Generator de citate APA online

Create a spot-on reference in APA 7 and 6

Select a source type:

Ce este stilul APA?

Stilul APA este unul dintre stilurile de citare internaționale utilizate cel mai pe scară globală de universități și reviste academice. Acesta definește regulile pentru crearea referințelor bibliografice și a citărilor în text. Formatul APA este folosit pentru pregătirea lucrărilor academice. Cea mai recentă ediție a stilului APA este APA a 7-a ed.

Care sunt specificul citărilor APA?

APA folosește abordarea tradițională autor-data. Manualul APA Style oferă recomandări privind citarea și referirea diferitelor tipuri de surse și este considerat unul dintre cele mai exhaustive manuale de referință.

Conform regulilor stilului APA, fiecare intrare dintr-o listă de referințe ar trebui să aibă o citare corespunzătoare în textul lucrării dumneavoastră.

Regulile de creare a referințelor bibliografice în stilul APA sunt complexe și diferă pentru fiecare tip de sursă. Puteți găsi instrucțiuni detaliate despre cum să consultați cărți, articole de jurnal, pagini web, brevete, legi și multe alte tipuri de surse în ghidurile noastre.

Regulile pentru citările în text presupun și multe nuanțe: puteți afla mai multe despre citările în text în APA (ed. a 7-a) în acest articol.

Care este scopul generatorului de citate APA Grafiati?

Grafiati este un generator de citări și referințe online care vă permite să creați automat referințe bibliografice și citate în text, în conformitate cu cerințele stilului APA (ed. a 7-a).

Utilizând managerul nostru bibliografic și generatorul APA, puteți:

  • obține referințe și citări precise și rezonabil de detaliate în stilul APA;
  • evita erorile;
  • economisi până la 90% și mai mult din timpul dvs. pentru a scrie referințe și citări;
  • evita plagiatul în lucrarea dvs. datorită citatelor corecte;
  • obține bibliografia redată în format APA (cu toate fonturile, marginile, etc.) adecvate;
  • gestiona datele în mod eficient pentru mai multe lucrări academice.

Cum se utilizează Grafiati pentru referințe și citări APA?

Începeți cu pagina noastră de pornire. Alegeți tipul de sursă pe care trebuie să îl citați din meniul corespunzător (carte, capitol de carte, site web, articol de ziar etc.) și fie completați câmpurile de date date, fie căutați această sursă în cataloage (cel mai des, veți găsi sursa de care aveți nevoie și toate metadatele vor fi completate automat cu un singur clic).

După ce adăugați referința, aceasta va fi afișată în bibliografia dvs. Apoi puteți selecta un stil de citare din meniul principal, care poate fi APA (ed. a 7-a) sau alte stiluri precum MLA (ed. a 8-a), Chicago (ed. a 17-a), Harvard, ISO 690:2010 etc.

Toate referințele vor fi convertite în stilul de citare ales cu un singur clic, împreună cu citările din text.

Puteți copia referințele și citatele din text pentru a le lipi în lucrarea dvs., le puteți ordona după diferite criterii (cu motorul nostru puternic de ordonare în conformitate cu regulile fiecărui stil de citare particular, inclusiv APA 7), vă puteți exporta bibliografia și multe altele. Generatorul nostru de referință APA va face toată munca dorită.

Prin ce se deosebește Grafiati de alți generatori de citate (Zotero, Mendeley, Citethisforme etc.)?

Toți aceștia și alți generatori de citate pe care s-ar putea să știți că folosesc același cod open-source cu multe erori, ceea ce înseamnă că produc de cele mai multe ori aceleași rezultate, cu aceleași erori și așa mai departe. Și acesta este motivul pentru care toate astfel de servicii au până la 8.000 de stiluri de citare disponibile, ceea ce nu garantează calitatea înaltă a referințelor.

În schimb, noi, cei de la Grafiati, suntem dedicați calității și nu cantității. Noi scriem toți algoritmii noștri de la zero, studiind în detaliu manualele pentru fiecare stil de citare particular (inclusiv Manualul de publicare APA (ediția a 7-a)) și recomandările universităților.

Acesta este motivul pentru care oferim un nivel total nou de calitate și detaliu ca generator de citate (APA și alte stiluri), oferind în continuare simplitate și ușurință în utilizare. Obțineți citări mai corecte (ediții de cărți, articole cu eLocators, documente de arhivă cu titluri descriptive, roluri personalizate ale colaboratorilor și multe altele), obțineți tipuri de surse indisponibile în alte servicii și beneficiați de servicii de top, așa cum noi ne actualizează site-ul web cu funcții interesante aproape în fiecare zi.

Ce ar trebui să fac pentru a începe să folosesc managerul bibliografic?

Puteți folosi Grafiati gratuit. Accesul gratuit vă permite să utilizați aproape toate funcțiile site-ului nostru, dar cu limitări de timp. Oferim, de asemenea, conturi premium care oferă oportunități nelimitate.

Puteți utiliza site-ul web fără înregistrare, dar vă recomandăm insistent să vă înscrieți pentru a vă asigura că datele dumneavoastră nu se vor pierde.

De asemenea, ne puteți contacta cu orice sugestii și recomandări.

Other publications:

All publications