APA alıntı oluşturucu çevrimiçi

Create a spot-on reference in APA 7 and 6

Select a source type:

APA Stili Nedir?

APA Stili, üniversiteler ve bilimsel dergiler tarafından küresel ölçekte en yaygın olarak kullanılan uluslararası atıf stillerinden biridir. Bibliyografik referanslar ve metin içi alıntılar oluşturmak için kuralları tanımlar. APA formatı, bilimsel makaleler hazırlamak için kullanılır. APA Style'ın en son baskısı APA 7. baskıdır.

APA atıf nasıl spesifiktir?

APA, geleneksel yazar-tarih yaklaşımını kullanır. APA Style kılavuzu, farklı kaynak türlerine atıfta bulunma ve bunlara atıfta bulunma konusunda öneriler sunar ve en kapsamlı referans kılavuzlarından biri olarak kabul edilir.

APA Stili kurallarına göre, bir referans listesindeki her giriş, makalenizin metninde karşılık gelen bir alıntıya sahip olmalıdır.

APA Stilinde bibliyografik referans oluşturma kuralları karmaşıktır ve her bir kaynak türü için farklıdır. Kitaplara, dergi makalelerine, web sayfalarına, patentlere, yasalara ve diğer birçok kaynak türüne nasıl başvurulacağına dair ayrıntılı talimatları kılavuzlarımızda bulabilirsiniz.

Metin içi alıntılar için kurallar da birçok nüansı varsayar: Bu makalede APA'daki (7. baskı) metin içi alıntılar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

APA alıntı oluşturucu Grafiati'nin amacı nedir?

Grafiati, APA Style (7. basım) gereksinimlerine uygun olarak otomatik olarak bibliyografik referanslar ve metin içi alıntılar oluşturmanıza izin veren çevrimiçi bir alıntı ve referans üreticisidir.

Bibliyografik yöneticimizi ve APA oluşturucumuzu kullanarak şunları yapabilirsiniz:

  • APA Stilinde doğru ve makul derecede ayrıntılı referanslar ve alıntılar alabilirsiniz;
  • hatalardan kaçınabilirsin;
  • referanslar ve alıntılar yazarken zamanınızın %90'ından ve daha fazlasından tasarruf edebilirsiniz;
  • doğru alıntılar sayesinde makalenizde intihalin önüne geçebilirsiniz;
  • bibliyografyanızı APA formatında (tüm uygun yazı tipleri, kenar boşlukları vb. ile) oluşturabilirsiniz;
  • birden fazla bilimsel çalışma için verilerinizi etkin bir şekilde yönetin.

APA referansları ve alıntıları için Grafiati nasıl kullanılır?

Ana sayfamızla başlayın. Uygun menüden (kitap, kitap bölümü, web sitesi, gazete makalesi vb.) alıntı yapmanız gereken kaynak türünü seçin ve verilen veri alanlarını doldurun veya bu kaynağı kataloglarda arayın (çoğunlukla kaynağı bulacaksınız). ihtiyacınız olur ve tüm meta veriler tek bir tıklamayla otomatik olarak doldurulur).

Referansı ekledikten sonra, kaynakçanızda gösterilecektir. Daha sonra ana menüden APA (7. baskı) veya MLA (8. baskı), Chicago (17. baskı), Harvard, ISO 690:2010, vb. gibi diğer stiller olabilecek bir alıntı stili seçebilirsiniz.

Tüm referanslar, metin içi alıntılarla birlikte sadece tek bir tıklamayla seçilen alıntı stiline dönüştürülecektir.

Referanslarınızı ve metin içi alıntılarınızı çalışmanıza yapıştırmak için kopyalayabilir, farklı kriterlere göre sıralayabilir (APA 7 dahil olmak üzere her bir belirli alıntı stilinin kurallarına göre sıralamak için güçlü motorumuzla), bibliyografyanızı dışa aktarabilir ve çok daha fazlası. APA referans jeneratörümüz istenen tüm işleri yapacaktır.

Grafiati'nin diğer alıntı oluşturuculardan (Zotero, Mendeley, Citethisforme, vb.) farkı nedir?

Bildiğiniz tüm bunlar ve diğer alıntı oluşturucular, birçok hatayla aynı açık kaynak kodunu kullanıyorlar, bu da çoğu zaman aynı sonuçları, aynı hatalar vb. ile ürettikleri anlamına geliyor. Ve bu nedenle, tüm bu tür hizmetler, referansların yüksek kalitesini garanti etmeyen 8.000'e kadar alıntı stiline sahiptir.

Buna karşılık, Grafiati'de nicelik yerine kaliteye kendimizi adadık. Tüm algoritmalarımızı, her bir atıf stili için kılavuzları (APA Publication Manual (7. baskı dahil) ve üniversitelerin tavsiyelerini ayrıntılı olarak inceleyerek sıfırdan yazıyoruz.

Bu nedenle, bir alıntı oluşturucu (APA ve diğer stiller) olarak tamamen yeni bir kalite ve ayrıntı düzeyi sunarken, yine de basitlik ve kullanıcı dostu olma özelliğini sunuyoruz. Daha doğru alıntılar (kitapların basımları, eLocator'lu makaleler, açıklayıcı başlıklara sahip arşiv belgeleri, özel katkıda bulunanların rolleri ve daha pek çok şey) alırsınız, diğer hizmetlerde bulunmayan kaynak türlerini alırsınız ve birinci sınıf hizmet alırsınız. Web sitemizi hemen hemen her gün harika özelliklerle güncelliyoruz.

Bibliyografik yöneticinizi kullanmaya başlamak için ne yapmalıyım?

Grafiati'yi ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ücretsiz erişim, web sitemizin hemen hemen tüm özelliklerini, ancak zaman sınırlamaları ile kullanmanızı sağlar. Ayrıca sınırsız fırsatlar sunan premium hesaplar sunuyoruz.

Web sitesini kayıt olmadan kullanabilirsiniz, ancak verilerinizin kaybolmamasını sağlamak için kaydolmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Ayrıca her türlü öneri ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Other publications:

All publications