Ηλεκτρονική γεννήτρια παραπομπών APA

Create a spot-on reference in APA 7 and 6

Select a source type:

Τι είναι το στυλ APA;

Το στυλ APA είναι ένα από τα διεθνή στυλ παραπομπών που χρησιμοποιούνται ευρύτερα σε παγκόσμια κλίμακα από τα πανεπιστήμια και τα επιστημονικά περιοδικά. Καθορίζει τους κανόνες για τη δημιουργία βιβλιογραφικών αναφορών και παραπομπών εντός κειμένου. Η μορφή APA χρησιμοποιείται για την προετοιμασία επιστημονικών εργασιών. Η τελευταία έκδοση του APA Style είναι η APA 7th ed.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της APA;

Το APA χρησιμοποιεί την παραδοσιακή προσέγγιση με ημερομηνία συγγραφέα. Το εγχειρίδιο APA Style παρέχει συστάσεις για την αναφορά και την παραπομπή σε διαφορετικούς τύπους πηγών και θεωρείται ένα από τα πιο εξαντλητικά εγχειρίδια παραπομπών.

Σύμφωνα με τους κανόνες του APA Style, κάθε εγγραφή σε έναν κατάλογο παραπομπών πρέπει να έχει την αντίστοιχη παραπομπή στο κείμενο της εργασίας σας.

Οι κανόνες δημιουργίας βιβλιογραφικών αναφορών στο στυλ APA είναι πολύπλοκοι και διαφέρουν για κάθε συγκεκριμένο τύπο πηγής. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να κάνετε αναφορές σε βιβλία, άρθρα περιοδικών, ιστοσελίδες, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, νόμους και πολλούς άλλους τύπους πηγών στους οδηγούς μας.

Οι κανόνες για τις παραπομπές εντός κειμένου περιλαμβάνουν επίσης πολλές αποχρώσεις: μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις παραπομπές εντός κειμένου στο APA (7η έκδοση) σε αυτό το άρθρο.

Ποιος είναι ο σκοπός της γεννήτριας παραπομπών APA Grafiati;

Το Grafiati είναι μια online γεννήτρια παραπομπών και αναφορών που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αυτόματα βιβλιογραφικές αναφορές και αναφορές στο κείμενο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του APA Style (7η έκδοση).

Με τη χρήση του διαχειριστή βιβλιογραφίας και της γεννήτριας APA, μπορείτε να:

  • έχετε ακριβείς και αρκετά λεπτομερείς αναφορές και παραπομπές στο στυλ APA,
  • αποφεύγετε τα λάθη,
  • εξοικονομήσετε έως και 90% και πλέον του χρόνου σας για τη σύνταξη αναφορών και παραπομπών,
  • αποφύγετε τη λογοκλοπή στην εργασία σας χάρη στις σωστές παραπομπές,
  • αποκτήσετε τη βιβλιογραφία σας σε μορφή APA (με όλες τις κατάλληλες γραμματοσειρές, περιθώρια κ.λπ.),
  • διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα δεδομένα σας για πολλαπλές επιστημονικές εργασίες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Grafiati για αναφορές και παραπομπές APA;

Ξεκινήστε με την αρχική μας σελίδα. Επιλέξτε τον τύπο της πηγής που θέλετε να παραθέσετε από το κατάλληλο μενού (βιβλίο, κεφάλαιο βιβλίου, ιστότοπος, άρθρο εφημερίδας κ.λπ.) και είτε συμπληρώστε τα πεδία δεδομένων που σας δίνονται είτε αναζητήστε την πηγή αυτή στους καταλόγους (τις περισσότερες φορές θα βρείτε την πηγή που χρειάζεστε και όλα τα μεταδεδομένα θα συμπληρωθούν αυτόματα με ένα μόνο κλικ).

Αφού προσθέσετε την αναφορά, θα εμφανιστεί στη βιβλιογραφία σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα στυλ αναφοράς από το κύριο μενού, το οποίο μπορεί να είναι το APA (7η έκδοση) ή άλλα στυλ όπως το MLA (8η έκδοση), το Chicago (17η έκδοση), το Harvard, το ISO 690:2010 κ.λπ.

Όλες οι αναφορές θα μετατραπούν στο επιλεγμένο στυλ αναφοράς με ένα μόνο κλικ, μαζί με τις παραπομπές εντός κειμένου.

Μπορείτε να αντιγράψετε τις αναφορές και τις παραπομπές εντός κειμένου για να τις επικολλήσετε στην εργασία σας, να τις ταξινομήσετε με διαφορετικά κριτήρια (με την ισχυρή μηχανή μας για την ταξινόμηση σύμφωνα με τους κανόνες κάθε συγκεκριμένου στυλ παραπομπής, συμπεριλαμβανομένου του APA 7), να εξάγετε τη βιβλιογραφία σας και πολλά άλλα. Η γεννήτρια παραπομπών APA που διαθέτουμε θα κάνει όλη την επιθυμητή εργασία.

Πώς διαφέρει το Grafiati από άλλες γεννήτριες παραπομπών (Zotero, Mendeley, Citethisforme κ.λπ.);

Όλες αυτές και άλλες γεννήτριες παραπομπών που μπορεί να γνωρίζετε χρησιμοποιούν τον ίδιο κώδικα ανοικτού κώδικα με πολλά λάθη, πράγμα που σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές παράγουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, με τα ίδια λάθη, και ούτω καθεξής. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες αυτές οι υπηρεσίες διαθέτουν έως και 8.000 στυλ παραπομπών, γεγονός που δεν εγγυάται την υψηλή ποιότητα των παραπομπών.

Αντίθετα, εμείς στο Grafiati είμαστε αφοσιωμένοι στην ποιότητα αντί της ποσότητας. Γράφουμε όλους τους αλγορίθμους μας από το μηδέν, μελετώντας λεπτομερώς τα εγχειρίδια για κάθε συγκεκριμένο στυλ αναφοράς (συμπεριλαμβανομένου του εγχειριδίου δημοσίευσης APA (7η έκδοση)) και τις συστάσεις των πανεπιστημίων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε ένα εντελώς νέο επίπεδο ποιότητας και λεπτομέρειας ως γεννήτρια παραπομπών (APA και άλλα στυλ), εξακολουθώντας να παρέχουμε απλότητα και φιλικότητα προς το χρήστη. Παίρνετε πιο σωστές παραπομπές (εκδόσεις βιβλίων, άρθρα με eLocators, αρχειακά έγγραφα με περιγραφικούς τίτλους, προσαρμοσμένους ρόλους συνεργατών και πολλά άλλα), παίρνετε τύπους πηγών που δεν είναι διαθέσιμοι σε άλλες υπηρεσίες και παίρνετε κορυφαία εξυπηρέτηση, καθώς ενημερώνουμε τον ιστότοπό μας με ωραία χαρακτηριστικά σχεδόν καθημερινά.

Τι πρέπει να κάνω για να αρχίσω να χρησιμοποιώ τον βιβλιογραφικό σας διαχειριστή;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Grafiati δωρεάν. Η δωρεάν πρόσβαση σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε σχεδόν όλες τις λειτουργίες του ιστότοπού μας, αλλά με χρονικούς περιορισμούς. Προσφέρουμε επίσης premium λογαριασμούς που παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο χωρίς εγγραφή, αλλά σας συνιστούμε να εγγραφείτε για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας δεν θα χαθούν.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν προτάσεις και συστάσεις.

Other publications:

All publications