre cítrics van alimentar les lluites pel control de la cristiandat en un període que va estar marcat per contínues guerres i debats sobre l’estatus de les minories religioses.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Cotán Fernández, Almudena, Vanesa Martínez Valderrey, Irene García Lázaro, Manuel Gil-Mediavilla, and José Alberto Gallardo-López. "El trabajo colaborativo online como herramienta didáctica en Espacios de Enseñanza Superior (EEES). Percepciones de los estudiantes de los Grados en Educación Infantil y Primaria." Revista d'Innovació Docent Universitària, January 30, 2020, 82–94. http://dx.doi.org/10.1344/ridu2020.12.9.

Full text
Abstract:
En aquest article s'analitzen els resultats parcials obtinguts en un projecte de recerca d'una universitat de titularitat privada, situada en la zona nord d' Espanya. L'objectiu general de l'estudi es va dirigir a conèixer la percepció de l'alumnat dels graus d'educació infantil i d'educació primària sobre els processos organitzatius que es van establir al llarg del desenvolupament de treballs col·laboratius online. La metodologia utilitzada fou de tall qualitatiu. La recollida de dades es va fer mitjançant l'administració d'entrevistes estructurades. L'anàlisi dels resultats es va fer en tres grans blocs de contingut: 1) implicacions didàctiques de la participació en treballs col·laboratius; 2) avantatges i inconvenients trobats i 3) propostes de millora suggerides. Entre les principals conclusions extretes destaca que la participació en aquest tipus de tasca suposa una primera aproximació al futur professional docent dels estudiants en formació, amb la que, a més es fomenta l'establiment de xarxes de recolzament a l'aprenentatge, així com, que la falta d'implicació i de comunicació presencial dificulten el desenvolupament competencial perseguit amb aquesta eina pedagògica. Entre les propostes de millora formulades es distingeixen la creació de canals de comunicació síncrons; la determinació de co-avaluacions anònimes entre els membres del grup i l'elaboració de document de compromís.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Xarxes de comunicació multimèdia"

1

Carbonell, Abelló Josep Maria. "Democràcia i Comunicació: per una regulació al servei de l'interès públic." Doctoral thesis, Universitat Ramon Llull, 2010. http://hdl.handle.net/10803/9218.

Full text
Abstract:
La Societat de la Informació és una realitat cada vegada més important en les societats desenvolupades i, juntament amb la Globalització, estan transformant de manera radical les nostres societats. En aquest context, els mitjans de comunicació i les xarxes de comunicacions electròniques estan vivint un procés de convergència que implica una transformació sense precedents en el món de la comunicació. L'objecte de la Tesi és l'anàlisi detallat de l'evolució i la situació actual de les xarxes de comunicacions electròniques i dels mitjans de comunicació, que he anomenat xarxes de comunicació multimèdia i, l'objectiu, analitzar els sistemes regulatoris i fer una proposta dels principis bàsics que hauria de contemplar un model regulatori de les xarxes de comunicació multimèdia assentat en els valors essencials del liberalisme social perquè pugui respondre de manera satisfactòria a l'interès públic.
La Sociedad de la Información es una realidad cada vez más importante en las sociedades desarrolladas y, junto la Globalización, están transformando de manera radical nuestras sociedades. En este contexto, los medios de comunicación y las redes de comunicaciones electrónicas están viviendo un proceso de convergencia que implica una transformación sin precedentes del mundo de la comunicación. El objeto de la Tesis es el análisis detallado de la evolución y la situación actual de las redes de comunicaciones electrónicas y los medios de comunicación, que he llamado redes de comunicación multimedia y, el objetivo, analizar los sistemas regulatorios y hacer una propuesta de los principios básicos que debería contemplar un modelo regulatorio de las redes de comunicación multimedia asentado en los valores esenciales del liberalismo social para que pueda responder de manera satisfactoria al interés público.
The Information Society is an increasingly important reality in developed societies and, along with globalization, is radically transforming our societies. In this context, the media and electronic communications networks are experiencing a convergence process that involves an unprecedented transformation in the world of communication. The purpose of this thesis is the detailed analysis of the evolution and of the current status of electronic communications networks and media, which I have labeled multimedia and communication networks, and, further, to analyze the current regulatory systems in order to develop a set of basic principles to be considered in the setting up of a regulatory model of multimedia communication networks, rooted in core values of social liberalism, and able to effectively defend the public interest.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Mercader, Antoni. "De la pràctica artística a la comunicació audiovisual i multimèdia." Doctoral thesis, Universitat Pompeu Fabra, 2000. http://hdl.handle.net/10803/7517.

Full text
Abstract:
Les formes d'aparellament i els episodis de contagi entre la pràctica artística i l'audiovisual i el multimèdia en el context de canvi de la societat cultural dels darrers trenta anys són els objectius d'aquesta tesi. La seva gènesi es troba en la formalització hipermèdia (textos, imatges, sons i vídeos) d'aquesta i en la voluntat d'articular, organitzar i regular el marc referencial i metodològic, així com el corpus epistemològic, de manera ramificada.

Sota una ordenació sincrònica i interactiva dels procediments d'interrogar-se pel què (detecció), de veure on i què ha suposat (anàlisi) i de conèixer com i de quina manera (descripció), s'extreu una valoració del conjunt complex de les aportacions fetes per l'art a la comunicació.

Les etzibades, sense estrèpits, en l'estructura rígida de la comunicació encoratjades per l'art; les conseqüències de l'exercici d'un sentit crític envers la mediació i d'una conscienciació de l'ecologia dels mitjans; les influències en la renovació de la percepció d'espai i de temps mediàtic, formen part del plec de conclusions. La contribució de l'art a l'aparició de noves tipologies de l'expressió audiovisual i multimèdia; la inferència d'elements provinents de l'art en la configuració d'una sensibilitat post en la comunicació actual són descrits en aquesta tesi no lineal (versió original hipermèdia) que ara teniu a l'abast en forma lineal (versió textual en PDF).
Las formas de aparejamiento y los episodios de contagio entre la práctica artística y el audiovisual y el multimedia en el contexto de cambio de la sociedad cultural de los últimos treinta años son los objetivos de esta tesis. Su génesis se encuentra en la formalización hipermedia (textos, imágenes, sonidos y vídeos) de la misma y en la volundad de articular, organizar y regular el marco referencial y metodológico, así como el corpus epistemológico, de manera ramificada.

Bajo una ordenación sincrónica e interactiva de los procedimientos de interrogarse por el qué (detección), de ver dónde y qué ha supuesto (análisis) y de conocer cómo y de qué manera (descripción), se extrae una valoración del conjunto complejo de las aportaciones realizadas por el arte a la comunicación.

Los golpes, sin estrépitos, en la estructura rígida de la comunicación, alentados por el arte; las consecuencias del ejercicio de un sentido crítico para con la mediación y de una concienciación de la ecología de los medios; las influencias en la renovación de la percepción de espacio y de tiempo mediático, forman parte del conjunto de conclusiones. La contribución del arte a la aparición de nuevas tipologías de la expresión audiovisual y multimedia; la inferencia de elementos procedentes del arte en la configuración de una sensibilidad post en la comunicación actual son descritos en esta tesis no lineal (versión original hipermedia) que ahora tienen a su alcance en forma lineal (versión textual en PDF).
"From artistic practice to audiovisual and multimedia communication"

The mating of forms and episodes of contagion between artistic practice and audiovisual and multimedia in the context of change in the society of culture over the last thirty years are the subject of this dissertation. Its genesis lies in the hypermedia formalization (texts, images, sounds, and videos) of the latter and in the desire to give structure, organization and rules to the referential and methodological framework, as well as the epistemological corpus, in a ramified fashion.

Under a synchronic, interactive ordering of procedures of asking about what (detection), seeing where and what it has involved (analysis), and learning how and in what way (description), we extract an assessment of the complex set of contributions made by art to communication.

The blows, noiseless, to the rigid structures of communication, encouraged by art; the consequences of the exercise of a critical sense toward mediation and of an increased awareness of the ecology of the media; the influences on the renewal of the perception of media space and time make up part of the set of conclusions. Art's contribution to the appearance of new typologies of audiovisual and multimedia expression; the effect of elements originating in art on the shape of a post sensibility in present-day communication are described in this non-linear dissertation (original hypermedia version), now available in linear form (PDF text version).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Dalfó, Simó Cristina. "Estudi i disseny de grans xarxes d'interconnexió: modularitat i comunicació." Doctoral thesis, Universitat Politècnica de Catalunya, 2007. http://hdl.handle.net/10803/5849.

Full text
Abstract:
Normalment les grans xarxes d'interconnexió o de comunicacions estan dissenyades utilitzant tècniques de la teoria de grafs. Aquest treball presenta algunes contribucions a aquest tema. Concretament, presentem dues noves operacions: el "producte Jeràrquic" de grafs i el "producte Manhattan" de digrafs. El primer és una generalització del producte cartesià de grafs i ens permet construir algunes famílies amb un alt grau de jerarquia, com l'arbre binomial, que és una estructura de dades molt utilitzada en algorísmica. El segon dóna lloc a les conegudes Manhattan Street Networks, les quals han estat extensament estudiades i utilitzades per modelar algunes classes de xarxes òptiques. En el nostre treball, definim formalment i analitzem el cas multidimensional d'aquestes xarxes. Estudiem algunes propietats dels grafs o digrafs obtinguts mitjançant les dues operacions esmentades, especialment: els paràmetres estructurals (les propietats de l'operació, els subdigrafs induïts, la distribució de graus i l'estructura de digraf línia), els paràmetres mètrics (el diàmetre, el radi i la distància mitjana), la simetria (els grups d'automorfismes i els digrafs de Cayley), l'estructura de cicles (els cicles hamiltonians i la descomposició en cicles hamiltonians arc-disjunts) i les propietats espectrals (els valors i vectors propis). En el darrer cas, hem trobat, per exemple, que la família dels arbres binomials tenen tots els seus valors propis diferents, "omplint" tota la recta real. A més a més, mostrem la relació del seu conjunt de vectors propis amb els polinomis de Txebishev de segona espècie. També hem estudiat alguns protocols de comunicació, com els enrutaments locals i els algorismes de difusió. Finalment, presentem alguns models deterministes (com les xarxes Sierpinski i d'altres), els quals presenten algunes propietats pròpies de les xarxes complexes reals (com, per exemple, Internet).
Large interconnection or communication networks are usually designed and studied by using techniques from graph theory. This work presents some contributions to this subject. With this aim, two new operations are proposed: the "hierarchical product" of graphs and the "Manhattan product" of digraphs. The former can be seen as a generalization of the Cartesian product of graphs and allows us to construct some interesting families with a high degree of hierarchy, such as the well-know binomial tree, which is a data structure very used in the context of computer science. The latter yields, in particular, the known topologies of Manhattan Street Networks, which has been widely studied and used for modelling some classes of light-wave networks. In this thesis, a multidimensional approach is analyzed. Several properties of the graphs or digraphs obtained by both operations are dealt with, but special attention is paid to the study of their structural parameters (operation properties, induced subdigraphs, degree distribution and line digraph structure), metric parameters (diameter, radius and mean distance), symmetry (automorphism groups and Cayley digraphs), cycle structure (Hamilton cycles and arc-disjoint Hamiltonian decomposition) and spectral properties (eigenvalues and eigenvectors). For instance, with respect to the last issue, it is shown that some families of hypertrees have spectra with all different eigenvalues "filling up" all the real line. Moreover, we show the relationship between its eigenvector set and Chebyshev polynomials of the second kind. Also some protocols of communication, such as local routing and broadcasting algorithms, are addressed. Finally, some deterministic models (Sierpinsky networks and others) having similar properties as some real complex networks, such as the Internet, are presented.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Bolíbar, Planas Mireia. "Xarxes personals, associacionisme i integració social de la població immigrada: una aproximació des dels mètodes mixtos." Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2014. http://hdl.handle.net/10803/283211.

Full text
Abstract:
La tesi doctoral estudia el procés d’integració social de la població equatoriana i marroquina immigrada a Catalunya, i analitza específicament el paper de la participació associativa en aquest procés des d’una perspectiva relacional. La recerca es basa en la premissa que el canvi i la naturalesa dels canvis en les xarxes personals de la població immigrada revelen el seu encaix estructural a la societat d’acollida i, per tant, expressa els models d’integració social des de la seva vessant relacional. Amb aquest punt de partida la investigació de la tesi s’ha centrat concretament en identificar i explicar els factors que porten al desenvolupament de les xarxes personals de la població immigrada, com a producte tant d’unes situacions de partida com d’unes trajectòries específiques d’aquesta població a Catalunya. La recerca posa un especial èmfasi en la contribució de l’àmbit associatiu a aquest procés de canvi de les xarxes. Aquest s’estudia en les dues direccions: com les xarxes contribueixen a definir les formes de participació, i com aquesta redunda també en la configuració dels models d’integració social. A més de la contribució teòrica o substantiva precedent, els aspectes metodològics de la investigació tenen també un espai central. La tesi desenvolupa una reflexió teòrica i aplicada al voltant de l’ús de les metodologies mixtes en el camp de l’anàlisi de xarxes socials. Concretament, du a terme una revisió sobre els seus usos i l’aplica en la investigació per tal d’aprofundir en dos aspectes clau dels desenvolupaments recents de la sociologia relacional: el vincle entre els components fàctics i els cognitius que composen la realitat social, i el rol de les xarxes socials en els diferents nivells (micro, meso i macro) d’estructuració d’allò social. El disseny metodològic que guia l’aproximació empírica és per tant de naturalesa mixta; combina una enquesta de xarxes personals que segueix la lògica quantitativa extensiva, amb entrevistes biogràfiques semi-estructurades que reprodueixen la lògica interpretativa i d’anàlisi intensiva i contextualitzada. Els diferents mètodes, orientats per uns mateixos objectius i preguntes d’investigació, es combinen a partir d’un disseny seqüencial i basat en l’anidació, de manera que la integració dels elements empírics als quals accedim des d’ambdues aproximacions ens permet respondre als objectius específics que es planteja la investigació.
The overarching research objective of this thesis is to study the social integration process of the Ecuadorean and Moroccan migrant population in Catalonia. It focuses specifically on the role of associative participation in this process, analysing it from a relational standpoint. The research is based on the premise that personal networks’ change and the direction of said change shows migrants’ “structural fitting in” in the host society. Therefore, migrants’ networks reveal the social integration patterns from the relational point of view. The thesis has focussed on identifying the explanatory factors behind the development of migrants’ personal networks, considering it as a product of both the situation at the time of arrival (the initial context) and the specific trajectories of this population in Catalonia. The thesis pays particular attention to the contribution of the associative sphere to this process. The associative sphere is studied from a dual standpoint: how networks contribute to defining migrants’ participation, and, in turn, how participation affects social integration patterns. In addition to the former theoretical or substantive contributions, the methodological issues of the research study also played a key role in the dissertation. This research study develops an in-depth theoretical and applied methodological reflection on the use of the mixed methods methodology in the field of social network analysis. The thesis has reviewed its uses, potential and limitations in order to focus particularly on two key issues in the current developments of relational sociology: the link between factual and cognitive components of the social reality, and the role of social networks at different levels of the social structure. The research study’s methodological design therefore combines a personal networks survey in line with extensive quantitative reasoning, with semi-structured biographical interviews that follow the intensive and interpretative qualitative reasoning. These various methods pursue the same objectives and research questions. They are combined according to an explanatory sequential and nested design, such that the combination and interpretative integration of both empirical parts allows the specific objectives tackled by the research to be achieved.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Barrière, Lali. "Anells cordals:propietats estructurals i models de comunicacions." Doctoral thesis, Universitat Politècnica de Catalunya, 1999. http://hdl.handle.net/10803/6724.

Full text
Abstract:
En els darrers anys hi ha hagut un gran desenvolupament de la recerca en l'àrea de les xarxes informàtiques. En aquest context, la utilització dels grafs com a models per a les xarxes, on els nodes són ordinadors o processadors interconnectats, que s'han de comunicar entre ells de la manera més eficaç possible, ha donat lloc a gran quantitat de treballs. Quan es tracta de xarxes d'interconnexió, en què el nivell d'integració és elevat, es solen considerar models amb bones propietats de simetria, que permeten definir i analitzar els algorismes amb més facilitat. Per exemple, els grafs de Cayley són grafs definits a partir de l'operació d'un grup. Això permet utilitzar l'estructura algèbrica subjacent per a la resolució dels problemes.
Aquesta tesi tracta de les propietats d'una família de grafs, els anells cordals de grau 3, que són grafs de Cayley sobre el grup de simetries d'un polígon regular o grup dièdric. Aquest grup no és commutatiu, però els seus elements satisfan bones relacions. A més, està molt relacionat amb el grup cíclic, i això fa que els anells cordals tinguin molt a veure amb els grafs circulants.
Una part important del treball és l'estudi de les propietats estructurals dels anells cordals, mentre que en una segona part es donen algorismes de comunicació punt a punt, o encaminaments, amb bones propietats, i d'intercanvi d'informació entre tots els nodes, o gossiping. Aquestes dues parts del treball estan interrelacionades, ja que les propietats estructurals dels grafs s'utilitzen en les definicions i en l'anàlisi dels algorismes que es proposen en la segona part i, a la vegada, l'estudi de problemes de comunicacions ha motivat el plantejament de problemes de caire més teòric, com la classificació per isomorfisme dels anells cordals, la caracterització del seu grup d'automorfismes o el càlcul de l'aresta bisecció.
Part de l'interès d'aquest treball és l'ús de les tessel.lacions per a la representació dels grafs. Aquesta eina s'ha revelat molt útil en l'estudi de propietats mètriques i de problemes en què s'han d'establir camins entre els nodes, ja que en facilita la visualització. Les altres famílies de grafs que han estat estudiades per diversos autors mitjançant tessel.lacions del pla són, sobretot, els grafs circulants de grau 4, en què s'utilitzen quadrats per representar els vèrtexs, i de grau 6, en què s'utilitzen hexàgons. Per als anells cordals de grau 3 s'han utilitzat triangles. En particular es veu com la tessel.lació determina totalment el graf, i les propietats del graf es tradueixen en propietats de la tessel.lació.
Es poden citar com a problemes oberts la generalització dels resultats a altres famílies de grafs, i l'estudi d'altres problemes de comunicacions. En particular, per al problema del càlcul de l'índex òptic, es tenen alguns resultats en el cas d'anells cordals aresta transitius, que utilitzen la caracterització del grup d'automorfismes i la definició d'encaminaments amb bones propietats presentats en aquesta tesi.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Franco, Buendía Daniel. "Evolución de comunicación política en Twitter: de CiU y del PSC-PSOE en las campañas electorales celebradas en Cataluña de 2010 a 2012." Doctoral thesis, Universitat de Vic, 2016. http://hdl.handle.net/10803/397656.

Full text
Abstract:
Esta investigación se centra en averiguar si el PSC-­‐PSOE y CiU utilizan Twitter como herramienta de comunicación bidireccional para comunicarse con sus públicos, estudiando el tipo de información emitida desde los perfiles oficiales de ambos partidos en las campañas electorales transcurridas en Cataluña entre 2010 y 2012; al Parlament de Catalunya el 28 de noviembre de 2010, al Ayuntamiento de Barcelona el 22 de mayo de 2011, al Congreso de los Diputados de Madrid el 20 de noviembre de 2011 y, nuevamente, al Parlament de Catalunya el día 25 de noviembre de 2012. Para realizarla, se utiliza una triangulación metodológica compuesta por un análisis de contenidos cuantitativo y cualitativo en los mensajes publicados en Twitter de las cuentas oficiales de los partidos, una observación no participante en un mitin de cada partido/campaña y entrevistas en profundidad semiestructuradas a cada uno de los responsables de campaña 2.0. Esta triangulación se complementa con diferentes entrevistas en profundidad a expertos en comunicación política 2.0. La discusión de esta tesis se sustenta también en la revisión bibliográfica que se presenta en el marco teórico de esta monografía. Concluyendo con todo ello que, pese a la utilización de Twitter y a la evolución en la manera de comunicar sucedida entre 2010 y 2012, tanto CiU como el PSC-­‐PSOE no mantienen un diálogo con la ciudadanía, no aprovechando así lo que esta herramienta ofrece: la posibilidad de una comunicación bidireccional.
This research focuses on finding out if the PSC-¬‐PSOE and CiU use Twitter as a tool for two‐way communication to communicate with their audiences, studying the type of information issued from the official profiles of both parties in election campaigns held between 2010 and 2012 in Catalonia; to the Parliament of Catalonia, Barcelona City Council, the Congress of Deputies in Madrid, and again, the Parliament of Catalonia. For this procedure, we use a methodological triangulation consisting of an analysis of quantitative and qualitative content of the messages posted on Twitter in the official accounts used by the political party; a literature review and in‐depth interviews to those responsible for communication 2.0 in CiU and PSC‐PSOE in the mentioned elections. It also contains semi-¬structured interviews to experts in political communication 2.0 and non-participant observation of various meetings, one for party and candidate, carried out during the PSC-PSOE and CiU analyzed campaigns.
Aquesta investigació se centra a descobrir si el PSC - PSOE i CiU utilitzen Twitter com una eina per a la comunicació de bidireccional per comunicar-se amb els seus públics, estudiant el tipus d'informació emesa a partir dels perfils oficials de tots dos partits en les campanyes electorals van transcórrer a Catalunya entre 2010 i 2012; al Parlament de Catalunya, a l'Ajuntament de Barcelona, al Congrés dels Diputats de Madrid, i de nou, al Parlament de Catalunya. Per realitzar-la, s'utilitza una triangulació metodològica que consisteix en una anàlisi quantitativa i qualitativa continguda en els missatges publicats a Twitter dels comptes oficials del partit utilitzats; una revisió de la literatura i les entrevistes en profunditat als responsables de la comunicació 2.0 CiU i PSC - PSOE a les eleccions esmentades. També conté entrevistes semiestructurades a experts en comunicació política 2.0 i observacions no participants de diversos mítings, un per partit i candidat, duts a terme durant les campanyes analitzades del PSC - PSOE i CiU.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Fuertes, J. M. (Josep Maria). "Protocol adaptatiu de nivell dos "proposta-petició" per a l'accés múltiple a un canal de comunicació." Doctoral thesis, Universitat Politècnica de Catalunya, 1986. http://hdl.handle.net/10803/6188.

Full text
Abstract:
En els darrers anys s'han dedicat grans esforços a l'estudi del control de la comunicació entre Elements de Procés de la Informació (per exemple, els computadors), principalment en els aspectes relacionats amb el suport de la comunicació (configuracions, topologies, protocols).
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Giménez, Pérez Gabriel. "Tecnologies de la informació i comunicació i diabetis: estudis sobre l’accés dels pacients i la qualitat dels continguts." Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2016. http://hdl.handle.net/10803/400084.

Full text
Abstract:
La present tesi versa sobre dos aspectes diferents de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en relació a la diabetis. En primer lloc, hem avaluat en dos períodes de temps diferents (anys 2001 i 2013) l’accés a continguts de salut a Internet de dos grups de pacients amb diabetis tipus 1 atesos en una unitat especialitzada mitjançant un qüestionari auto-administrat. El nombre de pacients avaluats fou de 244 en el Tems 1 i 289 en el Temps 2. Entre els 2 temps s’observa un increment significatiu de la proporció de pacients que accedeix a continguts de salut mitjançant Internet del 18,1% al 51,2% de la població total estudiada, coincidint amb un increment de la disponibilitat d’Internet del 36,7% al 74,4%. De l’anàlisi de variables predictores de l’accés a continguts de salut a Internet cal destacar que al Temps 2 es va observar un increment significatiu de la proporció d’usuaris de nivell educatiu baix que accedien a continguts de salut (del 31,8% al 49,3%). En el Temps 2 també es va avaluar l’accés a xarxes socials relacionada amb la salut, detectant-se una utilització baixa (24,8% dels usuaris de xarxes socials; 12,1% de la població total enquestada) sense que el nivell educatiu en fos una variable predictora. La utilització d’Apps de salut també fou baixa (34% dels usuaris de telefonia intel·ligent; 19% del total de població enquestada). Malgrat la baixa utilització de les xarxes socials per temes de salut, la predisposició a la comunicació digital amb professionals i a participar en un grup de Facebook centrat en la malaltia fou alta (73,3% i 66,5%, respectivament). Com a conclusions podem dir que: l’increment d’accés a continguts de salut observat s’ha acompanyat d’una disminució de les diferències de nivell educatiu entre els usuaris. Per altra banda l’interès en la comunicació digital amb professionals i en la participació en xarxes específiques, conjuntament amb la baixa utilització real de les mateixes podria indicar la necessitat d’una major implicació dels professionals en el desenvolupament de xarxes socials adaptades a les necessitats dels usuaris. En segon lloc vam avaluar els continguts sobre diabetis tipus 2 disponibles en diversos formats de TIC fonamentalment com a eina per la presa de decisions i la educació dels usuaris. En 2 estudis diferents (2003 i 2010) es va valorar la presència a Internet d’evidències orientades al pacient, les referències a àrees d’incertesa i les cites a estudis que no mostren efectes beneficiosos de la intensificació del control metabòlic. Els resultats van mostrar que la informació disponible és insuficient per una presa informada de decisions, ja que la referència a les evidències que mostren un escàs efecte del control glucèmic sobre la morbiditat, mortalitat i/o qualitat de vida són pràcticament inexistents. També es van avaluar els continguts a Twitter, observant una escassa implicació dels professionals de la salut en aquesta eina i una proporció important de continguts de promoció comercial. A més, vam avaluar els continguts educatius dels vídeos de Youtube. Dels 393 vídeos avaluats, la proporció de vídeos amb algun contingut educatiu fou d’aproximadament del 50%. Per altra banda vam detectar informació enganyosa en un 25% dels vídeos. La presència d’informació enganyosa o d’escàs valor educatiu fou més freqüent en vídeos provinents de canals de medicina alternativa. Amb aquests resultats podem subratllar la necessitat de que el professionals de la salut coneguin fonts fiables dins de les xarxes socials amb continguts per pacients.
This thesis refers to two different aspects of the information and communication technologies (ICT) in the field of diabetes. Firstly we have evaluated in 2 different periods (years 2001 and 2013) the access to health contents in the Internet of two groups of patients with type 1 diabetes attended in a specialized unit, through an self-administered questionnaire. The number of evaluated patients was 244 in Period 1 and 289 in Period 2. Between both periods we have observed a significant increase in the proportion of patients that access to health contents in the Internet from 18.1% to 51.2% of the global population studied, in parallel to an increase in Internet availability from 36.7% to 74.4%. The analysis of predictors of access to health contents through the Internet it must be highlighted a significant increase in the proportion of users with a low education level who accessed to health contents (from 31.8% to 49.3%). In Period 2 we also assessed the use of social networks for health purposes, where we detected a low use (24.8% of social networks’ users; 12.1% of the all the population), while education level being a predictive variable. Health Apps use was also low (34% of smartphone’s users; 19% of the all the population). Despite this low use of social network for health purposes, the availability for digital communication with health professionals and for participating in a Facebook disease oriented group was high (73.3% and 66.5%, respectively). We can, therefore, conclude that the observed increase in the access to health contents has been accompanied by a decrease in the differences in the education level between users and non-users. Additionally, the interest in the digital communication with health professionals and in participating in specific social networks, along with the low actual uses of these resources for health purposes, might indicate the need for a higher implication of health professionals in developing social networks adapted to patients’ needs. Secondly, we have evaluated contents about type 2 diabetes in various formats of ICTs, specifically as a tool for users’ treatment decisions and education. In 2 different studies (2003 and 2010) we assessed the presence in the Internet of patients’ oriented evidences, references to uncertainty areas, and references to studies that haven’t been able to show beneficial effects of blood glucose treatment intensification. Our results showed that the information available is no sufficient for making informed decisions, since the reference to the evidence showing little effect of treatment intensification on morbidity, mortality and/or quality of life are essentially lacking. We also assessed Twitter contents, where we observed a limited presence of health professionals and a high proportion of branding. Additionally we assessed the presence of educational contents in Youtube videos. We assessed 393 videos and found that the proportion of videos with some educational content is approximately 50%. However, we also observed that 25% of videos presented some form of misleading information. The presence of misleading information of low educational value was higher in videos from “alternative medicine”. With these results, we stress the need for health professionals’ knowledge of reliable sources in patients’ dedicated social networks.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Martorell, Bisbal Josefa. "La comunicació en situacions de crisi o d'emergència i el seu impacte en internet en el marc del dilema moral." Doctoral thesis, Universitat Jaume I, 2017. http://hdl.handle.net/10803/404057.

Full text
Abstract:
Aquesta investigació presenta dos hemisferis de recerca. D'una banda, s'analitza el nexe entre els éssers humans i les maquines en relació a les interaccions que s'estableixen a la web 2.0 per esbrinar si I'ús d'lnternet ha possibilitat noves capacitats que permeten crear I'abstracció d'una proximitat , virtual que genere empatia en situacions de crisi o d'emergència. D'altra banda, es determina el rol deis departaments de comunicació del Tercer Sector en un context com el descrit i, en aquest sentit, s'aprofundeix en el missatge que el receptor busca, troba o rep a través d'lnternet perquè serveix en I'entorn virtual com detonant per generar un canvi en la forma de processar la informació i mostra com el canal de transmissió de la informació és decisiu perquè la reacció a eixa comunicació siga diferent de la que hauria tingut el mateix receptor per altres canals com els mitjans tradicionals.
This research has two areas. First of all, we analyse the link between humans and machines acording to the interaction in the web 2.0 to find out if the use of Internet has enabled new capabilities that create the abstraction of a virtual proximity that generates empathy in crisis or emergencies. Furthermore, determining the role of the communication departments of the non-profit sector, and in this sense, the deeper message that the receiver searchs, finds or receives through the Internet. We do that because it serves in the virtual environment as a trigger to generate a change in the way of processing the information and it shows how the transmission channel of the information is important for the reaction of being different.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Chamorro, Maldonado Miguel Alejandro. "La Recuperación de la Memoria Histórica en las Series de Ficción a través de las Redes Sociales. El caso de España y Chile." Doctoral thesis, Universitat Autònoma de Barcelona, 2016. http://hdl.handle.net/10803/399328.

Full text
Abstract:
El momento que viven las series de ficción televisivas es auspicioso gracias a su calidad técnica, profesional y temática. Un ejemplo de ello son las ficciones con contenido histórico. Su producción no sólo involucra proyectar la obra por la pantalla chica, sino además realizar un trabajo benéfico a través de la distribución de sus contenidos en las redes sociales de Internet, generando un contacto activo de comunicación de múltiples mensajes, donde los usuarios opinan sobre el tratamiento temático y escénico. La presente investigación doctoral es un estudio de la relación que hacen los usuarios en las plataformas digitales sobre la memoria histórica en las redes sociales de España y Chile como consecuencia narrativa de series de ficción que abordan dicha temática. La muestra corresponde a las plataformas asociadas a las series cuyo argumento se enmarca en periodos pasados de la historia reciente de España y Chile, es decir, a la represión y consecuencia social, como cultural, que reflejan las series de ficción televisiva, Amar es Para Siempre; Cuéntame Cómo Pasó; Los 80: más que una moda y Los Archivos del Cardenal. Se realizó un seguimiento a temporadas específicas de las series de ficción mencionadas, posteriormente se procedió a seguir las redes sociales que se han vinculado a las ficciones analizadas para seleccionar una muestra que permitiera reunir los mensajes necesarios en el análisis de contenido. Se desarrolló también un grupo de discusión con el objeto de observar la percepción de los espectadores en relación a la memoria histórica visualizada en las series de ficción de estudio. La tesis doctoral es el resultado de una investigación iniciado el año 2012, proyecto financiado por la Comisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica de Chile con su programa Capital Humano Avanzado, Becas Chile, del Ministerio de Educación. Se busca comprender el sentido del recuerdo, desde la perspectiva del uso del lenguaje que utilizan los usuarios al momento de visionar las series de ficción, teniendo presente los componentes afectivos, expresivos y de representación que señalan los participantes en las redes sociales como resultado de una comunicación en el contexto social de la memoria de España y Chile, como así también la impresión de los espectadores que siguen las series de ficción analizadas, cuyo trabajo de campo se llevó a cabo en Chile y España durante los años 2014 y 2015.
Fictional television series are experiencing an auspicious moment due to their technical, professional and thematic quality. An example of this is those with historical content. Not only do they imply to exhibit it on the small TV screen but they also produce a favorable work by wide spreading their themes in the social networks and, consequently, creating an active communication throughout users’ comments, where they express their opinions on how the topics are treated and portrayed. This doctoral thesis research studies the relation between the comments that social network users post in Spain and in Chile, regarding the historical memory as a narrative consequence of those fictional series that address this content. The sample is related to those platforms associated to those series whose plots are set in periods of the Spanish and Chilean history; for example, during repression, concerning the social and cultural consequences reflected in these television fictional series, Amar es Para Siempre; Cuéntame Cómo Pasó; Los 80: más que una moda y Los Archivos del Cardenal. After reviewing specific seasons of these three TV series, I examined those social networks connected with them. The objective was to select a sample that collected the necessary comments for the analysis of the themes. A discussion group was also developed to examine the viewers’ perception regarding the visualized historical memory from the fictional series examined. This doctoral thesis derives from a research initiated in 2012. The project was financed by the National Commission for Scientific and Technological Research (CONICYT) with their Advanced Human Capital program, Becas Chile (Chile Scholarship) employee of the Ministry of Education. The research, conducted in Chile and in Spain during 2014 and 2015, seeks to understand the sense of memories from the perspective of the use of the language that spectators employ at the moment of viewing the fictional series referred to affective and expressive components, as well as the representation mentioned by the social network participants originated from the communication existing within the social context of the Spanish and Chilean historical memory, and, the impressions of those who regularly watch the TV series analysed.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
More sources
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography